HITNO: Koji web hosting izabrati? (.ba)
Moderator: Benq
-
bananavelika
#1 HITNO: Koji web hosting izabrati? (.ba)
Global.ba ili leftor.ba?
Da li postoji mozda neka treca solucija koja bi dala kvalitetan hosting i besplatnu .ba domenu, kao sto to nudi leftor?
Kakav je global.ba?
HITNO mi treba odgovor, hvala.
(Iskljucivo mi treba .ba domena)
Da li postoji mozda neka treca solucija koja bi dala kvalitetan hosting i besplatnu .ba domenu, kao sto to nudi leftor?
Kakav je global.ba?
- coyotdevil
- damskot
#3 Re: HITNO: Koji web hosting izabrati? (.ba)
bananavelika wrote:Global.ba ili leftor.ba?
Kakav je global.ba?
Leftor je bio makina hosting , dobro kod makina hosting je bilo ako zelis registrovati malo zasticenije ime . Recimo kokakola.ba umjesto Coca-Cola.ba UTIC nebih to dozvoljavao . Pa se preko njih moglo da se oni bore za domenu sa UTICom . Ali poslje uspjesne registracije su imali tonu propusta na serverima pa sam prebacio na hosting vani a njima nastavio placat .ba 30km godisnje . Jos jedna mana je sto se nevide kontakt podatci tvoju nego nekog od njih . I u slucaju da spemas AKCIJE itd raja ili Administratori se bune njima a ti ni neznas za to. MORAM RECI LJUBAZNI SU ZA 10 ! I ako nemas velike potreba uzmi njih .
-
bananavelika
#4 Re: HITNO: Koji web hosting izabrati? (.ba)
Kakav je global.ba web hosting? ? Je li ima iko iskustva sa njima?
- r00t
#5 Re: HITNO: Koji web hosting izabrati? (.ba)
Danas sam naletio na ovaj
To je od avalona neka kampanja, ima sad neki promo period 1,5KM/mj
Nemam iskustva sa domacim firmama..
Code: Select all
http://www.vrh.ba/Nemam iskustva sa domacim firmama..
- apsolut
#6 Re: HITNO: Koji web hosting izabrati? (.ba)
Iskreno ne znam zasto se iko zamara da uzme domaci hosting, znam da je bilo nekih jeftinih stvari ako zakupis mashinu pa da hostujes kod bhtelekoma itd.. ali sa novim cloud itd cudima mi smo zaostali 34godine hladno..
Otprilike kod nas najniza cijena 1.5km (al dodje to skuplje malo) 2gb itd...
Ako pravis stranice il nesto pametno, smijesno je, ni USB stickovi se vise ne proizvode od 2gb..
1. Bluehost,
2. LowHost,
3. nevolim godaddy (ali nakon 10 zalbi i on proradi dobro)..
Bluehost, otprilike 100 stranica mozes hostovati, njih samo zanima da nemas preko 200.000 fajlova na serveru.
to je maximum pred opomenu, a mozes ih imati 50.000 i da je svaki po 4gb, i stranice koje nemaju dnevno vise od 100.000 korisnika ce furati isto tako kao i na bilo kojem dobrom serveru..
Smijesno je , da utic dok prebaci domenu sa jednog servera na drugi ( a obadva su njihova ) im treba 7 dana,
dns izmjene ne mogu trajati vise od 120h, a kod njih to lafo traje i vise od 7 dana,
smijesno je da nude najpovoljnije nista... da im support (cast izuzetcima) jedno jako aktivna skupina ljudi maloumaca,
koji ti petkom rijetko odgovori nego to prekoci za ponedjeljak, ipak je to petak.
E ebem ti ja takvu drzavu, takvu infrastrukturu koja uzima lopatom, moj novac, tvoj novac i od ostalih,
da fakultetima, skolama daju domene i lupaju racune za hosting itd, a u rangu su sa afrikom po jacini (barem usluga koje nude), da na serveru ne mogu update php na noviju verziju nego da nude prebacivanje domene na drugi server, naravno bio je linux a sad ce bit windows ( cak je bilo prije da je WIN skuplji kao i svagdje al to ti presute) i cekas na to vise od 7 dana i tako vec preko 10GODINA, neko uzima lopatom, za pruzanje usluga eto tek onako, kao da im je to usputna djelatnos.
Die Hard and Fast, IT strucnjaci iz 72godine.
Otprilike kod nas najniza cijena 1.5km (al dodje to skuplje malo) 2gb itd...
Ako pravis stranice il nesto pametno, smijesno je, ni USB stickovi se vise ne proizvode od 2gb..
1. Bluehost,
2. LowHost,
3. nevolim godaddy (ali nakon 10 zalbi i on proradi dobro)..
Bluehost, otprilike 100 stranica mozes hostovati, njih samo zanima da nemas preko 200.000 fajlova na serveru.
to je maximum pred opomenu, a mozes ih imati 50.000 i da je svaki po 4gb, i stranice koje nemaju dnevno vise od 100.000 korisnika ce furati isto tako kao i na bilo kojem dobrom serveru..
Smijesno je , da utic dok prebaci domenu sa jednog servera na drugi ( a obadva su njihova ) im treba 7 dana,
dns izmjene ne mogu trajati vise od 120h, a kod njih to lafo traje i vise od 7 dana,
smijesno je da nude najpovoljnije nista... da im support (cast izuzetcima) jedno jako aktivna skupina ljudi maloumaca,
koji ti petkom rijetko odgovori nego to prekoci za ponedjeljak, ipak je to petak.
E ebem ti ja takvu drzavu, takvu infrastrukturu koja uzima lopatom, moj novac, tvoj novac i od ostalih,
da fakultetima, skolama daju domene i lupaju racune za hosting itd, a u rangu su sa afrikom po jacini (barem usluga koje nude), da na serveru ne mogu update php na noviju verziju nego da nude prebacivanje domene na drugi server, naravno bio je linux a sad ce bit windows ( cak je bilo prije da je WIN skuplji kao i svagdje al to ti presute) i cekas na to vise od 7 dana i tako vec preko 10GODINA, neko uzima lopatom, za pruzanje usluga eto tek onako, kao da im je to usputna djelatnos.
Die Hard and Fast, IT strucnjaci iz 72godine.
-
Kruler
#7 Re: HITNO: Koji web hosting izabrati? (.ba)
Makar je ovo lako riješiti. Nikada, ali nikada, ne treba uzimati DNS hosting na istom mjestu gdje se radi content hosting. Ako se uzme dedicated DNS hosting provider (recimo https://pointhq.com koji je besplatan za do 10 domena) ona sami upravljate DNS zapisima i ne peglate se ni s Uticom ni s content hosterom kod prebacivanja domene.apsolut wrote:... Smijesno je , da utic dok prebaci domenu sa jednog servera na drugi ( a obadva su njihova ) im treba 7 dana, dns izmjene ne mogu trajati vise od 120h, a kod njih to lafo traje i vise od 7 dana ...
- xamp
#8 Re: HITNO: Koji web hosting izabrati? (.ba)
avalon.ba koristi servere od webtropia.com, samo sto je webtropi 12 puta jeftinija... To su inace serveri u njemackoj...
-
zgembudin
#9 Re: HITNO: Koji web hosting izabrati? (.ba)
Pa nije bas webtropia... hosteurope, ali imaju bruku zakupljenih resursa.xamp wrote:avalon.ba koristi servere od webtropia.com, samo sto je webtropi 12 puta jeftinija... To su inace serveri u njemackoj...
Code: Select all
xps:~# whois 176.28.28.0
% This is the RIPE Database query service.
% The objects are in RPSL format.
%
% The RIPE Database is subject to Terms and Conditions.
% See http://www.ripe.net/db/support/db-terms-conditions.pdf
% Note: this output has been filtered.
% To receive output for a database update, use the "-B" flag.
% Information related to '176.28.28.0 - 176.28.28.1'
% Abuse contact for '176.28.28.0 - 176.28.28.1' is '[email protected]'
inetnum: 176.28.28.0 - 176.28.28.1
netname: DE-HE-AVALON
descr: Avalon d.o.o.
descr: Antuna Radica 8
descr: HR-48350 Djurdjevac
country: DE
admin-c: TK3879-RIPE
tech-c: HER
status: ASSIGNED PA
mnt-by: HOSTEUROPE-MNT
source: RIPE # Filtered
role: Host Europe Ripehandle
address: Welserstrasse 14
address: 51149 Koeln
phone: +49 2203 1045 0
abuse-mailbox: [email protected]
admin-c: HONK
admin-c: JUPP
admin-c: MATE
admin-c: METT
admin-c: OUZO
admin-c: SEPP
admin-c: WIRR
admin-c: YOR
tech-c: HONK
tech-c: JUPP
tech-c: MATE
tech-c: METT
tech-c: OUZO
tech-c: SEPP
tech-c: WIRR
tech-c: YOR
nic-hdl: HER
person: Tomislav Kokotic
address: Avalon d.o.o.
address: Antuna Radica 8
address: 48350 Djurdjevac
phone: +38548289150
nic-hdl: TK3879-RIPE
% Information related to '176.28.0.0/18AS20773'
route: 176.28.0.0/18
descr: DE-HEC-176-28-SLASH-18
origin: AS20773
member-of: AS20773:RS-HOSTEUROPE
% This query was served by the RIPE Database Query Service version 1.66 (WHOIS1)
- w0rld
#10 Re: HITNO: Koji web hosting izabrati? (.ba)
I nije ti se bilo mrsko registrovati na forum radi ovog spama ?
- AmADin_gospo
#11 Re: HITNO: Koji web hosting izabrati? (.ba)
NE POSTOJI besplatna .ba domena. kupovina kod UTICa je 50 KM a svake godine produzenje 30 kermica. hosting provajder ti to uracuna u cijenu i kaze da je djaba. ako si budala, povjerovat ces mu.bananavelika wrote:Global.ba ili leftor.ba?
Kakav je global.ba?
drzim 6-7 stranica i foruma s velikim prometom vec 7 godina na top hostingu iz zenice i nikad za to vrijeme nisam imao nijedan ni najmanji problem s istima. bekap je 3 puta dnevno a serveri su u Zenici, a bekapi u danskoj i USA.
vise nego toplo preporucujem.
- w0rld
#12 Re: HITNO: Koji web hosting izabrati? (.ba)
Ispravka na UTICU je .ba domena prvi put kad se registruje 80KM, a obnavljanje svake godine 50KM.
- AmADin_gospo
#13 Re: HITNO: Koji web hosting izabrati? (.ba)
u pravu si, sad se sjetih da su to promjenili ima godinu i pol.w0rld wrote:Ispravka na UTICU je .ba domena prvi put kad se registruje 80KM, a obnavljanje svake godine 50KM.
-
Kruler
#14 Re: HITNO: Koji web hosting izabrati? (.ba)
Cijene su ostale iste. Ja sam ove, kao i predhodnih godina, platio 30KM za održavanje.AmADin_gospo wrote:u pravu si, sad se sjetih da su to promjenili ima godinu i pol.w0rld wrote:Ispravka na UTICU je .ba domena prvi put kad se registruje 80KM, a obnavljanje svake godine 50KM.

-
Eborg
#15 Re: HITNO: Koji web hosting izabrati? (.ba)
Kako znati koji od ovih hosting providera nudi webmail putem Gmail platforme? Ima li neka oznaka za to koju sam previdio?Koliko znam Google Apps for Business se plaća ali sam viđao da su neki to očito zakupili pa nude kao vid usluge i to serijski.
Također, ne vidim da nijedan BH hosting provider automatski nudi i .ba domenu, sve ide sa .com, .org i sl.
Također, ne vidim da nijedan BH hosting provider automatski nudi i .ba domenu, sve ide sa .com, .org i sl.
-
klixo
#16 Re: HITNO: Koji web hosting izabrati? (.ba)
Ja imam .ba domenu zakupljenu od genesis.ba.... Zadovoljan sam sve funkcionise ko lampa.
Sent from my HTC One using Tapatalk
Sent from my HTC One using Tapatalk
-
shandrprcSA
#17 Re: HITNO: Koji web hosting izabrati? (.ba)
je li imao ko iskustava sa HostBlast?
-
Qoom
#18 Re: HITNO: Koji web hosting izabrati? (.ba)
U BiH samo ISP-ovi sa velikim rorama mogu ponuditi hosting da nečemu valja, sve ostalo je prdimahovina.
"Naše" kompanije koriste servere locirane vani, tehnička podrška im je vjerovatno neka indijska ili kineska firma za pružanje takvih usluga. Ne postoji ni traga od SLA.
"Naše" kompanije koriste servere locirane vani, tehnička podrška im je vjerovatno neka indijska ili kineska firma za pružanje takvih usluga. Ne postoji ni traga od SLA.
- AmADin_gospo
#19 Re: HITNO: Koji web hosting izabrati? (.ba)
nije istina, ima kod nas jako dobrih hostova
-
shandrprcSA
#20 Re: HITNO: Koji web hosting izabrati? (.ba)
pa hajde preporucite do 50km/yr nesto a da valja 
- AmADin_gospo
#21 Re: HITNO: Koji web hosting izabrati? (.ba)
za te pare nema.shandrprcSA wrote:pa hajde preporucite do 50km/yr nesto a da valja
-
shandrprcSA
#22 Re: HITNO: Koji web hosting izabrati? (.ba)
za stoju?AmADin_gospo wrote:za te pare nema.shandrprcSA wrote:pa hajde preporucite do 50km/yr nesto a da valja
- xamp
#23 Re: HITNO: Koji web hosting izabrati? (.ba)
Dat cu ti ja za 40 bez cpanelashandrprcSA wrote:pa hajde preporucite do 50km/yr nesto a da valja
-
Qoom
#24 Re: HITNO: Koji web hosting izabrati? (.ba)
Ubijedio si me!AmADin_gospo wrote:nije istina, ima kod nas jako dobrih hostova
Argumentovano, nema šta.
- AmADin_gospo
#25 Re: HITNO: Koji web hosting izabrati? (.ba)
imam 5 paketa "Basic" i jedan " Super" kod top hostinga. korisnik sam ih 6-7 godina, i prezadovoljan sam istim host provajderom. za neki osnovni paket ti je "Basic" mjera
http://tophosting.ba/narudzba/basic
http://tophosting.ba/narudzba/basic