Hitno! Kako se radi AV?

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Post Reply
serum

#1 Hitno! Kako se radi AV?

Post by serum »

Pozdrav svima.
Trebao bih sutra ići na AV snimanje, na ORL.
Vjerovatno je neko od vas radio taj nalaz, pa me interesuje kako se to radi, da li je mnogo neugodno i koliko traje?

Pozdrav
ja-maja

#2 Re: Hitno! Kako se radi AV?

Post by ja-maja »

Ne znam da li si vec isao i da li sam zaklasnila sa odgovorom. Svejedno, odgovorit cu mozda jos nekome zatreba.
Radila sam taj nalaz i nije nista bolno, a ni neugodno. Prvo ispituju da li dobro cujes. Stave ti slusalice na usi, zatvore te u kabinu i mjere jacinu sluha. Sestra pusta neke signale a ti odgovaras sta i da li cujes. Poslije toga opet neka mjerenja tako sto ti ubaci u uho neki aparatic. Trece, legnes na stol i onda sestra sa nekom maskom gleda u tvoje oci dok ti pomjeras pogled desno i lijevo. Jos neke vjezbice i to je to. E sad, cula sam da ako ti ovi pomenuti testovi pokazu neka odstupanja onda ti rade jos jedan test tako sto ti sipaju vodu u usi. Kazu da je to neugodno i da dobijes vrtoglavicu od toga. Meni to nisu radili, samo prenosim sto sam cula od drugih. Nadam se da sam pomogla.
serum

#3 Re: Hitno! Kako se radi AV?

Post by serum »

Hehe
Nisam još, danas poslijepodne idem.
Onda to nije strašno, a upravo me to "sa vodom" tako reći prepalo.
Hvala pozdrav
DoctorSa

#4 Re: Hitno! Kako se radi AV?

Post by DoctorSa »

ja-maja wrote:Ne znam da li si vec isao i da li sam zaklasnila sa odgovorom. Svejedno, odgovorit cu mozda jos nekome zatreba.
Radila sam taj nalaz i nije nista bolno, a ni neugodno. Prvo ispituju da li dobro cujes. Stave ti slusalice na usi, zatvore te u kabinu i mjere jacinu sluha. Sestra pusta neke signale a ti odgovaras sta i da li cujes. Poslije toga opet neka mjerenja tako sto ti ubaci u uho neki aparatic. Trece, legnes na stol i onda sestra sa nekom maskom gleda u tvoje oci dok ti pomjeras pogled desno i lijevo. Jos neke vjezbice i to je to. E sad, cula sam da ako ti ovi pomenuti testovi pokazu neka odstupanja onda ti rade jos jedan test tako sto ti sipaju vodu u usi. Kazu da je to neugodno i da dobijes vrtoglavicu od toga. Meni to nisu radili, samo prenosim sto sam cula od drugih. Nadam se da sam pomogla.

to može probati kad se kupa, naspes vode u uho i zvekneš :lol: to se meni jednom desilo....tako ti je kad experimentišeš na sebi :lol: :lol: :lol:
Post Reply