hitno: kako online/SMSom prebaciti novac sa stednog na debitni?

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
Klitemnestraaa

#1 hitno: kako online/SMSom prebaciti novac sa stednog na debitni?

Post by Klitemnestraaa »

U inostranstvu sam na putovanju iiii ostadoh bez prebijene. A valja kuci. Imam kod sebe karticu od debitnog racuna na kome nemam sredstava jer na putovanje nosim onoliko koliko planiram potrositi (da, glupa ideja, ne, necemo o tome). Imam sredstava na stednoj knjizici. Raiffeisen banka. Zadnji put kad sam bila u banci rekose mi da mogu putem SMS-a prebaciti sredstva sa stednog racuna na debitni ili tipa online. Dakle, sigurna sam da moze i dali su mi letak na kojem je pisalo kako, ja sam to procitala i kontam kasnije cu nekad te sasvim zaboravila. Sada evo guglam, a ne mogu nista naci.

Ima li iko ko zna kako da se prebace sredstva? Opcija idi do banke mi ne pomaze, jer sam u Poljskoj i ne znam cak ni ima li ovdje Raiffeisen, a i ako ima ne bi mi nista pomoglo (nemam stedne knjizice niti kartice, samo licnu kartu i u BiH sam uz licnu uplacivala sredstva na stedni, dosad nisam dizala).
I da, molim da mi se ne pametuje kako se uvijek nosi vise love sa sobom, to i sama znam, jel, ali doslo je do nepredvidjenih troskova, te to nece doprinijeti rjesenju problema. Tako da, ako ima zna kako da prebacim sredstva, pucajte. Ili ako iko ima onaj letak sto oni daju gdje pise kako se to radi, uslikate ili bilo sta, samo eto da prebacim. :)
O'zone
Globalni moderator

#2 Re: hitno: kako online/SMSom prebaciti novac sa stednog na debitni?

Post by O'zone »

On line bi moglo ako ti daju dirati sredstva sa štednje. Koliko se sjećam ideš na uplate izabereš račun sa kojeg se uplaćuje u tvom slučaju štedni u polje računa na koji se sredstva prenose uneseš debiti (piše na kartici) i ideš na izvršenje.

Opcija sa SMS-Direkt je samo koliko znam za provjeru stanja na računima...
miki27A

#3 Re: hitno: kako online/SMSom prebaciti novac sa stednog na debitni?

Post by miki27A »

Probala sam naci na stranici banke to o cemu pricas, nigdje nema.
Znam da ima Raiffeisen banka i u Poljskoj.
Jedino sto mogu da ti predlozim je da ti neko iz Bosne posalje pare preko Western Uniona? Nadam se da imas kartu za nazad kuci sredjenu.
Sretno.
O'zone
Globalni moderator

#4 Re: hitno: kako online/SMSom prebaciti novac sa stednog na debitni?

Post by O'zone »

Evo sa stranice RBBH
16. Ako imam novac na štednim/žiro računima, zašto isti ne mogu podići na bankomatu sa debitne kartice?

Odgovor: Sredstva na navedenim računima nisu uvezana sa kartičnim računom, međutim korištenjem usluga Internet bankarstva, možete izvršiti prenos sa navedenih računa na kartični račun u iznosima kojim želite i na taj način sredstva možete podizati na bankomatu.
Znači može se prebaciti on line bankarstvom. Plaćanje vjerovano ako svako drugo koje radiš on line samo što ovdje zadužuješ svoj štedni u korist svog tekužeg računa.
Klitemnestraaa

#5 Re: hitno: kako online/SMSom prebaciti novac sa stednog na debitni?

Post by Klitemnestraaa »

Moze online 100%, nego fazon je u tome sto nisam nikad koristila online bankarstvo, ne znam kako aktivirati. Sad gledam na netu vele JMBG je user a za sifru moram do banke. :? :shock:

Neka mi neko kaze da to nije istina. :shock: Ne, nemam kartu povratnu. :skoljka: Zar se ne moze SMSom aktivirati ili tako nesto. Ili mozda negdje u papirima sto dodju s ugovorom pise sifra?
emmir1

#6 Re: hitno: kako online/SMSom prebaciti novac sa stednog na debitni?

Post by emmir1 »

Klitemnestraaa wrote:Moze online 100%, nego fazon je u tome sto nisam nikad koristila online bankarstvo, ne znam kako aktivirati. Sad gledam na netu vele JMBG je user a za sifru moram do banke. :? :shock:

Neka mi neko kaze da to nije istina. :shock: Ne, nemam kartu povratnu. :skoljka: Zar se ne moze SMSom aktivirati ili tako nesto. Ili mozda negdje u papirima sto dodju s ugovorom pise sifra?

Ja imam mobilno bankarstvo, imaš ga preko aplikacije ili preko mejla.

U oba slučaja moraš do banke da ti aktiviraju online bankarstvo i pošalju ti šifru na mejl.

Ja sam mijenjao paket neki dan, htio sam da na račun ulazim preko aplikacije i morao sam otići u banku i to u poslovnicu u kojoj sam aktivirao račun
Post Reply