Uvesti građansku neposlušnost, zahtjev za smjenu svih sudija, neko će to bolje formulisati, petunija nije baš elokventna.
HITNO IZVESTI SPECIJALNU JEDINICU NA ULICE SARAJEVA
- petunija
#876 Re: HITNO IZVESTI SPECIJALNU JEDINICU NA ULICE SARAJEVA
Mislim da je krajnje vrijeme da reagujemo, na ulice do ispunjenja zahtjeva
Uvesti građansku neposlušnost, zahtjev za smjenu svih sudija, neko će to bolje formulisati, petunija nije baš elokventna.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#877 Re: HITNO IZVESTI SPECIJALNU JEDINICU NA ULICE SARAJEVA
Pa novinari se bave samo uzim gradskim jezgrom.petunija wrote:Prekjuče u Vogošći stradalo dijete na pješačkom
Nigdje ni riječi o tome, lik preticao kolonu koja je stajala na pješačkom, sličan slučaj sam opisala na drugoj temi
Ko ce ici u vukojebinu Vogoscu
To je taj malogradjanski mentalitet.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#878 Re: HITNO IZVESTI SPECIJALNU JEDINICU NA ULICE SARAJEVA
Azra je nekad bila dobra...uh, al ne znam sad jel se sta poruznilaCohers wrote:
Laže 100% čim je Bavčić.
- petunija
#879 Re: HITNO IZVESTI SPECIJALNU JEDINICU NA ULICE SARAJEVA
Ono što me najviše boli u svemu ovom je to što nam se u državi konstantno smanjuje broj dobrih osoba, a povećava broj zločinaca.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#880 Re: HITNO IZVESTI SPECIJALNU JEDINICU NA ULICE SARAJEVA
država je od katedrale do marijin dvora i od druge gimnazije do drvenije shvatite to
- muha_sa
#881 Re: HITNO IZVESTI SPECIJALNU JEDINICU NA ULICE SARAJEVA
zar je i tu imaBlack swan wrote:država je od katedrale do marijin dvora i od druge gimnazije do drvenije shvatite to
-
realna do boli
#882 Re: HITNO IZVESTI SPECIJALNU JEDINICU NA ULICE SARAJEVA
Drzava je u blindiranim autima sa rotacijom...ostalo je narod koji ih prati pogledom...
-
45cents
#883 Re: HITNO IZVESTI SPECIJALNU JEDINICU NA ULICE SARAJEVA
Promijenili su lokaciju, ali su se nastavili "šaliti":
http://www.radiosarajevo.ba/vijesti/crn ... ije/241815
(sad će sudinica reći da je to tamo daleko negdje u Zenici i da mi možemo mirno spavati)
http://www.radiosarajevo.ba/vijesti/crn ... ije/241815
(sad će sudinica reći da je to tamo daleko negdje u Zenici i da mi možemo mirno spavati)
- jao_situacije
#884 Re: HITNO IZVESTI SPECIJALNU JEDINICU NA ULICE SARAJEVA
nije druga gim. nego poljineBlack swan wrote:država je od katedrale do marijin dvora i od druge gimnazije do drvenije shvatite to
moliću lijepo
- oldtajmer
#885 Re: HITNO IZVESTI SPECIJALNU JEDINICU NA ULICE SARAJEVA
jbg sve je gotovo,stisava se situacija,lagano se pomelo pod tepih sve
rahmet dusi djevojkama,a mi cemo da cekamo neki novi belaj
-
peepeep
#886 Re: HITNO IZVESTI SPECIJALNU JEDINICU NA ULICE SARAJEVA
Nije tačno! Eno studenti idu za vikend na Trebević! Pohod za njih dvije! Jer ništa ne kaže "stalo nam je" ko dvodnevno orgijanje i bančenje na planini.oldtajmer wrote:jbg sve je gotovo,stisava se situacija,lagano se pomelo pod tepih sve
-
PM72
#887 Re: HITNO IZVESTI SPECIJALNU JEDINICU NA ULICE SARAJEVA
kakvoj li je budali naum palo da radi dvije stradale djevojke pozivaju ljude na vrh Trebevića? Fakat ne kontam smisao li je nekom napušenom kretenu stalo do derneka,malo suza malo roštilja malo cuge.
- insomnia78
#888 Re: RE: Re: HITNO IZVESTI SPECIJALNU JEDINICU NA ULICE SARAJEVA
Pa bi Sarajlije kmecale kako ih doslje marisusupercali wrote:Padr mo na pamet dq bi bilo dobro da zenicki policajci rade u sa sarajevski u tuzli tuzlanski u maglaju maglajci u travniku travnicani u bugojnu bugojanci u visokom visocaci u zenici i sl
Bar ne bi bilo komso mi ne mogu njega lokalni mafijas pa ce mi nauditi i sl
A derali bi i kaznama i batinama ko siroce napolitanku zbog averzija izmedju gradova
-
PM72
#889 Re: RE: Re: HITNO IZVESTI SPECIJALNU JEDINICU NA ULICE SARAJEVA
Jah,a oni što bi fasovali sarajevsku palicu bili bi oduševljeni.insomnia78 wrote:Pa bi Sarajlije kmecale kako ih doslje marisusupercali wrote:Padr mo na pamet dq bi bilo dobro da zenicki policajci rade u sa sarajevski u tuzli tuzlanski u maglaju maglajci u travniku travnicani u bugojnu bugojanci u visokom visocaci u zenici i sl
A derali bi i kaznama i batinama ko siroce napolitanku zbog averzija izmedju gradova
- supercali
#890 Re: RE: Re: HITNO IZVESTI SPECIJALNU JEDINICU NA ULICE SARAJEVA
pa i sarajlija bi mariso zenicanina bugojanca nekog treceg sasvim svejednoinsomnia78 wrote:Pa bi Sarajlije kmecale kako ih doslje marisusupercali wrote:Padr mo na pamet dq bi bilo dobro da zenicki policajci rade u sa sarajevski u tuzli tuzlanski u maglaju maglajci u travniku travnicani u bugojnu bugojanci u visokom visocaci u zenici i sl
- KB9
#891 Re: HITNO IZVESTI SPECIJALNU JEDINICU NA ULICE SARAJEVA
ako je sudit prema navijackim prepucavanjima ono nek tuzla i sarajevo razmjene policajce da totalno istrijebimo dva grada

- Drvosjeca iz Dejcica
#892 Re: RE: Re: HITNO IZVESTI SPECIJALNU JEDINICU NA ULICE SARAJEVA
*ebala vas ta priča da vas je *ebala, eto.PM72 wrote:Jah,a oni što bi fasovali sarajevsku palicu bili bi oduševljeni.insomnia78 wrote:Pa bi Sarajlije kmecale kako ih doslje marisusupercali wrote:Padr mo na pamet dq bi bilo dobro da zenicki policajci rade u sa sarajevski u tuzli tuzlanski u maglaju maglajci u travniku travnicani u bugojnu bugojanci u visokom visocaci u zenici i sl
- iPod
#893 Re: HITNO IZVESTI SPECIJALNU JEDINICU NA ULICE SARAJEVA
Kao sto je neko vec napisao, sve se zaboravilo, case closed, niti ce ko odgovarat za propuste sto monstrum nije ranije zatvoren, niti sto je napustio drzavu bez problema.
Ovaj narod je ubijen u pojam i samim tim izgleda prihvatamo sve ovo, valjda smo dovedeni u takvo stanje svijesti i letargije da nam je sve ovo normalno
Ovaj narod je ubijen u pojam i samim tim izgleda prihvatamo sve ovo, valjda smo dovedeni u takvo stanje svijesti i letargije da nam je sve ovo normalno
- supercali
#894 Re: HITNO IZVESTI SPECIJALNU JEDINICU NA ULICE SARAJEVA
Zenica i Sarajevo bi se istrijebili u najbrzem rokuKB9 wrote:ako je sudit prema navijackim prepucavanjima ono nek tuzla i sarajevo razmjene policajce da totalno istrijebimo dva grada![]()
Ja ne vidim da je tz sa toliko mrznje kao ze sa
-
walk_M-A-N
#895 Re: HITNO IZVESTI SPECIJALNU JEDINICU NA ULICE SARAJEVA
Pa napisao sam:iPod wrote:Kao
sto je neko vec napisao, sve se zaboravilo, case closed, niti ce ko
odgovarat za propuste sto monstrum nije ranije zatvoren, niti sto je
napustio drzavu bez problema.
Na kraju će rezultat biti nova auta, nove kamere, novi zaposleni, povećani broj kazni za one koji voze 51 i 61.
Nažalost se vidjelo da niko iz sistema nije radio preventivno, već samo unazad, kad se nešto desi.
Premijer manipulator, jadni ministar i smiješni predsjednik nekakve komisije za sigurnost, namazani komesar i tužiteljica, beskičmeni predsjednik nekakvog zavisnog odbora, bezobzirni sudije i predsjednik suda (onaj što je kćer zaposlio sa Fadilovom, ako se ko sjeća).
Dobro je 45cents napisao, baza da se vidi javno. Za policiju i sud. Da vidimo šta rade, šta se uopće registruje kao krivično djelo i koja je kazna.
Iako se i sada vidi da je uglavnom ili ništa ili nagodba ili uslovna. Strahovito skup aparat koji se kao zeza.
Ključ je u papirima, u besmislenim izvještajima. Onim
koje MUP šalje a Vlada i Skupština samo potvrde, faleći uvijek policiju. A tamo bezveze brojevi pa prepričavanje tih brojeva.
Onim kojim se tužilaštvo sada hvali, kad su riješili ključne probleme parkinga, krečenja, novih tužilaca i daktilografa, bacanja svih starih predmeta.
I zato su svi krivi, jer učestvuju u tim farsama. I zato zaslužuju smjene.
-
45cents
#896 Re: HITNO IZVESTI SPECIJALNU JEDINICU NA ULICE SARAJEVA
Vrijeme je za novi korak
Idemo dalje sa pitanjem....???
Šta se tim kvazi komesarima, kvazisudijama, kvazi tužiteljima, kvazipremijerima može najmanje sviđati kao reakcija (realno oštećenih) građana??
Od svega, moja je procjena da najviše pate kada ne dođe do njihovog reizbora - lada više nisu "u sedlu", kada mogu samo ušima mahati, jer drugi momci sjede u njihovim foteljama, kose i vodu nose...
Imamo dvije godine.
"Građanska deklaracija o daljoj neprihvatljivosti"
Tražimo od stranaka da osobe: ___, ____, ___, ne stavljajuna izborne liste
Tražimo od stranaka javnu izjavu da neće u postizbornom periodu ponovo postaviti: ___, ____, ____,
Sve što mislimo o tim ljudima ćete prepoznati na sljedećim izborima
Tražimo od VSTV da ni u šali ne odobri novi mandat za sljedeće tužioce i sudije: _____, ____, ____,____,
U protivnom, podatke iz ove baze o puštanjima kriminalaca na ulice ćemo prezentirati svim vašđim donatorima i edukatorima, dakle svemu onome po čemu ste džabe putovali i džabe hotelisali....
I onda?
Studenti, dvije godine skipljati potpise građana...
Javno objaviti rezultate potpisa neposredno pred izbore 2018.
Pa tako za opštinske 2010.
(na demonstracije ne možemo dovesti 30.000 ljudi, ali može se skupiti 80.000 potpisa....)
Neka stave prst na čelo i razmisle...
Idemo dalje sa pitanjem....???
Šta se tim kvazi komesarima, kvazisudijama, kvazi tužiteljima, kvazipremijerima može najmanje sviđati kao reakcija (realno oštećenih) građana??
Od svega, moja je procjena da najviše pate kada ne dođe do njihovog reizbora - lada više nisu "u sedlu", kada mogu samo ušima mahati, jer drugi momci sjede u njihovim foteljama, kose i vodu nose...
Imamo dvije godine.
"Građanska deklaracija o daljoj neprihvatljivosti"
Tražimo od stranaka da osobe: ___, ____, ___, ne stavljajuna izborne liste
Tražimo od stranaka javnu izjavu da neće u postizbornom periodu ponovo postaviti: ___, ____, ____,
Sve što mislimo o tim ljudima ćete prepoznati na sljedećim izborima
Tražimo od VSTV da ni u šali ne odobri novi mandat za sljedeće tužioce i sudije: _____, ____, ____,____,
U protivnom, podatke iz ove baze o puštanjima kriminalaca na ulice ćemo prezentirati svim vašđim donatorima i edukatorima, dakle svemu onome po čemu ste džabe putovali i džabe hotelisali....
I onda?
Studenti, dvije godine skipljati potpise građana...
Javno objaviti rezultate potpisa neposredno pred izbore 2018.
Pa tako za opštinske 2010.
(na demonstracije ne možemo dovesti 30.000 ljudi, ali može se skupiti 80.000 potpisa....)
Neka stave prst na čelo i razmisle...
-
45cents
#897 Re: HITNO IZVESTI SPECIJALNU JEDINICU NA ULICE SARAJEVA
Najbolja pobjeda do sada jeste da SDA ne pomišlja staviti Semihu Borovac u gradske strukture forever....
U ovakvoj situaciji mi ne možemo izbrisati SDA sa političke scene, ne možemo izbrisati SDP-GRABovice, itd., ali možemo odyebati Konakovića, i Burzićku, i Ćosića, itd... Neka se oni tamo s njima tetoše, neka ih šalju u diplomatiju, yebe mi se...
U ovakvoj situaciji mi ne možemo izbrisati SDA sa političke scene, ne možemo izbrisati SDP-GRABovice, itd., ali možemo odyebati Konakovića, i Burzićku, i Ćosića, itd... Neka se oni tamo s njima tetoše, neka ih šalju u diplomatiju, yebe mi se...
- insomnia78
#898 Re: HITNO IZVESTI SPECIJALNU JEDINICU NA ULICE SARAJEVA
[emoji23][emoji23][emoji23][emoji23]
-
45cents
#899 Re: HITNO IZVESTI SPECIJALNU JEDINICU NA ULICE SARAJEVA
Ne treba plakati...
Može i obratno.
Pogibija ove dvije djevojke otvorila je mnoga pitanja.
Pa ako se nekome sviđa reakacija nekoga od zvaničnika, način kako je zaštititio ili zaštitila interese građana, onda se može napraviti "pozitivna lista"...
"Ovakve hoćemo"....
Smijem se, teško je naći pozitivce. Ali siguran sam da će mnogi prihvatiti moj je prijedlog za crnu listu, da prvo ime bude ime one sudinice što je "našla pravopisnu grešku" i pustila na slobodu 4 pomagača počiniocu teškog krivičnog djela...
Može i obratno.
Pogibija ove dvije djevojke otvorila je mnoga pitanja.
Pa ako se nekome sviđa reakacija nekoga od zvaničnika, način kako je zaštititio ili zaštitila interese građana, onda se može napraviti "pozitivna lista"...
"Ovakve hoćemo"....
Smijem se, teško je naći pozitivce. Ali siguran sam da će mnogi prihvatiti moj je prijedlog za crnu listu, da prvo ime bude ime one sudinice što je "našla pravopisnu grešku" i pustila na slobodu 4 pomagača počiniocu teškog krivičnog djela...
- Haris.ba
#900 Re: HITNO IZVESTI SPECIJALNU JEDINICU NA ULICE SARAJEVA
Tražim, i ne mogu da nađem tačan razlog za odbijanje prijedloga za pritvora. Mediji su katastrofa. Kažu član 146 kpp. Nema naravno na stranici tužilaštva. A to nije pravopisna greška. A zbog pravopisne greške tužilaštva Radeljaš nije vidio zatvora. Da je takav sudija bio na tom slučaju, ne bi se desila blamaža. A šta ćemo sa policajcem koji je napravio pravopisnu grešku sa datumom rođenja na prijavi graničnoj policiji?45cents wrote:
A, ako je formalna greška u prijedlogu za pritvor, kriv treba biti tužioc, a ne sudija. Meni čak i odgovara sudija kojega nije strah raditi svoj posao i kad javnost zanima slučaj.