Bijeli cukica je sretan u svom novom domu, medjutim imala sam danas cijelu avanturu sa njegovim bracom:)
Odvela sam ga na vakcinu pa vratila kod gospodje koja ga je othranila, posto sam ga tek poslije podne mogla odvesti u selo iza Dobrosevica...
U medjuvremeno sam Malenu odvela u njen novi dom:)
Elem, onda smo oko 18h odnijeli sedativ za jednog psa na A.Polju da ga miroslav76 uspava i odnese na terasu, pa smo se zaputili prema Dobrosevicima
Gospodja, muz i njihovo 2 djece su prefini i predivni. Imaju macka i kozice i jako zele psa za avliju:) Medjutim nas mali cuko je tako bio uplasen i u soku da sam pokusavala sat vremena samo da malo prohoda i sanse nije bilo... Druga stvar je da su ljudi ocekivali kuce od 3,5 mjeseca koliko i ima, ali on je jako veliki pas za svoju dob i to je bio drugi presudni faktor.Ipak je mjesanac sarplaninca i retrivera:) Atmosfera nije za ovog psa, jer njemu treba neko ko ce imati strpljena da radi sa njim na njegovom opustanju a ljudi mnogo rade i imaju tonu obaveza i ne bi se mogli posvetiti na socijalizaciji cuke koliko je to njemu potrebno:(
Djeca iz komsiluka su i njega i bracu maltretirala od kako su ostavljeni kod gospodje Dine, kad god gospodja nije tu..psi su jako nepovjerljivi i plasljivi:( I jedino vjeruju gospodji Dini koja ih je othranila. Braco se u Tuzli opustio i danas se vec igrao sa djevojkom Tinom i njenom sekom i svojom novom porodicom.
Ja ga nisam mogla ostaviti gore, jer se ne bi nikada uklopio. Ljudi i dalje zele cuku, uslovi su da je muzijak i da je kucic - znaci do mjesec - mjesec i po starosti da se moze naviknuti na njih i na kozice...Rasa nije bitna i nije bitno koliki ce narasti.. Djecak - njihov sin ce biti veliki borac za prava zivotinja jer je dijete fantasticno odgojeno i fino, mladji sin je jos mali ali jako voli zivotinja i divno se ponasa prema njima...
U autu je 2x povratio od straha:(:( i momenat kada je poceo mahati repom je kada je iz mog krila kroz prozor ugledao gospodju Dinu:)
Trazimo i dalje dom za ovog psa!!!!
Hvala svima i Mee nema na cemu, radim ono sto mogu:) Hvala Vama za sve!!!