Hitno dva kucica u opasnosti traze dom!!

Za sve koji vole ta divna stvorenja...

Moderator: anex

Post Reply
amelino

#1 Hitno dva kucica u opasnosti traze dom!!

Post by amelino »

Muzijaci. Stari 3-4 mjeseca. Krije ih zena u cijoj su avliji ostavljeni. Nisu vakcinisani, tako da prvo to moramo rjesiti. Trazimo im dom. Divni su, jedan je jako plasljiv , a drugi je velika maza. Bili bi dobro cuvari za kucu. Mjesanci.

Slike:

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image
Last edited by amelino on 03/05/2009 00:12, edited 1 time in total.
amelino

#2 Re: Hitno dva kucica u opasnosti traze dom!!

Post by amelino »

Izgledaju da su veliki, ali nisu...jos su to mali kucici:)
blackberry

#3 Re: Hitno dva kucica u opasnosti traze dom!!

Post by blackberry »

kao sto je vec napisano, trebaju nam vakcine...to je primarno...
amelino

#4 Re: Hitno dva kucica u opasnosti traze dom!!

Post by amelino »

Ovo su dva divna psa. Znaci u ovih 7-10 dana trebamo ih vakcinisati. Bit ce u medjuvremenu ocisceni od parazita i buha, krpelja...

Ali za vakcine nam treba pomoc.
amelino

#5 Re: Hitno dva kucica u opasnosti traze dom!!

Post by amelino »

Stizu dobre vijesti. Bijeli cuko je danas, odnosno jutros sretno udomljen. Otputovao je za Tuzlu kod divne porodice.

Drugog vodim sutra u novi dom u jedno selo pored Sarajeva:) Javim sve kako im je i postavljam slike uskoro:)

:) bijeli cuko je mjesanac zlatnog retrivera i tornjaka, a drugi je mjesanac sarplanina i labradora:)
Mee

#6 Re: Hitno dva kucica u opasnosti traze dom!!

Post by Mee »

Bravo Amelino !
amelino

#7 Re: Hitno dva kucica u opasnosti traze dom!!

Post by amelino »

Bijeli cukica je sretan u svom novom domu, medjutim imala sam danas cijelu avanturu sa njegovim bracom:)

Odvela sam ga na vakcinu pa vratila kod gospodje koja ga je othranila, posto sam ga tek poslije podne mogla odvesti u selo iza Dobrosevica...

U medjuvremeno sam Malenu odvela u njen novi dom:)

Elem, onda smo oko 18h odnijeli sedativ za jednog psa na A.Polju da ga miroslav76 uspava i odnese na terasu, pa smo se zaputili prema Dobrosevicima :-)

Gospodja, muz i njihovo 2 djece su prefini i predivni. Imaju macka i kozice i jako zele psa za avliju:) Medjutim nas mali cuko je tako bio uplasen i u soku da sam pokusavala sat vremena samo da malo prohoda i sanse nije bilo... Druga stvar je da su ljudi ocekivali kuce od 3,5 mjeseca koliko i ima, ali on je jako veliki pas za svoju dob i to je bio drugi presudni faktor.Ipak je mjesanac sarplaninca i retrivera:) Atmosfera nije za ovog psa, jer njemu treba neko ko ce imati strpljena da radi sa njim na njegovom opustanju a ljudi mnogo rade i imaju tonu obaveza i ne bi se mogli posvetiti na socijalizaciji cuke koliko je to njemu potrebno:(

Djeca iz komsiluka su i njega i bracu maltretirala od kako su ostavljeni kod gospodje Dine, kad god gospodja nije tu..psi su jako nepovjerljivi i plasljivi:( I jedino vjeruju gospodji Dini koja ih je othranila. Braco se u Tuzli opustio i danas se vec igrao sa djevojkom Tinom i njenom sekom i svojom novom porodicom.

Ja ga nisam mogla ostaviti gore, jer se ne bi nikada uklopio. Ljudi i dalje zele cuku, uslovi su da je muzijak i da je kucic - znaci do mjesec - mjesec i po starosti da se moze naviknuti na njih i na kozice...Rasa nije bitna i nije bitno koliki ce narasti.. Djecak - njihov sin ce biti veliki borac za prava zivotinja jer je dijete fantasticno odgojeno i fino, mladji sin je jos mali ali jako voli zivotinja i divno se ponasa prema njima...

U autu je 2x povratio od straha:(:( i momenat kada je poceo mahati repom je kada je iz mog krila kroz prozor ugledao gospodju Dinu:)

Trazimo i dalje dom za ovog psa!!!!

Hvala svima i Mee nema na cemu, radim ono sto mogu:) Hvala Vama za sve!!!
ajsela

#8 Re: Hitno dva kucica u opasnosti traze dom!!

Post by ajsela »

Amelino jel onaj cukica muzjak sto su ga udarili sa autom, Otes?
amelino

#9 Re: Hitno dva kucica u opasnosti traze dom!!

Post by amelino »

Juce sam dala Hajrudinov broj nekim zainteresovanim za kucice, trebam provjeriti je li ih poklonio..posto sam sve kontakte za psice ovih dana preusmjerila na Hajrudina.

Ako ga nije poklonio, treba po psa, vakcinisati ga i odnijeti u selo iza Dobrosevica. Ljudi nemaju auto, tako da bi trebalo do Hrasnice pa do Dobrosevica odnijeti im psa. Djecaci su ostali tuzni i placuci za psom, ali jednostavno nije to to...Postavit cu slike kasnije, cuko i kozice:) Oni zeljno ocekuju sto prije neko kuce da im donesem, uslove sam napisala:)

I bolje odmah , nego za par dana da idem po psa.. bitno je da cuki olaksam, za druge me nije briga:)

Elem, jedan Ado iz Tuzle koji se vraca u junu kuci, bi ga sebi uzeo, ali to je sve na staklenim nogama, tako da trazimo i dalje dok ne nadjemo idealan dom za njega, jer mu treba jakooo puno ljubavi, paznje i mazenja.
amelino

#10 Re: Hitno dva kucica u opasnosti traze dom!!

Post by amelino »

Cula sam se sa Hajrudinom - situacija je slijedeca:

Kucica muskog su uzeli ljudi koji su me zvali juce i kojima sam dala Hajrudinov broj. Kaze par sati poslije, su djeca odnijela drugog kucica - curicu i da je i ona sretno udomljena????!?!?!?!?!??!?!?

A on je majku labradora poklonio nekom ciki u Gorazdu koji je kupio ovce pa da kao cuva to imanje na kojem su ovce.

Tako da sterilizacija otpada, steta jer su pare za sterilizaciju skoro skupljene i Haris nam je izasao u susret sa cijenom-130KM bi bilo.

Zalosno jer ce se kuja i u Gorazdu kotiti i nista nije postignuto ovim potezom:(:(

Ciko je rekao da kod njegove komsinice imaju 4 kucica, crno bijeli i da ce mi javiti u toku dana broj komsinice pa da odemo po muzijaka i vodimo ga za Dobrosevice.
amelino

#11 Re: Hitno dva kucica u opasnosti traze dom!!

Post by amelino »

Upravo me zvala Seka - kontakt osoba za bijelog cuku. Kaze da se vec opustio i da se juce cijeli dan igrao sa djecom, prvi dan je bio jako plasljiv, ali se opustio i vec se ljubav rodila izmedju njega i gazde. Okupali su ga i kaze da je k'o pahuljica, bijel i divan :)
ajsela

#12 Re: Hitno dva kucica u opasnosti traze dom!!

Post by ajsela »

Dusa mala :-D
amelino

#13 Re: Hitno dva kucica u opasnosti traze dom!!

Post by amelino »

Kada je dosao u Dobrosevice ,od straha nije ni korak napravio i vratili smo ga u B.Potok u privremeni dom:

Image

Image

Kada je ugledao kozice:

Image

Image
Post Reply