HITNO: Da li neko želi psa čuvara?

Za sve koji vole ta divna stvorenja...

Moderator: anex

*miara*

#26 Re: HITNO: Da li neko želi psa čuvara?

Post by *miara* »

jeste li stavili oglas na internet?
sir_oliver_oliver

#27 Re: HITNO: Da li neko želi psa čuvara?

Post by sir_oliver_oliver »

Da. Poslušao sam vaš savjet. Trebao bi izaći i u Super Oglasima...
*miara*

#28 Re: HITNO: Da li neko želi psa čuvara?

Post by *miara* »

stavite i u avaz. u avazovim oglasima rijetko ko zivotinje poklanja, pa su vece sanse da neko nazove.
*miara*

#29 Re: HITNO: Da li neko želi psa čuvara?

Post by *miara* »

evo munje da ga svako vidi

Image

Image

Image

Image

Image
sir_oliver_oliver

#30 Re: HITNO: Da li neko želi psa čuvara?

Hvala na savjetu (i na pomoći oko postavljanja slika :D )... Također, oglas je i na market.ba a ide i u Avaz čim prije!
sir_oliver_oliver

#31 Re: HITNO: Da li neko želi psa čuvara?

Sjećate se serije/emisije "Dog Town" na National Geographic? E pa ovo je odgovor od njih (za one koji ne govore engleski- ništa od mojih napora na "međunarodnom planu" za sada, ali ne odustajemo!). Poenta: Njemačka ili Holandija ako neko ima iskustava sa njihovim udruženjima, ili takvim načinom udomljavanja- PP molim vas).

Dear (ukinuo svoje ime, nema veze ko sam),

Thank you for writing your very kind and thoughtful letter to Best Friends about Munja and for sending the photos. He looks like a wonderful dog.

Unfortunately, Best Friends receives around 1500 requests every month to help about 8,000 animals. We wish we could accept them all at the sanctuary, but that isn’t possible, and I’m very sorry that we’re not going to be able to offer to take Munja.
We can make some suggestions that we hope will help.

If you go to the website http://www.worldanimal.com, you will find a directory for animal organizations for every country in the world. This is the link for Bosnia:
http://worldanimalnet.org/new.asp?co=BO ... prov=&cat=

If you contact these organizations—perhaps you could go to visit them—they may be able to either accept Munja at their shelter, or offer some good practical suggestions for help in finding him a home—or perhaps they can offer to work with him to help with some of his aggression problems so that he can be placed in a home. If he is not neutered, being neutered would be helpful with his behavior.

These organizations are probably full, as are nearly all animal organizations everywhere. However, you have written a very compelling, persuasive letter about Munja, along with the photos that you sent, and I feel that if you persevere in contacting people and organizations who love animals, once you have their attention, and have let them know about Munja, that you will find people to help you.

After you have contacted these three groups, you can also use the site worldanimal.net to contact animal organizations in other European countries. There are a great many animal groups in both eastern and western Europe, and many of those in western Europe do regularly take in animals from countries in eastern Europe, so it is very much worth taking the time to contact them. You might try those in Germany and Holland to start with.

Please also ask your friends, neighbors and relatives. You never know who may know someone else who might have an appropriate home and might be able to adopt a dog with some behavior issues.

If you would specifically like help with Munja’s aggression and behavior problems, please contact Sherry Woodward, Best Friends Animal Behaviorist, at the email address above.

Thank you for writing. I’m very sorry that Best Friends cannot help directly. We wish you all the best in your efforts to find help and a good home for Munja.

Best regards,

Sharon

Sharon St. Joan

Editor – International Community
Bird and Wildlife Writer
Best Friends Network
Best Friends Animal Society
http://network.bestfriends.org/international
jaca78

#32 Re: HITNO: Da li neko želi psa čuvara?

Post by jaca78 »

lijepo od njih sto su barem odgovorili, iako nisu bili od konkretne pomoci. za ovo sto oni savjetuju, sretno ti bilo, ali vrijedi pokusati
sir_oliver_oliver

#33 Re: HITNO: Da li neko želi psa čuvara?

Pošto ne hablam taj germanski, sad gnjavim i Holanđane :D koji kao govore engleski (kao i sve prijatelje moje mame i tetke koji govore naš jezik :D ). Šta ćeš... razletio sam se na sve strane jer kako reče Broj 1 (u jednoj epizodi Alan Forda):"Ako kaniš dobiti ovu bitku, ne smiješ je nipokoju cijenu izgubiti."
jaca78

#34 Re: HITNO: Da li neko želi psa čuvara?

Post by jaca78 »

svaka čast :thumbup:
anjusha
Location: u 206 koraka, duzini tog sokaka koje nikad ne brojim

#35 Re: HITNO: Da li neko želi psa čuvara?

Post by anjusha »

:thumbup:
*miara*

#36 Re: HITNO: Da li neko želi psa čuvara?

Post by *miara* »

znam ja njemacki. samo mi napisi na bosanskom pa cu ja pokusati prevesti. ne znam kao ovi sto su se svjeze vratili (odavno sam ja u bosni :D ), ali ako nesto ne budem znala ima lektora dovoljno.

ne razumijem te organizacije. jel oni djuture uzimaju pse ili pojedinacno traze udomitelje u svojoj drzavi? ako je drugi slucaj u pitanju, opet ces mu morati naci privremeni smjestaj... sve ako se javi neko iz evrope, dok se to organizuje procice barem 3 sedmice. bog zna gdje ce munja tad biti...
sir_oliver_oliver

#37 Re: HITNO: Da li neko želi psa čuvara?

*miara* wrote:znam ja njemacki. samo mi napisi na bosanskom pa cu ja pokusati prevesti. ne znam kao ovi sto su se svjeze vratili (odavno sam ja u bosni :D ), ali ako nesto ne budem znala ima lektora dovoljno.

ne razumijem te organizacije. jel oni djuture uzimaju pse ili pojedinacno traze udomitelje u svojoj drzavi? ako je drugi slucaj u pitanju, opet ces mu morati naci privremeni smjestaj... sve ako se javi neko iz evrope, dok se to organizuje procice barem 3 sedmice. bog zna gdje ce munja tad biti...
Mislim da traže udomitelje pojedinačno. Znam da je ovo na duuuuuuuugom štapu, al' baš sam se zainatio da probam ama baš sve što mi padne na pamet i što je na raspolaganju. Hvala na pomoći za njemački- budem, čim, čim prije...
King Kikapu

#38 Re: HITNO: Da li neko želi psa čuvara?

Post by King Kikapu »

evo jedna munjina slika i od mene, a pouzdano znam da je zdrav, sto je potvrdio veterinar.

Image
sir_oliver_oliver

#39 Re: HITNO: Da li neko želi psa čuvara?

Eto i informacija sa lica (radnog) mjesta :D Da nešto nije u redu ne bi mi dao ni prići... a to nije slučaj. Bio sam sinoć tamo pa smo se češkali i hranili... sve OK.
Zamolio sam neke ljude tamo da me nazovu kad dođu veterinari da dođem odmah...3 kontrola bi trebala biti u petak ili u ponedjeljak, kako mi je rečeno.

I dalje tražimo kuću za ovog momka... isti uslovi i isto obećanje- veterinarski troškovi riješeni dok god je živ! Nemojte se stiskat' k'o 5 pfeninga :sad:
sir_oliver_oliver

#40 Re: HITNO: Da li neko želi psa čuvara?

Eh, update... dobio sam negativan odgovor od još nekih stranaca, i neke domaće osobe su me do sada odpilile :shock: Pretpostavljam da dijelite moje "oooopšte iznenađenje"? Neka, neka, napraviću ja jednom kuću s avlijom...

Eh, evo šta je pas koji nema problema... http://www.economist.com/world/unitedst ... d=14222313

Pošto nisam u mogućnosti da ostavim Munji 12 miliona kao teta iz članka gore :sad: (inače bi se sad brčkali na Bahamima)...jasno vam je da imamo problem :D
Last edited by sir_oliver_oliver on 20/08/2009 11:29, edited 1 time in total.
jaca78

#41 Re: HITNO: Da li neko želi psa čuvara?

Post by jaca78 »

:(
sir_oliver_oliver

#42 Re: HITNO: Da li neko želi psa čuvara?

Pošto znam da svi koristite Facebook, da vas zamolim za uslugu:

prikačite link na ovaj forum na Super Wall ili na svojim grupama ili pošaljite svojim kontaktima (ili kopirajte iz ovih postova suštinu). Možda neko bude zainteresovan za Munju. To se odnosi i na vas što čitate forum i dosadno vam je danas na poslu :wink:

Hvala unaprijed, gdje čuli i ne čuli :thumbup: Ko pošalje muštuluk, vodim na ručak!
*miara*

#43 Re: HITNO: Da li neko želi psa čuvara?

Post by *miara* »

moze li neko dulcineli javiti da slike kruze kroz facebook?
jaca78

#44 Re: HITNO: Da li neko želi psa čuvara?

Post by jaca78 »

*miara* wrote:moze li neko dulcineli javiti da slike kruze kroz facebook?
ja sam stavila na wall u grupu "ukinimo šintore...."
csejla

#45 Re: HITNO: Da li neko želi psa čuvara?

Post by csejla »

*miara* wrote:moze li neko dulcineli javiti da slike kruze kroz facebook?
Javit cu ja dulcineli da stavi u grupu.
sir_oliver_oliver

#46 Re: HITNO: Da li neko želi psa čuvara?

Hvala svima :thumbup:
*miara*

#47 Re: HITNO: Da li neko želi psa čuvara?

Post by *miara* »

otpimisticna sam sto se tice munjinog udomljavanja. lakse je pojedinacno psa udomiti, nego u grupama kao sto je slucaj "butmir".

mozete li samo reci dulcineli reci da napise da je ovaj gospodin obecao da ce placati vakcine dok je munja ziv. ipak se mnogi predomisljaju upravo zbog para...
sir_oliver_oliver

#48 Re: HITNO: Da li neko želi psa čuvara?

Stavljam i na papir i potpisujem ugovor ako treba- bez zezanja...
dulcinella

#49 Re: HITNO: Da li neko želi psa čuvara?

Post by dulcinella »

Postavljeno na FB! :thumbup: Svaka cast sir Oliver! :wink:
sir_oliver_oliver

#50 Re: HITNO: Da li neko želi psa čuvara?

Hvala, ali zaista nema potrebe... Kao što sam rekao, da imam dvorište, Munja bi već odavno bio kod mene i mi ne bi vodili ovu konverzaciju :( tako da mi se čini da je ovo nekako najmanje što mogu da uradim kad sam već emotivno vezan za njega.

UPDATE: veterinari koji su trebali danas da izađu po 3 i posljednji put su (navodno) otkazali, i ostavili posjetu za ponedjeljak.
Post Reply