HITNO!! 4 kucica ostavljena na milost sintora traze dom!!!
Moderator: anex
-
ajsela
- tinchy
#77 Re: HITNO!! 4 kucica ostavljena na milost sintora traze dom!!!
csejla wrote:Nazalost imamo opet lose vijdestiJedina repzivjela curica je juce imala napad (sumnjali su na epi). Gospodja koja je usvojila je odvela vet i osavljena je na posmatranju do jutros. Na zalost jutros je opet imala 30 napada i vet je odlucio da je najbolje uspavati
Dusa mala toliko se napatila... toliko se borila da prezivi stenecnjak, bila je toliko jaka
Tuzno i zalosno.. Nemam rijeci...
- blackberry
#78 Re: HITNO!! 4 kucica ostavljena na milost sintora traze dom!!!
tuzan zavrsetak...ali, sada je na boljem i ljepsem mjestu...
-
csejla
#79 Re: HITNO!! 4 kucica ostavljena na milost sintora traze dom!!!
Ma ovo je uzasno... Bas kako si rekla happy end se preko noci okrenuo u losu pricutinchy wrote:csejla wrote:Nazalost imamo opet lose vijdestiJedina repzivjela curica je juce imala napad (sumnjali su na epi). Gospodja koja je usvojila je odvela vet i osavljena je na posmatranju do jutros. Na zalost jutros je opet imala 30 napada i vet je odlucio da je najbolje uspavati
Dusa mala toliko se napatila... toliko se borila da prezivi stenecnjak, bila je toliko jaka
![]()
![]()
A bilo joj je tako lijepo kod moje komsinice, imala je sve.. Ne mogu da vjerujem u kako kratkom vremenu se jedan happy end preokrenuo u skroz drugu pricu..
Ne znam samo kako ce komsinica prezivjeti njen gubitak, nakon sto se odvazila posle smrti svog psa uzeti drugog..Ne mogu da vjerujem, ne dolazim sebi, u soku sam
- anjusha
- Location: u 206 koraka, duzini tog sokaka koje nikad ne brojim
- tinchy
#81 Re: HITNO!! 4 kucica ostavljena na milost sintora traze dom!!!
csejla wrote:Ma ovo je uzasno... Bas kako si rekla happy end se preko noci okrenuo u losu pricutinchy wrote:csejla wrote:Nazalost imamo opet lose vijdestiJedina repzivjela curica je juce imala napad (sumnjali su na epi). Gospodja koja je usvojila je odvela vet i osavljena je na posmatranju do jutros. Na zalost jutros je opet imala 30 napada i vet je odlucio da je najbolje uspavati
![]()
![]()
A bilo joj je tako lijepo kod moje komsinice, imala je sve.. Ne mogu da vjerujem u kako kratkom vremenu se jedan happy end preokrenuo u skroz drugu pricu..
Ne znam samo kako ce komsinica prezivjeti njen gubitak, nakon sto se odvazila posle smrti svog psa uzeti drugog..Ne mogu da vjerujem, ne dolazim sebi, u soku sam
Spasimo je, izljeci se jedina, i udomi kod gospodje koja je iskreno volila i na kraju se desi ovo...
![]()
Gospodja je u soku... uzas zivi...
Znam sve, i meni je tesko.. danas sam se isplakala kao malo dijete.. Ona je nju fkt zavoljela, pa malena se kod nje udebljala 300 gr otkako je udomila
-
amelino
#82 Re: HITNO!! 4 kucica ostavljena na milost sintora traze dom!!!
Tinchy ono sto si napisala na starom sos furumu je daleko od zrelog posta...Izvini molim te koga ti to prozivas??
''Malena je jutros uginula.. Zapravo morali su je uspavati.
Jucer je imala epi napad i bila je na posmatranju.. Jutros je imala dva-tri napad u kuci i na putu do veta jos 4-5.. Zatim kad su stigli kod veta imala je bruku napada tamo. Davali su joj apaurine, inekcije, ali spasa nije bilo. Zao mi je radi svega, jer ni ona ni udomiteljica nisu zasluzili da se ovako zavrsi ...
Ja sam zbog ove price i tuzna i ogorcena, i jako ljuta. Prvo kad je prezivjela stenecak, dosla je kod udomiteljice bolesna. Jel mi to udomljavamo zdrave cuke il bolesne???
Drugo, vezano za velicinu cuke. Rekose bice mali cuko, a zapravo po sapama se vidi da ce biti veliki, cak smo vidjeli i kerusu koja ju je okotila. Ogromna je! Ali to nije bilo bitno, jer je njoj dom bio osiguran.. Ko koga ovdje vise laze nije mi jasno.. Pa, ljudi stvara se kontra efekat. Spasi se neki cuko, kazu udomitelju bice mali, ono naraste u nekog sarplaninca i taj cuko zavrsi na ulici. Spari se s kujicom nekom, nastanu novi kucici.. Sve se vrti u krug.
Trece, ovdje se odigrala jako ruzna igra. Trebao je cuko da se lijeci pa tek onda da se da na usvajanje, a ima ih koji su znali da posle stenecaka ostaju teske posljedice na zdravlje psa, ali sutilo se! Zbog cega (mozda zbog straha da ce ona reci ja ne zelim da je udomim) ??? Ako nista kad je doslo do udomljavanja, trebalo se reci da je cuko mali bolestan, da ona moze uzeti cuku pa ga sama lijeciti ili da saceka da ozdravi pa da ga uzme. Bar bi to bilo fer! Pa ako uzima, uzima na svoju odgovornost.
Zena je sada u soku, izgubila je svog psa prije 2 mjeseca. I onda je uzela ovog s nadom da ce joj pomoci da ga preboli koliko-toliko. Ali ne da joj se! Znam da vjerovatno vise nikad nece uzeti psa, jer je pretesko preci preko smrti dva psa. Jedan ugine od starosti, a drugi taman poceo da zivi i pruzena mu je sva moguca ljubav, obecano joj je da ce imati sve, a ona ugine radi glupe epilepsije Sad
Pretuzno! Sad
Za kraj, cu samo reci:
Pocivaj u miru Lora.. Zasigurno ce ti biti bolje gore, nego sto je bilo ovdje. Bar se vise neces patiti, sunce malo!
Jos uvijek ima onih koji ce tvoj gubitak tesko podnijeti, i nece te lako zaboraviti. ''
Sta se kome slagalo?? Ko to nije znao da je bila bolesna i da nece biti mala kao maltezer??? Niko nije rekao da ce biti ogromna jer ne bi bila ali receno je pas srednje velicine.
Molim te imenuj nas da se zna ko su po tebi krivci koji su psa podvalili?????? Ja, Sejla??? Ti se isplakala, ma macku o rep sve to..ne bi napisaal onako nesto da ti je tesko, ja se od tuge nisam javila na ovu temu, a javljeno mi je odmah kad je uspavana i kad je sahranjena ispod stare jabuke u Misevicima.
Mani se suplje, ali si me uspjela izbaciti iz takta svojim postom... bas si me pogodila u zivac !!!!
Mica je pod zemljom od juce i sve sto mozemo uraditi je da se ne ponovi stenecak kod pasa koje spasimo, a za to je neophodno odmah taj dan kada se spase odmah ih i vakcinisati!!!
Jucer je imala epi napad i bila je na posmatranju.. Jutros je imala dva-tri napad u kuci i na putu do veta jos 4-5.. Zatim kad su stigli kod veta imala je bruku napada tamo. Davali su joj apaurine, inekcije, ali spasa nije bilo. Zao mi je radi svega, jer ni ona ni udomiteljica nisu zasluzili da se ovako zavrsi ...
Ja sam zbog ove price i tuzna i ogorcena, i jako ljuta. Prvo kad je prezivjela stenecak, dosla je kod udomiteljice bolesna. Jel mi to udomljavamo zdrave cuke il bolesne???
Drugo, vezano za velicinu cuke. Rekose bice mali cuko, a zapravo po sapama se vidi da ce biti veliki, cak smo vidjeli i kerusu koja ju je okotila. Ogromna je! Ali to nije bilo bitno, jer je njoj dom bio osiguran.. Ko koga ovdje vise laze nije mi jasno.. Pa, ljudi stvara se kontra efekat. Spasi se neki cuko, kazu udomitelju bice mali, ono naraste u nekog sarplaninca i taj cuko zavrsi na ulici. Spari se s kujicom nekom, nastanu novi kucici.. Sve se vrti u krug.
Trece, ovdje se odigrala jako ruzna igra. Trebao je cuko da se lijeci pa tek onda da se da na usvajanje, a ima ih koji su znali da posle stenecaka ostaju teske posljedice na zdravlje psa, ali sutilo se! Zbog cega (mozda zbog straha da ce ona reci ja ne zelim da je udomim) ??? Ako nista kad je doslo do udomljavanja, trebalo se reci da je cuko mali bolestan, da ona moze uzeti cuku pa ga sama lijeciti ili da saceka da ozdravi pa da ga uzme. Bar bi to bilo fer! Pa ako uzima, uzima na svoju odgovornost.
Zena je sada u soku, izgubila je svog psa prije 2 mjeseca. I onda je uzela ovog s nadom da ce joj pomoci da ga preboli koliko-toliko. Ali ne da joj se! Znam da vjerovatno vise nikad nece uzeti psa, jer je pretesko preci preko smrti dva psa. Jedan ugine od starosti, a drugi taman poceo da zivi i pruzena mu je sva moguca ljubav, obecano joj je da ce imati sve, a ona ugine radi glupe epilepsije Sad
Pretuzno! Sad
Za kraj, cu samo reci:
Pocivaj u miru Lora.. Zasigurno ce ti biti bolje gore, nego sto je bilo ovdje. Bar se vise neces patiti, sunce malo!
Jos uvijek ima onih koji ce tvoj gubitak tesko podnijeti, i nece te lako zaboraviti. ''
Sta se kome slagalo?? Ko to nije znao da je bila bolesna i da nece biti mala kao maltezer??? Niko nije rekao da ce biti ogromna jer ne bi bila ali receno je pas srednje velicine.
Molim te imenuj nas da se zna ko su po tebi krivci koji su psa podvalili?????? Ja, Sejla??? Ti se isplakala, ma macku o rep sve to..ne bi napisaal onako nesto da ti je tesko, ja se od tuge nisam javila na ovu temu, a javljeno mi je odmah kad je uspavana i kad je sahranjena ispod stare jabuke u Misevicima.
Mani se suplje, ali si me uspjela izbaciti iz takta svojim postom... bas si me pogodila u zivac !!!!
Mica je pod zemljom od juce i sve sto mozemo uraditi je da se ne ponovi stenecak kod pasa koje spasimo, a za to je neophodno odmah taj dan kada se spase odmah ih i vakcinisati!!!
-
amelino
#83 Re: HITNO!! 4 kucica ostavljena na milost sintora traze dom!!!
Mi udomljavamo cuke kojima je potreban dom. Je li to zelis reci da gospodja Vera nije znala da je malena imala stenecak, da ga je prezivjela i izlijecila se???
Ona nju nije morala udomiti. Cuko je ozdravio i kroz 2 sedmice je primio vakcinu, ko je mogao znati da ce imati kao posljedicu stenecaka epi napade??
Trebala je gospodja vratiti, ako cu sada citati ovakve bljuvotine od tebe i sekirati se sto tamo neka komsinica vlasnice psa koji je SAD POD ZEMLJOM misli da je pas podvaljen i da se lagalo!!! Nit si bitna u ovoj prici nit ces biti!!! Nisi prstom mrdnula za ove kucice, ako se dobro sjecam...a znam da se dobro sjecam.. I zato jos ovo - previse sebi dajes za pravo!!!! Previse!!!
Ona nju nije morala udomiti. Cuko je ozdravio i kroz 2 sedmice je primio vakcinu, ko je mogao znati da ce imati kao posljedicu stenecaka epi napade??
Trebala je gospodja vratiti, ako cu sada citati ovakve bljuvotine od tebe i sekirati se sto tamo neka komsinica vlasnice psa koji je SAD POD ZEMLJOM misli da je pas podvaljen i da se lagalo!!! Nit si bitna u ovoj prici nit ces biti!!! Nisi prstom mrdnula za ove kucice, ako se dobro sjecam...a znam da se dobro sjecam.. I zato jos ovo - previse sebi dajes za pravo!!!! Previse!!!
-
csejla
#84 Re: HITNO!! 4 kucica ostavljena na milost sintora traze dom!!!
Ponavljam ono sto sam napisala i na SOS forumu: Ne petljaj se Tinchy u nesto o cemu pojma nemas. Niko nije podvalio psa, pas je prvo izlijecen, vakcinisan i Vera je sve znala do najsitnijeg detalja prije nego je udomila psa. Bilo bi ljepo da se prvo raspitas? I sama Vera je spasavala i udomljavala lutalice tako da nije glupa da ne zna koliko ce pas narasti niti joj je receno da ce biti mali. Isto tako niko nije mogao znati da ce se javiti ovo kao posljedica. ZNACI NE PISI GLUPOSTI O KOJIMA POJMA NEMAS, PRVO SE RASPITAJ PRIJE NEGO SVA PONOSNA OBJAVIS OVAKAV DEBILAN TEKST!!! Ljudi koji nas znaju i pomazu nam ili koji jednostavno prate ovaj forum najbolje znaju koliko nam je stalo da pas ide u najbolje ruke i da i udomitelj i cuko budu sretni. Samo mogu reci: JAKO NEZRELO RAZMISLJANJE SA TVOJE STRANE!amelino wrote:Tinchy ono sto si napisala na starom sos furumu je daleko od zrelog posta...Izvini molim te koga ti to prozivas??
Pretuzno! Sad
Za kraj, cu samo reci:
Mani se suplje, ali si me uspjela izbaciti iz takta svojim postom... bas si me pogodila u zivac !!!!![]()
![]()
![]()
- blackberry
#85 Re: HITNO!! 4 kucica ostavljena na milost sintora traze dom!!!
ja predlazem da se zatvori ova tema i na ovom i na sos forumu...ne mogu da vjerujem da u ovom trenutku neko nekog optuzuje...pa da su znali da ce uginuti, zar bi je dali na usvajanje????? takvi psi se odmah uspavaju da se dalje ne pate...zao mi je malene neizmjerno...zao mi je i tete koja ju je usvojila...mislim da je njoj najteze...ali, optuzivati djevojke koju su spasile malenu da su je ''uvalile'' nekome i da su slagale kolici ce pas biti - pa to je smijesno...prvo, taj pas je spasen sa ulice - sto znaci da kako god predvidjeli koliki ce biti - niko to ne moze garantirati (ni da ce biti mali, ni srednje velicine, ni veliki)...bez obzira sto ste joj vidjeli mamu, jos uvijek ne znate ko joj je tata...dakle, usvojitelj automatski pristaje na to da pas moze biti i manji od nonog sto mu je receno, ali i veci...drugo, svi znamo kako se zivotinje mogu razboliti preko noci...ona je vec bila bolesna - svaki dan joj je bio borba...Bog je odlucio da joj vishe nije mjesto medju nama...njena energija ce uvijek da prati gospodju koja ju je usvojila...treba dati vremena svima da se naviknu na to da je vishe nema...ne optuzujte se medjusobno...trebamo si davati podsticaja da i dalje spasavamo neduzna bica...svaka cast svim ljudima dobre volje koji spase zivotinjicu, veterinarski je obrade, pokusaju izlijeciti ako je to moguce, koji je cuvaju dok ne nadju svoje stalne udomitelje i onima koji ih usvoje bez obzira sto nisu rasni psi-mace...
jos uvijek ima bezbroj malih neduznih bica koja trebaju nasu pomoc...malene vishe nema....ali ima jos mnogo bolesnih i samih ''malenih'' koji su sinoc spavali ko zna gdje....
jos uvijek ima bezbroj malih neduznih bica koja trebaju nasu pomoc...malene vishe nema....ali ima jos mnogo bolesnih i samih ''malenih'' koji su sinoc spavali ko zna gdje....
-
ajsela
#86 Re: HITNO!! 4 kucica ostavljena na milost sintora traze dom!!!
Ovaj tekst od Tinchy je jedna nebuloza, ne znam odakle da krenem komentarisati, uzas!
"Jel mi to udomljavamo zdrave cuke il bolesne???" - po tebi ako je cuko bolestan treba ga ostaviti na ulici neka crkne, sta cemo mu mi, pa bolestan je?! UZAS, ne mogu da vjerujem da mislis ovako! Hajmo onda i ljude pustiti neka umiru kad su bolesni, sta ce nam doktori i ljudi da pomazu!
OGORCENA SAM OVIM TEKSTOM KOJI JE NAPISALA TINCHY!!
Cuj pas podvaljen kao mali, halo curo jesi li ti normaln,a vidjela si psa, imas oci , ko ti psa moze podvaliti kao maltezera ako se vidi odma da nije maltezer??!! Milsim, HALOOOO daj se malo preispitaj!
"Trece, ovdje se odigrala jako ruzna igra. Trebao je cuko da se lijeci pa tek onda da se da na usvajanje, a ima ih koji su znali da posle stenecaka ostaju teske posljedice na zdravlje psa, ali sutilo se! " - ova recenica ti je tako glupa, nemas pojma o cemu pises i sta si htjela reci sa ovim. Posto si bila na ovoj temi mogla si procitati citav tok pronalaska ovih psica, njihovu istoriju bolesti, lijecenje, uginuce 3 psica, spasavanje ove malene, njeno lijecenje, skupljanje para za njeno lijecenje itd itd da ti ne nabrajam jer valjda znas citati! Bila si ti licno upucena u sve to i ne znam o cemu curo draga pricas i koga to ti majke ti optuzujes? Kako te nije stid da optuzujes osobe koje se AKTIVNO bave spasavanjem jadnika sa ulica, mole ovdje da se udome, udomljavaju same, mole za finansijsku pomoc ljude sa foruma i zajedno sa tim dobrim ljudima sa foruma cukice nadju svoj dom sigurna.
Zaista mislim da nema potrebe da ti bilo ko bilo sta vise kaze ovdje na forumu na ovaj tvoj tekst! Ovo sto si napisala jednom rjecju se zove UZAS!
"Jel mi to udomljavamo zdrave cuke il bolesne???" - po tebi ako je cuko bolestan treba ga ostaviti na ulici neka crkne, sta cemo mu mi, pa bolestan je?! UZAS, ne mogu da vjerujem da mislis ovako! Hajmo onda i ljude pustiti neka umiru kad su bolesni, sta ce nam doktori i ljudi da pomazu!
Cuj pas podvaljen kao mali, halo curo jesi li ti normaln,a vidjela si psa, imas oci , ko ti psa moze podvaliti kao maltezera ako se vidi odma da nije maltezer??!! Milsim, HALOOOO daj se malo preispitaj!
"Trece, ovdje se odigrala jako ruzna igra. Trebao je cuko da se lijeci pa tek onda da se da na usvajanje, a ima ih koji su znali da posle stenecaka ostaju teske posljedice na zdravlje psa, ali sutilo se! " - ova recenica ti je tako glupa, nemas pojma o cemu pises i sta si htjela reci sa ovim. Posto si bila na ovoj temi mogla si procitati citav tok pronalaska ovih psica, njihovu istoriju bolesti, lijecenje, uginuce 3 psica, spasavanje ove malene, njeno lijecenje, skupljanje para za njeno lijecenje itd itd da ti ne nabrajam jer valjda znas citati! Bila si ti licno upucena u sve to i ne znam o cemu curo draga pricas i koga to ti majke ti optuzujes? Kako te nije stid da optuzujes osobe koje se AKTIVNO bave spasavanjem jadnika sa ulica, mole ovdje da se udome, udomljavaju same, mole za finansijsku pomoc ljude sa foruma i zajedno sa tim dobrim ljudima sa foruma cukice nadju svoj dom sigurna.
Zaista mislim da nema potrebe da ti bilo ko bilo sta vise kaze ovdje na forumu na ovaj tvoj tekst! Ovo sto si napisala jednom rjecju se zove UZAS!
- Phia
#87 Re: HITNO!! 4 kucica ostavljena na milost sintora traze dom!!!
Slažem se.Užasno je reći da bolesne pse treba neko drugi da liječia još gore da se ostave na ulici.Ljudi zar ne vidite da se ovdje skuplja novac za liječenje tih pasa i osobe koje najviše to rade daju sve od sebe i finansijski i na sve druge načine.U ovoj državi još uvijek nije u praksi regulisana medicinska njega ovakvih slučajeva i sve se to plaća iz vlastitog džepa.ajsela wrote:Ovaj tekst od Tinchy je jedna nebuloza, ne znam odakle da krenem komentarisati, uzas!
Uostalom ne postoji garancija da se neki pas neće razboljeti kako onaj s ulice tako onaj kupljeni (a ova malena je bila izliječena od štenećaka to može andrej potvrditi samo što su se naknadno pojavile posljedice koje niko nije mogao predvidjeti).Ko misli da će pobjeći od bolesti i u konačnici smrti taj se prevario..jednog dana će se ipak s tim morati suočiti..
-
ajsela
#88 Re: HITNO!! 4 kucica ostavljena na milost sintora traze dom!!!
Naravno , ne razumijem ko im garantuje da ce pas iz zoo centra biti vjecno zdrav?! Sta da je Tinchy dala 500 KM za psa iz zoo centra i ugine joj, sta bi tek onda pisala? UZAS
Ne mogu da shvatim da se ne vidi da se ljudi sa ovog foruma trude da izljece pse sa ulice i udome ih a ne da ih zele ostaviti bolesne da uginu jer su bolesni?
Ne mogu da shvatim da se ne vidi da se ljudi sa ovog foruma trude da izljece pse sa ulice i udome ih a ne da ih zele ostaviti bolesne da uginu jer su bolesni?
- Baby
#89 Re: HITNO!! 4 kucica ostavljena na milost sintora traze dom!!!
Vera je samo htjela psa,običnog zdravog psa...Jeli neko spominje zoo centar ? Jeli Vera mogla biti upozorena o posljedicama štenećnjaka ?ajsela wrote:Naravno , ne razumijem ko im garantuje da ce pas iz zoo centra biti vjecno zdrav?! Sta da je Tinchy dala 500 KM za psa iz zoo centra i ugine joj, sta bi tek onda pisala? UZAS
-
ajsela
#90 Re: HITNO!! 4 kucica ostavljena na milost sintora traze dom!!!
Vera je znala sve o malenoj i bila je upucena u to da je malena bila bolesna i da se lijecila. Jel to dovoljno, bila je obavjestena o svemu vezano za malenu, a i Tinchy je bila obavjestena ovdje o svemu.
-
amelino
#91 Re: HITNO!! 4 kucica ostavljena na milost sintora traze dom!!!
Je li ti mislis da je nama veterinar rekao da postoje i minimalne mogucnosti da su ostale neke posljedice od stenecaka da ne bi to rekli gospodji??????? Nije receno nista, jer je Mica skroz ozdravila i primila svoju prvu vakcinu regularno!!! Malena je bila aktivnija od svih pasa u svom privremenom domu u Misevicima...normalno jela, normalnu stolicu imala, normalno se ponasala... Malo vise spavala jer je beba bila, igrala se sa drugim psima, ljudima...
Malena je zdrava i vakcinisana otisla u svoj novi dom kod gospodje Vere.
Ako mislis da smo stvarno takve, da bi presutile nesto tako bitno... onda nemam vise komentara ....
Malena je zdrava i vakcinisana otisla u svoj novi dom kod gospodje Vere.
Ako mislis da smo stvarno takve, da bi presutile nesto tako bitno... onda nemam vise komentara ....
-
csejla
#92 Re: HITNO!! 4 kucica ostavljena na milost sintora traze dom!!!
Vera je znala sve sto smo znali i mi! Jel to dovoljno. Niko od nas nije mogao znati da ce se desiti ovo sto se desilo. Da smo znali ne bi se pas ni udomljavao vec bi odmah vidjeli sa vet sta je najbolje za ciniti i ne muciti psa. Vera se druzi sa ljudima kod kojih je mala bila dok se ljecila, znaci nista joj nije moglo promaci, u sve je upucena sta je bilo. Svakodnevno se druzi sa njima, i juce su bili cijeli dan skupa kod njih u radnji... dakle nek se beze ne pisu gluposti... A sto se tice posljedica stenecnjaka pas je nakon izljecenja kako sam vec napisala ZA ONE KOJI NE CITAJU CU PONOVITI: pas je bio izljecen, i cekalo se 2 sedmice za svaki slucaj da se vidi ima li posaljedica. Kada je vet utvrdio da je pas ok i da moze primiti bocu odveli smo ga na tu bocu i opet je bio neko vrijeme sklonjen kod tih ljudi. Tek nakon toga je Vera udomila psa i za to kratko vrijeme koje su bile skupa bilo im je prelijepo... Ona je uljepsala Veri zivot a Vera njoj pruzila svu ljubav svijeta.Baby wrote:Vera je samo htjela psa,običnog zdravog psa...Jeli neko spominje zoo centar ? Jeli Vera mogla biti upozorena o posljedicama štenećnjaka ?ajsela wrote:Naravno , ne razumijem ko im garantuje da ce pas iz zoo centra biti vjecno zdrav?! Sta da je Tinchy dala 500 KM za psa iz zoo centra i ugine joj, sta bi tek onda pisala? UZAS
Nemam vise komentara jer sam napisala sve jasno BOSANSKIM jezikom. Ako neko i dalje ne razumije kako je pas udomljen neka par puta procita cijelu pricu.
Last edited by csejla on 29/04/2009 09:50, edited 1 time in total.
- Pasiflora
#93 Re: HITNO!! 4 kucica ostavljena na milost sintora traze dom!!!
Djevojke, cula sam za malenu i stvarno mi je bilo grozno.
Sada je svaka prica suvisna. Vise uopce nije vazno sto je neko napisao ili rekao.
Ljudi koji su radili na tome da malena prezivi i zivi u nekim boljim, humanijim uslovima su uradili gigantski posao.
Rade ga i dalje sa nekim drugim psicima i na neke druge nacine - znaci svak se bori kako moze.
Ne zamarajte se previse sa @Tincy - mislim da nije nista lose mislila - to je naprosto bila njezina reakcija na frustraciju zbog smrti malene.
Malena je bila predivna, ali se jadnica naprosto nije mogla izboriti sa time sto je snaslo.
Mislim da vise na ovoj temi, osim zaljenja za malenom ne treba pisati nista ruzno - nije bitno...
Sada je svaka prica suvisna. Vise uopce nije vazno sto je neko napisao ili rekao.
Ljudi koji su radili na tome da malena prezivi i zivi u nekim boljim, humanijim uslovima su uradili gigantski posao.
Rade ga i dalje sa nekim drugim psicima i na neke druge nacine - znaci svak se bori kako moze.
Ne zamarajte se previse sa @Tincy - mislim da nije nista lose mislila - to je naprosto bila njezina reakcija na frustraciju zbog smrti malene.
Malena je bila predivna, ali se jadnica naprosto nije mogla izboriti sa time sto je snaslo.
Mislim da vise na ovoj temi, osim zaljenja za malenom ne treba pisati nista ruzno - nije bitno...
-
ajsela
#94 Re: HITNO!! 4 kucica ostavljena na milost sintora traze dom!!!
Slazem se sa tvojim komentarom ali covjek jednostavno ne moze ne reagovati jer cure po cijeli dan spasavaju jadna stvorenja, moljakaju za pomoc ovdje, skupljaju pare , vodaju psice po veterinatima, prozivljavaju sve to zajedno sa psima, na svakom cosku hrane i udomljavaju pse, moljakaju ovdje da neko udomi privremeno ili zastalno pse i onda neka Tinchy dodje i napise ovakvu glupost. Pa hajde Tinchy ti jedan dan s njima provedi da vidis kako to sve izgleda! Nosaj ukakane psice sa ulice, prljave od mokrace, smeca, govana itd itd , moljakaj ljude za auto i prevoz, moljakaj veterinara da ti da popust za vakcine jer para nema, moljakaj ljude ovdje da ti daju pare onako na slijepo da ti vjeruju da bi mogli platiti vakcine i hranu, cuvaj kod sebe po par psica sa ulice dok se privremeno ne udome, trcdkaraj oko njih bolesnih u pola noci kad im trebas..... Nemoj da vise nabrajam jer mislim Tinhcy da kad sve ovo procitas nase komentare znaces kakvu si glupost od teksta napisalasitno wrote:Djevojke, cula sam za malenu i stvarno mi je bilo grozno.
-
csejla
#95 Re: HITNO!! 4 kucica ostavljena na milost sintora traze dom!!!
Slazem se u sa Vama, ali mislim da nije nikako uredu da se napise onakva bljuvotina od teksta a da predhodno nije upucena u sve. Malene vise nema, uradjeno je zaista sve sto je bilo moguce. Bili smo presretni kada smo konacno culi od vet da je ozdravila. I isto tako jako tuzni kada smo juce saznali sve sta se desilo. Dakle nije nikako uredu ukljuciti se u cijelu pricu tek kada psa nema i onda ostaviti onakav komentar a predhodno ni ne poksuati pomoci nam da se spasi i izljeci, bukvalno samo posmatrati sve od kuce i sutiti (a to je Tinchy uradila i bez ikakvog prava optuzila sve koji su se trudili i dali svoj max).sitno wrote:Djevojke, cula sam za malenu i stvarno mi je bilo grozno.
Mirci molim te zakljucaj temu
-
Mee
#96 Re: HITNO!! 4 kucica ostavljena na milost sintora traze dom!!!
Ja bih samo htjela da dodam da je ovo jedan od ko zna koliko desetina, ili stotina , slucajeva u kojima su se psicima sa ulice spasili zivoti, i koji su sretno udomljeni. Svijet nije savrsen, i ovakve stvari se ponekad, nazalost, dese. Ja bih samo jos jednom zahvalila Ameli i ostalima koji "djeluju u operativi" jer znam i po sebi, najlakse je dati koju markicu, ali treba ipak sve i organizovati, i traziti ljude, i voditi kuce ko zna gdje, i ... SVAKA VAM CAST!, i ne treba niko uzeti za pravo da kritikuje, ako nije makar jednom probao udomiti makar i jednu kucu ili macu, pa da zna koliko je to tesko. Svako ovo udomljavanje je malo cudo, i za sve malene ovo je druga sansa, prilika da im se da zivot koji im je umalo nepravedno oduzet samo zato sto su "ulicni psi"...
Htjela bih isto tako izraziti zahvalnost ljudima koji udome psa a ne znaju porijeklo, pedigre i sl... jer i to je - u neku ruku - rizik. Ja se iskreno nadam da ce gospodja koja je udomila Malenu naci snage da pokusa ponovo, jer sigurno u njoj ima jos puno ljubavi za neko malo napusteno stvorenje koje mozda ceka bas nju. Nije lako, ali zivot ide dalje...
Htjela bih isto tako izraziti zahvalnost ljudima koji udome psa a ne znaju porijeklo, pedigre i sl... jer i to je - u neku ruku - rizik. Ja se iskreno nadam da ce gospodja koja je udomila Malenu naci snage da pokusa ponovo, jer sigurno u njoj ima jos puno ljubavi za neko malo napusteno stvorenje koje mozda ceka bas nju. Nije lako, ali zivot ide dalje...