HITNA POMOC (uzasna nesreca)

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
jalijas74

#126 Re: HITNA POMOC (uzasna nesreca)

Post by jalijas74 »

ludilo gluposti wrote:...uzorno djete koje tek zbog svoje zanesenosti dječije prekršilo pravila saobraćaja ...
Zaposlenice Hitne pomoci ili neke od zdravstvenih institucija koja je na budzetu a koji izmedju ostalih punim i ja, djecak nije prekrsio pravila saobracaja vec je uredno cekao da predje raskrsnicu na ZELENO svjetlo. A ja sam stajao 5 metara od raskrsnice i cekao suprugu koja je bila tu preko puta u "Brojleru" (zuti natpis na prvoj slici). Sam udar djecaka nisam vidio jer sam stajao sa lijeve strane bocno i gledao u park ali cuvsi lomljavu i prasak skrenuo sam pogled i vidio kola Hitne pomoci kako velikom brzino prolaze kroz raskrsnicu. Da je bilo zeleno svjetlo za pjesake to sam vidio a to potvrdjuju i ostala auta koja su stajala na crvenom za vozila. Djecak uposte nije udaren na ovom sefamoru na slikama vec na semaforu ispred, od siline udara djecak je odbacen pred ovo bordo vozilo.

Jesmo mi svi stajali kao skamenjeni ovim prizorom da nismo mozda trebali mi da pruzamo prvu pomoc pored ekipe Hitne pomoci.

Jeste mi smo hampasi koji su nezadovoljni svojim zivotima pa smo nasli ovdje da se istresamo na jadnu nam Hitnu pomoc i tu smo da zalimo ovog jadnicka vozaca koji se pod stresom vracao sa intervencije jurio kao lud u praznim kolima.

Svaka cast tim momcima kojima su se tresle ruke a koji su u cijeloj guzvi imali obraza da se raspravljaju sa posmatracima i pravdaju se kako su zurili na zadatak bas im svaka cast. Ti momci tj samo jedan od njih je dosao i pogledao djecaka zatim je zvao ove ostale, imaju okrvavljene ruke koje su dok je dijete bukvalno umiralo brisali maramicama slika 1 i slika 3 eto to su gospodjo Gluposti tvoje radne kolege koji spasavaju/unistavaju zivote nas gradjana Kantona Sarajevo.
lilica011

#127 Re: HITNA POMOC (uzasna nesreca)

Post by lilica011 »

Niko nije rekao da ti ljudi koji voze,moraju nositi pacijente,davati terapiju i kada predju 150-200 km gradske vožnje moraju ta ista auta pratti.Kako onda ocekovati da su skoncentrirani na jedan dio posla.Nije ni cudo sto se desavaju greske i nesreće.Rade pod pritiskom od osoblja do gradjana.Nazalost ovo je najteža nesreća do sada i djecaku želim brzo ozdravljenje.Vozacu želim da pokuša naci mir i da se sabere šta je uradio.Nismo mi ti koji će suditi,potoji pravosudje koje je za to plaćeno.Naravno ostalim vozacima da se saberu i da se nefuraju na Američke filmove,rotacije i ostalo daleko smo mi od toga.A post i opis ovog vozaca je po meni ljubomorni ispad koji nema veze sa ovom temom.U svim firmama su poslovi i diplome kupljeni.I naravno naša posla cim neko ima narko diler je...
daxon

#128 Re: HITNA POMOC (uzasna nesreca)

Post by daxon »

Tahta wrote:A vi bi ih ko obučavali da budu specijalno obučeni vožaći hitne pomoći ?????????

ha ha ha ha ha
Da ti smijeh nije udario u glavu pročitao bi nakon onoga što si boldirao da sam napisao da kod nas takvi poligoni i obuka ne postoji ali postoji u zemljama iz okruženja.
Dakle, da si malo pametnij vidio bi da ne mislim na "nas" i jasno bi ti bilo da se auto škole ne bave takvom vrstom specijalizacije vozača.
pape
Location: Od jedne zene te boli jedna glava, ... od dvije zene, dvije glave.

#129 Re: HITNA POMOC (uzasna nesreca)

Post by pape »

HM 2011 wrote:Znam puno a pišem sljedeće:

1. Hitna je propterećena jer Domovi zdravlja nemaju dovoljan broj dežurnih ljekara da aktiviraju vozila za svaki slučaj manjeg stepena hitnosti, - manjak u budgetu krivac broj 1 - hitnu zovu bez prijeke potrebe a poziv iz dispečerskog bi trebao biti prosljeđen do lokalnog DOma zdravalja u kojem pazi NEMA DOVOLJNO DEŽURNIH, a vozilo postoji, - slaba organizacija krivac broj 2.

2. Ti ljudi koje hoćete da bijete, dnevno spase jako puno ljudskih života,
a u 80% slučaja ih zovu manijaci koji nemaju pametnijeg posla nego da ih zovu radi redovne terapije, tj. sugrađani ih preopterećuju nepotrebnim poslovima - ili iz neznanjanja ili zbog činjenice da ti ljudi NE ODBIJAJU POZIV U POMOĆ (ne gocvorim o direktorici nego o zaposlenicima) - Građani često zovu hitnu bez potrebe krivac broj 3 - i kada je pozovu ne objasne u detalje kako je nastala ozljeda i kakve su vidljive posljedice ozljede lica zbog kojeg se zove Hitna,

3. Desila se nesreća - NEŽELJENI DOGAĐAJ - saobraćajna NEZGODA- znači ti ljudi to nisu htjeli uraditi - bilo rotacije ili ne - Bijes građana usmjeriti u nekom drugom smijeru osim hitne - ne daj Bože da vam ikada zatreba bilo ko od njih - UVJEK ĆE BITI TU ! - Gadno ste reagovali na ovaj neželjeni događaj, - naš narod- daleko je to od krivnje,

4. Vozila koja voze i gume koje koriste nisu najnovija niti su gume Bridgestone, a svi želite da budu na mjestu događaja za manje od 10 minuta, - manjak u budgetu i skupa izuzetno skupa oprema - krivac broj 4, vozila hitne davno rashodovana ali i dalje u funkciji - NAŠE DRUŠTVO NEMA PUNO NOVCA koliko god vi mislili da ima - ili mi ne plaćamo poreze kako treba ili ???

5. Hitna Sarajevo nema dovoljno novca da zaposli Profi vozače kao standardni dio Hitnog Medicinskog tima, tako da vozila u većini slučaja voze Tehničari (srednja medicinska i dodatna edukacija) - nedostatak sredstava krivac broj 5.
Radi se u smjenama od 12 sati a profi vozači smiju voziti samo 6 sati od svega toga, - nije se još rodio ko je riješio taj problem,

6. Vrijeme je godišnjih odmora, na broj zaposlenih u HMP odbijte 20% koji su na godišnjem i na sve to dodajte povećan obim poslova u ljetnim mjesecima (toplotni udari i intervencije kod starijih lica sa čašom vode) - krivac broj Boga pitaj koji - Građani ne znaju pružiti Hitnu medicinsku pomoć - ili ne žele, čaša vode sa šećerom može spasiti život na nekom drugom dijelu grada - ako vozilo bude slobodno za intervenciju - tj. ako ne bude opterećeno dostavljanjem čaše vode sa šećerom,
a Direktorica hitne spremna da dijeli otkaze, - organizacija i manjak sredstava,

7. Hitna nema ni pravnika kako treba, vjerovatno će o svom trošku angažovati advokata da brani zaposlenika - ili će zaposleniku preostati SIndikalni advokat Sindikata zdravstvenih radnika KS, - Nova uprava baš ne iskazuje ljubav prema radnicima na terenu, radnici nisu motivisani i greške su češće,

8. Hitna je žurila da vrati vozilo na početnu lokaciju da bi isto bilo spremno za novu intervenciju ili se kretalo sa jedne intrvencije u smijeru druge, - kako god HMP preopterećena,

9. Još jednom desila se saobraćajna nezgoda - nekome život visi o koncu, nekome drugome posao, karijera i eventualno zatvorska kazna visi za vratom - nismo sud ali i da jesmo, trebali bi o gore naveden im činjenicama razmotriti malo više u namjeri da odklonimo ovakve događaje što je moguće više....

10. Momku koji je žrtva nesretnog događaja želim brzo ozdravljenje a za čitavu situaciju želim najbolji mogući ishod.....
Bolje bi bilo da ni ovo nisi napisao/la, jer .... sve ovo je prosipanje suplje, .... nema para, nema guma, nema organizacije, .... nema qrca-palca.
Ovdje se radi o konkretnom slucaju, gdje je vozac sa imenom i prezimenom glumio Sumahera, ... napravio sranje i doveo do toga da je nevin djecak zrtva njegove nesmotrenosti i gluposti.
Apsolutno nikakvog opravdanja za ovu, konkretnu, ... nesrecu nema u ovih 10 tacaka.

Iza vecine ucesnika u saobracaju, koji naprave saobracajnu nesrecu, .... stoji stotine slicnih "razloga", ili jos tezih od ovih koje si naveo/la. Za sve ucesnike u saobracaju postoje isti propisi, a za nepridrzavanje iste sankcije. Zasto bi ovi iz Hitne pomoci bili izuzetak?
Ma.Le.Na

#130 Re: HITNA POMOC (uzasna nesreca)

Post by Ma.Le.Na »

u kakvom stanju je djecak?? :cry: :cry:
HM 2011

#131 Re: HITNA POMOC (uzasna nesreca)

Post by HM 2011 »

SLužbena lica prilikom vršenja službene dužnosti u službeno dodjeljenom vozilu u skladu sa standardima službe u kojoj rade napravila su saobraćajnu NEZGODU u kojoj je jedno lice zadobilo teške tjelsne ozljede..... ISto to lice su i pored silnog stresa u skladu sa pravilima službe prevezli na lokaciju za zbrinjavanje, gdje se u ovom trenutku stanje lica stabilizuje.....

pape - ko igra za raju...
valterbranisarajevo

#132 Re: HITNA POMOC (uzasna nesreca)

Post by valterbranisarajevo »

Iste ove probleme imaju i ostale javne službe u kantonu npr. policija ili vatrogasci, pa opet ne gaze djecu po ulici.. :oops:
atko

#133 Re: HITNA POMOC (uzasna nesreca)

Post by atko »

HM 2011 wrote:Znam puno a pišem sljedeće:
...
3. Desila se nesreća - NEŽELJENI DOGAĐAJ - saobraćajna NEZGODA- znači ti ljudi to nisu htjeli uraditi - bilo rotacije ili ne - Bijes građana usmjeriti u nekom drugom smijeru osim hitne - ne daj Bože da vam ikada zatreba bilo ko od njih - UVJEK ĆE BITI TU ! - Gadno ste reagovali na ovaj neželjeni događaj, - naš narod- daleko je to od krivnje,
...
... ok svu to socijalnu klasicnu spiku sto si isprico... preoptereceni, nema se love, ovo ono ...

ali kako te nije sramota reci ovo pod 3 ... znaci ok je profurati kroz crvene zgaziti djete na zebri i reci JEBI GA NESRECE ETO SORRY NECU VISE ZURIO JA :x

Nesavjesno i neprofesionalno obavljanje sluzbe i dovodjenje uzivotnu opasnost drugih lica iz nehata te nanosenje teskih tjelesnih ozlijeda opasnih po zivot ... pa to je minimalno 5 godina zenice i oduzeti vozacku trajno!

Sorry znam da je ok braniti kolegu ... znam da nije zelio da se to desi ... ali desilo se njegovom krivicom ... ni taj djecak nije zelio da bude smrtno povrijedjen ... i neko mora da snosi odgovornost z to ;)
and

#134 Re: HITNA POMOC (uzasna nesreca)

Post by and »

jalijas74 wrote:Sam udar djecaka nisam vidio jer sam stajao sa lijeve strane bocno i gledao u park ali cuvsi lomljavu i prasak skrenuo sam pogled i vidio kola Hitne pomoci kako velikom brzino prolaze kroz raskrsnicu. Da je bilo zeleno svjetlo za pjesake to sam vidio a to potvrdjuju i ostala auta koja su stajala na crvenom za vozila. Djecak uposte nije udaren na ovom sefamoru na slikama vec na semaforu ispred, od siline udara djecak je odbacen pred ovo bordo vozilo.

.
nakon koliko si ti ovo slikao?
jalijas74

#135 Re: HITNA POMOC (uzasna nesreca)

Post by jalijas74 »

Odmah sam slikao, cim je prvi iz hitne dosao do djecaka, vidi se na slikama da prolaznici jos dotrcavaju.
HM 2011

#136 Re: HITNA POMOC (uzasna nesreca)

Post by HM 2011 »

valterbranisarajevo wrote:Iste ove probleme imaju i ostale javne službe u kantonu npr. policija ili vatrogasci, pa opet ne gaze djecu po ulici.. :oops:
da zaključim - ovdje je izgleda cilj dokazati da je djete zgaženo namjerno, ciljano, atentat ?

Ako jeste - vozač će da leži u zatvoru i to stavlja čitavu priču u neki drugi kadar - ali male su šanse da za to, jer da bi to bilo moguće - lice koje je prelazilo cestu je moralo biti u dosluhu sa licem koje sa vozačem (ali i dispečerom hitne, dežurnim ljekarom, etc..), povodom dogovora vremena prelaska ulice.....

Pošto je to sfera naučne fantastike - onda ovaj post možemo tumačiti kao povećanu želju građana za većim brojem požara i pucnjava u Kantonu Sarajevo na svakodenvnom nivou (statistika izlaska vatrogasnog vozila u žurbi - hići i policijskog vozila u žurbi prema vozilu HItne), da bi VAtrogasci i policija napravili koju saobraćajku sa teškim posljedicama po zdravlje ljudi......

I onda se ljudi čude šta to ne štima u ovoj državi.....

MI SMO TI KOJI NE ŠTIMAMO - U OGLEDALO SE POGLEDATI I PRONAĆI SVOJU GREŠKU - A NKIADA NEĆEMO BITI BEZGRIJEŠNI - JER ČOVJEK - INSAN - NIJE BOG

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Daleko od toga da branim bilo koga ali ako se ne posvetimo - posvetite rješavanju nabrojanih problema, ovo su tek male u poređenju sa onim što nas čeka..............................................................

Ovaj događaj je posljedica gore navedenog - ja mislim da je jasnije ?

Iako ima i opcija hitna stoji na semaforu i čeka zeleno svjetlo (sa ili bez pacjenta u zadnjem dijelu) ?
pape
Location: Od jedne zene te boli jedna glava, ... od dvije zene, dvije glave.

#137 Re: HITNA POMOC (uzasna nesreca)

Post by pape »

HM 2011 wrote:SLužbena lica prilikom vršenja službene dužnosti u službeno dodjeljenom vozilu u skladu sa standardima službe u kojoj rade napravila su saobraćajnu NEZGODU u kojoj je jedno lice zadobilo teške tjelsne ozljede..... ISto to lice su i pored silnog stresa u skladu sa pravilima službe prevezli na lokaciju za zbrinjavanje, gdje se u ovom trenutku stanje lica stabilizuje.....

Da, da .... samo bih ja to malo drugacije rekao, ....
Sluzbena lica prilikom sluzbene duznosti u sluzbeno dodijeljenom vozilu, su "samo malo zanemarujuci standarde sluzbe u kojoj rade" (nisu imali pacijenta u vozilu, nisu imali upaljena rotaciona svjetla, nije bilo zvucnog signala iz vozila, prosli velikom brzinom kroz crveno svjetlo na semaforu) napravila su saobracajnu nezgodu u kojoj je jedno lice zadobilo teske tjelesne ozljede.
A sto se tice njihovog dozivljenog stresa, .... tko li je Boze krivac za njihov stres?
Sta je tu posebno pohvalno sto su djecaka prevezli u bolnicu? Sta su drugo trebali uraditi mimo toga?

Uvijek za raju, ...
Last edited by pape on 27/06/2011 00:20, edited 1 time in total.
and

#138 Re: HITNA POMOC (uzasna nesreca)

Post by and »

jalijas74 wrote:Odmah sam slikao, cim je prvi iz hitne dosao do djecaka, vidi se na slikama da prolaznici jos dotrcavaju.
ma gledao sam ovu prvu sliku,pa baš ovo bordo auto čini mi se da je ušlo u raskrsnicu,da je prošlo semafor.
valterbranisarajevo

#139 Re: HITNA POMOC (uzasna nesreca)

Post by valterbranisarajevo »

Nije atentat, ali jeste teško krivično djelo izazvano nepoštivanjem zakona ove države.... :oops: i u tom nema razlike između onog ko je pucao u nekog ili onog koji je gotovo ubio dijete autom na ulici. Zakon je prekršen. Krivično djelo je i jedno i drugo, nastupile su teške posljedice po zdravlje osobe.

Jedina "sreća" za vozača hitne je to što mu neće biti suđeno za pokušaj ubistvo iz nehata nego za teška djela protiv bezbjednosti saobraćaja gdje može dobiti maksimalno 5 godina.....

Neću ni ja više. Neka pravosuđe kaže svoje. Zato ih i plaćamo...
Last edited by valterbranisarajevo on 27/06/2011 00:49, edited 1 time in total.
jalijas74

#140 Re: HITNA POMOC (uzasna nesreca)

Post by jalijas74 »

Mozda je malo prosao semafor ali sigurno je stajao kao i sva vozila iza njega.

Evo sada na TV 1 Biljana Jandric, glasnogovrnica KUM-a
kaze da je stanje djecaka izuzetno tesko. Jutros je prebacen iz jedinice intezivne njege KUM-a na intenzivni odjel Neurohirurgije. Djecak je na aparatima i sediran i njegovo stanje se prati.

Zelim mu brz oporavak
A_I_

#141 Re: HITNA POMOC (uzasna nesreca)

Post by A_I_ »

ludilo gluposti wrote:Gospodin Jalijaš! U pravilima korištenja foruma, ja vidim spominje se ne korištenje uvredljivih sadržaja, sadržaja nasilnog karaktera, a opet vidim vrvi stranica od takvih sadržaja, pa sad se bojim moj komentar blokiraće se jer je opozit vašem mišljnju. Al' hajde da postavim neka pitanja. Vozači ste predpostavljam sve do jednog pa i sam g. Jalijaš. Kako onda molim vas da niko ne zna da li hitna, policija i slična vozila smiju proci kroz crveno? Pa ne smiju, . Kako onda da očekujemo da će neko od vas sutra da se skloni i otvori put vozilu hitne pomoći, pod rotacijom, dok ga sa druge strane čeka manje ili više ugrožen pacijent? Namjerno kažem manje ili više ugrožen pacijent jer garantujem kako se hitna služba zove zbog najbanalnije temerature a opisuje kao krizni slučaj, dok jedan zaista krizni čeka! Takvi smo mi ljudi, uspaničeničeni a naravno i drski i bezobrazni. Sljedeće, g. jalijaš čuje prasak, vrisku i potom tek obraća pažnju na gotov događaj i on je svjedok. Svjedok čega? On je svjedok koji tvrdi da je hitna prošla kroz CRVENO (velikim slovima) a dječak kroz ZELENO (velikim slovima). Dakle on je svjedok ili svjedok svjedoka, istih onih koji su izbezumljeno i paralisano posmatrali ili pravili hampu a da su se tek nakon pet minuta sjetili pozvati policiju. Gdje je svjedok koji je stajao na semaforu pa moga vidjeti svjetlo, boju? Ima li ga? I ukoliko je stajao, stajao je jer je bilo pješaku CRVENO. Ili gdje je svjedok koji je isto tako prelazio raskrsnicu ukoliko je vec bilo zeleno? Ima li takvog svjedoka. Samo takav je svjedok vjerodostojan svjedok! A svi ovi hampaši koji ogorčeni životom kakav jeste a grozan je do bola, laju po institucijama, jer nemaju drugog izbora, činjenica! I jedva dočekali iskalit' bjes. Dakle po tom pitanju, jasno g. Jalijaš nije svjedok ničega! Dalje, kako to odjednom svi poznaju sada i medicinu a ne poznaju ni pravila saobraćaja, pa znaju je li preči vrat ili život a neznaju ni da hipokratovcima ljudski život je na prvom mjestu, pa sad se još ti isti pitaju Bože zašto ekipa nije sačekala policu i policijski uvid? A koliko bi taj dječak izgubio dragocjenog vremena dok bi došla druga ekipa, koja je moram opet da podsjetim na nekom drugom slučaju, istom onom gore navedenom, manje ili više važnom. Pa dokle ide ljudska glupost i hoćemo li mjesto MAHALSKOJ priči u ovako tužnom momentu. Svakako istraga će biti provedena, sa SVJEDOCIMA koji nose ime i prezime i koji su bili što vozači u toj istoj raskrsnici što pješaci, a vi čitaoci nadam se da nećete još nekog, danas sutra, pretući bilo vozača, takstistu, pekara možda, sasvim svejedno koga a na osnovu MAHALSKE priče. Ja se molim Bogu za ozdravljenje dječaka, najprije jer je ljudsko biće, onda jer je uzorno djete koje tek zbog svoje zanesenosti dječije prekršilo pravila saobraćaja a onda se molim Bogu za život dječaka i zbog mira vozača-tehničara hitne pomoći, jer samo on može znati kako je nositi život tuđi na savjesti, bez obzira što nije kriv. Svaka čast momcima koji su se u svoj toj hampi pribrali i do kraja svoj humani poziv ispunili, tresle im se ruke ili ne.
a gdje im je bila oprema za imobilizaciju ??? ostala u hitnoj pa se pod rotacijom trkom vracali po nju???
a ti si bog svevisnji pa znas da je dijete prekrsilo pravila saobracaja ? a hitna je prazna i to u povratku sa zadatka smjela toliko jurcati da joj je trebalo 20 metara da se zaustavi :x samo sto ne kazes da si je samo krivo sto mu sad zivot visi o koncu :x
I ti imas oraha u dzepu :x
A_I_

#142 Re: HITNA POMOC (uzasna nesreca)

Post by A_I_ »

rare earth 2 wrote:Vozač hitne pomoći - priučeni medicinski tehničar,kupio diplomu dok je radio
kao portir u hitnoj pomoći prije 4 ili 5 godina,e pa možete misliti kako će
neko zakukati kome on bude pružao pomoć.A da ne kažem kako kukaju oni
kojima je namještao satelitsku antenu uzimajući za montažu sat.antene od 80,00
do 100,00 km.Momak od akcije je na sumnjiv način došao do novog bmw x5 džipa.
U nekim krugovima se i priča da je dotični povezan sa narko dilerima.
Da je pravde on bi odavno ležao u zatvoru,i bez ovog pokušaja ubistva maloljetne osobe,
a sa ovim djelom malo bi mu bila i doživotna robija.
Pridružujem se željama za ozdravljenjem dječaka !

Ovo me nimalo ne bi cudilo; pretpostavljam i medju taksistima da ima dosta ovoga jer je vrlo zgodan posao kao paravan za nelegalne muljaze. Da dodam i kamiondzije (bila i narko-racija na pofalicima u skladistu spediterske firme).
Last edited by A_I_ on 27/06/2011 01:06, edited 1 time in total.
poznanik

#143 Re: HITNA POMOC (uzasna nesreca)

Post by poznanik »

Ova raskrsnica u Vogošći, na kojoj se desio tragičan sudar automobila sa pješakom, od ranije je poznata kao izuzetno opasna, i prije je bilo prolazaka kroz crveni signal, puno prije ugradnje semafora takođe je bilo povrijeđenih pješaka ili direktnih sudara automobila.

Razlog je jednostavan: otvoren pravac istok-zapad s obje strane, posebno iz pravca Sarajeva, iz kojeg vozači često ulaze u raskrsnicu prevelikom brzinom, a slično je i sa strane Semizovca.

Istovremeno, taj put dijeli Vogošću doslovno na dvije strane, na dva stambeno-poslovna dijela, i ova tragična raskrsnica svakodnevno je jedno od najfrekventnijih centara u Vogošći.

Da je iko od nadležnih iz kantonalnog ministarstva za saobraćaj (poznatog po nesposobnosti :oops: ) napravio procjenu bezbjednosti pješaka i vozila na ovoj lokaciji, shvatio bi da bi dodatna sigurnost za pješake morala biti ugradnja "ležećih policajaca" sa obje strane ove tragične raskrsnice.

Vjerujem da će lokalna zajednica u Vogošći konačno shvatiti prijeku potrebu za ovom saobraćajnom preprekom za pomahnitale vozače, i da će što prije pokrenuti inicijativu kod Lulićevog ministarstva za hitnu ugradnju "ležećih policajaca".

Na Grbavici I i II, u blizini osnovnih škola, već su ugrađeni, i nesreće i jurcanja manijaka za volanima su već drastično umanjeni.
A_I_

#144 Re: HITNA POMOC (uzasna nesreca)

Post by A_I_ »

HM 2011 wrote:SLužbena lica prilikom vršenja službene dužnosti u službeno dodjeljenom vozilu u skladu sa standardima službe u kojoj rade napravila su saobraćajnu NEZGODU u kojoj je jedno lice zadobilo teške tjelsne ozljede..... ISto to lice su i pored silnog stresa u skladu sa pravilima službe prevezli na lokaciju za zbrinjavanje, gdje se u ovom trenutku stanje lica stabilizuje.....

U skladu pravila sluzbe sigurno nije i to da bez imobilizacije tehnicari koji bi morali imati tu opremu zbrinjavaju velikom brzinom udareno dijete.
A_I_

#145 Re: HITNA POMOC (uzasna nesreca)

Post by A_I_ »

HM 2011 wrote:
valterbranisarajevo wrote:Iste ove probleme imaju i ostale javne službe u kantonu npr. policija ili vatrogasci, pa opet ne gaze djecu po ulici.. :oops:
da zaključim - ovdje je izgleda cilj dokazati da je djete zgaženo namjerno, ciljano, atentat ?
Ne filozofiraj - covjek ti kaze da su ostale sluzbe generalno obazrivije prema drugim ucesnicima u saobracaju od vozaca-uposlenika hitne pomoci. Vec su ranije ljudi iznosili slicne slucajeve divljanja vozila hitne pomoci bez pacijenata u vozilu.
amrica

#146 Re: HITNA POMOC (uzasna nesreca)

Post by amrica »

@HM 2011
ako si ti medicinski radnik onda :cry: :run:
svjezi_ustipak

#147 Re: HITNA POMOC (uzasna nesreca)

Post by svjezi_ustipak »

zali Boze djeteta. nadam se da ce ozdraviti. uzasno je kakve se nesrece dogadjaju.

nego, taman kad su se ljudi iz Hitne registrovali na sa-x otvorite novu temu samo o toj ustanovi pa im postavite pitanja, podnesite zalbe i dajte sugestije. da ne ispadne da su se dzaba registrovali.
skojotovski

#148 Re: HITNA POMOC (uzasna nesreca)

Post by skojotovski »

pametnjakovicu, ocigledno je gdje radis. a kao takav, TREBAO BI ZNATI da OVO NIJE SAOBRACAJNA NEZGODA, NEGO NESRECA! takoder bi trebao znati DA NISU LICA/LICE zadobila povrede, NEGO OSOBA!

dalje, kako pravdas cinjenicu da tvoj kolega dispecer, pardon, dispecerka pozivaocu koji zove jer mu je ukucanin dozivio mozdani udar, kaze MOZETE LI DOCI TAKSIJEM DO HITNE ILI SE ODVESTI DO CUM-a??????

ili, kada momka, koji je dobio emboliju pluca, posalju kuci sa Voltaren kremom, jer je vasa dijagnoza PROPUH???? momak zavrsio na CUM-u i jedva zivu glavu izvukao!

ili kad zoves te tvoje lelemudane u dispecerkom centru zbog saobracajke u kojoj je djevojka tesko stradala, a isti dolaze 25 minuta, iako je Hitna udaljena svega 5 minuta laganog hoda?????

treba li jos? za sve je ovo kriva stara oprema, stare gume, slabe plate, Domovi zdravlja, nerazumijevanje i bezobrazni gradani????

vi ste jedna obicna banda od cijeg neznanja zavise tudi zivoti! sram vas bilo! :x :x :x :x :x

i jos u smjeni sjedis za racunarom i pokusavas opravdati divljake za volanom koji se izivljavaju skriveni iza bijelih mantila!
Last edited by skojotovski on 27/06/2011 02:01, edited 1 time in total.
skojotovski

#149 Re: HITNA POMOC (uzasna nesreca)

Post by skojotovski »

HM 2011 wrote:

Ako jeste - vozač će da leži u zatvoru i to stavlja čitavu priču u neki drugi kadar - ali male su šanse da za to, jer da bi to bilo moguće - lice koje je prelazilo cestu je moralo biti u dosluhu sa licem koje sa vozačem (ali i dispečerom hitne, dežurnim ljekarom, etc..), povodom dogovora vremena prelaska ulice.....

Pošto je to sfera naučne fantastike - onda ovaj post možemo tumačiti kao povećanu želju građana za većim brojem požara i pucnjava u Kantonu Sarajevo na svakodenvnom nivou (statistika izlaska vatrogasnog vozila u žurbi - hići i policijskog vozila u žurbi prema vozilu HItne), da bi VAtrogasci i policija napravili koju saobraćajku sa teškim posljedicama po zdravlje ljudi......

I onda se ljudi čude šta to ne štima u ovoj državi.....

MI SMO TI KOJI NE ŠTIMAMO - U OGLEDALO SE POGLEDATI I PRONAĆI SVOJU GREŠKU - A NKIADA NEĆEMO BITI BEZGRIJEŠNI - JER ČOVJEK - INSAN - NIJE BOG

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Daleko od toga da branim bilo koga ali ako se ne posvetimo - posvetite rješavanju nabrojanih problema, ovo su tek male u poređenju sa onim što nas čeka..............................................................

Ovaj događaj je posljedica gore navedenog - ja mislim da je jasnije ?

Iako ima i opcija hitna stoji na semaforu i čeka zeleno svjetlo (sa ili bez pacjenta u zadnjem dijelu) ?

za pocetak, smjenite sefa u liku i djelu Alije Mulaomerovica, visegodisnjeg ublehasa i neradnika...
ako hocete i zelite bolje! onda mozemo dalje razgovarati!

a da je idiot za volanom vozio NORMALNO, malac se ne bi borio za zivot!
psydelija

#150 Re: HITNA POMOC (uzasna nesreca)

Post by psydelija »

tuzna i tragicna vest, nadam se sa srecnim krajem... :sad:

malisa, izdrzi, svi smo uz tebe!!!

ps. a sto se pravila saobracaja tice: vozac h.pomoci ako je vozio bez zvucnih i svetlosnih signala (tzv. rotacija) kroz crveno svetlo, i pritom izazvao saobracajnu nesrecu za tezim telesnim povredama... jednom recju, gruba greska, jedan od najtezih prekrsaja u saobracaju.

mora da odgovara za pokusaj ubistva!
Post Reply