hitna pomoc

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
pudlica

#1 hitna pomoc

Post by pudlica »

hocu fifu 07 da instaliram i poslje cd key kad ukucam izbaci mi error i pise da instaliram directx 9.0c a vec mi je instaliran
LordRaven

Post by LordRaven »

Kad ti se pojavi prozorčić da instaliraš directX moraš ga instalirati bez obzira što ga već imaš instaliranog....

Ako se greška pojavljuje na samom početku a ne na kraju instalacije onda otiđi u CD i nađi u njemu DirectX i instaliraj ga preko starog...
pudlica

Post by pudlica »

LordRaven wrote:Kad ti se pojavi prozorčić da instaliraš directX moraš ga instalirati bez obzira što ga već imaš instaliranog....

Ako se greška pojavljuje na samom početku a ne na kraju instalacije onda otiđi u CD i nađi u njemu DirectX i instaliraj ga preko starog...

uradio sam to,instalirao ga sa cd i nece,i na tom erroru ima link da se skine novi directx i ja ga skinem opet nece
LordRaven

Post by LordRaven »

Uzeću u obzir da ti grafička podržava DirecX 9.0 konkretno ne znam u čemu je problem al moguce je da su u pitanju driveri za grafičku pa skini nove i install...
pudlica

Post by pudlica »

skino nove drajvere instalirao i opet isto izbaci,instaliran mi directx 9.0c
LordRaven

Post by LordRaven »

E stavrno ne znam u čemu jue problem...Pokušaj instalirati neku drugu noviju igricu i ako ti ona bude uredu onda je do Fife...
Postojao je jedan problem sa onim XP SP2, ako si nadogradio SP1 na SP2 preko onog setup-a za nodaogradnju, onda je do toga problem jer sam imao iskustva sa tim kod nekih prijatelja(izbacuje poruku da nema DirectX-a)...Ako je to slučaj onda ćeš morati novi sistem dići...
Post Reply