historija Bosnjaka

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Patriotska_Liga_BiH

#1 historija Bosnjaka

Post by Patriotska_Liga_BiH »

imal neko da mi moze preporucit dobar website o historiji Bosnjaka, ne samo Bosnjaka vec uopste Balkana.
Isto ako znate neku dobru knjigu mozete napisat pa cu probat da je nabavim.
molim bez diskusije na ovu temu, ako mozete pomoci onda pomozite ako ne otvorite vasu temu i tamo diskusirajte o politici.
manijak1

Post by manijak1 »

........e jesi neki princip :D :D
gavrilo

Post by gavrilo »

manijak1 wrote:........e jesi neki princip :D :D
covjek lijepo pita za web stranice istorije bosne i balkana. nije eksplicitno naveo da to treba da budu iskljucivo bosnjacke stranice :D
manijak1

Post by manijak1 »

:D Ma ja , do njega je :D u principu :D
gavrilo

Post by gavrilo »

u principu... :D
Patriotska_Liga_BiH

Post by Patriotska_Liga_BiH »

covjek lijepo pita za web stranice istorije bosne i balkana. nije eksplicitno naveo da to treba da budu iskljucivo bosnjacke stranice
malo bolje procitaj moju prvu postu pa ces znati za sta sam pito, znam da si stavio te stranice yu i to sa cerilicom za zajebanciju, vi srbi izgleda jos uvjek sanjate o yugi.
ovaj nije potrebno da srbi ili hrvati odgovaraju na moju temu jer me uopste ne interesuje sta vi imate da kazete.
a ako ima ko kakvu knjigu da preporuci od naseg pisca, bilo bi super.
Prenj

Post by Prenj »

Potrazi knjigu Noela Malcolma:'"Bosnia: A Short History"

http://www.amazon.com/exec/obidos/tg/de ... s&n=507846
ucenik

Post by ucenik »

Imash na islambih.net knjigu od Noela Malkolma na bosnskom, hrvatska verzija!
Prenj

Post by Prenj »

ucenik wrote:Imash na islambih.net knjigu od Noela Malkolma na bosnskom, hrvatska verzija!
Objasni, molim te, znacenje fraze "knjiga na bosanskom, hrvatska verzija"
alek

Post by alek »

zum :D sve vidi :D :D
manijak1

Post by manijak1 »

Dakle historija Bošnjaka :D :D .............vako nako :D
alek

#13 Re: historija Bosnjaka

Post by alek »

Patriotska_Liga_BiH wrote:...neku dobru knjigu mozete napisat pa cu probat da je nabavim.
pisem :D na indexu sam imena :D pa ti je posaljem :D
gavrilo

Post by gavrilo »

Patriotska_Liga_BiH wrote:
covjek lijepo pita za web stranice istorije bosne i balkana. nije eksplicitno naveo da to treba da budu iskljucivo bosnjacke stranice
malo bolje procitaj moju prvu postu pa ces znati za sta sam pito, znam da si stavio te stranice yu i to sa cerilicom za zajebanciju, vi srbi izgleda jos uvjek sanjate o yugi.
ovaj nije potrebno da srbi ili hrvati odgovaraju na moju temu jer me uopste ne interesuje sta vi imate da kazete.
ne, linkove nisam postavio radi provokacije. nego trazio si istoriju balkana, a nisi naveo eksplicitno da trazis iskljucivo bosnjacke izvore.

bilo kako bilo... koju bi knjigu TI meni preporucio?
manijak1

Post by manijak1 »

Deset najlakših godina :lol: :lol: :D :D
alek

Post by alek »

gavrilo wrote:koju bi knjigu TI meni preporucio?
nisam prozvan :D ali preporucujem prastari stih :D u duhu naslova :D
krnje lule, cibuci, pajdaci, po tome se poznaju bosnjaci :D :D
digger

Post by digger »

Patriotska_Liga_BiH wrote:malo bolje procitaj moju prvu postu pa ces znati za sta sam pito, znam da si stavio te stranice yu i to sa cerilicom za zajebanciju, vi srbi izgleda jos uvjek sanjate o yugi.
Dakle, ti trebas istorijske detalje koji mogu biti i skrojeni, ali samo neka su od nekog "naseg pisca?" To moze cak biti i zabavno.

Ako razumijes neki strani jezik, ima dosta ".edu" sajtova sa vjerodostojnim materijalom.
Fair Life

Post by Fair Life »

digger wrote:
Patriotska_Liga_BiH wrote:malo bolje procitaj moju prvu postu pa ces znati za sta sam pito, znam da si stavio te stranice yu i to sa cerilicom za zajebanciju, vi srbi izgleda jos uvjek sanjate o yugi.
Dakle, ti trebas istorijske detalje koji mogu biti i skrojeni, ali samo neka su od nekog "naseg pisca?" To moze cak biti i zabavno.

Ako razumijes neki strani jezik, ima dosta ".edu" sajtova sa vjerodostojnim materijalom.
Bas je navalio...

Evo mu ovdje jedan link sa vjerodostojnim materijalom od garantovano domaceg autora.

I da znas... nece biti zadovoljan.
BECHO

Post by BECHO »

Dr. Fahrudin Novalic, 'Historija Bosnjaka`

http://www.geocities.com/Paris/Bistro/1 ... ar34b.html

:)
sanjanin

Post by sanjanin »

U principu :oops::D, historija Bosnjaka je ista kao i historija svih naroda na planeti.

No, od historije Bosnjaka vaznije je da oni koji jesu Bosnjaci ostanu (ili postanu) svjesni cinjenice da oni koji nisu Bosnjaci, a i oni koji to nikad nisu bili nikad nece odustati od teze koja se zasniva na tome da oni koji jesu Bosnjaci jesu direktni potomci Srba, a Albanci su dosli iz Azerbejdzana prije nekih 500 godina.

(cast izuzecima, al Srbi se te teze nikad nece odreci)

I, tom tezom ce opet jednom (kad dodje vrijeme za to) nahuskati narod da unisti Bosnjake.

To je ono cega Bosnjaci treba da budu svjesni. Da u sustini nije bitno je li moj predak bio Danilo, Jankovic, Ivo Cutura ili Tamer Telmadawy, Zoltan Benes ili neko deseti....... :shock:

Ono sto je najbitnije je da Bosnje skontaju da su okruzeni krscanskim zemljama koje jos od vremena kad u Bosni nije bilo Islama sanjaju da pokore Bosnu i njen narod. Ili ako gledamo iz sadasnjosti, ono sto je ostalo od Bosne i njenog naroda.
Kad Bosnjaci budu skontali da ih nece spasiti novi Tito i da ce (tuzno, zar ne?) macem morat branit goli zivot i zemlju mozda nesto i bude od njih.

Ako su mogli Eritrejci zatvoriti Etiopiji prilaz moru mogu i Bosnjaci zajebat Srbe. :oops:

Do Bosnjaka je, a ne do Srba. Ako Bosnjaci postanu svjesni svoje nesvjesti i shvate da Srbi nikad nece postovati niti jedan mirovni sporazum (kao i Dejton) mozda nesto i bude od njih.

A ako vise budu vjerovali Vuku Draskovicu i Borisu Tadicu nego Alijinoj Islamskoj :zzzz: :D deklarciji zavrsit ce kao i Mauri i Jevreji u Spaniji 1492. godine.

Tada su Mauri potpisali sporazum sa kraljicom Izabelom. A Izabela ga je postivala isto kao i Srbi. :zzzz: 8-)

Malo po malo....mic po mic....nestade Islama u Spaniji. Al ostadose imena koja danas Bosanski liberalni :zzzz: 8-) forumasi nazivaju krscanskim :shock: i tvrde da Bosnjaci koriste krscanska imena.

Znam, ovaj post zvuci Hitlerovski. :zzzz: :D

Ali samo pokusavam biti realan. To sto ima finih Srba i Hrvata ne znaci da ce Bosnjaci moci opstati u buducnosti ukoliko budu vjerovali da su za sve krivi SDA, HDZ i SDS. :zzzz:

Bosnjaci ce jos dugo ostati gdje jesu samo ukoliko postanu svjesni cinjenice da se samo macem Srbima moze izbit iz glave ideja o unistenju Bosnjaka i izlasku na Krk i brckanje na Brijunima. :zzzz: :D

A ako se opet budemo pitali: "sta nam ovo rade?" :zzzz: najebali smo.

Samo ce nas meteorska kisa i seizmicka kretanja moci spasiti. :zzzz:
Last edited by sanjanin on 24/03/2005 01:33, edited 5 times in total.
zlata

Post by zlata »

ucenik wrote:Imash na islambih.net knjigu od Noela Malkolma na bosnskom, hrvatska verzija!
Ma trebat'ce ti prevodilac. Ipak je to drugi jezik.
sanjanin

Post by sanjanin »

Greska
Last edited by sanjanin on 24/03/2005 00:52, edited 2 times in total.
Toozla

Post by Toozla »

...bio je jedan sto je trcao po Sarajevu i isto tako pricao i smijao se sam sebi... :D :shock: :D
Vodenjak

Post by Vodenjak »

A u mp3!

:zzzz:
ucenik

Post by ucenik »

Prenj wrote:
Objasni, molim te, znacenje fraze "knjiga na bosanskom, hrvatska verzija"
Hrvatsko izdanje, a ne verzija, pardon....
Post Reply