Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
gavrilo wrote:(jebo te kada samo zamislim kolike smo mi bili vic figure za vizantiju i ostale mocne drzave)
Pa nismo baš bili vic. Ni oni ni mi. ( ) Naročito ne kad je car Dušan 1350. godine napao Bosnu. Tada je Srbija bila jedinstvena. To je prije anarhije. Napade Dušan Bosnu, zaustaviše ga na Romaniji a sad se priča o srpskoj dinastiji Kotromanićima.
Taj pohod potvrđuje koliko je u stvari Bosna bila dio Srbije i koliko su se stanovnici Bosne u to vrijeme identifikovali sa Srbima.
List wrote:Taj pohod potvrđuje koliko je u stvari Bosna bila dio Srbije i koliko su se stanovnici Bosne u to vrijeme identifikovali sa Srbima.
pazi ne zelim da se upustam u diskusije oko istorije, pogotov ne na sa-xu. vjerujem kada bi se negdje na kafi sreli da bi vodili veoma interesantnu diskusiju, ali ovde je to nemoguce
javio sam se na temu samo zato sto je linkovana stranica tipican primjer ex-yu tumacenja istorijskih cinjenica
gavrilo wrote:pazi ne zelim da se upustam u diskusije oko istorije, pogotov ne na sa-xu. vjerujem kada bi se negdje na kafi sreli da bi vodili veoma interesantnu diskusiju, ali ovde je to nemoguce
javio sam se na temu samo zato sto je linkovana stranica tipican primjer ex-yu tumacenja istorijskih cinjenica
Ma nema se o tome šta diskutovati. Sve su priče ispričane.
Patriotska_Liga_BiH wrote:posto je ovo poznata stranica i ima puno posjetioca reko da stavim link za sve one koje zanima historija o balkanu a narocito o Bosni.