Hirurski zahvat-tuzba

Pravna pitanja, dileme, problemi... Razmijenite svoja iskustva.

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
Ivo Lola

#1 Hirurski zahvat-tuzba

Post by Ivo Lola »

Pozdrav raja

Poznaje li nasa sudska praksa slucajeve tuzbi zbog greske ljekara koja ostavlja trajne estetske posljedice?

Naime, prije mjesec dana smo sunetili malca i vidjeli smo da to cudno izgleda ali eto cekamo oporavak.
Medjutim juce smo otisli kod drugog hirurga koji je potvrdio da je uradjeno nestrucno I da su posljedice vjerovatno trajne, ali samo estetske

Sta dalje, ima li smisla kod nas to ganjati uopste?
NediM17

#2 Re: Hirurski zahvat-tuzba

Post by NediM17 »

Ma nista od toga, zaboravi.
Pa vidis li koliko traje sudski proces zbog smrti male Dzene.
nikeze

#3 Re: Hirurski zahvat-tuzba

Post by nikeze »

Da li ste nešto potpisali prije operacije? Bio je slučaj da.je dijete umrlo nakon sunećenja, u stvari znam dva slučaja i na kraju ništa. Sistem štiti vladajuću klasu.
liyf

#4 Re: Hirurski zahvat-tuzba

Post by liyf »

nikeze wrote: 03/06/2026 17:24 Da li ste nešto potpisali prije operacije? Bio je slučaj da.je dijete umrlo nakon sunećenja, u stvari znam dva slučaja i na kraju ništa. Sistem štiti vladajuću klasu.
Ne štiti sistem vladajuću klasu već je sasvim normalno da ljudi prave greške. Svaka operacija i zahvat u medicini ima rizike, jedan od kojih je ljudska greška. Teško dokazati da je neko nešto namjerno uradio.
ZoomZoomKiwi

#5 Re: Hirurski zahvat-tuzba

Post by ZoomZoomKiwi »

Ivo Lola wrote: 03/06/2026 16:35 Pozdrav raja

Poznaje li nasa sudska praksa slucajeve tuzbi zbog greske ljekara koja ostavlja trajne estetske posljedice?

Naime, prije mjesec dana smo sunetili malca i vidjeli smo da to cudno izgleda ali eto cekamo oporavak.
Medjutim juce smo otisli kod drugog hirurga koji je potvrdio da je uradjeno nestrucno I da su posljedice vjerovatno trajne, ali samo estetske

Sta dalje, ima li smisla kod nas to ganjati uopste?
Ne bih se sikirao, taj oporavak često dugo traje i praćen je i možebitnim fimozama i čime sve ne.

Moj malac nedavno napunio 4 godine i to tek sad izgleda kako treba.

Malo pročitaj po netu po forumima iskustva pa ćeš vidjeti.

To odvajanje i zarastanje, sluz, pa mazanje kremama, zna trajati dok dijete ne krene u školu.
banjaluka078

#6 Re: Hirurski zahvat-tuzba

Post by banjaluka078 »

Ako je drugi ljekar dao mišljenje da je zahvat urađen nestručno, moguće je angažovati vještaka medicinske struke i angažovati advokata za podnošenje tužbe.

E, sad, ako nema smetnji u smislu poremećene fukcije, zaista ne znam kako se cijeni estetska posljedica s obzirom na to da je oštećeni dijete koje nije svjesno toga šta mu se desilo.

Je li taj drugi rekao može li se uraditi neka korekcija, da od prvog tražite da vam nadoknadi štetu (trošak) u tom smislu?

Svakako mislim da je ovo za pravnu konsultaciju s nekim ko se bavi ovom materijom. A za proces se spremi da će trajati i koštati.
gentoo
Grijem se na: MSZ-LN25 / MSZ-BT25

#7 Re: Hirurski zahvat-tuzba

Post by gentoo »

Zar nije svako sunecenje "estetska posljedica" :roll:
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#8 Re: Hirurski zahvat-tuzba

Post by Truba »

Kakva fimoza
To sam ja imao bez sunecenja
Sanjarko

#9 Re: Hirurski zahvat-tuzba

Post by Sanjarko »

Mene rahmetli stari nije htio sunetiti, i nekako su bez njegova znanja ipak osunetili, ne znam kako tačno je se to desilo, prije rata je to bilo, neko iz porodice htio i odobrio to usmeno.

Ne znam, mislim da ima osnova za tužbu jer ipak se danas može tužiti svako za sve, pitanje je ishod tužbe i koliko će sve to koštati, šta novca, šta živaca.
SaraFina

#10 Re: Hirurski zahvat-tuzba

Post by SaraFina »

Na osnovu čega se odredjuju te trajne estetske posljedice? Je li ima uopce neki „propisani obrazac“ kako bi u konacnici to obrezivanje trebalo „zadovoljavajuce“ da izgöeda i da bude „estetski korektno“?
Sto kaze gentoo svako obrezivanje valjda estetski narušava prvobitni izgled i ima trajnu posljedicu?
adnante

#11 Re: Hirurski zahvat-tuzba

Post by adnante »

Pa odreze previse, zareze, ko ce ga znati. Mislim mozete guglati pa naci primjere.
Post Reply