Hirurg - preporuka

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Pearl

#1 Hirurg - preporuka

Post by Pearl »

ima li neko da preporuci dobrog hirurga (ako takav postoji) sa koseva ili iz vrazove? :)
u pitanju je upaljen korijen nokta noznog prsta (tako bar meni odokativno izgleda), ne urastanje, pa bih voljela nekog ko ce pregledati prst a ne odmah s vrata reci: cupajte nokat, vidjet cemo kasnije u cemu je bio problem :shock: mogu dobiti uputnicu za vrazovu ili kosevo (ortopediju, plasticnu or whatever) pa mi moj doktor kaze da trazim nekoga "finog", po preporuci, a on ce pisati uputnicu za doktora kojeg ja "zapikam" :roll: :)
pomagajte ako znate ;););)

ako znate i nekog dobrog privatnika (hirurga, ne pedikera:)), moze i to... kao alternativa:)
Sensei

#2 Re: Hirurg - preporuka

Post by Sensei »

Image
68847

Post by 68847 »

Ako ne zelite "cupati nokat", cemu onda hirurg?
Rivanol oblog + antibiotik = ciao hirurgija
(tako nekako)
Nesferatu

Post by Nesferatu »

Bogami, ja da sam stobom, prvo bih potrazio advokata. Da si ispunis testament, sto je sigurno, sigurno. Pa tek onda trazi hirurga. Ginekolog ti je moja preporuka a moze i neurohirurg.
Pearl

Post by Pearl »

68847 wrote:Ako ne zelite "cupati nokat", cemu onda hirurg?
(tako nekako)
probala tu verziju, 2 antibiotika razlicita isprobana, rivanol obloge jos stavljam, hirurg or whatever bi trebao da pregleda prvo, pa ukloni gnoj ako ga ima, pa tek onda da cupa;) a ne kao vecina nasih doktora - haman te vidi na vratima vec pise recept za esbesul - "lijek" za svaku priliku :shock: :):):)

nesferatu, testament napisan, dobra raspodijeljena, ovjereno u sudu u tri primjerka:) ... ginekolog rekao da on vise nista ne moze uciniti, a neurohirurg da ovakav slucaj nikada nije vidio i pao u depresiju.. jos da pitam vidovitu dzemilu, a od azire jos cekam odgovor, prosli put mi se kasike nisu dobro poklopile.. :-)
Nesferatu

Post by Nesferatu »

Sta onda meni ide u slucaju nesretnom?

Mislim, osim nokta....

Ako imas kakvu kolegicu da mi ostavis u amanet....koja ima zdrave nokte po mogucnosti. I zdrav racun u banci. Te vikendicu na moru. I tri strana pasosa.

Mislim znas koji je najbolji nacin ljecenja? Pomoci drugom. Eto, pa ti oprobaj, mozda fereca bolje od antibiotika.
Pearl

Post by Pearl »

ma rado bih ti ja pomogla, ali ti brate ti prohtjevi visoki...:P
pa takvu bih i ja pokupila::D:D:D
Nesferatu

Post by Nesferatu »

Ama, nisam ja toliko prohtjevan. Moze i dva pasosa i vikendica na planini.

Al' to mi je ono, minimum minimuma, da bi ti nokat ozdravio....

Inace, facam se ove kristalne kugle i ciribum cirbam, kakva crna Dzemila sa escajgom.
68847

Post by 68847 »

Pearl wrote:
68847 wrote:Ako ne zelite "cupati nokat", cemu onda hirurg?
(tako nekako)
probala tu verziju, 2 antibiotika razlicita isprobana, rivanol obloge jos stavljam, hirurg or whatever bi trebao da pregleda prvo, pa ukloni gnoj ako ga ima, pa tek onda da cupa;) a ne kao vecina nasih doktora - haman te vidi na vratima vec pise recept za esbesul - "lijek" za svaku priliku :shock: :):):)
Hm.
Bas hirurski zboris.
Ubi pus, ibi evacua.
Pearl

Post by Pearl »

U svakom slucaju, ljepse zvuci na latinskom nego na bosanskom.. 8-)

a sreca google nadje sve, latinski mi je odavno zahrdjao:)
r_faruk

Post by r_faruk »

ma na panj :D
ding-dong

#12 Re: Hirurg - preporuka

Post by ding-dong »

Pearl wrote:ima li neko da preporuci dobrog hirurga (ako takav postoji) sa koseva ili iz vrazove? :)
u pitanju je upaljen korijen nokta noznog prsta (tako bar meni odokativno izgleda), ne urastanje, pa bih voljela nekog ko ce pregledati prst a ne odmah s vrata reci: cupajte nokat, vidjet cemo kasnije u cemu je bio problem :shock: mogu dobiti uputnicu za vrazovu ili kosevo (ortopediju, plasticnu or whatever) pa mi moj doktor kaze da trazim nekoga "finog", po preporuci, a on ce pisati uputnicu za doktora kojeg ja "zapikam" :roll: :)

ako znate i nekog dobrog privatnika (hirurga, ne pedikera:)), moze i to... kao alternativa:)
Alija Agincic

radi i na Plastici u KC i u Sanasi. nek on to pogleda
idic

Post by idic »

Moj ti je savjet da odeš pedikeru, oni to fino izrežu i obrade i poslije 2-3 tretmana si kao nova. :D
bpsang

Post by bpsang »

ovdje tu negdje na Vojnickom Polju ordinira jedan hirurg privatnik,ne znam tacno gde se nalazi, ali cuo sam da te stvari radi savrseno bez čupanja nokta...
raspitacu se...
mačak u čizmama

#15 Re: Hirurg - preporuka

Post by mačak u čizmama »

Pearl wrote:ima li neko da preporuci dobrog hirurga (ako takav postoji) sa koseva ili iz vrazove? :)
u pitanju je upaljen korijen nokta noznog prsta (tako bar meni odokativno izgleda)
možda su ti tijesne cipele nabile nokat :D
Pearl

#16 Re: Hirurg - preporuka

Post by Pearl »

mačak u čizmama wrote:
u pitanju je upaljen korijen nokta noznog prsta (tako bar meni odokativno izgleda)
možda su ti tijesne cipele nabile nokat :D
takve striktno izbjegavam;) tako da nije do toga 8)
probat cu na plastici.. ako ne uspije, pravac sanasa :):)

hvala puno na pomoci ;);)
68847

Post by 68847 »

I... rezultati?
kriticarka_nikova

#18 Re: Hirurg - preporuka

Post by kriticarka_nikova »

Evo ti privatan savjet,bolji od hirurga ,na upaljen nokat stavi SUHU sljivu i ostavi nek prenoci....sutradan bices kao nov/a :D
Post Reply