Hipoteticko pitanje

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

hadžialagić

#51 Re: Hipoteticko pitanje

Post by hadžialagić »

Pretpostavljam da niko nije ostao bRez posla? :lol: Greška u sistemu. :-D :-)
Flika

#52 Re: Hipoteticko pitanje

Post by Flika »

mene zanima slijedece, hipoteticki, ostavim 9000000 km na racunu dok ne skontaju, i onda ih lijepo vratim, recimo da je bio u pitanju neki duzi period, da li bih morala da vratim i kamate ili bih njih mogla zadrzati?
Ma.Le.Na

#53 Re: Hipoteticko pitanje

Post by Ma.Le.Na »

i mene malo cudi da banke mogu "uplacivati" i "isplacivati" sa nasih racuna kako im volja..
nikakvo pitanje...nikakva obavijest..
sad tek kontam sta li mi se sve s racunom desava...jbt mogu bit milionske transakcije a ja ni ne znam :lol:
Michun

#54 Re: Hipoteticko pitanje

Post by Michun »

Mogu, kako nemogu.
Sad je sve elektronski, znaci nema pravih para koje ce neko izbrijati pa da ti ameli na salteru pa ce amela staviti respi na racun pa ce respo doci do svog racuna i uzeti kes. Sve se desava u elektronskom svijetu pa je normalno da se desavaju i greske tipa 9 mil. U roku od 24 do 48 sati dolazi do otkrivanja jer se manjak negdje pojavi, ima sravnjivanje svake poslovnice i bal bal. MiSSim, ne radim u banci da bi znala tacno kako sve to ide...
Znam da je jedna "pametna" djevojka krala iz banke u kojoj je radila nekih 1000 do 2000 mjesecno, kao ima banka para, nece primjetiti. :D
paloma

#55 Re: Hipoteticko pitanje

Post by paloma »

Ma.Le.Na wrote:i mene malo cudi da banke mogu "uplacivati" i "isplacivati" sa nasih racuna kako im volja..
nikakvo pitanje...nikakva obavijest..
sad tek kontam sta li mi se sve s racunom desava...jbt mogu bit milionske transakcije a ja ni ne znam :lol:
Pa nie to tvoj racun, vec bankovni a oni ga tebi samo posudili uz naplatu
Strpljiva

#56 Re: Hipoteticko pitanje

Post by Strpljiva »

Zato se naše banke i ne brinu u slučaju ovakvih grešaka - pošteni smo! :)

Postavljač teme hipotetički pitao šta bi uradili s novcem - a oni i dalje muče otkud' novac na računu, jesmo li vlasnici računa ili samo korisnici...
psiho

#57 Re: Hipoteticko pitanje

Post by psiho »

respo wrote:
hadžialagić wrote:Jedna čisto praktična stvar... Koliko puta i koliko bankomata bi morali obići da bi podigli toliku sumu novca? :D Pa ne stoji sa druge strane kamion iz kog će te tovariti. :-) :roll: I koja banka kod nas ima tolike transakcije da im se može desiti tolika fula? :lol:
imala hypo banka :)
ovo pitanje sam postavio jer se meni to desilo ima tome par godina
e sad posto mi ne bi vjerovali a i takodje se desi vjerovatno jednom u 100 godina ovdje postavio sam ga hipoteticki
usput da ispricam kako se to meni desilo
odem na bankomat njihov u poslovnicu kod bbi (ona na cosku)
ne sjecam se tacno koji je dan bio mislim da je bio petak
ocekujuci da mi legnu pare od plate odem navece pred izlazak "u grad" i sada ocekujem cifru oko 845KM otprilike
kad ono 9000845KM
izvucem karticu i ponovo je ubacim pin ovo ono stanje ekran
ista cifra
prvo mislio da nesto nije uredu sa automatom i odem (sreca kod sebe imao nekih 20-30 maraka pa sam imao za izlaska)
odem ujutro u banku na salter predam licnu i karticu govoreci sluzbenici da provjerim stanje na racunu
ukuca ona i prvo stade ko da je duha vidjela
kaze 9 miliona i 845 gospodine (a ja u farmerkama i majici dok sam cekao u redu onaj zastitar samo mene cini mi se gledao kao da cu opljackati banku)
rekoh pa pogledajte da nije neka greska
zovnu neku valjda sefica ili sta pogleda u ekran pogleda u mene ista reakcija ko da je vidjela duha
kaze sacekajte malo
odose njih dvije tamo nema ih nekih 20 minuta i vratise se kaze eto sad je sredjeno gospodine zelite li dici novac
ne hvala
dovidjenja dovidjenja
i ja na bankomat kad cifra 845KM
yoy što se to meni nije desilo, obišo bih sve bankomate po sarajevu i okolini, ne bi mi bilo mrsko, i sa svakog skinem po -999,00 km,
probuseni $

#58 Re: Hipoteticko pitanje

Post by probuseni $ »

Ja bi taj isti sekund te pare prebacio elektronski u kakvu svicarsku naku. Kad tamo lova legne ovi mogu da se puse. Ko je prebacio pare u Svicu ? Nisam ja ! Kako ste god napravili gresku pa meni upisali tih 9 mil. tako ste isto greskom sve prebacili na neki tajni racun u Svicu. Cica-mica , gotova prica. Onda lagano preko grane i pravac u Svicu. Daj moje pare ! Otkud ti pare ? Poslo Bog ! ... :lol:
psiho

#59 Re: Hipoteticko pitanje

Post by psiho »

provalili bi to, mora se tolika cifra odjednom odobriti od strane šefova/gazdi, ova opcija je najsigurnija, zaredati što više bankomata pa koliko se stigne, nešto kontam to bi bilo najbolje uraditi tamo iza 17 h, kad zatvore šaltere, do ujutru bi se moglo obići dosta
ma ja bih to i odležo, onako pod istragom , samo platiš dobrog advokata, eno Omar mjesečar vadi iz groba ako treba...
respo

#60 Re: Hipoteticko pitanje

Post by respo »

psiho wrote:provalili bi to, mora se tolika cifra odjednom odobriti od strane šefova/gazdi, ova opcija je najsigurnija, zaredati što više bankomata pa koliko se stigne, nešto kontam to bi bilo najbolje uraditi tamo iza 17 h, kad zatvore šaltere, do ujutru bi se moglo obići dosta
ma ja bih to i odležo, onako pod istragom , samo platiš dobrog advokata, eno Omar mjesečar vadi iz groba ako treba...
mozes zaredati koliko hoces kad je dnevni limit 500 km
to je mala cifra
jedino trositi i kupovati sve i svasta
Topla voda

#61 Re: Hipoteticko pitanje

Post by Topla voda »

A sto da idete na bankomat uopste,udjete u banku i kazete na salteru..dobar dan,osoba za salterom odgovori..dobar dan :D
To za pocetak,da probijete led.
Malo autoritativnije kazete"samo isplata",i doticna osoba otvori racun na pc-u,i upita"koliko zelite podici novca?"

Hladno kazete "devet miliona maraka"...i to je to :D
charvel.

#62 Re: Hipoteticko pitanje

Post by charvel. »

Hipoteticki, da mogu povuc tolike pare sa racuna, ja bi to uradio istog trena - jebes banke, nemas vecih krvopija od njih.
Onda bi ih il zakopo u njivu negdje, il bi poslo na racun na Kajmanima, i kad me izvedu pred sud pravio bi se lud... reko bi popio, prokocko, podijelio jbg... i odlezo ko cojk kolko treba. 8)

U praksi bi to bilo neizvodivo, jer bi mogo jedino uzet sa bankomata onoliko kolki je maximalni limit dok te ne otkriju (2,3 dana max. ako je vikend) - i jos bi onda te kasnije natjerali da to sve vracas, ne bi ti halalili sigurno.
A sigurno je i da ti ne bi dali na salteru da dizes tolke pare u kesu, il da saljes na racune u Svicarskoj - nisu toliko glupi, odma bi te skontali.
Znaci u praksi - nista od tog, samo bi najebo, @respo je najbolje moguce postupio.

A neko je ranije spomeno kako mu je drug neki podigo zadnjih 50KM na salteru, i onda tih istih 50KM opet digo i na bankomatu pa su ga natjerali da vrati... e on je tu zajebo banku posteno.
Nije on moro nista vracat, vec se sigurno prepo banke il sta vec, pa vratio. Mogo je on komotno zadrzat te pare i mislim da banka tu ne bi nista jer im se ne bi ispatilo gnjavit po sudovima za 50KM, troskovi bi im bili puno veci. Samo su mu mogli prijetit i nista vise. Tip je pao na blef.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#63 Re: Hipoteticko pitanje

Post by Truba »

mislim da se niko nije rodio ko je prevario banku
tako da sumnjam da bi išta vidjeli od tih para
jutarnji

#64 Re: Hipoteticko pitanje

Post by jutarnji »

Nasao stelu da lovu prebacim u Kipar, zatim promjenio ime i prezime, umro, iskopo mezar, sve sebi ostavio
pod trecim imenom. :D Jbmg, htio sam reci, nikad oni marke ne bi vidjeli od toga...tako nesta.
Cyber-harambashica

#65 Re: Hipoteticko pitanje

Post by Cyber-harambashica »

milion zadrzala, 8 vratila
paloma

#66 Re: Hipoteticko pitanje

Post by paloma »

Cyber-harambashica wrote:milion zadrzala, 8 vratila
Pa zar nisu zakonski 900.000, tj. 10%? :D
sve_za_pet

#67 Re: Hipoteticko pitanje

Post by sve_za_pet »

respo wrote:
Sarcom wrote:Ma da pun forum moralnih i postenih ljudi :D

sta da im kazem pitaj kurve u monte karlu
znas onaj aston martin sto sam se zabio u tramvajsku on je od tih para itd
a njih boli neka stvar za to ili u zatvor vjerovatno ili vracaj kako znas
:thumbup:

Mozda bi dobio samo uvjetnu :-D

"Ne razum'jes ti to druze sudija..." :roll:
Topla voda

#68 Re: Hipoteticko pitanje

Post by Topla voda »

pa na sudu kazes,nisam ja znao da nemam 9 miliona,druze sudija :)
because_of_you

#69 Re: Hipoteticko pitanje

Post by because_of_you »

A šta sa ovom sićom? Npr. greška u dopunjavanju Ultra računa preko onih aparata? :D Vratiti pare Telecomu ili ne :D :D
Skyfox

#70 Re: Hipoteticko pitanje

Post by Skyfox »

bilo bi mi dovoljno da ostave pozitivnu kamatu za par dana koliko je lova prenocila na mom racunu :-)
ecstase

#71 Re: Hipoteticko pitanje

Post by ecstase »

Otisao bih u banku smovao tu na salteru da to nekako prebaci u Andoru(tamo nema poreza i lakse se nagoditi nego sa Svicarcima) dao toj teti na salteru milion,sebi uzeo 8 i svi sretni.

iskreno da mi se to desilo nasao bih nacin neki da dobijem te jebene pare.a baka nek se cucla i onako su im pare osigurane naplatit ce oni to.
Cyber-harambashica

#72 Re: Hipoteticko pitanje

Post by Cyber-harambashica »

paloma wrote:
Cyber-harambashica wrote:milion zadrzala, 8 vratila
Pa zar nisu zakonski 900.000, tj. 10%? :D
aaah,,,100.00 je sica :P
NekoIzMase

#73 Re: Hipoteticko pitanje

Post by NekoIzMase »

psiho wrote: yoy što se to meni nije desilo, obišo bih sve bankomate po sarajevu i okolini, ne bi mi bilo mrsko, i sa svakog skinem po -999,00 km,
Inače ATM u BIH su toliko sofisticirani, čak i kovanice izbacuju :mrgreen:
respo

#74 Re: Hipoteticko pitanje

Post by respo »

morate odluciti izmedju djeteta i supruznika ko ce da umre
za koga biste se odlucili da ostane s vama?
todd_smith

#75 Re: Hipoteticko pitanje

Post by todd_smith »

uzeo maximalnu svotu sa automata, i prijavio bih kradju kartice sa naglaskom da se kradja desila dan prije...i kada smo vec kod hipotetickih situacija, ako bi bilo moguce "simulirao" bih kradju gdje se moze video snimka koristiti kao dokaz za moj "alibi"...
Post Reply