Hipoteticko pitanje
- respo
#1 Hipoteticko pitanje
dodjete na bankomat ukucate pin i vidite cifru od 9 miliona maraka
naravno to se desilo da li greskom banke ili onoga ko je pisao broj racuna (kako vec to ide ne znam)
sta bi ste uradili u tom slucaju
prijavili banci gresku ili presutjeli i ostavili novac za sebe dok se greska ne otkrije ako se ikako otkrije
(naravno kad sazvacemo ovo pitanje ide sljedece hipoteticko pitanje)
naravno to se desilo da li greskom banke ili onoga ko je pisao broj racuna (kako vec to ide ne znam)
prijavili banci gresku ili presutjeli i ostavili novac za sebe dok se greska ne otkrije ako se ikako otkrije
- sheilak
#2 Re: Hipoteticko pitanje
Ako se otkrije?
Pa, znas li ti ko su banke?!
Capo di tutti capi!
Ali, ok, jer je ovo hipoteticko pitanje i ako znam da se sigurno ne bi otkrilo i da me ne mogu track down, ne bih prijavila, nikad.
Capo di tutti capi!
Ali, ok, jer je ovo hipoteticko pitanje i ako znam da se sigurno ne bi otkrilo i da me ne mogu track down, ne bih prijavila, nikad.
-
Ljubicasta27
#3 Re: Hipoteticko pitanje
Nema to veze sa otkrivanjem, nikad ne bih mogla uzeti neciji novac...kad tad bi se potrosio a mene bi grizlo iz dana u dan sto sam uzela nesto sto nije bilo moje...
Sta cu, takva sam...
Sta cu, takva sam...
- Ajatolah_
#4 Re: Hipoteticko pitanje
Ne vjerujem da bih uzeo, ali bih očekivao kakvu-takvu nagradu od banke što sam ih spasio propasti. 
- respo
#5 Re: Hipoteticko pitanje
tu nagradu sigurno neces dobiti 
- psiho
#6 Re: Hipoteticko pitanje
uzeo bih te novce bez nanosekunde razmišljanja
ionako su lihvari
njihova greška, ko im je kriv
@respo stipu nas da maštamo
ionako su lihvari
njihova greška, ko im je kriv
@respo stipu nas da maštamo
- dharma
#7 Re: Hipoteticko pitanje
Uh, sto me zadevera.
Ma znam ja sebe dobro, nasekirala bih se odakle tolike pare i pravac banka.
Ma znam ja sebe dobro, nasekirala bih se odakle tolike pare i pravac banka.
-
TheMule
#8 Re: Hipoteticko pitanje
To je protiv zakonito u vecini zemalja a vjerovatno nosi i zatvorsku kaznu. Da li je tako kod nas ne znam.
-
zemo_online
#9 Re: Hipoteticko pitanje
ako je novac na racunu vise se ne moze povuci nazad,jel tako? banka moze da eventualno blokira racun kada shvati da se radi o gresci.
zato bi lovu dizao maximalno svaki dan jer postoji limit. i kao sto vec neko napisa,ima li vecih lihvara od banaka.
zasto inace pitas?
zato bi lovu dizao maximalno svaki dan jer postoji limit. i kao sto vec neko napisa,ima li vecih lihvara od banaka.
zasto inace pitas?
- dharma
#10 Re: Hipoteticko pitanje
Mislim da po zakonu novac moras vratit, jer je to neosnovano bogacenje.test01 wrote:ako je novac na racunu vise se ne moze povuci nazad,jel tako? banka moze da eventualno blokira racun kada shvati da se radi o gresci.
zasto inace pitas?
- astrid
#11 Re: Hipoteticko pitanje
Gluho bilo 
Ko je još bankare zahebo
Ko je još bankare zahebo
- sabinna_ba
#12 Re: Hipoteticko pitanje
K'o sto neko rece grizla bi me savjest. Prvo bi se izgubila ,gledala oko sebe,trazila skrivenu kameru..
Ja sam plasljivko tako da nema sanse
Jesi'l to sanjao 9 mil na racunu?
Ja sam plasljivko tako da nema sanse
Jesi'l to sanjao 9 mil na racunu?
- psiho
#13 Re: Hipoteticko pitanje
otkuda oni znaju da li je novac stvarno izašao iz bankomata ili je samo greška u zapisu, čak iako postoji video zapis kada uzimam te novce, ja bih rekao to nije istina, to nisam ja, to je neka greška ili videomontažadharma wrote:Mislim da po zakonu novac moras vratit, jer je to neosnovano bogacenje.test01 wrote:ako je novac na racunu vise se ne moze povuci nazad,jel tako? banka moze da eventualno blokira racun kada shvati da se radi o gresci.
zasto inace pitas?
sigurnosni propust kod banke nije naš problem
- dharma
#14 Re: Hipoteticko pitanje
Nisam pravnik, nemam veze sa njima tako da nemam pojma o ovom pitanju. Nego sam citala ima tome masala negdje su majka i kcerka bile u takvoj situaciji, i one potrosile pola, ali su morale vratit, i cini mi se da sam tad nacula da i kod nas postoji zakon o tome. P.S ove su bile negdje tamo na zapadu, ne ovdjepsiho wrote:otkuda oni znaju da li je novac stvarno izašao iz bankomata ili je samo greška u zapisu, čak iako postoji video zapis kada uzimam te novce, ja bih rekao to nije istina, to nisam ja, to je neka greška ili videomontažadharma wrote:Mislim da po zakonu novac moras vratit, jer je to neosnovano bogacenje.test01 wrote:ako je novac na racunu vise se ne moze povuci nazad,jel tako? banka moze da eventualno blokira racun kada shvati da se radi o gresci.
zasto inace pitas?
Imaju oni podatke o svemu, sve sto uradis sa tom lovom oni znaju, kako si dobio, od koga, koliko si uzeo itd. Sto neko napisa banke niko nikad zeznuo nije.
- psiho
#15 Re: Hipoteticko pitanje
ja bih to sve potrošio, skršio, podjelio onim ciganima po semaforima, sve samo ne bih vratio banci, baš me zanima kako bi oni to vratili nazad?
- travar
#16 Re: Hipoteticko pitanje
Zašto baš 9 miliona?
- Topla voda
#17 Re: Hipoteticko pitanje
pa milion respo vec zasteko i pravi se lud
- alica.k
#18 Re: Hipoteticko pitanje
niti ne mozes dignuti 9mill sa bankomatapsiho wrote:otkuda oni znaju da li je novac stvarno izašao iz bankomata ili je samo greška u zapisu, čak iako postoji video zapis kada uzimam te novce, ja bih rekao to nije istina, to nisam ja, to je neka greška ili videomontaža
- pezzar
#19 Re: Hipoteticko pitanje
A i da nema dnevnog limita, trebao bi ti citav dan da podignes to, a i tad je pitanje da li bi stigao.
Uzmes nesto sitno, za neki biznis.
-
paloma
#20 Re: Hipoteticko pitanje
prakticno gledano taj novac nije tvoj, cak i u ugovoru koji si potpisao sa bankovnim institutom mora da postoji paragraf koji kaci tu ili slicne teme.
Meni je dva mjeseca za redom dolazila plata nekog tipa jer je kod njega na poslu doslo do permutacije dva broja bankovnog racuna, fino prijavio i novac vracen posiljaocu.
Meni je dva mjeseca za redom dolazila plata nekog tipa jer je kod njega na poslu doslo do permutacije dva broja bankovnog racuna, fino prijavio i novac vracen posiljaocu.
- ratata
#21 Re: Hipoteticko pitanje
uzimam dok me ne pronadjurespo wrote:dodjete na bankomat ukucate pin i vidite cifru od 9 miliona maraka
- respo
#22 Re: Hipoteticko pitanje
dnevni limit nije to sto mislispezzar wrote:A i da nema dnevnog limita, trebao bi ti citav dan da podignes to, a i tad je pitanje da li bi stigao.![]()
odnosi se na to da u toku 24 sata mozes dici odredjenu sumu novca
u hypo banci npr limit je 500 intesa je cini mi se 1000 itd
- Ma.Le.Na
#23 Re: Hipoteticko pitanje
ne bi uzela
jedini razlog je taj sto znam da sve sto sam uzela bi morala i vratit
ima prvo kamera koja me snimila da uzimam lovu...tako da...doslo bi to sve na svoje..
znalo mi se desiti da banka pogrijesi i pojavi se neka lova na racunu
svaki put sam morala vratiti...odn. banka vrati s racuna nazad gdje je novcu i mjesto
ima onaj vic kad su dvojica opljackala banku..provalili u sef i maznuli 2 vrece necega..
rastali se..svako na svoju stranu..i poslije godinu se cuju telefonom i pitaju jedan drugoga sta je bilo u vreci i kako im ide..
ovaj jedan kaze bilo toliko i toliko para...on kupio kucu jahtu auta uziva samo tako
pita drugog sta si ti nasao u vreci
kaze ovaj - racune
pa sta si uradio??
kaze pa nista...placam malo po malo..kako stignem
e tako bi bilo i sa mnom
tako da ne..ne bih uzela novac
imam koliko imam i zaradim
jedini razlog je taj sto znam da sve sto sam uzela bi morala i vratit
ima prvo kamera koja me snimila da uzimam lovu...tako da...doslo bi to sve na svoje..
znalo mi se desiti da banka pogrijesi i pojavi se neka lova na racunu
svaki put sam morala vratiti...odn. banka vrati s racuna nazad gdje je novcu i mjesto
ima onaj vic kad su dvojica opljackala banku..provalili u sef i maznuli 2 vrece necega..
rastali se..svako na svoju stranu..i poslije godinu se cuju telefonom i pitaju jedan drugoga sta je bilo u vreci i kako im ide..
ovaj jedan kaze bilo toliko i toliko para...on kupio kucu jahtu auta uziva samo tako
pita drugog sta si ti nasao u vreci
kaze ovaj - racune
pa sta si uradio??
kaze pa nista...placam malo po malo..kako stignem
e tako bi bilo i sa mnom
tako da ne..ne bih uzela novac
imam koliko imam i zaradim
- sinus
#24 Re: Hipoteticko pitanje
Jedan lik kojeg vrlo dobro znam otišao u Banku i podigao zadnjih 50 KM sa računa koje su ostale, nakon toga otišao na bankomat i ubacio karticu, a bankomat mu pokazao da ima 50 KM na računu ( valjda treba proći 24 ili 12 sati da se transakcije u sistem uknjiže ili šta već pa je zato bankomat pokazao da ima pare koje je već na šalteru podigao ). On podigne još tih nepostojećih 50 KM i sav sretan kaže jesam zajebao banku. Nakon određenog vremena je morao vratiti 50 KM, pokušao je da se sa bankom naklapa kako je to njihova greška bla bla bla ali je opet morao pišljivih 50 KM da vrati...E sad ako je on 50 morao da vrati šta mislite šta bi vam uradili da im uzmete 9 milona

- JThomas
#25 Re: Hipoteticko pitanje
to što je banka pogriješila, ne daje tebi za pravo da uzmeš nešto što nije tvoje.
a limitirano je koliko možeš dići u jednom danu, za veće iznose moraš sjesti lijepo za sto i popričati sa menadžerom ili direktorom poslovnice. to je hebanje u zdrav mozak kad moraš dići više od par hiljada, čak i kad su tvoje, a ne kad nisu tvoje
a limitirano je koliko možeš dići u jednom danu, za veće iznose moraš sjesti lijepo za sto i popričati sa menadžerom ili direktorom poslovnice. to je hebanje u zdrav mozak kad moraš dići više od par hiljada, čak i kad su tvoje, a ne kad nisu tvoje