Hipotekarni kredit u volks banci-procedura
Moderator: anex
-
leptirica27
#1 Hipotekarni kredit u volks banci-procedura
Ljudi je li iko ikad dizo hipotekarni kredit u volks banci i kako je to završilo, jer mene iscjediše traže mi sve živo,stalno sam u računovodstvu. Pa bar da znam da odobre kredit nebi mi bilo žao , a ovako me ubiše. 
- Miki123
#2 Re: Hipotekarni kredit u volks banci-procedura
leptirica27 wrote:Ljudi je li iko ikad dizo hipotekarni kredit u volks banci i kako je to završilo, jer mene iscjediše traže mi sve živo,stalno sam u računovodstvu. Pa bar da znam da odobre kredit nebi mi bilo žao , a ovako me ubiše.
svugdje ista priča i u svakoj banci je u pet deka.. banka bez peglanja postoji, ali jedino na reklami.
-
leptirica27
#3 Re: Hipotekarni kredit u volks banci-procedura
upravu si, ali eto da nas bar pripreme za to, jer gospođa kaže neće biti problema proće ovaj kredit, pa sada 100 pitanja pa više ni ona nezna...baš nas peglaju 
- prilagodjena
#4 Re: Hipotekarni kredit u volks banci-procedura
imam iskustva sa hipotekarnim u volks banci....kad sam dolazila prvi put sve je bilo-lako ćemo a poslije kuku majci
uglavnom,nako raznoraznih peripetija, uspjeli smo to nekako okončati ali nije bilo sve kako su rekli prilikom prvog susreta....ma ni blizu
uglavnom,nako raznoraznih peripetija, uspjeli smo to nekako okončati ali nije bilo sve kako su rekli prilikom prvog susreta....ma ni blizu
-
leptirica27
#5 Re: Hipotekarni kredit u volks banci-procedura
a koliko je trajalo odobravanje..??? pa šta je li smanjen iznos ili šta 
- prilagodjena
#6 Re: Hipotekarni kredit u volks banci-procedura
vjeruj da je sama procedura trajala skoro 2 mjesecaleptirica27 wrote:a koliko je trajalo odobravanje..??? pa šta je li smanjen iznos ili šta
i da,i iznos su smanjili a računaj na to da ćeš dobiti 80% od procijenjene nekretnine i da novac na kraju ide na račun prodavca iste
- Drvosjeca iz Dejcica
#7 Re: Hipotekarni kredit u volks banci-procedura
Otkaži kredit, štedi, pruži se koliko to je dug jorgan. Kredit je najveće zlo (robstvo), da sam bogdo imao nekoga da me nasavjetuje da ne uzimam kredit danas bi mu do groba bio zahvalan.
-
leptirica27
#8 Re: Hipotekarni kredit u volks banci-procedura
ovo je za adaptaciju postojećeg stana kredit i tako da novac ide nama na račun,a hajde neka i smanje iznos samo da ga odobre..vječnost..oj ja neću čekati 2 mjeseca odo u drugu banku odma...hvala ti na informacijama...ako ima još što reci
- prilagodjena
#9 Re: Hipotekarni kredit u volks banci-procedura
možda će kod tebe procedura trajati kraće,kod mene je bio stambeni hipotekarni kreditleptirica27 wrote:ovo je za adaptaciju postojećeg stana kredit i tako da novac ide nama na račun,a hajde neka i smanje iznos samo da ga odobre..vječnost..oj ja neću čekati 2 mjeseca odo u drugu banku odma...hvala ti na informacijama...ako ima još što reci
a da je zlo,to je tačno ali kad se mora.....nema druge
-
leptirica27
#10 Re: Hipotekarni kredit u volks banci-procedura
Ma kako ću uštediti to može ko ima platu 3000KM...znam da je nužno zlo ali bez njega ne možeš ostvariti neke ciljeve...ma ovi imaju najmanju kamatu na tržištu pa onda i peglaju...ništa čekat ću i moliti Boga da što prije završi
- nosara
#11 Re: Hipotekarni kredit u volks banci-procedura
Drvosjeca iz Dejcica wrote:Otkaži kredit, štedi, pruži se koliko to je dug jorgan. Kredit je najveće zlo (robstvo), da sam bogdo imao nekoga da me nasavjetuje da ne uzimam kredit danas bi mu do groba bio zahvalan.
- Banksy
#12 Re: Hipotekarni kredit u volks banci-procedura
Drvosjeca iz Dejcica wrote:Otkaži kredit, štedi, pruži se koliko to je dug jorgan. Kredit je najveće zlo (robstvo), da sam bogdo imao nekoga da me nasavjetuje da ne uzimam kredit danas bi mu do groba bio zahvalan.
Niko ga ne uzima od rahatluka. Kako inače misliš steći stan, adaptirati ga, kupiti automobil, školovati djecu?
Eeeee, prošlo je Titino ...
-
motorola01
#13 Re: Hipotekarni kredit u volks banci-procedura
KOlika im je kamata?Ja sam neki dan gledao na stranici BOR banke da im je kamata fiksna i 6,95%.Mislim da nema manje kamate u drzavi.leptirica27 wrote:Ma kako ću uštediti to može ko ima platu 3000KM...znam da je nužno zlo ali bez njega ne možeš ostvariti neke ciljeve...ma ovi imaju najmanju kamatu na tržištu pa onda i peglaju...ništa čekat ću i moliti Boga da što prije završi
edit:sad sam vidio ovu ponudu volksbank-e i kod njih je 6 % + euribor...Izgleda da je dosta bolja ponuda kod BOR banke.
-
moke_31
#14 Re: Hipotekarni kredit u volks banci-procedura
Ja se upravo ovih dana ganjam hipotekarni kredit kod Unicredit i njihov sam klijent i kamata im je 6.33 sa žirantom i još moram otvoriti neki paket usluga (internet bankarstvo i sl.).
Izgleda da mi žirant neće proći, kao star a ja uzimam na 25 godina (mada ću ga reprogramirat čim budem mogao) pa će mi kamatu povećati na 6.66%.
Samo su me pravo ispeglali oko papira, ne daju keš, moraš donijet predračun radova u stanu i sl. U svakom slučaju užas, banke porobiše i uništiše svijet. Treba ovaj sistem mijenjati jer ovo više nije život već moderno ropstvo
Ali kad se mora, mora se......
Izgleda da mi žirant neće proći, kao star a ja uzimam na 25 godina (mada ću ga reprogramirat čim budem mogao) pa će mi kamatu povećati na 6.66%.
Samo su me pravo ispeglali oko papira, ne daju keš, moraš donijet predračun radova u stanu i sl. U svakom slučaju užas, banke porobiše i uništiše svijet. Treba ovaj sistem mijenjati jer ovo više nije život već moderno ropstvo
Ali kad se mora, mora se......
-
leptirica27
#15 Re: Hipotekarni kredit u volks banci-procedura
trenutno im kamata iznos 6,29% i to ti je imao račun otvoren kod njih ili neimao i hipoteka i sudužnik...povoljno naizgled
-
leptirica27
#16 Re: Hipotekarni kredit u volks banci-procedura
Ma ovi drže u neizvjesnosti čovjeka da poludiš, sve što su tražili od papira dobili i smanjili iznos i još čekamo odluku...ah peglanja...neznam 
-
leptirica27
#17 Re: Hipotekarni kredit u volks banci-procedura
ljudi nikom ne preporučujem ovu banku...užas promijenio se vlasnik pa kao nešto može nešto ne može a na internet stranici im ostala stara procedura...užasno....neodgovornost...kada predaješ papire med i mlijeko pa onda 100 problema...koda im čovijek diže džabe bez kamata... 
- drndalo
#18 Re: Hipotekarni kredit u volks banci-procedura
Pa dobro, jesu li te odbili, odobrili, trazili jos papira, ne sastaje im se kreditni odbor do xx.xx.2012 zbog promjene vlasnicke strukture...? Nemoj misliti da je u drugim bankama dijametralno drugacije, da ne kazem bolje... Sve ti je to dabogmilisacuvaisakloni...
-
leptirica27
#19 Re: Hipotekarni kredit u volks banci-procedura
ni odobrili ni odbili...a prije će biti ovo rugo na kraju...sve papire što su tražili dobili..haj da oni traže još žiranta pa da znam nego ni to...pa haj još ćemo smanjiti iznos pa eto hajde moglo bi i to pa oni ni to netraže ma bože sačuvaj...eto ...bio je taj kreditni odbor već 100 puta ali nikako da odluče...šta vjećaju da mi je znati...ono neizvjesnost mjesec dana...ma daj više kome
- drndalo
#20 Re: Hipotekarni kredit u volks banci-procedura
Pa moras li kod njih ? Papire imas, vjerovatno dovoljno i za koju drugu banku...? Otidji tamo i trazi da pricas sa nekim "visim", i fino im kazes da su papiri kod njih vec X dana, posto se obicno kreditini odbor sastaje 1 sedmicno, to je bilo dovoljno za X kreditnih odbora, i ako sutra, utorak lova ne bude raspoloziva, ti svoje papire dizes, i ides "kupiti pare" u drugom granapu... To bi ih trebalo pokrenuti.
Ako te i dalje zezaju, trazi svoje papire nazad odmah, i obidji jos 5 banaka, i trazi u njima nekoga ko smije da se "cjenka" s tobom, i da ti malo ublazi "kamatu" da bi ti bas oni "prodali" pare... Sve banke imaju problem naci plasmane koji su malo rizicni, a da ipak "prodaju pare", jer od toga najbolje zive... Obicni referenti po salterima nemaju ovlastenja i moc da ista mogu da ti daju, zato trazi sefove, mozda i direktore prodaje...
Ako te i dalje zezaju, trazi svoje papire nazad odmah, i obidji jos 5 banaka, i trazi u njima nekoga ko smije da se "cjenka" s tobom, i da ti malo ublazi "kamatu" da bi ti bas oni "prodali" pare... Sve banke imaju problem naci plasmane koji su malo rizicni, a da ipak "prodaju pare", jer od toga najbolje zive... Obicni referenti po salterima nemaju ovlastenja i moc da ista mogu da ti daju, zato trazi sefove, mozda i direktore prodaje...
-
leptirica27
#21 Re: Hipotekarni kredit u volks banci-procedura
pa kada već kreneš kod nekoga onda da se tu i završ...najmanja kamata...ma javit ću se nekom od efova pa da vidim šta je u pravu se službenik mi ništa tu ne može pomoći...a i oni peglaju koda sada imaju toliko klijenata...ma šipak imaju