Hiperprodukcija kadrova
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#1 Hiperprodukcija kadrova
Poznato nam je da svake godine miliJon studenata završava fakultet te za njih nema posla jer je sve popunjeno ! Kako riješiti ovaj gorući problem ?
Mnogo ovih studenata ne može da voda djevojke jer nemaju posla..
- Kemal Malovčić
#2 Re: Hiperprodukcija kadrova
studente u logore
- sarajlija_ba
#3 Re: Hiperprodukcija kadrova
studenti u logoru 
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
#4 Re: Hiperprodukcija kadrova
Kolega uozbiljite se molim vas..sarajlija_ba wrote:studenti u logoru
-
miki.ba
#5 Re: Hiperprodukcija kadrova
Jedva nađoh edukaciju, al zato znam krecit, pa cu za koju godinu i 
- p206
#6 Re: Hiperprodukcija kadrova
nek ambiciozne djevojke vodaju njih, da nebi pali u ambis, frka panika pakao droga i tako to
- sarajlija_ba
#7 Re: Hiperprodukcija kadrova
Čuj ambiciozne djevojke..a koje su to ?p206 wrote:nek ambiciozne djevojke vodaju njih, da nebi pali u ambis, frka panika pakao droga i tako to
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
#8 Re: Hiperprodukcija kadrova
Pa ove što doktoriraju..sarajlija_ba wrote:Čuj ambiciozne djevojke..a koje su to ?p206 wrote:nek ambiciozne djevojke vodaju njih, da nebi pali u ambis, frka panika pakao droga i tako to
Još nemamo konkretno rješenje problema !
- Kemal Malovčić
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
#10 Re: Hiperprodukcija kadrova
Je li ovo tvoja mala moKe ? 
- p206
#11 Re: Hiperprodukcija kadrova
One što podozrivo pitaju što si završio fax za 6 godina, kad isti traje 3 godine.sarajlija_ba wrote:Čuj ambiciozne djevojke..a koje su to ?p206 wrote:nek ambiciozne djevojke vodaju njih, da nebi pali u ambis, frka panika pakao droga i tako to
E onda im moraš ispričati svoju historiju jer ih to strašno zanima. A kad dođeš kući stiže poruka da im je lijepo bilo, da si sjajan dečko koji se trudio u životu da stekne nešto, ali da možete biti samo prijatelji, iz nekog razloga..
- sarajlija_ba
#12 Re: Hiperprodukcija kadrova
Reci joj da ćeš vrlo rado biti prijatelj sa njom i da ćeš je zvati kad ti dođe čumur da ti pomogne jer to prijatelji rade jedni drugima.p206 wrote:One što podozrivo pitaju što si završio fax za 6 godina, kad isti traje 3 godine.sarajlija_ba wrote:Čuj ambiciozne djevojke..a koje su to ?p206 wrote:nek ambiciozne djevojke vodaju njih, da nebi pali u ambis, frka panika pakao droga i tako to
E onda im moraš ispričati svoju historiju jer ih to strašno zanima. A kad dođeš kući stiže poruka da im je lijepo bilo, da si sjajan dečko koji se trudio u životu da stekne nešto, ali da možete biti samo prijatelji, iz nekog razloga..
To su neke budale sa kojima se ti družiš jarane.
- p206
#14 Re: Hiperprodukcija kadrova
vidiš taj ćumur mi nije pao na pamet... sreća ne družim se, okrenem za 360 stepeni što reče jedna ambiciozna voditeljica na tv-usarajlija_ba wrote:
Reci joj da ćeš vrlo rado biti prijatelj sa njom i da ćeš je zvati kad ti dođe čumur da ti pomogne jer to prijatelji rade jedni drugima.
To su neke budale sa kojima se ti družiš jarane.
- ExNihilo
#15 Re: Hiperprodukcija kadrova
leet wrote:Poznato nam je da svake godine miliJon studenata završava fakultet te za njih nema posla jer je sve popunjeno ! Kako riješiti ovaj gorući problem ?
...što dovodi do seksualnih frustracija. Što, opet, vodi ka društvu nezadovoljnih, agresivnih i napaljenih.
Rješenje? Nemojte se obrazovati!
- sarajlija_ba
#16 Re: Hiperprodukcija kadrova
Neće ova omlaTina da radi...u tome je problem.Ellinor wrote:leet wrote:Poznato nam je da svake godine miliJon studenata završava fakultet te za njih nema posla jer je sve popunjeno ! Kako riješiti ovaj gorući problem ?
...što dovodi do seksualnih frustracija. Što, opet, vodi ka društvu nezadovoljnih, agresivnih i napaljenih.
Rješenje? Nemojte se obrazovati!
Bez rada nema ni para.
ja sam Bogme sebi zarađivao i za ljetovanje i za dobre patike i za izlaske (zvučim ko kakav dedo
Nisam pitao šta se radi...od kopanja do istovaranja al' sam zato bio hadžija u nekim normalnim okvirima.
Naveče repa u padže i trebu sa sobom.
Jes' da su me ruke i noge bolile ali onaj osjećaj da imaš pare u džepu i curu pored sebe - neprocjenjivo
- XeuX
#17 Re: Hiperprodukcija kadrova
Malo ko će to spomenuti ali danas imamo problem zvan tehnološka nezaposlenost.Mašine i ostale tehnologije uzimaju ljudima posao.Ne možemo se protiv toga boriti možemo se samo prilagoditi
- sarajlija_ba
#18 Re: Hiperprodukcija kadrova
Autopraonice po cijelo ljeto traže radnike, kafići konobare...a 4-5 stoja u džepu mjesečno je bolje nego postavljati teme tipa "nemam curu jer imam samo 2 KM u džepu".XeuX wrote:Malo ko će to spomenuti ali danas imamo problem zvan tehnološka nezaposlenost.Mašine i ostale tehnologije uzimaju ljudima posao.Ne možemo se protiv toga boriti možemo se samo prilagoditi
Neće ba raja da radi i to je to.
Sve go dingospo
- XeuX
#19 Re: Hiperprodukcija kadrova
sarajlija_ba wrote:Autopraonice po cijelo ljeto traže radnike, kafići konobare...a 4-5 stoja u džepu mjesečno je bolje nego postavljati teme tipa "nemam curu jer imam samo 2 KM u džepu".XeuX wrote:Malo ko će to spomenuti ali danas imamo problem zvan tehnološka nezaposlenost.Mašine i ostale tehnologije uzimaju ljudima posao.Ne možemo se protiv toga boriti možemo se samo prilagoditi
Sve go dingospo
Vidiš recimo autopraonice se polako zamjenjuju samouslužnim.
Biti konobar je najgori mogući posao,ti si rob i sluga bez ikakve perspektive.A zbog te logike bolje 4-5 stoja nego ništa nam i daju mizerne plate jer smo spremni crnčit za siću.Bolje je biti dostojanstveno siromašan nego biti rob za male pare.
- sarajlija_ba
#20 Re: Hiperprodukcija kadrova
Ma ja, klasikaXeuX wrote:sarajlija_ba wrote:Autopraonice po cijelo ljeto traže radnike, kafići konobare...a 4-5 stoja u džepu mjesečno je bolje nego postavljati teme tipa "nemam curu jer imam samo 2 KM u džepu".XeuX wrote:Malo ko će to spomenuti ali danas imamo problem zvan tehnološka nezaposlenost.Mašine i ostale tehnologije uzimaju ljudima posao.Ne možemo se protiv toga boriti možemo se samo prilagoditi
Sve go dingospo
Vidiš recimo autopraonice se polako zamjenjuju samouslužnim.
Biti konobar je najgori mogući posao,ti si rob i sluga bez ikakve perspektive.A zbog te logike bolje 4-5 stoja nego ništa nam i daju mizerne plate jer smo spremni crnčit za siću.Bolje je biti dostojanstveno siromašan nego biti rob za male pare.
- ExNihilo
#21 Re: Hiperprodukcija kadrova
@sarajlija_ba
Nisi upravu. Tema je složena, može joj se pristupiti sa raznih strana, ali generalno nisi upravu. Posla nema. Ja znam mlade ljude (ima ih i na ovom forumu, javit će se vjerujem) koji su besplatno spremni raditi samo da steknu iskustvo, ali ne može ni tako. Ljude koji plaćaju da besplatno rade da steknu iskustvo. Ne znam da li kontaš: dadneš pare nekome da mu besplatno radiš. Mladi, visokoobrazovani, ljudi. Kolika je to želja, žrtva i borba. Naravno, može on otić i kopat kanale. Međutim, na šta liči država u kojoj visokoobrazovani treba da konobarišu ili kopaju jer im je to jedina opcija zaposlenja. Ako to ne žele, onda mora da su lijena stoka. Država konobara i kopača kanala.
Nisi upravu. Tema je složena, može joj se pristupiti sa raznih strana, ali generalno nisi upravu. Posla nema. Ja znam mlade ljude (ima ih i na ovom forumu, javit će se vjerujem) koji su besplatno spremni raditi samo da steknu iskustvo, ali ne može ni tako. Ljude koji plaćaju da besplatno rade da steknu iskustvo. Ne znam da li kontaš: dadneš pare nekome da mu besplatno radiš. Mladi, visokoobrazovani, ljudi. Kolika je to želja, žrtva i borba. Naravno, može on otić i kopat kanale. Međutim, na šta liči država u kojoj visokoobrazovani treba da konobarišu ili kopaju jer im je to jedina opcija zaposlenja. Ako to ne žele, onda mora da su lijena stoka. Država konobara i kopača kanala.
- XeuX
#22 Re: Hiperprodukcija kadrova
Da nastavim sa onim što sam htio reći.Tehnologija uzima ljudima poslove.S obzirom da je naš cijeli ekonomski sistem zasnovan na dugovima,onda smanjena zaposlenost znači da ljudi ne mogu vraćati kredite,što vrši pritisak na već zaposlene ljude i onda se uvode mjere štednje.Sve to slabi kupovnu moć stanovništva.pa ljudi sve manje troše na manje bitne stvari,zabavu,umjetnost itd,što još više ljudi ostavlja bez posla.
Još jedan bitan razlog visoke nezaposlenosti je neodrživost ciklične potrošnje.Drugim rječima tržžište će se kad tad zasititi proizvodima kao što su mobiteli,satovi, i sl. što će proizvođaće istih ostaviti bez posla.
Još jedan bitan razlog visoke nezaposlenosti je neodrživost ciklične potrošnje.Drugim rječima tržžište će se kad tad zasititi proizvodima kao što su mobiteli,satovi, i sl. što će proizvođaće istih ostaviti bez posla.
- Muhamed Đakmić
#23 Re: Hiperprodukcija kadrova
A šta ako oboje završe fakultet za pet godina?
-
Erased
#24 Re: Hiperprodukcija kadrova
Mi smo ti prava univerzitetska drzava. Univerzitet u Kiseljaku, Univerzitet u Vitezu, Univerzitet u Travniku i da ne nabrajam dalje. FJU-Fakultet javne uprave. Pa kome to treba pored koliko toliko renomiranog PF-a u Sarajevu? Jel se to tamo izucava neko "drugo" pravo?
- ExNihilo
#25 Re: Hiperprodukcija kadrova
Šta je sa ljudima koji nemaju novac da odu u Sarajevo? Oni ne zaslužuju obrazovanje?Erased wrote:Mi smo ti prava univerzitetska drzava. Univerzitet u Kiseljaku, Univerzitet u Vitezu, Univerzitet u Travniku i da ne nabrajam dalje. FJU-Fakultet javne uprave. Pa kome to treba pored koliko toliko renomiranog PF-a u Sarajevu? Jel se to tamo izucava neko "drugo" pravo?