Hiperpigmentacija-savjet!

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Post Reply
sgsaray

#1 Hiperpigmentacija-savjet!

Post by sgsaray »

Imam problem sa hiperpigmentacijom lica. Užas! Koristila sam neke kreme iz apoteke sve što su mi preporučili ali ništa. Zimi malo se umanje zbog nedostatka sunca a na proljeće opet se pojačaju.
Da li ima neko (ili je imao) sličnih problema koje je uspješno riješio da mi da savjet, preporuči kremu ili uputi na pravo mjesto gdje da potražim pomoć?
Da li ovo može riješiti obični dermatolog?

Hvala!
karolinaSA

#2 Re: Hiperpigmentacija-savjet!

Post by karolinaSA »

hej i ja imam isti problem, na celu, na obrazima i iznad gornje usne. Ni sama vise ne znam sta da radim. Ja sam isla kod kozmeticara ali sve su to bacene pare i za ozbiljnije tretmane moras cekati zimu. Probat cu od L Occitane Serum i pjenu za izbjeljivanje :P Bog zna, ali eto vidjecemo! Inace radim peeling svaki drugi dan, i imam jednu kremu s C vitaminom koja malo posvjetljuje....
karolinaSA

#3 Re: Hiperpigmentacija-savjet!

Post by karolinaSA »

moram ti reci da je super stvar ovaj L Occitane koncentrat za izbjeljivanje! Lice mi je kroz 7 dana blistavo i mrlje su puno svjetlije :thumbup: Stavljaju se samo 2 kapljice po noci i ulje se brzo upije i koza je ujutro divna. Meni odgovara! Nadam se ad ce i tebi pomoci :)
lončanica

#4 Re: Hiperpigmentacija-savjet!

Post by lončanica »

imam i ja velikih problema sa hiperpigmenacijom (već je pola jednog obraza smeđe :-? ), pa me zanima gdje si našla ove kapi u Sarajevu i da li se može kupiti bez recepta? I naravno da li si još uvijek oduševljena :?:
karolinaSA

#5 Re: Hiperpigmentacija-savjet!

Post by karolinaSA »

meni ove kapi super djeluju skoro da nemam fleka! po danu koristim faktor 40! :thumbup: veoma sam zadovoljna
sgsaray

#6 Re: Hiperpigmentacija-savjet!

Post by sgsaray »

A gdje vi kupujete ove kapi? Kolika im je cijena??
sgsaray

#7 Re: Hiperpigmentacija-savjet!

Post by sgsaray »

Pa ne mogu da vjerujem da niko neće da kaže gdje kupuje ove kapi,serum,koncentrat i koliko košta???? :roll:
*mima*

#8 Re: Hiperpigmentacija-savjet!

Post by *mima* »

sgsaray wrote:Pa ne mogu da vjerujem da niko neće da kaže gdje kupuje ove kapi,serum,koncentrat i koliko košta???? :roll:

U BBI centru.
sgsaray

#9 Re: Hiperpigmentacija-savjet!

Post by sgsaray »

Dadoh ovolike pare za L'occitane serum za izbjeljivanje i - NIŠTA! Sramota te reklame!
mare 28

#10 Re: Hiperpigmentacija-savjet!

Post by mare 28 »

sgsaray wrote:Dadoh ovolike pare za L'occitane serum za izbjeljivanje i - NIŠTA! Sramota te reklame!
Gdje si kupio/la taj serum, i koliko košta? Imam i ja po licu tačkice, liče na benove, samo svjetlije nijanse, pa da probam s tim?

Je li imalo ikakvog efekta, ili baš ništa?
ja_Mama

#11 Re: Hiperpigmentacija-savjet!

Post by ja_Mama »

I ja sam imala problem s ovim flekama :sad: Pocelo je kao posljedica izlaganja suncu, a pogorsalo se u trudnoci.
Meni je jako pomogao neki tretman u kozmetickom salonu Estetika u Sarajevu, gotovo da ih vise i nemam.
L'Occitane nisam probala i ne znam koliko kosta i kakvo je to sredstvo. Inace, za one koji ne znaju, ovi se proizvodi mogu kupiti u BBI centru u Sarajevu.
sgsaray

#12 Re: Hiperpigmentacija-savjet!

Post by sgsaray »

Evo ja sam kupila serum L'occitane i koristim ga od 21.10. Iskrena da budem meni još nema nikakvog pomaka na bolje. Košta 86.00 KM. Uz to nude i piling koji košta negdje oko 40 KM i neku kremu sa faktorom 40 poslije svega toga za zaštitu. On ne znam koliko košta. Ja zaista ne znam koliko da je još koristim pa da se počnu vidjeti neki rezultati i poboljšanje??? Mada su mi one djevojke rekle da neki imaju vidljive rezultate i poslije 7 dana....
Post Reply