Dobro. Evo već nekoliko dana niko se nije javio sa novim komentarima pa je red da donesemo neke "zaključke"

Interesantno je to da nijedan komentar nije bio pozitivan. Zašto

Priznajem da je bilo duhovitih doskočica, ali zašto svi imaju tako negativan naboj i podrugljiv stav
Nije valjda da je sam naslov teme unaprijed opredijelio sve forumaše da reaguju kako su reagaovali. Iskreno govoreći, ja sam na kraju naslova zaboravio staviti jedan mali znak "?", ali kad je paljba počela više nije bilo vremena za ispravke.
Ja nemam KV da procjenjujem pjesničke kvalitete autora, ali po meni ova "himna" jeste malo "šuplja", jednostavno ne zvuči kako bi trebalo. Prije svega nedostaje joj nota univerzalnosti, ostavlja dojam lokalnog patriotskog recitala, a ako neko želi mogao bi u njoj prepoznati i dozu politike.
No ipak mislim da je ova diskusija, da ne kažem sprdnja o himni, pokazala nešto mnogo važnije i "opasnije". To je
negativni stav studenata prema svojim fakultetima i univerzitetu u cjelini.
O ovakvom stanju svjesti BH studenata neki su proteklih godina pokušavali otvoreno govoriti, ali nisu bili shvaćeni i nikada se nije ozbiljno pristupilo analizi uzroka ove pojave, a o rješavanju problema da i ne govorim. Ne znam da li je neko ranije na forumu otvarao ovakvu temu, ali u svakom slučaju evo ideje onima koji to vole raditi. Ja je nemam namjeru otvarati.
Pozdrav.