Vjerovatno su rijetki od vas čuli za komediju koju je režirao John Landis pod imenom "Animal House". Scenarij su adaptirali Douglas Kenney, Chris Miller i Harold Ramis na osnovu teksta kojeg je Miller napisao i objavio u magazinu "National Lampoon" o svojim iskustvima u "Alpha Delta Phi" bratsvu u koledžu Dartmouth, kao i o Ramisovim iskustvima u "Zeta Beta Tau" bratstvu na univerzitetu Washington u Saint Louisu.
Komedija je snimljena sada već davne 1978. godine i sve gore navedene informacije su manje bitne sve dok ne dođemo do muzike koja prati ovaj uradak.
Možete poslušati intro koji neodoljivo podsjeća na himnu Bosne i Hercegovine. Riječ je "Faber College" temi koja prati ovu komediju, a koju je komponovao Elmer Bernstein. Možda i ne znamo ko je kompozitor naše himne? Da li su to Dušan Šestić i Benjamin Isović ili možda Elmer Bernstein?
Slučajnost ili intelektualna krađa, na vama je da prosudite...
http://www.tvhayatvideo.com/video/himna_final.wmv
(Hayat)
Himna Bosne i Hercegovine plagijat?
Moderator: _BataZiv_0809
- ibrotuzla
-
fixer
-
medeni medo
#3 Re: Himna Bosne i Hercegovine plagijat?
u bosni zivi 80 % svjetske populacije supaka tako da je sve moguce...
- bijelo_dugme
#4 Re: Himna Bosne i Hercegovine plagijat?
Ova tema je plagijat...
-
industrial
#5 Re: Himna Bosne i Hercegovine plagijat?
nisam cuo tu verziju iz te komedije, al ne bi me zacudilo da je 100% preuzeta iz te il nekih mozda drugih serija, i ovaj tekst novi je nak pobezveze, plitak il nemam pojma ono neka samo bude neki text, ne znam do sad po meni je najbolji JEDNA SI JEDINA BOSNA I HERCEGOVINA............ i ne vidim da se tu bilo ko od bosanskog trojstva izuzima il ne daj boze nacionalno ugrozava il ugnjetava, al o tom potom.......