Bosno mila zemljo.............
HIMNA BIH produced by: FORUM SARAJEVO-X
-
miqullin
#1 HIMNA BIH produced by: FORUM SARAJEVO-X
Ej dragi moji ljudi pošto naša država nema himnu nikako daj da mi bar na forumu probamo sklepati kakkvu takvu himnu . evo svi po jedan stih i nasta himna

- seljak_cojek
#2 Re: HIMNA BIH produced by: FORUM SARAJEVO-X
Bosno mila zemljo Bogumila,miqullin wrote:Ej dragi moji ljudi pošto naša država nema himnu nikako daj da mi bar na forumu probamo sklepati kakkvu takvu himnu . evo svi po jedan stih i nasta himna
Bosno mila zemljo.............![]()
-
mostarac
HEJ SLAVENI
Hej Slaveni, jošte živi
duh naših djedova,
dok za narod srce bije
njihovih sinova.
Živi, živi duh slavenski
živjet će vjekov'ma.
Zalud prijeti ponor pakla,
zalud vatra groma.
Nek' se sada i nad nama
burom sve raznese.
Stijena puca, dub se lama,
zemlja nek' se trese.
Mi stojimo postojano
kano klisurine.
Proklet bio izdajica
svoje domovine.
Od ove se ljepsa nije napravila nikad, a ne znam zasto ne bi bila ona. Svakako je starija od balkanskih drzavica novog doba. "Hej, Sloveni" napisao je Samo Tomasik, slovacki katolicki pop uz flasu vina u jednoj kafani ?!
Hej Slaveni, jošte živi
duh naših djedova,
dok za narod srce bije
njihovih sinova.
Živi, živi duh slavenski
živjet će vjekov'ma.
zalud vatra groma.
Nek' se sada i nad nama
burom sve raznese.
zemlja nek' se trese.
Mi stojimo postojano
kano klisurine.
Proklet bio izdajica
svoje domovine.
Od ove se ljepsa nije napravila nikad, a ne znam zasto ne bi bila ona. Svakako je starija od balkanskih drzavica novog doba. "Hej, Sloveni" napisao je Samo Tomasik, slovacki katolicki pop uz flasu vina u jednoj kafani ?!
- manijak1
-
Apos
Bosna po pisanim tragovima postoji još od X stolječa, a u nekim razdobljima je samo bila zamrznuta njena državnost. USA, Australija i neke latino američke države su države "novog doba". Ove na Blkanu su poprilično bajate.mostarac wrote:kupi naocale ili citaj sve sta pise,a lijepo pise "novog doba" pri cemu se misli na period 1878 do danasApos wrote:Možda je starija od tvoje, ali od moje (Bosna) sigurno nije. Ta himna pripada jednom vremnu i nek tako ostane.
-
Max.Cherry
Tebi treba rebra usaglasit hajvanu jedan, gdje ćeš miješati i riječ "šehid" sa ove dvije pjesme gore glupane nedozreli...bakljava wrote:zasto da se zamaramo to je vec napisamo
1.od topole do topole...............![]()
2.evo zore evo dana..............![]()
3 sehidi.........![]()
samo treba usaglasit stavove...
-
jusuff
ehhh, kakvih je bakljava komentara imao, ovaj je jos i dobar... bakljava je to, moj cherry, bakljava... ni manje ni viseMax.Cherry wrote:Tebi treba rebra usaglasit hajvanu jedan, gdje ćeš miješati i riječ "šehid" sa ove dvije pjesme gore glupane nedozreli...bakljava wrote:zasto da se zamaramo to je vec napisamo
1.od topole do topole...............![]()
2.evo zore evo dana..............![]()
3 sehidi.........![]()
samo treba usaglasit stavove...
-
Apos
Tu moraš konsultovat mircerku, njoj se k...c sviđa, a mjesto usaglasi s njom.zanzibar wrote:Ima onaj transparent - Selo na čelo - pa kad se to iskombinuje se stocharevim kurcem u čelo... Onda bi se mogla dobiti himna sljedećeg tekstualnog prikaza:
Kurcem u selo
Kurcem u selo
Kurcem u selo
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
Apos wrote:Tu moraš konsultovat mircerku, njoj se k...c sviđa, a mjesto usaglasi s njom.zanzibar wrote:Ima onaj transparent - Selo na čelo - pa kad se to iskombinuje se stocharevim kurcem u čelo... Onda bi se mogla dobiti himna sljedećeg tekstualnog prikaza:
Kurcem u selo
Kurcem u selo
Kurcem u selo
PS Za ovo podneblje je mnogo bolje da se meni svidja KC a tebi PA, a ne obrnuto....inace bi nas ZIIK...
-
Apos
Naravno, i priroda je rekla svoje.mIRCerka wrote:mircerki se svidja prijedlog himne
ako ti smatras da je situacija ista bolja od KURCEM U CELO onda ne znam gdje zivis
PS Za ovo podneblje je mnogo bolje da se meni svidja KC a tebi PA, a ne obrnuto....inace bi nas ZIIK...
-
Grom iz vedra neba
Ja samo ne mogu da shvatim kako ti moras biti toliki seronja na svakoj temi. Ako ne znas citat, fino uzmi naocale, ili pitaj nekog da ti protumaci kako se zove tema.mostarac wrote:HEJ SLAVENI
Hej Slaveni, jošte živi
duh naših djedova,
dok za narod srce bije
njihovih sinova.
Živi, živi duh slavenski
živjet će vjekov'ma.
zalud vatra groma.
Nek' se sada i nad nama
burom sve raznese.
zemlja nek' se trese.
Mi stojimo postojano
kano klisurine.
Proklet bio izdajica
svoje domovine.
Tema je Himna BiH.
Pa u pic... materinu zar svaku temu moras sabotirat svojim sranjem...Ako ti je tesko preko usta reci nesto lijepo o Bosni, onda se idi lijeci.
- horns&drums
- Location: Quaff a cup to the dead already and hooray for the next to die
Preradjena od Pink Floyda :
Dicks on the wing
:D:D:D
Dicks on the wing