Himna BiH predmet sprdnje na društvenim mrežama
- Maraschino
#26 Re: Himna BiH predmet sprdnje na društvenim mrežama
nema od toga nista sve dok se djikani pitaju za nesto.
- mayab
#27 Re: Himna BiH predmet sprdnje na društvenim mrežama
Istog sam misljenja!uglavnomja wrote:sprdnju od bosanske himne prave bh fanatikosi i ostali navijaci svaki put kad ide himna, a oni pjevaju nesto sto njima pase ...
U redu je "jedna si jedina" otpjevati nekada poslije, ali kad SVIRA ZVANIČNA DRŽAVNA HIMNA, ZNA SE KAKO SE TREBA PONAŠATI !
Meni dosta
-
Qoom
#28 Re: Himna BiH predmet sprdnje na društvenim mrežama
Ne kontam fakat kako ti neko može nametnuti kurcobolju za nešto što se zove tekst himne?!
Nikakvo glasanje, procedure i gluposti. Angažuješ nekoga lokalno, napiše tekst i počneš ga pjevati. Prvo na tribinama, a za godinu, dvije prihvatiće ga igrači na terenu i inat parlamentarci. Ovi kurcoboljci će negodovat, kukat, a mogu ga samo cuclat.
Melodija himne je "izglasana" da se ne bi pjevala "Jedna si jedina", zastava da ne bi vijorila s ljiljanima itd.
Nikakvo glasanje, procedure i gluposti. Angažuješ nekoga lokalno, napiše tekst i počneš ga pjevati. Prvo na tribinama, a za godinu, dvije prihvatiće ga igrači na terenu i inat parlamentarci. Ovi kurcoboljci će negodovat, kukat, a mogu ga samo cuclat.
Melodija himne je "izglasana" da se ne bi pjevala "Jedna si jedina", zastava da ne bi vijorila s ljiljanima itd.
-
dječak sa šibicama
#29 Re: Himna BiH predmet sprdnje na društvenim mrežama
dok nema teksta, moze se i odaakat
- uglavnomja
#30 Re: Himna BiH predmet sprdnje na društvenim mrežama
prvi ju je odaakao diin nekada u zetri, kad se otvaralo neko takmicenje ili bila goinsjica zoi, ne sjecam se tacno
i uopste nije bilo grdno
i uopste nije bilo grdno
- mayab
- Logovan
#32 Re: Himna BiH predmet sprdnje na društvenim mrežama
Ne bude mi dobro čim vidim ovaj video.dječak sa šibicama wrote:dok nema teksta, moze se i odaakat
- Edin H.
#33 Re: Himna BiH predmet sprdnje na društvenim mrežama
Da BHF pjeva Aaaaaaa....?mayab wrote:Istog sam misljenja!uglavnomja wrote:sprdnju od bosanske himne prave bh fanatikosi i ostali navijaci svaki put kad ide himna, a oni pjevaju nesto sto njima pase ...
U redu je "jedna si jedina" otpjevati nekada poslije, ali kad SVIRA ZVANIČNA DRŽAVNA HIMNA, ZNA SE KAKO SE TREBA PONAŠATI !
Meni dosta
- It_is_a_Leclerc
#34 Re: Himna BiH predmet sprdnje na društvenim mrežama
A čujte.
Ja bih volio da imamo zvaničan tekst za ovu himnu, pa nek' ćuti ko hoće, neka pjeva pjesme Dine Merlina ko želi, a zvaničan tekst neka pjeva ko želi. Mislim da je to moguće dobiti i ispregovarati, ali da nema baš nekog naročitog interesa.
Što se "Jedna si jedina" tiče, to je pjesma prema kojoj postoji neki emocionalni naboj, i ja to razumijem. Međutim, to nije niti će ikad biti himna BiH. I s tim se treba pomiriti. Njeno pjevanje nema nikakav značaj. Nešto kao kad Španci viču - "Ole ole" dok im svira himna. Ništa.
Ja bih volio da imamo zvaničan tekst za ovu himnu, pa nek' ćuti ko hoće, neka pjeva pjesme Dine Merlina ko želi, a zvaničan tekst neka pjeva ko želi. Mislim da je to moguće dobiti i ispregovarati, ali da nema baš nekog naročitog interesa.
Što se "Jedna si jedina" tiče, to je pjesma prema kojoj postoji neki emocionalni naboj, i ja to razumijem. Međutim, to nije niti će ikad biti himna BiH. I s tim se treba pomiriti. Njeno pjevanje nema nikakav značaj. Nešto kao kad Španci viču - "Ole ole" dok im svira himna. Ništa.
- Toffee karamela
#35 Re: Himna BiH predmet sprdnje na društvenim mrežama
dječak sa šibicama wrote:dok nema teksta, moze se i odaakat
-
Hakiz
#36 Re: Himna BiH predmet sprdnje na društvenim mrežama
I još promašila intonaciju. Kakva pjevačica takva predsjedavajuća...dječak sa šibicama wrote:dok nema teksta, moze se i odaakat
-
kakavdanakneiskustvu
- uglavnomja
#38 Re: Himna BiH predmet sprdnje na društvenim mrežama
It_is_a_Leclerc wrote:A čujte.
na utakmici je krajnji izraz nepostovanja protivnika kad se ne odsuti njihova himna
a kakva rijec se moze upotrijebiti za nepostivanje svoje himne?
svira himna bh, protivnicki navijaci sute, kao sto je red, ali bosanski skacu i urlaju svoju pjesmu
a ispostuju protivnicku
-
kakavdanakneiskustvu
#39 Re: Himna BiH predmet sprdnje na društvenim mrežama
znali su nasi navijaci cesto dobro izvizdati himne protivnickih reprezentacija,nicim izazvani
- uglavnomja
#40 Re: Himna BiH predmet sprdnje na društvenim mrežama
dobro sikakavdanakneiskustvu wrote:znali su nasi navijaci cesto dobro izvizdati himne protivnickih reprezentacija,nicim izazvani
ali opet ih vise ne postuju svoju nego protivnicku himnu
-
kakavdanakneiskustvu
-
dječak sa šibicama
#42 Re: Himna BiH predmet sprdnje na društvenim mrežama
a pazi delegata izmedju Ane i Bukve, ko da je na sahrani i sa tugom gleda u otvorenu raku
- Norm
#43 Re: Himna BiH predmet sprdnje na društvenim mrežama
...najjaci mi je aplauz na kraju...

- Zejnep
#44 Re: Himna BiH predmet sprdnje na društvenim mrežama
dječak sa šibicama wrote:dok nema teksta, moze se i odaakat
odaakat, oplakah
koji je ovo idiot od žene
-
kakavdanakneiskustvu
#45 Re: Himna BiH predmet sprdnje na društvenim mrežama
Zejnep wrote:dječak sa šibicama wrote:dok nema teksta, moze se i odaakat
odaakat, oplakah![]()
koji je ovo idiot od žene
https://faktor.ba/vijest/advokat-ane-ba ... ena-281482
- Zejnep
#46 Re: Himna BiH predmet sprdnje na društvenim mrežama
eto, corpus delicti 
-
Hakiz
#47 Re: Himna BiH predmet sprdnje na društvenim mrežama
Nije Ana predmet teme, ali kada se poteglo pitanje:
Lijepo u teksu piše da je žena vratila isplaćeni iznos, i da je njen sin platio sahranu vlastitim novcem. Koliko god je ne volio, ne vidim u ovom ništa problematično.
Kako to da nije znala da je razvedena? Pa, na brzinu jedna mogućnost: Na primjer, na rješenju o razvodu piše recimo datum 25. 6. naknada se isplati 15. 7. rješenje dođe do osobe, ostalih službi kojima treba, kao i ad acta 18. 8. Istraživač i pisac teksta pročita da je rješenje datirano na 25. 6. a da je naknada isplaćena 15. 7. I drugo ga ne zanima, napiše tekst vodeći se tim podacima. Nije nemoguće, zar ne?
Lijepo u teksu piše da je žena vratila isplaćeni iznos, i da je njen sin platio sahranu vlastitim novcem. Koliko god je ne volio, ne vidim u ovom ništa problematično.
Kako to da nije znala da je razvedena? Pa, na brzinu jedna mogućnost: Na primjer, na rješenju o razvodu piše recimo datum 25. 6. naknada se isplati 15. 7. rješenje dođe do osobe, ostalih službi kojima treba, kao i ad acta 18. 8. Istraživač i pisac teksta pročita da je rješenje datirano na 25. 6. a da je naknada isplaćena 15. 7. I drugo ga ne zanima, napiše tekst vodeći se tim podacima. Nije nemoguće, zar ne?
- arzuhal
#48 Re: Himna BiH predmet sprdnje na društvenim mrežama
E kada je u pitanju himna ja podržavam više opcija, od one da nam i ne treba nikakav tekst pa do toga da opravdam kada BHF pjevaju "Jedna si jedina".
U mene mi prijatelj dobija sina i hoće da dadne ime Tarik. Ali žena, njegovi roditelji, sestra i ostala vamelija insistiraju na drugom imenu - Bilal. I on iznosi rješenje:"Nije problem, neka se zove Bilal. Ja ću ga UVIJEK ZVATI TARIK
"
Odatle mogu da razumijem da neko iz kaprica pjeva tekst pjesma koja nije himna u državi u kojoj bi se trebali političari makar moći dogovoriti oko nekakvog benignong pitanja kakvo je tekst himne koji nikog ne vrijeđa majkumu, ali neki od njih neće iz čistog kaprica jer im nije stalo da ova zemlja ima išta normalno kao druge države. Entiteti mogu i moraju imati, a država ne smije imati tekst.
Zato podržavam BHF i sve koji, glede & unatoč, pjevaju nešto što zvanično nije himna. Inatom na inat, tamam.
U mene mi prijatelj dobija sina i hoće da dadne ime Tarik. Ali žena, njegovi roditelji, sestra i ostala vamelija insistiraju na drugom imenu - Bilal. I on iznosi rješenje:"Nije problem, neka se zove Bilal. Ja ću ga UVIJEK ZVATI TARIK
Odatle mogu da razumijem da neko iz kaprica pjeva tekst pjesma koja nije himna u državi u kojoj bi se trebali političari makar moći dogovoriti oko nekakvog benignong pitanja kakvo je tekst himne koji nikog ne vrijeđa majkumu, ali neki od njih neće iz čistog kaprica jer im nije stalo da ova zemlja ima išta normalno kao druge države. Entiteti mogu i moraju imati, a država ne smije imati tekst.
Zato podržavam BHF i sve koji, glede & unatoč, pjevaju nešto što zvanično nije himna. Inatom na inat, tamam.
-
Hakiz
#49 Re: Himna BiH predmet sprdnje na društvenim mrežama
Slažem se. Tekst himne treba da ili veliča državu ili da odaje vjernost državi. Ako radikalni Srbi (i radikalni Hrvati) ne žele tekst koji će veličati BiH ili kojim će odavati vjernost BiH, neka na tekst himne svi koji žele pjevaju "Jedna si jedina".arzuhal wrote:E kada je u pitanju himna ja podržavam više opcija, od one da nam i ne treba nikakav tekst pa do toga da opravdam kada BHF pjevaju "Jedna si jedina".
U mene mi prijatelj dobija sina i hoće da dadne ime Tarik. Ali žena, njegovi roditelji, sestra i ostala vamelija insistiraju na drugom imenu - Bilal. I on iznosi rješenje:"Nije problem, neka se zove Bilal. Ja ću ga UVIJEK ZVATI TARIK"
![]()
Neka svi pristanu na neki drugi tekst, ali koji će odražavati ono šta himna treba da radi, da veliča državu ili da joj se odaje vjernost, tada neka se javno izvođenje "Jedna si jedina" i zakonom zabrani, nije problem.
Do tada, tuk na utuk.
-
kakavdanakneiskustvu
#50 Re: Himna BiH predmet sprdnje na društvenim mrežama
Hakiz wrote:Nije Ana predmet teme, ali kada se poteglo pitanje:
ljudi obicno znaju i kad prekinu vezu koja je trajala mjesec dana,a mi trebamk vjeovati da ona nije znala da je razvedena??,pa nije znala sta bi drugo izmislila kad su novinari pronasli to da joj je isplaćen novac za nesto za sta nije imala pravo pa je slagala sta joj je prvo palo na pamet