to je u stvari i najbolja himna.Thorgerson wrote:Moze li ikako da se nema himna?
Ja sam za to. Da je ukinemo. Mislim da moze.
To bi bilo najbolje rjesenje.
1 minuta sutnje.
minuta šutnje za mrtve, za državu, za pamet, za nas...
to je u stvari i najbolja himna.Thorgerson wrote:Moze li ikako da se nema himna?
1 minuta sutnje.
Shvatas li da je dodik zvanicno socijaldemokrata?Point. wrote: Shvacam, ali shvacas li ti da kad je recimo Slobo potpisivao dejtonski sporazum, da je to bila zvanicna himna njegove drzave sa kojom smo mi de facto bili u ratu?
Thorgerson wrote:Moze li ikako da se nema himna?
1 minuta sutnje.
uglavnomja wrote:hej slaveni nije bila srpska himna nego (u ovom obiku) jugoslavenska himna. i njima je "nametnuta"1945.
boze pravde je bila himna knezevine srbije puno prije stvaranja prve zajednice juznoslovenskih naroda
srbi su je drzali citavo to vrijeme samo zbog pokusaja da se prodaju kao pravni nasljednici jugoslavije u svakom pogledu
kad su skontali da im to nece proci - promijenili su i ime drzave i himnu (da ne detaljisem)
hej slaveni je bila koristena samo na medjunarodnim sportskim manifestacijama
u praksi su isle i boze pravde i ravna gora i trubaci i ceculje i ostalo smece
I onu prvu smo dobili tek 3 dana nakon dejtona.Margita81 wrote:Thorgerson wrote:Moze li ikako da se nema himna?
1 minuta sutnje.
Najbolji prijedlog do sad
mozes li ti biti musko bez one stvari? tesko, tako i drzava bez obiljezja.Thorgerson wrote:Moze li ikako da se nema himna?
1 minuta sutnje.