HIMNA BIH-INTERMECO -liči na stanje u zemlji
-
Almir Arnaut-Belli
#1 HIMNA BIH-INTERMECO -liči na stanje u zemlji
Mislim da tema nije loša, a pitanje za sve kakvu bi himnu voljeli,kao ovu danas ili neku novu i bolju koja nas povezuje a ne da jedva čekamo da završi intonacija,hej slaveni su svi pjevali,halidovu ljiljane takođe svi,zašto onda trpimo ovu zastavu koja je nametnuta,zašto trpimo himnu bez riječi,jednostavno nemamo državu.
-
Almir Arnaut-Belli
Tamo gdje je krv voda,Fratris wrote:Sad će bezbeli neko spomenuti stanovitu himnu napisanu od stanovite pop zvijezde, jalijaša i plagijatora. I tvrdit da je treba vratit.
tamo gdje je SLOBODA ime naroda,
tamo je država moja,
Republika Bosna i Hercegovina...
Evo prva strofa ,pa vi nastavite ali molim vas bez uvreda,jer mrtvi ne pričaju,oni opominju i ako opet treba da mrzim,to če biti onaj koji nas opet dijeli,do konačne pobjede Bosanci iHercegovci,uz dragog Boga i vjeru u dobro a ne zlo.
Almir Arnaut-Belli
- jeza u ledja
Himna postoji radi rijeci u njoj, a ne radi muzike. Mi nemamo himnu, vec muzicki intermezzo koji se svira na svecanostima.
-
Dado dijasporitus
- Grijem se na: Trčanje oko zgrade
Tamo.........dalekoAlmir Arnaut-Belli wrote:Tamo gdje je krv voda,Fratris wrote:Sad će bezbeli neko spomenuti stanovitu himnu napisanu od stanovite pop zvijezde, jalijaša i plagijatora. I tvrdit da je treba vratit.
tamo gdje je SLOBODA ime naroda,
tamo je država moja,
Republika Bosna i Hercegovina...
Evo prva strofa ,pa vi nastavite ali molim vas bez uvreda,jer mrtvi ne pričaju,oni opominju i ako opet treba da mrzim,to če biti onaj koji nas opet dijeli,do konačne pobjede Bosanci iHercegovci,uz dragog Boga i vjeru u dobro a ne zlo.
Almir Arnaut-Belli
-
Dado dijasporitus
- Grijem se na: Trčanje oko zgrade
Ja se sjecam da se intermezzo pustao na televiziji izmedju dvije emisije (onako u tranzicijijeza u ledja wrote:Himna postoji radi rijeci u njoj, a ne radi muzike. Mi nemamo himnu, vec muzicki intermezzo koji se svira na svecanostima.
Reklo bi se da nam trenutna himna odrazava stanje na terenu
-
Fosna
DobraDado dijasporitus wrote: Tamo.........daleko![]()
O, zar je morala doc,
Ta tuzna nesrecna noc,
Kada si, dragane moj,
Otis'o u krvav boj?
Tamo daleko,
Daleko od mora,
Tamo je selo moje,
Tamo je Srbija.
Tamo daleko,
Gde cveta limun zut,
Tamo je srpskoj vojsci,
Jedini bio put.
Tamo daleko,
Gde cveta beli krin,
Tamo su zivote dali
I otac i njegov sin.
Bez otadzbine,
Na Krfu ziveh ja,
Ali sam uvek klic'o:
Zivela Srbija!
-
tbaharis
svaka cast lave, dabogda ti to himna bila...Fosna wrote:DobraDado dijasporitus wrote: Tamo.........daleko![]()
![]()
O, zar je morala doc,
Ta tuzna nesrecna noc,
Kada si, dragane moj,
Otis'o u krvav boj?
Tamo daleko,
Daleko od mora,
Tamo je selo moje,
Tamo je Srbija.
Tamo daleko,
Gde cveta limun zut,
Tamo je srpskoj vojsci,
Jedini bio put.
Tamo daleko,
Gde cveta beli krin,
Tamo su zivote dali
I otac i njegov sin.
Bez otadzbine,
Na Krfu ziveh ja,
Ali sam uvek klic'o:
Zivela Srbija!
-
basta sljezove boje
postoje i himne bez teksta, npr. spanjolska Marcha Real je jedna od njihjeza u ledja wrote:Himna postoji radi rijeci u njoj, a ne radi muzike. Mi nemamo himnu, vec muzicki intermezzo koji se svira na svecanostima.
- cyprus
Melodija naše himne meni je beton, e sad što konji ne daju txt to je druga stvar. Ali melodija meni zaista zvuči mnogo bolje od "jedna si jedina". Znači po meni treba samo dodat malo teksta (da se ima šta pjevat) i ukinut stupidni naziv "Intermezzo".