Himna BHF "Nas Stav" argentinska verzija!

Diskusije o bh. i inostranim izvođačima, razmjena pjesama, CD-ova, muzičke oprema...

Moderator: _BataZiv_0809

latinalover

#1 Himna BHF "Nas Stav" argentinska verzija!

Post by latinalover »

http://www.youtube.com/watch?v=gX-HP7V4aaw

maloprije prvi put vidjeh..

a ja mislio neko se nas dobro potrudio pa onakvu melodiju smislio.... :roll: :bih: :bih: :bih:
_tulumba_

#2 Re: Himna BHF "Nas Stav" argentinska verzija!

Post by _tulumba_ »

jest vala plagijat al´ nasi su bas super text smislili i bas ide uz ovu muziku...
http://uk.youtube.com/watch?v=Ifw4Xf250P8 :bih: :bih:
hali gali halid

#3 Re: Himna BHF "Nas Stav" argentinska verzija!

Post by hali gali halid »

Pa sta je cudno, vecina pjesama od "BHF-a" su plagijati :sad:
Nosferatu
Location: Give me your tired, your poor, Your huddled masses yearning to breathe free

#4 Re: Himna BHF "Nas Stav" argentinska verzija!

Post by Nosferatu »

Cuj, vecina BHF pjesama...

Koja je to jos "plagijat"?

Da nije ona Hajmo ih Rusiti od Frenkija?

Ili rat savezu? Frenkie-Edo.

Ili Himna BHF-a, za koju su se skupljale pare da se snimi u studiju. Siguran sam da ste i vi pogurali akciju...

Ili BHF od Kult 1.3-a.

Pa cak i ova pjesma - trebala je biti snimljena, za sta se je iskupilo dovoljno ljudi da otforsaju dio pjesme, u studiju, po dijaspori, neki su presli distancu da bi dosli i taj dan dali svoj doprinos.

Lako je bolan, tudje kritikovati, de ti eto napravi 1 pjesmu. Ali snimi je od pocetka do kraja, uradi tekts, nadji ljude, nemoj da je geto snimak vec uradi u studiju, digitalni format, odradi instrumente i beat-ove...

Pa pune su tribine kradje narucito tog bubnjanja - pogledaj Partizanovu tribinu, novije pjesme HZ-a, ne rijeci kao rijeci, vec ritam kao ritam...

Ali eto, neka si ti temu otvorio, moj dilbere...-

I btw. ko je god u BHF-u od samog pocetka zna odakle je dosao ritam. To niti se je krilo, niti se je imalo sta kriti, pa nije BHF veci od River Plate-a koji je klub za kojeg pola Argentine navija.

Nego lako je Hrvatskoj praviti pjesme - za svoj klub. To iz hiljadu kasa lova leti na sve strane. A kod nas Nazif Gljiva smanrdla standrla, lapi lovu i zali boze na hiljade cd bude podjeljeno s ulaznicama, zali boze cd-a, ja ne znam ko je ono poslusao vise od 1-put, i ta je lova dosla - od NS BiH.

Stoga - BHF pravi pjesme sebi za sebe. Ako se ko u njoj nadje, dobro je.

Ako se ne nadje - napravi ti sta bolje. Pa "pokloni" - BHF-u. Ili NSBiH. Nije bitno, samo neka valja.

A, do tada - vecina nas i ne zasluzuje nista nego plagijate. Jer smo plagijati Bosanaca I Hercegovaca, svi ste lazirani, u hiljadu boja presvuceni, drugog bi zavalili za nesto cas pa cas, a 1 noc u zatvoru nebi proveli za oca rodjenog, za drzavu - hoce drzavu, hoces repku, hoces navijace a nebi donirao ni ono teljve s dna fildzana za koga drugog, navijacki smo kite s veliko K, a huligani s malo H, i sve tako s redom i bez reda.

Ovako - i ovo sto slusas - drugi je platio da se snimi, drugi je namucio se da se tekst napise, tekst je napisan ljudima koji su bili u Beogradu i glave stavili u torbu da odu na Marakanu, medju tim nisi bio, i nikada i nebi otisao, na takvu turneju, stoga - odakle bolan pravo da ti nesto zakljucis sta je plagijat? Radi River Plates bubnja? Onaj ko zna, zna. Ko ne zna nije mu niko kriv sto ne zna, ali neka se ne pravi pametan - s onim sto nauci napravice od sebe budalu.

I istina prava je sljedeca. Repertoar ne pjesama vec navijackih slogana jeste mali, jos manji onih orginalnih ali to ima veze s tim sto nista oko navijaca kod nas nije unificirano, nema se gdje uvjezbati i kada, ljudi pisu pjesme i vjezbaju u autobusu, na stadionu ko marva, ne moze se nauciti 10 pjesama, nego jedno te isto, ko nije BHF nece ni da navija ili navija nesto drugo ili peto ili deseto, a onda na kraju toga mi ne navijamo za normalnu zemlju, niti se navija za klub koji igra 30+ utakmice za kup + europa = 50 utakmica godisnje u normalnom klubu - repka igra 4-5 puta godisnje, i sto ako savez sta napravi bude Sabanijada, a pogledaj kakve su pjesme snimljene za Hrvatsku reprezentaciju na EP 2008, a i prije toga. To nisu placali navijaci, da se snima, vec ili je platio neko drugi da se napravi ili se umjetnik komercijalizira kroz pravljene jedne takve pjesme. Stoga - pusti se suplje...
Karabaja

#5 Re: Himna BHF "Nas Stav" argentinska verzija!

Post by Karabaja »

to su debiliiiiiiiiiiiii
Umjetnik a

#6 Re: Himna BHF "Nas Stav" argentinska verzija!

Post by Umjetnik a »

Karabaja wrote:to su debiliiiiiiiiiiiii

eto nek ti nisi
Nosferatu
Location: Give me your tired, your poor, Your huddled masses yearning to breathe free

#7 Re: Himna BHF "Nas Stav" argentinska verzija!

Post by Nosferatu »

Rece vozac Mercedesa iz 1992 godine....

Jesi li ti ikad u toj Bosni pomislio, da dok su neki krvarili, da su Svabe pravili taj automobil, a nasa djeca spavalo po hajmovima, bez oceva a neki i majki, jednako kao oni koji su spavali u BiH isto bez oceva, moguce i bez majki... da samo indijanac moze Mercedesa po Bosni voziti, a nije mu ime Posljednji Mohikanac.

Pa ti niko nista ne govori, ne trazi nista od tebe, to cim covjek vidi - zna 2+2, sta je sta.

Jesu debili, sto su mislili da ima nesto sto je eto "nase", imali su ideale...

Onda su shvatili kako to sve ide i fercera u nasem svijetu, gdje neko vozi Mercedesa, a neko nema ni za GRAS-ov bus, i pokusali da nesto promjene.

Nisu znali. Ne zna niko. Tj. svi znaju, samo ne mogu. Kad ne mogu onda ni ne znaju, i samo lazu i sebe i druge da znaju i mogu. Svi zive u tom i takvom sistemu i samo ganjaju sebe. Sve sto mozes odbiti je Mercedesa 1992 godiste. A drzavu i govna u njoj - ces ostaviti svom sinu u amanet, mislis da ce ga interesovati sta je Karabaja vozao kad ni puta ni skole ni nikog osim debila i sirovina ne ostane...

I onda ti je neko drugi debil. Dobro namazi to karoseriju voskom. Moze ti i sinu zatrebati, da provoza, djir po mahali. Ali plasim se ako bude na babu... nece imati osjecaja da tamo gdje genocidom ubiju 100.000 ljudi, niti treba govoriti ljepe, a kamoli ruzne o nekome. Mozes ti se gadna zalost desiti, da se o sebi zabrines, i svom bilmezluku.

I da ti se na ovo potpise jos debil koji ima vise skole nego tvoj automobil godina.
Karabaja

#8 Re: Himna BHF "Nas Stav" argentinska verzija!

Post by Karabaja »

Nosferatu wrote:

Jesi li ti ikad u toj Bosni pomislio, da dok su neki krvarili, da su Svabe pravili taj automobil, a nasa djeca spavalo po hajmovima, bez oceva a neki i majki, jednako kao oni koji su spavali u BiH isto bez oceva, moguce i bez majki... da samo indijanac moze Mercedesa po Bosni voziti, a nije mu ime Posljednji Mohikanac.

Pa ti niko nista ne govori, ne trazi nista od tebe, to cim covjek vidi - zna 2+2, sta je sta.

Onda su shvatili kako to sve ide i fercera u nasem svijetu, gdje neko vozi Mercedesa, a neko nema ni za GRAS-ov bus, i pokusali da nesto promjene.

Nisu znali. Ne zna niko. Tj. svi znaju, samo ne mogu. Kad ne mogu onda ni ne znaju, i samo lazu i sebe i druge da znaju i mogu. Svi zive u tom i takvom sistemu i samo ganjaju sebe. Sve sto mozes odbiti je Mercedesa 1992 godiste. A drzavu i govna u njoj - ces ostaviti svom sinu u amanet, mislis da ce ga interesovati sta je Karabaja vozao kad ni puta ni skole ni nikog osim debila i sirovina ne ostane...

I onda ti je neko drugi debil. Dobro namazi to karoseriju voskom. Moze ti i sinu zatrebati, da provoza, djir po mahali. Ali plasim se ako bude na babu... nece imati osjecaja da tamo gdje genocidom ubiju 100.000 ljudi, niti treba govoriti ljepe, a kamoli ruzne o nekome. Mozes ti se gadna zalost desiti, da se o sebi zabrines, i svom bilmezluku.

I da ti se na ovo potpise jos debil koji ima vise skole nego tvoj automobil godina.
Ja tog Mercedesa bar po Bosni vozam, a jebem ja tu navijačku skupinu koja je osnovana i živi plaho patriotski pretežno u zemljama skandinavije, austriji, njemačkoj i preko okeana. Prvi su kad nas treba obrukati divljanjem i huliganstvom na međunarodnim utakmicama.. Lako je biti patriota bezveznim rap pjesmama i nosati majice sa natpisom BHF po Oslu, Beču i Torontu. Jebem ja njih. Oni voze Mercedesa 2008. godište. Ti debili nikad ništa nisu promijenili.

I šta si se svezao Mercedesa 1992. godište, ako sam te dobro shvatio, a prilično si nejasan, niko od nas ne bi trebao voziti auto koje je proizvedeno 1992-1995?
dnaxy

#9 Re: Himna BHF "Nas Stav" argentinska verzija!

Post by dnaxy »

a sta si ti majke ti promijenio? Sta si ucinio da tvojoj Zemlji bude bolje?Baljezgaris bezveze! Jesi ljubomoran sto ljudi vozaju Mercedese iz 2008?Jel ti dodje muka kad po Sarajevu prodje neki kraj tebe?
PS: sigurno bi i ti vozao mercedesa negdje po skandinaviji ili njemackoj da si imao priliku..
Karabaja

#10 Re: Himna BHF "Nas Stav" argentinska verzija!

Post by Karabaja »

dnaxy wrote:a sta si ti majke ti promijenio? Sta si ucinio da tvojoj Zemlji bude bolje?Baljezgaris bezveze! Jesi ljubomoran sto ljudi vozaju Mercedese iz 2008?Jel ti dodje muka kad po Sarajevu prodje neki kraj tebe?
PS: sigurno bi i ti vozao mercedesa negdje po skandinaviji ili njemackoj da si imao priliku..
Bar joj plaćam porez na sve što kupim za razliku od istinskih patriota BHF-ovaca.

Nisam ljubomoran, ali koji kurac ja trebam dopustiti da me neko napada što u svojoj državi vozim auto staro 16 godina? I da mi taj isti govori kako su neki likovi što nosaju zastavu bih po stranim državama istinski patrioti, ljudi koji nisu žrtva ovog državnog sistema, ne plaćaju obaveze prema državi, ukratko uživaju sve blagodati zapadnog sistema i onda prosipaju patriotizam. E pa neće moći!
latinalover

#11 Re: Himna BHF "Nas Stav" argentinska verzija!

Post by latinalover »

Nosferatu wrote:Jesi li ti ikad u toj Bosni pomislio
kakva je ovo izjava???
to je i tvoja Bosna, Bosna za koju navijas, koja ti je u dusi????

u toj Bosni???? :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :thumbup: :bih:
lako je to pricati ,tipkajuci iz drzave u kojoj je "izrazito tesko" zaraditi auto...
Nosferatu wrote: I onda ti je neko drugi debil. Dobro namazi to karoseriju voskom. Moze ti i sinu zatrebati, da provoza, djir po mahali. Ali plasim se ako bude na babu... nece imati osjecaja da tamo gdje genocidom ubiju 100.000 ljudi, niti treba govoriti ljepe, a kamoli ruzne o nekome. Mozes ti se gadna zalost desiti, da se o sebi zabrines, i svom bilmezluku.
vi ste bolan, dijaspora, veca bijeda od nas u svakom pogledu...jucer neka dijasporka sa djecom, narucila doner ,i trazi viljusku i noz da jede :lol: :lol: :lol:

protjerani sa brda Bog zna gdje, najgora ste bruka normalnim bosancima, kojih ,Bogu hvala,ima...

Nosferatu wrote: I da ti se na ovo potpise jos debil koji ima vise skole nego tvoj automobil godina.
a ako ima veceg od tebe, orden mu dodjeljujemo.. konfuuznost recenice i redoslijed rijeci...sacuvaj Boze :thumbup:
Last edited by latinalover on 17/07/2008 11:31, edited 2 times in total.
latinalover

#12 Re: Himna BHF "Nas Stav" argentinska verzija!

Post by latinalover »

da ,najjace su patriote koje uzivaju u blagodaitma zapoadnog sistema...
pa onda na vikend dodju u BiH, da bi zbog takvih bila prekinuta utakmica,koja nas je trebala plasirati na svjetsko prvenstvo u rukometu..
tazmania

#13 Re: Himna BHF "Nas Stav" argentinska verzija!

Post by tazmania »

samo svadje :lol: de ba sta vam je vise....

nakon godinu dana otkrijete nesto i pocnete se praviti pametni, imate li vi kakvih drugih problema u zivotu pa da se njima pozabavite a ne da se svadjate oko ovakvih gluposti !!!

Istina je da je plagijat, ja sam prvo cuo ovu argentinsku verziju pa tek onda poslije BHF "Nas stav", i istina da mi se svidja kako su je preuredili! Samo cu reci, svaka cast za pjesmu, meni je BETON !!! Svaki put se najezim kad je cujem :bih:

Uzdravlje
dnaxy

#14 Re: Himna BHF "Nas Stav" argentinska verzija!

Post by dnaxy »

Karabaja wrote:
dnaxy wrote:a sta si ti majke ti promijenio? Sta si ucinio da tvojoj Zemlji bude bolje?Baljezgaris bezveze! Jesi ljubomoran sto ljudi vozaju Mercedese iz 2008?Jel ti dodje muka kad po Sarajevu prodje neki kraj tebe?
Bar joj plaćam porez na sve što kupim za razliku od istinskih patriota BHF-ovaca.

Nisam ljubomoran, ali koji kurac ja trebam dopustiti da me neko napada što u svojoj državi vozim auto staro 16 godina? I da mi taj isti govori kako su neki likovi što nosaju zastavu bih po stranim državama istinski patrioti, ljudi koji nisu žrtva ovog državnog sistema, ne plaćaju obaveze prema državi, ukratko uživaju sve blagodati zapadnog sistema i onda prosipaju patriotizam. E pa neće moći!
Pa i oni plate porez na sve sto kupe kad su dole.onda rezije,pravljenje zubi,inspekcije auta i sta jos ne..A neznam jel se sad kroz placanje poreza mjeri koliko je ko Patriota?Ide mi na zivce sto se svi ljudi bacaju u isti kos.Koliko njih je i poslije rata doslo u dijasporu..a i ovi sto su prije dosli.pa valjda i oni imaju pravo da se osjecaju bosancima kao i ti i ja i 5/10.I recimo meni je lijepo kad neko zivi vec godinama tamo a u svemu tome nije zaboravio odakle je dosao.

Ali u svemu ovome te je "napao" samo Nosfi.Jel ti moras sad sve da bacis u isti kos?
mgogic

#15 Re: Himna BHF "Nas Stav" argentinska verzija!

Post by mgogic »

I opet Jovo nanovo!!!Jest ovo postalo monotono,oni iz dijaspore su zatupljeni cistaci i smecari,mi ovdje smo gladni,zavidni Bosanci i Hercegovci!Jebem ja nas,nismo nista bolje zasluzili ni mi ni vi!!!Savez nam je spram nas samih!!!
dnaxy

#16 Re: Himna BHF "Nas Stav" argentinska verzija!

Post by dnaxy »

latinalover wrote:da ,najjace su patriote koje uzivaju u blagodaitma zapoadnog sistema...
pa onda na vikend dodju u BiH, da bi zbog takvih bila prekinuta utakmica,koja nas je trebala plasirati na svjetsko prvenstvo u rukometu..
:D sad dijaspora kriva sto je prekinuta utakmica. sta bi bilo da su pobjedili?ko bi onda bio zasluzan za navijanje?

I u zemlji Döner-a,tamo gdje su ga izmislili,znas gdje je to??, imas ljudi koji jedu sa nozem i viljuskom Döner.100 ljudi 100 cudi :thumbup: a u ostalom sta koga boli djon ,kako "dijasporka" jede svoj döner,koji je ona platila vjerovatno.
dnaxy

#17 Re: Himna BHF "Nas Stav" argentinska verzija!

Post by dnaxy »

mgogic wrote:I opet Jovo nanovo!!!Jest ovo postalo monotono,oni iz dijaspore su zatupljeni cistaci i smecari,mi ovdje smo gladni,zavidni Bosanci i Hercegovci!Jebem ja nas,nismo nista bolje zasluzili ni mi ni vi!!!Savez nam je spram nas samih!!!
:thumbup: :bih: :sax:
olduser

#18 Re: Himna BHF "Nas Stav" argentinska verzija!

Post by olduser »

cim su izbacili pjesmu znala se da je plagijat, i to niko od njih nije krio..o ovome se vec pricalo..

eno sad dijaspora kriva za prekid rukometa..
krivi su kreteni, papci iz vukojebina, lazni sminkeri koji su dosli na tu utakmicu jer je od vitalnog nacionalnog interesa i koji su prvi put bili na rukometu...a najveci krivci igraci, jer fulat neke znacajne lopte, napade, psihicki se ne pripremit, ebo ti tog igraca ako se prepadne na svakoj vaznoj utakmici..sudije su samo malo potkuhale..da je bilo +2 za nas, niko ne bi nista reko protiv sudija...
Citizen-X

#19 Re: Himna BHF "Nas Stav" argentinska verzija!

Post by Citizen-X »

Koliko kompleksa u samo par postova.

Pretjeraste ga u quratz krasni.

Nek' si ti karabaja mrdno guzicom da nesto promijenis i u sportu i u zivotu i u prevozu naroda Bosne i Hercegovine.
Dok takvi kao ti vozaju Mercedese i nabijaju komplekse sa mladjim 16 godina - ja sam premjest'o vrece cumura za 5 maraka na dan i lomio ledja za 9 marki dok sam znanje zaboravlj'o.

Ti i dalje vozi Mercedes '92 - a ja se ispalih u dijasporu da stagod zaradim cestito da bih mog'o sta svojima dole ostavit dok brnje k'o ti pametuju o zivotu i smrti po citavoj drzavi, a od tvog poreza se ne nahrani niko cestit - vjeruj mi.

Pozdrav Domovini!
latinalover

#20 Re: Himna BHF "Nas Stav" argentinska verzija!

Post by latinalover »

tacno...svaka tema se pocinje svoditi na raspravu dijjaspora vs bosanci..

ali ovaj nosferatu je prvi poceo....

tebi fino zvuci kad ti kazu "u toj Bosni"

moglo je bez ove srednje rijeci..juer to je i njegova Bosna... ;-)
Citizen-X

#21 Re: Himna BHF "Nas Stav" argentinska verzija!

Post by Citizen-X »

latinalover wrote:tacno...svaka tema se pocinje svoditi na raspravu dijjaspora vs bosanci..

ali ovaj nosferatu je prvi poceo....

tebi fino zvuci kad ti kazu "u toj Bosni"

moglo je bez ove srednje rijeci..juer to je i njegova Bosna... ;-)
Joj tebe, ko dijete - "on je prvi poceo" :mrgreen: :roll:

Koliko vidim mesje bog mercedes nazva ljude debilima - bez ikakvog smisla ba.

Ohladite mater mu. Nosferatu je "toj Bosni" pridao znacaj - "nakaradne drzave".
Da je njemu Bosna - "neka" "nekakva" "ta" - ne bi nikad prismrdio forumu - jer ga ne bi bilo briga za BIH,
a ovako - pokazuje da ga interesuje kako god.

Ohladite mater mu vise i "dijaspora" i "domacini"
latinalover

#22 Re: Himna BHF "Nas Stav" argentinska verzija!

Post by latinalover »

molim moderatora da izbrise sve offtopic postove , pocevsi od mojih

da se vratimo temi...zar kod nas sve mora biti ukradeno?

zasto nisu napravili nesto originalno,nego su morali da se hvataju principa turbo folka???
original je original...tu nema dileme..
Alvarez

#23 Re: Himna BHF "Nas Stav" argentinska verzija!

Post by Alvarez »

Nosferatu wrote:

Nabijem ja na ljubavni misic i tebe i njih.
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#24 Re: Himna BHF "Nas Stav" argentinska verzija!

Post by mIRCerka »

Alvarez wrote:
Nabijem ja na ljubavni misic i tebe i njih.
To na sta ti mislis nije misic vec spuzvasti epitel, tzv. MEKO TKIVO.

A necemo tako pricati ovdje :D
Alvarez

#25 Re: Himna BHF "Nas Stav" argentinska verzija!

Post by Alvarez »

latinalover wrote:http://www.youtube.com/watch?v=gX-HP7V4aaw

maloprije prvi put vidjeh..

a ja mislio neko se nas dobro potrudio pa onakvu melodiju smislio.... :roll: :bih: :bih: :bih:
Dugo ti je trebalo da skontas.
Post Reply