Hillary, Barack ili John - 'Ko i Zasto

Vijesti sa cijele zemaljske kugle o dešavanjima u bh. dijaspori, zanimljivosti o drugim državama i slično.

Za Koga Glasate? Hillary, Barack ili John - 'Ko i Zasto

Poll ended at 07/01/2009 21:03

Hillary Clinton
6
19%
Barack Obama
23
72%
John Mccain
3
9%

Total votes: 32

karabaja-x
Location: mangala mangala (ako ste a big fish in a small pond, morate adoptirat a low key profile)

#26 Re: Hillary, Barack ili John - 'Ko i Zasto

Post by karabaja-x »

ahuseino wrote:... ma koprca se josh.....
dosadila je vise i bogu i narodu, comeback kid :mrgreen:
nek se dogovore vise, ako treba nek se rotiraju ko u nas
stari_sarajevski_gospodin

#27 Re: Hillary, Barack ili John - 'Ko i Zasto

Post by stari_sarajevski_gospodin »

lunci wrote:
stari_sarajevski_gospodin wrote:Hillary je jedina. Dolazila je ovdje u indijani i gledo sam je kako prica. A ovaj obama sve supljira. Mcain isti bush.
Nezivim u USA ali mislim da se ovo mora rijesiti jer utice na cijelu planetu.
Hillary meni uvijek supljira najgore sto pljuje po kolegi iz iste stranke najstrasnije.A sa izjavom juce je pojela veliko g... Cuj kao i ako Obama pobjedi ja stojati iza njega ha ha ha.Prodana dusa zar ne?
Na kraju krajeva nisam muslimanka ali pljuje po muslimanima najgore zar ne???
I sama je rekla ako treba da bi upotrebila nuklearku za irak e pa sad ovo nema veze sa pamecu.
A i bila je u bjeloj kuci dugo nije se nesto ni ona pokazala
Za John nemam sta reci gori od busha a u Obama mi se nadamo novoj nadi
Obama nema pojma sta radi. Samo tri ili cetri godine u Senatu radio. Ako njega izaberu siguran sam da ce republikanci pobjediti. Sto? Zato sto Amerikanci nevole crnce. Slobodno otidji dole u South-u pa sve ti je jasno. Nema on sanse ba da pobjedi. Amerikanci nisu spremni za crnca a siguran sam da nece nikad.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#28 Re: Hillary, Barack ili John - 'Ko i Zasto

Post by Truba »

isti ku*** ko god da pobijedi

ljude zemlje od 300 mil

NE MOGU predstavljati SAMO 2 stranke...
ahuseino

#29 Re: Hillary, Barack ili John - 'Ko i Zasto

Post by ahuseino »

komi wrote:isti ku*** ko god da pobijedi

ljude zemlje od 300 mil

NE MOGU predstavljati SAMO 2 stranke...
... a nezavisni?... ;-)
ljubav_aha

#30 Re: Hillary, Barack ili John - 'Ko i Zasto

Post by ljubav_aha »

lunci wrote:
ljubav_aha wrote:lunci : " On je sam izjavio da sa vjerom nece da ima nista " ,sustina je ,obama je negirao istinu o sebi,iz nama vec tako poznatih razloga,to je sve sto sam htjela napisati
Izvini izgleda da sam ja pogresila .Razumjes ne zivim u USA i pokupim tako sta sta sa nasih vijesti .
Izgleda da je on Christian od njegove 20-te godine.

he had received training in Islam in Indonesia, where he lived from ages 6 to 10. While his father was an atheist and his mother did not practice religion, Obama's stepfather did occasionally attend services at a mosque there.

"If I were a Muslim, I would let you know, " he said in Dubuque, Iowa, recently, according to CNN.com. "But I'm a member of Trinity United Church of Christ on 95th Street on the South Side of Chicago. We've got the best choir in town, and if you want to come and worship with us, you are more than welcome."

In the past few months, Obama has actively touted his Christianity, particularly in South Carolina, where his campaign hosted a gospel tour to appeal to black voters. He describes his movement from a "reluctant skeptic" to a believer during his 20s while he was working with black churches in Chicago as a community organizer. The title of his second book, "The Audacity of Hope: Thoughts on Reclaiming the American Dream," comes from a sermon by the Rev. Jeremiah A. Wright Jr., pastor of Trinity United Church of Christ.

mislila sam da je samo njegov otac bio musliman,a ne i njegov ocuh , wow

lunic,nema problema,jednostavno me nervira sto negira svoju religioznu proslost,nemam problema razumjeti da je presao na kriscanstvo,ali stidjeti se islama i negirati cinjenice iz politickih razloga su mi dovoljan razlog da mi se obama jednostvano gadi,smjali sto povraca

http://www.frontpagemag.com/Articles/Pr ... C74484FA91
omar little

#31 Re: Hillary, Barack ili John - 'Ko i Zasto

Post by omar little »

ljubav_aha wrote:
lunci wrote:
ljubav_aha wrote:lunci : " On je sam izjavio da sa vjerom nece da ima nista " ,sustina je ,obama je negirao istinu o sebi,iz nama vec tako poznatih razloga,to je sve sto sam htjela napisati
Izvini izgleda da sam ja pogresila .Razumjes ne zivim u USA i pokupim tako sta sta sa nasih vijesti .
Izgleda da je on Christian od njegove 20-te godine.

he had received training in Islam in Indonesia, where he lived from ages 6 to 10. While his father was an atheist and his mother did not practice religion, Obama's stepfather did occasionally attend services at a mosque there.

"If I were a Muslim, I would let you know, " he said in Dubuque, Iowa, recently, according to CNN.com. "But I'm a member of Trinity United Church of Christ on 95th Street on the South Side of Chicago. We've got the best choir in town, and if you want to come and worship with us, you are more than welcome."

In the past few months, Obama has actively touted his Christianity, particularly in South Carolina, where his campaign hosted a gospel tour to appeal to black voters. He describes his movement from a "reluctant skeptic" to a believer during his 20s while he was working with black churches in Chicago as a community organizer. The title of his second book, "The Audacity of Hope: Thoughts on Reclaiming the American Dream," comes from a sermon by the Rev. Jeremiah A. Wright Jr., pastor of Trinity United Church of Christ.

mislila sam da je samo njegov otac bio musliman,a ne i njegov ocuh , wow

lunic,nema problema,jednostavno me nervira sto negira svoju religioznu proslost,nemam problema razumjeti da je presao na kriscanstvo,ali stidjeti se islama i negirati cinjenice iz politickih razloga su mi dovoljan razlog da mi se obama jednostvano gadi,smjali sto povraca

http://www.frontpagemag.com/Articles/Pr ... C74484FA91
Navesti ovaj clanak kao relevantan izvor je po meni neshvatljivo. Procitati clanak i ne vidjeti u njemu desnicarsku propagandu je meni nepojmljivo. Bazdi na desnicarsku, punu islamofobije kliku.

A, evo, ako se ode na pocetnu stranicu tog "izvora" dobije se ovo (samo malo pogledajte naslove i opcenito ton pisanja):

http://www.frontpagemag.com/

Pa kad se malo pregleda sajt i klikne tu i tamo, dobije se bolesna i izopacena propaganda tj. ovo:

http://www.frontpagemag.com/Articles/Re ... 484ADCF0F2

Ili recimo ovo:
http://www.frontpagemag.com/Articles/Re ... 39C5814C48

Ili propagandske bljuvotine poput ove:
http://www.frontpagemag.com/Articles/Re ... 654D3111D8

Iako sam se prvobitno pitala kako nema FOX-a, jer bas na njih smrdi, ne berite brigu, neki od clanaka su linkani na njihovu stranicu. A svi znamo da je FOX bastion slobode misljenja, izrazavanja i istinite informacije i oni su antiteza propagandi.

Ma daj molim te, ako ces vec kritikovati covjeka nadji nesto bolje od ovog smeca.
EI Presidente

#32 Re: Hillary, Barack ili John - 'Ko i Zasto

Post by EI Presidente »

omar little wrote:... od ovog smeca.
samo da nadopunim - neocon smeca. pa zar ima ljudi koji citaju ovog nebuloznog horowitza :? :zzzz:
walkabout

#33 Re: Hillary, Barack ili John - 'Ko i Zasto

Post by walkabout »

EI Presidente wrote:
samo da nadopunim - neocon smeca. pa zar ima ljudi koji citaju ovog nebuloznog horowitza :? :zzzz:
kad pomenuste FOX News...moram vam ispricati ...

dok su djeca bila mala, odlucimo mi da se pretplatimo na Foxtel (ima nekih 30-ak kanala), ponajvishe zbog djecijih kanala...a u bazicnom planu dobijemo, izmedju ostalog, i nekoliko kanala vijesti...naravno, probamo mi sve te kanale vijesti i brzo se skonta o cemu je rijec...
ali...uvijek ima ali :oops: ...na jednom kanalu bila jedna voditeljica, ma lutkica, malo je reci :oops: ...i shta sad ja da radim... :roll: ...necu da slusam propagandu al voditeljica mrak :oops: :D ...
i tako ti ja pocnem slusati vijesti sa pritisnutim "mute" dugmetom... :oops: :oops: :oops:

nije dugo trajalo...
niko me nije vidio...
nemojte dalje nikom pricat...
ljubav_aha

#34 Re: Hillary, Barack ili John - 'Ko i Zasto

Post by ljubav_aha »

omar_litle,sta citas i slusas/gledas o politici :?:
Nosferatu
Location: Give me your tired, your poor, Your huddled masses yearning to breathe free

#35 Re: Hillary, Barack ili John - 'Ko i Zasto

Post by Nosferatu »

Za naske je jovo velika dilema.

Nas je u Jameriku upuscio Klitorn, ja mu oprostim sto mu je ona debela jevrejka popusila.

Hilarry - Hidajeta kako se to kod nas zove, ko prava zena, nije se razvela od nakog lika, skontala je da su Bilu naguzili onu da je on smakne, nije cojk krvi sto je ziv. Sad Hidajeta ljuta ko ris, da je iz Bosne rodila bi se Hercegovini, morace i njoj neko popusiti, bojim se samo da mi ne budemo u tom odredu za specijalna dejstva jer zena pamti da su je oni Tuzlaci iz Srebrenice snajperom dockeali na jajrodromu 1996-te godine.

Onda dodje ovaj bjeli Crnac, da nas Crne bijelce, tkz. hjebigrante predstavlja.

I nije ni to jepicenat. Jepicentar mi je kad me na glasanje pozovu u crkvu. Kaje nejima u tvojoj glasackoj jedinici dje drugo da se glasa nego u crkvi.

Ja njima kajem, sve je to meni uridu, nego mi malo Isus viri, s krsta na glasacki papiric....

Kaju joni meni, to ti je ona tvoja bolist s Balkana, jopen se javlja, mi drugijeh prigovorija nijesmo imali.

Tu se ja preksrstim i zaokruzim John McCaina, nek sve ide u vraziju mater.
omar little

#36 Re: Hillary, Barack ili John - 'Ko i Zasto

Post by omar little »

ljubav_aha wrote:omar_litle,sta citas i slusas/gledas o politici :?:
Citam, slusam i gledam svasta, pa tako znam, od samog pocetka, da su sve price s temom Obaminog "muslimanstva" plasirane od strane neocon-a, ultra konzervativnih republikanaca i njihove propagandne masine.
omar little

#37 Re: Hillary, Barack ili John - 'Ko i Zasto

Post by omar little »

EI Presidente wrote:
ee, hvala, vrlo vaznu odrednicu sam u brzini zaboravila :D
ljubav_aha

#38 Re: Hillary, Barack ili John - 'Ko i Zasto

Post by ljubav_aha »

omar little wrote:
Citam, slusam i gledam svasta, pa tako znam, od samog pocetka, da su sve price s temom Obaminog "muslimanstva" plasirane od strane neocon-a, ultra konzervativnih republikanaca i njihove propagandne masine.
u svakom mediju postoji zrno isitine :mrgreen:
mofo33

#39 Re: Hillary, Barack ili John - 'Ko i Zasto

Post by mofo33 »

ma dobra vam je Hillary ;-)
http://fr.youtube.com/watch?v=iOsGo_HWP-c
od muza je dobro naucila lagati, da je mogla od Monike nauciti pusiti,ne bi mogla pricati punih usta... :-)
ljubav_aha

#40 Re: Hillary, Barack ili John - 'Ko i Zasto

Post by ljubav_aha »

mofo33 wrote:ma dobra vam je Hillary ;-)
od muza je dobro naucila lagati, da je mogla od Monike nauciti pusiti,ne bi mogla pricati punih usta... :-)
kako bljutav odgovor,ne gadi mi se slika koju sam projektirala,pusenje je sasvim normalan akt,vec mi se gadi pisanje mofo33,smajli sto povraca :shock:
mofo33

#41 Re: Hillary, Barack ili John - 'Ko i Zasto

Post by mofo33 »

ljubav_aha wrote:
mofo33 wrote:ma dobra vam je Hillary ;-)
kako bljutav odgovor,ne gadi mi se slika koju sam projektirala,pusenje je sasvim normalan akt,vec mi se gadi pisanje mofo33,smajli sto povraca :shock:
smajli sto povraca? where? :?
Šeha

#42 Re: Hillary, Barack ili John - 'Ko i Zasto

Post by Šeha »

mofo33 wrote: smajli sto povraca? where? :?
Here: Image
ljubav_aha

#43 Re: Hillary, Barack ili John - 'Ko i Zasto

Post by ljubav_aha »

Šeha wrote:
:lol:
mofo33

#44 Re: Hillary, Barack ili John - 'Ko i Zasto

Post by mofo33 »

ljubav_aha wrote:
Šeha wrote:
:lol:
Wow! mnogo elegantno,bravo :mrgreen:
ahuseino

#45 Re: Hillary, Barack ili John - 'Ko i Zasto

Post by ahuseino »

ljubav_aha wrote:
omar little wrote:
u svakom mediju postoji zrno isitine :mrgreen:
Ni zrna brasna dusmanu.

... a dobar ko dusha, onaj Rajli...

Ja fino dobijem potres mozga kad mu cujem glas. Nesto me sve ljiga neka obuzima ... gdje ti je taj smajli sto provraca da ga umetnem ovdje...

Nosferatu, nisi valjda zaokruzio deduku?
pitt

#46 Re: Hillary, Barack ili John - 'Ko i Zasto

Post by pitt »

Ma Bill O'R u zadnje vrije gotivi malo obamu....u poredjenju sa H od koje mu se kosa dize na glavi :D :D :D
Šeha

#47 Re: Hillary, Barack ili John - 'Ko i Zasto

Post by Šeha »

pitt wrote:Ma Bill O'R u zadnje vrije gotivi malo obamu....u poredjenju sa H od koje mu se kosa dize na glavi :D :D :D
Koja kosa?!? :D :D :D
pitt

#48 Re: Hillary, Barack ili John - 'Ko i Zasto

Post by pitt »

Šeha wrote:
pitt wrote:Ma Bill O'R u zadnje vrije gotivi malo obamu....u poredjenju sa H od koje mu se kosa dize na glavi :D :D :D
Koja kosa?!? :D :D :D
ma ima par dflaka.....ko gustav haman :D Ma billa i nekako mogu svariti....sa veceom kolicinom alkohola ili opijata....ali S. hannity nikako :D :D :D
ahuseino

#49 Re: Hillary, Barack ili John - 'Ko i Zasto

Post by ahuseino »

A Ann Coulter? Ha?

Oduzme mi se svijest kad nju vidim.

Billke to smisljeno; zna da ce im biti lakse mlatit' se s Muslimanom, crncem, liberalom nego sa Helgom.
callmethebreeeze

#50 Re: Hillary, Barack ili John - 'Ko i Zasto

Post by callmethebreeeze »

ahuseino wrote:
A Ann Coulter? Ha?

Oduzme mi se svijest kad nju vidim.

Billke to smisljeno; zna da ce im biti lakse mlatit' se s Muslimanom, crncem, liberalom nego sa Helgom.
sto ba? bas je ona slatka.

meni, kao eUropljaninu, jos uvijek nije jasno sto je obama imao toliko frke zbog izjava wright-a. ok da mu je ovaj bio neka vrsta "duhovnog savjetnika", ali majka mu stara, ne moze obama snositi odgovornost za ono sto wright govori.
Post Reply