Hillary, Barack ili John - 'Ko i Zasto

Vijesti sa cijele zemaljske kugle o dešavanjima u bh. dijaspori, zanimljivosti o drugim državama i slično.

Za Koga Glasate? Hillary, Barack ili John - 'Ko i Zasto

Poll ended at 07/01/2009 21:03

Hillary Clinton
6
19%
Barack Obama
23
72%
John Mccain
3
9%

Total votes: 32

ahuseino

#1 Hillary, Barack ili John - 'Ko i Zasto

Post by ahuseino »

Znam da ima tema o USA prajmarizima na Politici, ali ovo se tice glasanja dijasporaca.

Interesuje me misljenje Bosansko-Hercegovachkih expatriates-a (popularno - dijaspore). Za koga cete ili biste glasali u USA i zasto.

Ja sam s pocetka bio vise za Hillary, jer je prava ona politicarka i ima zilavost i djon obraz, zna da laze, ima Billa da joj drzi ledja. Sve ce joj to trebati da se nosi sa republikancima.

Obama mi je dobar i bolji k'o cho'ek, ali je neiskvaren i mislim da je vise ranjiv. Republikanci ce imati vishe oruzja protiv njega. Ovo sa ministrom njegove crkve 'does not make me warm and fuzzy'.

Mccain - protiv republikanaca sam by conviction, ali dedo, bolji od W, bi nastavio istim stazama Busheve revolucije. Tako da tim vise imam razloga da ga ne podrzavam... mada sam ovdje glasao za njega na prajmarizima jer sam htjeo da on pobjedi a ne onaj sleezebag Romney. Tada mi je bilo svejedno ko ce pobjediti od demokrata (Hillary ili Obama) u mojoj drzavi.
stari_sarajevski_gospodin

#2 Re: Hillary, Barack ili John - 'Ko i Zasto

Post by stari_sarajevski_gospodin »

Hillary je jedina. Dolazila je ovdje u indijani i gledo sam je kako prica. A ovaj obama sve supljira. Mcain isti bush.
ahuseino

#3 Re: Hillary, Barack ili John - 'Ko i Zasto

Post by ahuseino »

Ja sam jos uvijek podijeljen izmedju njih dvoje.

On mozda supljira jer nema 'prakse', ali ta suplja mi se chini iskrena. Pun je ideala, naivan.

Inache platforma im je gotovo ista, tj. svim demokratima.
Glasa se za licnost, ne za issues...

On mi se ipak chini slabiji za general elections.
Do sad je uvijek nastojao biti fer i mnogo se manje sluzio kvarnjaklukom.
Ne znam dali je to dobro za njega jer nam treba neko 'ko malo zna zadat' kvarnjaka.

Zalosno je sto se mora 'igrati saha' da se izabere dobar kandidat.

Interesuje me ko je ovo glasovao za deduku i zasto?
stari_sarajevski_gospodin

#4 Re: Hillary, Barack ili John - 'Ko i Zasto

Post by stari_sarajevski_gospodin »

ahuseino wrote:Ja sam jos uvijek podijeljen izmedju njih dvoje.

On mozda supljira jer nema 'prakse', ali ta suplja mi se chini iskrena. Pun je ideala, naivan.

Inache platforma im je gotovo ista, tj. svim demokratima.
Glasa se za licnost, ne za issues...

On mi se ipak chini slabiji za general elections.
Do sad je uvijek nastojao biti fer i mnogo se manje sluzio kvarnjaklukom.
Ne znam dali je to dobro za njega jer nam treba neko 'ko malo zna zadat' kvarnjaka.

Zalosno je sto se mora 'igrati saha' da se izabere dobar kandidat.

Interesuje me ko je ovo glasovao za deduku i zasto?
Sigurno nas "nasi" zajebavaju. :D
Vozdra_123

#5 Re: Hillary, Barack ili John - 'Ko i Zasto

Post by Vozdra_123 »

hillary - bolje je da ne kazem sta mislim o njoj

barack samo suplju prica

njih dvoje su se toliko zavadili da ce demokrate izgubiti izbore...

ne slazem se sa john-om uvezi mnogih stvari ali covjek ima moj respekt naspram ono dvoje beba
lunci

#6 Re: Hillary, Barack ili John - 'Ko i Zasto

Post by lunci »

stari_sarajevski_gospodin wrote:Hillary je jedina. Dolazila je ovdje u indijani i gledo sam je kako prica. A ovaj obama sve supljira. Mcain isti bush.
Nezivim u USA ali mislim da se ovo mora rijesiti jer utice na cijelu planetu.
Hillary meni uvijek supljira najgore sto pljuje po kolegi iz iste stranke najstrasnije.A sa izjavom juce je pojela veliko g... Cuj kao i ako Obama pobjedi ja stojati iza njega ha ha ha.Prodana dusa zar ne?
Na kraju krajeva nisam muslimanka ali pljuje po muslimanima najgore zar ne???
I sama je rekla ako treba da bi upotrebila nuklearku za irak e pa sad ovo nema veze sa pamecu.
A i bila je u bjeloj kuci dugo nije se nesto ni ona pokazala
Za John nemam sta reci gori od busha a u Obama mi se nadamo novoj nadi
ljubav_aha

#7 Re: Hillary, Barack ili John - 'Ko i Zasto

Post by ljubav_aha »

zasto je obama bio protiv nezavisnosti kosova :?:

tip uopste nije naivan,ne mogu ga smisliti :!:

zasto je hilary izjavila bombice prilikom posjete TZ :?:

zena ima stil,dama,ma kakav joj bio obraz ;-)

john je ponosan na svoju vojnu proslost,da,podsjeca me na busha
lunci

#8 Re: Hillary, Barack ili John - 'Ko i Zasto

Post by lunci »

ljubav_aha wrote:zasto je obama bio protiv nezavisnosti kosova :?:

Dama ima stila i te kako hahah oblaci se gore od moje bake..
A za Kosovo nemam pojma niti me interesuje previse.Po tome bi i RS mogla da trazi nezavisnost zar ne??
Nije ni bitno na kraju krajeva nisi oni bezveze dobili nezavisnost jesi vidjela koliku USA bazu ima tamo .
Ako nisi jedna od najvecih poslije Vijetnama.Ako se nesto desi nije ni Bosna daleko zapamti.Boli njih klinac za narodom tamo iskreno receno
Vozdra raja :-)

#9 Re: Hillary, Barack ili John - 'Ko i Zasto

Post by Vozdra raja :-) »

ljubav_aha wrote:
Kakvu vojnu proslost ima Bus?? :? Covijek je bio u nacionalnoj gardi..., to se u pravom vojnom zargonu naziva -spavacima.

BARAK OBAMA!! Covijek je nosto sasvim novo na svjetskoj sceni!!
ljubav_aha

#10 Re: Hillary, Barack ili John - 'Ko i Zasto

Post by ljubav_aha »

lunci wrote:
ljubav_aha wrote:zasto je obama bio protiv nezavisnosti kosova :?:

Dama ima stila i te kako hahah oblaci se gore od moje bake..
A za Kosovo nemam pojma niti me interesuje previse.Po tome bi i RS mogla da trazi nezavisnost zar ne??
Nije ni bitno na kraju krajeva nisi oni bezveze dobili nezavisnost jesi vidjela koliku USA bazu ima tamo .
Ako nisi jedna od najvecih poslije Vijetnama.Ako se nesto desi nije ni Bosna daleko zapamti.Boli njih klinac za narodom tamo iskreno receno
nisam uopce mislila na stil oblacenja :lol:
ljubav_aha

#11 Re: Hillary, Barack ili John - 'Ko i Zasto

Post by ljubav_aha »

Vozdra raja wrote:
ljubav_aha wrote:
Kakvu vojnu proslost ima Bus?? :? Covijek je bio u nacionalnoj gardi..., to se u pravom vojnom zargonu naziva -spavacima.

nisam mislila uopce povuci paralelu busha i johna sa vojnom prosloscu ,smao sam rekla da me podjesca na busha

Zasto mislis da je Obama nesto sasvim novo na svjetskoj sceni :|
Vozdra raja :-)

#12 Re: Hillary, Barack ili John - 'Ko i Zasto

Post by Vozdra raja :-) »

ljubav_aha wrote:
Vozdra raja wrote:
ljubav_aha wrote:

nisam mislila uopce povuci paralelu busha i johna sa vojnom prosloscu ,smao sam rekla da me podjesca na busha

Zasto mislis da je Obama nesto sasvim novo na svjetskoj sceni :|
Crnac je, iz mijesanog je braka, ima drugacije ideje, nema lobije koji ga podrzavaju i guraju, nema crkvu iza ledja...
ljubav_aha

#13 Re: Hillary, Barack ili John - 'Ko i Zasto

Post by ljubav_aha »

Vozdra raja wrote:
ljubav_aha wrote: Zasto mislis da je Obama nesto sasvim novo na svjetskoj sceni :|
Crnac je, iz mijesanog je braka, ima drugacije ideje, nema lobije koji ga podrzavaju i guraju, nema crkvu iza ledja...

drugacije ideje :lol:

politicar bez lobija :zzzz:

crnac iz mijesanog braka,pa ovo je USofA,sve je moguce,zasto ne,zar ne ;-)
lunci

#15 Re: Hillary, Barack ili John - 'Ko i Zasto

Post by lunci »

ljubav_aha wrote:
Vozdra raja wrote:
ljubav_aha wrote: Zasto mislis da je Obama nesto sasvim novo na svjetskoj sceni :|

Ljubav aha wake up call

Dovoljno da samo poslusas/pogledas par video sa Obama i Hillary bice ti sve jasno samoj.Mjesecima igra igru protiv Obame .Te on je musliman te lazov te kao on nema veze sa realnoscu kao krece se samo u visim krugovima.A ona kao ima godinama zivjela u Bijeloj kuci a nevjerujem ni da se poslije spustila na nase grane .Mislim gdje tu logika
A i sama je rekla da je svojih 11 miliona dala u svoju kampanju .Ona meni prica o stvarnoscu.
Gledala sam dokumentarac o Obama i njegovoj familiji u Africi .Cini mi se da je puno svjesniji i blizi nasim zivotima.
A ko zna to se inace vidi tek kad uzmu mijesto.Kako Hillary kaze da bih sve ucinila samo da se vrati u Bjelu kucu .
lunci

#16 Re: Hillary, Barack ili John - 'Ko i Zasto

Post by lunci »

Neiznenadjuje me idiot .Ako treba pocecu i ja i da klanjam i da molim svaki dan samo da izgubi u Novembru .Ebo ga crkva i religija
DiplomataSaSela

#17 Re: Hillary, Barack ili John - 'Ko i Zasto

Post by DiplomataSaSela »

lunci wrote:
Neiznenadjuje me idiot .Ako treba pocecu i ja i da klanjam i da molim svaki dan samo da izgubi u Novembru .Ebo ga crkva i religija
Ma vjerovatno ce izgubiti...vidis da je svaki dan sve gore...steta sto sad nisu kandidati Gore ili Kery...bilo bi im lakse puno...i Hilari i Obama su tu negdje..mozda Hilari zbog iskustva a i administracija bi bila vecinom iz Bilovog vremena...a onda je bilo dobro...
ljubav_aha

#18 Re: Hillary, Barack ili John - 'Ko i Zasto

Post by ljubav_aha »

iskreno receno,ne vjerujem nikome ,ne zanimaju me,jer necu glasati :D

nema potrebe psovati crkvu i religiju :!:

otac obama husein barack jeste bio musliman,potice iz dijela kenije koje njeguje ne samo hirscanstvo,vec i i slam
ahuseino

#19 Re: Hillary, Barack ili John - 'Ko i Zasto

Post by ahuseino »

WOW, moram ovo 'razaslat' na facebook... poslije prajmariza, da ne gubimo fokus...

Treba glasati... MORA se glasati... ne tice se samo nas/svih sto zivimo u USA.

Mozda, u stvari sugurno, veci problemi leze na globalnom nivou. W is taking us nowhere... fast.

Deduka ce samo nastaviti istim putem... pa se jos usput i izgubiti.

Veceras sam napravio odluku nakon sto sam cuo Hillarine komentare u vezi Irana.
Vjerovatno pitanje provocirano od strane Izraelskog lobija, a ova motivisana da im podidje, odgovara kako bi Obliterate Iran etc...

Koristi se rebuplikanskim lingoom malo prerano - prajmeriz nisu gotovi.
Takav mi govor nije ni malo 'stilski'... za razliku, Obama je odgovorio MNOOOGO 'kulturnije'.
... ne mogu prepricavati, ali me je pravo impresionirao, a ova razocharala...

Go obama.
ahuseino

#20 Re: Hillary, Barack ili John - 'Ko i Zasto

Post by ahuseino »

ljubav_aha wrote:
Vozdra raja wrote:

Ma ideje su mu standardne, demokratske... Al' mu je pristup originalan.

I kad malo vise razmislim, sve sto mi se ne svidja oko njega su njegovo neiskustvo i izvrdavanje kada pokusava da igra politicku igru. Tesko mu ide ovo jer ima vise integriteta, iskrenosti...
lunci

#21 Re: Hillary, Barack ili John - 'Ko i Zasto

Post by lunci »

ljubav_aha wrote:iskreno receno,ne vjerujem nikome ,ne zanimaju me,jer necu glasati :D

otac obama husein barack jeste bio musliman,potice iz dijela kenije koje njeguje ne samo hirscanstvo,vec i i slam
Cekaj sec. Zasto to uzimas licno.Psovati ovakvu crkvu na ovom videu treba i te kako.
Obama je li musliman ili nije to je njegova licna volja.Ali mislim da je prljavo to koristiti da bi se doslo do vise glasova.
On je sam izjavio da sa vjerom nece da ima nista i tako stoji kod mene.Hoces reci da je M Jacko crnac mozda nekad bio sad je bijelac.Dosta mi je nase politike Srpske,Muslimanske ili Hrvatske.Mislim ja sam se uvjerila da nas je to dovelo samo malo prije kamenog doba.A ako tako pocne po ovim zemljama da se proziva mi cemo da se preselimo na neko pusto ostrvo i napravimo drzavu Atheista .
ljubav_aha

#22 Re: Hillary, Barack ili John - 'Ko i Zasto

Post by ljubav_aha »

lunci : " On je sam izjavio da sa vjerom nece da ima nista " ,sustina je ,obama je negirao istinu o sebi,iz nama vec tako poznatih razloga,to je sve sto sam htjela napisati
lunci

#23 Re: Hillary, Barack ili John - 'Ko i Zasto

Post by lunci »

ljubav_aha wrote:lunci : " On je sam izjavio da sa vjerom nece da ima nista " ,sustina je ,obama je negirao istinu o sebi,iz nama vec tako poznatih razloga,to je sve sto sam htjela napisati
Izvini izgleda da sam ja pogresila .Razumjes ne zivim u USA i pokupim tako sta sta sa nasih vijesti .
Izgleda da je on Christian od njegove 20-te godine.

he had received training in Islam in Indonesia, where he lived from ages 6 to 10. While his father was an atheist and his mother did not practice religion, Obama's stepfather did occasionally attend services at a mosque there.

"If I were a Muslim, I would let you know, " he said in Dubuque, Iowa, recently, according to CNN.com. "But I'm a member of Trinity United Church of Christ on 95th Street on the South Side of Chicago. We've got the best choir in town, and if you want to come and worship with us, you are more than welcome."

In the past few months, Obama has actively touted his Christianity, particularly in South Carolina, where his campaign hosted a gospel tour to appeal to black voters. He describes his movement from a "reluctant skeptic" to a believer during his 20s while he was working with black churches in Chicago as a community organizer. The title of his second book, "The Audacity of Hope: Thoughts on Reclaiming the American Dream," comes from a sermon by the Rev. Jeremiah A. Wright Jr., pastor of Trinity United Church of Christ.
karabaja-x
Location: mangala mangala (ako ste a big fish in a small pond, morate adoptirat a low key profile)

#24 Re: Hillary, Barack ili John - 'Ko i Zasto

Post by karabaja-x »

lunci wrote:
ljubav_aha wrote:iskreno receno,ne vjerujem nikome ,ne zanimaju me,jer necu glasati :D

Cekaj sec. Zasto to uzimas licno.Psovati ovakvu crkvu na ovom videu treba i te kako .
ma ovo vise lici na cirkus nego na crkvu :mrgreen:
inace hillary ispada tako da je morete izbrisat iz ankete
ahuseino

#25 Re: Hillary, Barack ili John - 'Ko i Zasto

Post by ahuseino »

... ma koprca se josh.....
Post Reply