Higijenske navike kod nas

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
AdNaN88

#376 Re: Higijenske navike kod nas

Post by AdNaN88 »

Ima osoba koje nikako ni ne peru ruke u WC :lol:
http://novatv.hr/clanak/provjereno/najv ... i-dan.html
sarajlija_ba

#377 Re: Higijenske navike kod nas

Post by sarajlija_ba »

branimir stulic wrote:Hajd dobro sve to... sam si svoj majstor. Ne moras se kupati, prati posusdje, presvlaciti se, brisati prasinu. Uostalom, donji ves nije ni moderno nositi....Hoces - neces tvoj problem. Ali kako komentarisete naviku nekih nasih sugradjana da se iskaslju i sadrzaj te aktivnosti bez ikakvih predrasuda istresu na ulicu... ili jos gore kada lagano zakrenu glavu, stave palac na nos i istresu sadrzaj sinusne supljine na Ferhadiju, Titovu...Ovo nije samo tekovina posljeratnog perioda, kada su hiljade novih sugradjana dosle u SArajevo. Ovaj fenomen je prisutan odavno...
Vidiš, to su ekološki osviješteni ljudi.
Papirne maramice se prave od celuloze a celuloza od drveta.
Znaš li ti kol'ko nosOva ima samo u Sarajevu ?
Otreseš mrcinu od asfalt, praviš se da ništa nije bilo, obrišeš nos palcem i kažiprstom i ako neko naiđe fino se rukuješ :D
sarajlija_ba

#378 Re: Higijenske navike kod nas

Post by sarajlija_ba »

cat lover wrote:
chuchumbamayumbe wrote:Ja ko mali fasovo stomatitis od pranja zuba - "prao" sam zube četkicom koju sam našao ispred smetljarnika.
:shock: 8-) :run:
:lol:
žvako žvaku koju sam naš'o na tarabi
(ništa mi nije bilo)
A ja se i dan danas pitam šta mi bi sa žvakom koju sam ostavio na tarabi dok s rajom odigram na male :lol:
sekiracija

#379 Re: Higijenske navike kod nas

Post by sekiracija »

branimir stulic wrote:Kad smo vec kod noktiju dobra je i provala kada smo prije nekolko godina isli prema Jajcu i stali da kupimo vlasicki sir u Turbetu. Udjemo u jednu od onih drvenih kucica a gazda sjedi na stolici i klijestima za struju reze nokte na nogama...Pobjegli smo glavom bez obzira i od tada kupujem samo vakumirani sir.
Bio sam ti ja ove godine,kod toga istog prodavaca sira u onoj drvenoj kucici(cumezu).Zamolim ga da mi da 2 kile sira iz one jedne kante,te cojek ustade sa one hoklice i poce da grabi onaj sir.gledam ja pa vidim nema tri nokta na prstima ruke kojom je vadio sir.Jeli ti to iz rata ?,upitah ga ja.Ma jok bolan ,meni ce ti on,ovo mi je ona masina za vakumiranje spalila pa sam presto vakumirat, a iso je onaj vakumirani ko halva. :lol:
Not My Idea

#380 Re: Higijenske navike kod nas

Post by Not My Idea »

lys wrote:Zivim u zemlji gdje se svake godine pojavi kolera, ne pamtim dan kad nisam vidjela bar jednog stakora kako veselo trckara po ulici, putujem po zabitima gdje su voda i struja misaone imenice...

Zivim normalno, bez ikakvih lampi i cilit bangova ( nema sve i da hocu), pazim na vodu koju pijem i ne kupujem bas meso koje se cijeli dan sunca na tezgi, i da kucnem u bambus, nikad se nisam razbolila.

Dok sam zivjela u Evropi, i hvatala prasinu u zraku i cistila sve sa 5 razlicitih preparata, niti jedan mikrob ni virus me nije promasio.

Organizam ima strasan kapacitet adaptacije, kad se covjek malo opusti i prestane se torturisati hemikalijama.
objasnila.
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#381 Re: Higijenske navike kod nas

Post by KatarinaKosaca »

Kud pročitah ovo za travnički sir, evo mi se zgadio i ne znam kad ću ga opet kupiti. Bio komad u frižideru, htio muž da uzme, dreknem, NE, :D kaže što :roll: , reko NE, i dam cuki. Svi me čudno pogledali , cuko se sretno oblizuje, a ja više travnički sir NE u kuću. :D
pustopoljina

#382 Re: Higijenske navike kod nas

Post by pustopoljina »

KatarinaKosaca wrote:Kud pročitah ovo za travnički sir, evo mi se zgadio i ne znam kad ću ga opet kupiti. Bio komad u frižideru, htio muž da uzme, dreknem, NE, :D kaže što :roll: , reko NE, i dam cuki. Svi me čudno pogledali , cuko se sretno oblizuje, a ja više travnički sir NE u kuću. :D
ako ide zesca uz to, posluzi ga slobodno...alkohol unistava gliste :D
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#383 Re: Higijenske navike kod nas

Post by Chmoljo »

pustopoljina wrote:
KatarinaKosaca wrote:Kud pročitah ovo za travnički sir, evo mi se zgadio i ne znam kad ću ga opet kupiti. Bio komad u frižideru, htio muž da uzme, dreknem, NE, :D kaže što :roll: , reko NE, i dam cuki. Svi me čudno pogledali , cuko se sretno oblizuje, a ja više travnički sir NE u kuću. :D
ako ide zesca uz to, posluzi ga slobodno...alkohol unistava gliste :D
a omeknu li nokti od alkohola? :lol:
pustopoljina

#384 Re: Higijenske navike kod nas

Post by pustopoljina »

nemoj reci nokti, reci keratin, odmah manje gadno :skoljka:
Chmoljo

#385 Re: Higijenske navike kod nas

Post by Chmoljo »

a ono ispod noktiju? :D
žulijan asanž

#386 Re: Higijenske navike kod nas

Post by žulijan asanž »

Chmoljo wrote:a ono ispod noktiju? :D
ma ja, odakle blato u guzici :D :D
Chmoljo

#387 Re: Higijenske navike kod nas

Post by Chmoljo »

žulijan asanž wrote:
Chmoljo wrote:a ono ispod noktiju? :D
ma ja, odakle blato u guzici :D :D
ovom analogijom, ha razbacivo stajsko đubrivo, ha vlašički sir, luk će dobro roditi :lol:
pustopoljina

#388 Re: Higijenske navike kod nas

Post by pustopoljina »

rakija sve dezinficira :D :skoljka: :lol:
bjak... :lol: :oops:
Michun

#389 Re: Higijenske navike kod nas

Post by Michun »

Pa sjecate li da je prije par godina bila rasprava jel vlasicki ili travnicki sir...vizavi registrovanja imena. Da bi ljudi iz eu rekli kvalitet los bez obzira na ime. Popravite kvalitet pa onda registracija patenta i zastita proizvoda.
zamzija

#390 Re: Higijenske navike kod nas

Post by zamzija »

Ja sam davno prestala kupovati taj travnički / vlašički sir kod seljaka, samo u prodavaonici vakumiran kupujem odkako mi je drug čiji je stari veterinar rekao da godinama muku muče s brucelozom u tom dijelu bih, da ima puno seljaka koji ne vode računa o svojoj stoci, ne vakcinišu je itd itd... :-)
vjesticanametli

#391 Re: Higijenske navike kod nas

Post by vjesticanametli »

branimir stulic wrote:Kad smo vec kod noktiju dobra je i provala kada smo prije nekolko godina isli prema Jajcu i stali da kupimo vlasicki sir u Turbetu. Udjemo u jednu od onih drvenih kucica a gazda sjedi na stolici i klijestima za struju reze nokte na nogama...Pobjegli smo glavom bez obzira i od tada kupujem samo vakumirani sir.

e jucer gledam na pijaci na ciglanama zenu koja prodaje neke sireve i kajmak...........vadi kasiku iz kajmaka i fino svuce onaj ostatak s kasike prstom pa poliza i opet tako :cry: fuuuuuuuuuuj
Chmoljo

#392 Re: Higijenske navike kod nas

Post by Chmoljo »

:lol:
pustopoljina

#393 Re: Higijenske navike kod nas

Post by pustopoljina »

eh...da me to smeta ne bih kod pola ljudi jela kolace s kremom :P

kad probam sir ili kajmak...meni je samo bitno da je masno i kad izdahnem kroz nos onaj zalogaj, da se ne osjeti na stalu (finije receno).
HAVANA

#394 Re: Higijenske navike kod nas

Post by HAVANA »

Ne znam ja sta je baba radila al znam da mi se sad jede kajmak. :cry:
vjesticanametli

#395 Re: Higijenske navike kod nas

sve joj crno oko noktica a bala lize i onda ono sto je ostalo na prstu ostruga od kanticu jojjjjjjjjjjjjj vala mi se zivot zgadio.............ja pravim svoj sir s mlijekom i limunom :-D mozete urezati i bijelog luka :-D mljacccccccc a vi jedite babino
Not My Idea

#396 Re: Higijenske navike kod nas

Post by Not My Idea »

joj ja vas :-) pa kad bi gledali tako, ne bi trebali nista kupovat!
sto je boga ti, taj vakumirani bolji od ovog obicnog?

sve neko/neciji prsti diraju..sad kad bi krenuli zamisljat crno ispod noktiju pekara koji nam je napravio hljeb...
you get the point...
vjesticanametli

#397 Re: Higijenske navike kod nas

HAVANA wrote:Ne znam ja sta je baba radila al znam da mi se sad jede kajmak. :cry:
QQ nemoj sa ciglana...............prezivio si svasta pa nemoj sad da ti kajmak dohaka
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#398 Re: Higijenske navike kod nas

Post by KatarinaKosaca »

Mene je tema okrenula toliko protiv travničkog sira da mi evo blaga mučnina pri pomisli na isti... :run:
AdNaN88

#399 Re: Higijenske navike kod nas

Post by AdNaN88 »

vjesticanametli wrote:

e jucer gledam na pijaci na ciglanama zenu koja prodaje neke sireve i kajmak...........vadi kasiku iz kajmaka i fino svuce onaj ostatak s kasike prstom pa poliza i opet tako :cry: fuuuuuuuuuuj
Dobro necemo pretjerivati, da to gledamo nikad torte ne bih pojeo :mrgreen: :lol: :lol:

alica.k

#400 Re: Higijenske navike kod nas

Post by alica.k »

KatarinaKosaca wrote:Mene je tema okrenula toliko protiv travničkog sira da mi evo blaga mučnina pri pomisli na isti... :run:
hahaha
meni se recimo povraca od same pomisli na cevape sve otkad mi je mama ispricala kako jedan cevabdzija (poznate sarajevske cevabdzinice) dolazi kod nje u apoteku i kupuje preparate da lijeci gljivice po rukama. hahahahah.
GROSS.
Post Reply