haj malo još smanji cijenu za raju pa da ga kupimBetter Man wrote: ↑16/05/2026 22:48stubrijez wrote: ↑16/05/2026 22:16Brisi zadnju recenicuBetter Man wrote: ↑16/05/2026 22:07 Za audiofile stereo je zakon. Ja planiram da uzmem dobro stereo pojačalo. Izbor mi je bio Marantz pm6007, ali kroz istraživanja sam otkrio da za moju namjenu slušanje gramofonskih ploča i cd-a je bolji izbor Rotel A8 ili A10 mkII ili A11 mkII, jer daju bolju zvučnu sliku, tačnije prenose zvuk onako kako je snimljen i daje više živosti u instrumentima za razliku od Marantza, koji malo ispegla zvuk. Da se razumijemo i Marantz i Rotel su kvalitetom odlična pojačala. Moj izbor će najvjerojatnije biti Rotel A11 MKII. i odlično će se uklopiti sa gramofonom Technics SL 1500C, cd playerom Marantz 6007 i Warferdale Diamond 12.3 zvučnicima. Trenutno mi je Sony AV DH-790 pojačalo. Njega ću prodati kad ovo nabavim. A imam za prodati i Sony gramofon ps hx500. Na njemu sam stavio novu iglu januaru i imam nov remen za njega. Originalni koji je došao nisam nikad mijenjao. Originalnu iglu sam već bio mijenjao jednom i sad opet u januaru. Gramofon je uzet nekad u augustu 2020.g. igla koja je na njemu je naprednija od originalne, kao i remen koji nov i zapakovan. Riječ je o marki LP Gear. Iglu koju sam promijenio u januaru nisam bacio, već sam je ostavio u kutiju, pa bih i nju dao. Naravno riječ je o LP Gesr marki. Moja želja je oduvijek bio Technics gramofon, još od kraja 80-tih, ali kad sam 2020.g kupovao nisam ga mogao naći kod nas, pa sam uzeo ovaj Sony koji je zaista odličan, ali Technics je ipak nešto posebno. I sebi sam ga priuštio u martu. Sony gramofon je u odličnom stanju, nema.nikakvih nedostataka i kao nov je i ima opciju da se spoji sa kompjuterom i da ripuješ ploče.pa napisi raji kolko trazis kad si vec opisao u detalje... Stereo je zakon, naravno. Nadzivjece sve koncepte.
Zašto da brišem. To mu je jedna od funkcija. Tražim 500 KM za gramofon.
HI FI - BiH Audiofil
- VladaFBiH
#851 Re: HI FI - BiH Audiofil
- VladaFBiH
#852 Re: HI FI - BiH Audiofil
Ako neko ima za prodati crni Sony cdp-x222es (mora biti u dobroj stanju i imati ispravan laser) neka mi se javi. Može i cdp-x333s, cdp-x555es ali samo ako je nov laser.
- Better Man
#853 Re: HI FI - BiH Audiofil
Može. Koliko daješ?VladaFBiH wrote: ↑27/05/2026 14:02haj malo još smanji cijenu za raju pa da ga kupimBetter Man wrote: ↑16/05/2026 22:48
Zašto da brišem. To mu je jedna od funkcija. Tražim 500 KM za gramofon.![]()
- VladaFBiH
#854 Re: HI FI - BiH Audiofil
imaš ppBetter Man wrote: ↑27/05/2026 17:58Može. Koliko daješ?VladaFBiH wrote: ↑27/05/2026 14:02haj malo još smanji cijenu za raju pa da ga kupimBetter Man wrote: ↑16/05/2026 22:48
Zašto da brišem. To mu je jedna od funkcija. Tražim 500 KM za gramofon.![]()
-
r_faruk
#855 Re: HI FI - BiH Audiofil
Koja bi cijena bila za Sony AV DH-790 pojačalo?Better Man wrote: ↑16/05/2026 22:07 Za audiofile stereo je zakon. Ja planiram da uzmem dobro stereo pojačalo. Izbor mi je bio Marantz pm6007, ali kroz istraživanja sam otkrio da za moju namjenu slušanje gramofonskih ploča i cd-a je bolji izbor Rotel A8 ili A10 mkII ili A11 mkII, jer daju bolju zvučnu sliku, tačnije prenose zvuk onako kako je snimljen i daje više živosti u instrumentima za razliku od Marantza, koji malo ispegla zvuk. Da se razumijemo i Marantz i Rotel su kvalitetom odlična pojačala. Moj izbor će najvjerojatnije biti Rotel A11 MKII. i odlično će se uklopiti sa gramofonom Technics SL 1500C, cd playerom Marantz 6007 i Warferdale Diamond 12.3 zvučnicima. Trenutno mi je Sony AV DH-790 pojačalo. Njega ću prodati kad ovo nabavim. A imam za prodati i Sony gramofon ps hx500. Na njemu sam stavio novu iglu januaru i imam nov remen za njega. Originalni koji je došao nisam nikad mijenjao. Originalnu iglu sam već bio mijenjao jednom i sad opet u januaru. Gramofon je uzet nekad u augustu 2020.g. igla koja je na njemu je naprednija od originalne, kao i remen koji nov i zapakovan. Riječ je o marki LP Gear. Iglu koju sam promijenio u januaru nisam bacio, već sam je ostavio u kutiju, pa bih i nju dao. Naravno riječ je o LP Gesr marki. Moja želja je oduvijek bio Technics gramofon, još od kraja 80-tih, ali kad sam 2020.g kupovao nisam ga mogao naći kod nas, pa sam uzeo ovaj Sony koji je zaista odličan, ali Technics je ipak nešto posebno. I sebi sam ga priuštio u martu. Sony gramofon je u odličnom stanju, nema.nikakvih nedostataka i kao nov je i ima opciju da se spoji sa kompjuterom i da ripuješ ploče.
- Better Man
#856 Re: HI FI - BiH Audiofil
Nisam još uzeo stereo pojačalo. tako da kad to uradim, onda ću ovo prodati.r_faruk wrote: ↑29/05/2026 10:00Koja bi cijena bila za Sony AV DH-790 pojačalo?Better Man wrote: ↑16/05/2026 22:07 Za audiofile stereo je zakon. Ja planiram da uzmem dobro stereo pojačalo. Izbor mi je bio Marantz pm6007, ali kroz istraživanja sam otkrio da za moju namjenu slušanje gramofonskih ploča i cd-a je bolji izbor Rotel A8 ili A10 mkII ili A11 mkII, jer daju bolju zvučnu sliku, tačnije prenose zvuk onako kako je snimljen i daje više živosti u instrumentima za razliku od Marantza, koji malo ispegla zvuk. Da se razumijemo i Marantz i Rotel su kvalitetom odlična pojačala. Moj izbor će najvjerojatnije biti Rotel A11 MKII. i odlično će se uklopiti sa gramofonom Technics SL 1500C, cd playerom Marantz 6007 i Warferdale Diamond 12.3 zvučnicima. Trenutno mi je Sony AV DH-790 pojačalo. Njega ću prodati kad ovo nabavim. A imam za prodati i Sony gramofon ps hx500. Na njemu sam stavio novu iglu januaru i imam nov remen za njega. Originalni koji je došao nisam nikad mijenjao. Originalnu iglu sam već bio mijenjao jednom i sad opet u januaru. Gramofon je uzet nekad u augustu 2020.g. igla koja je na njemu je naprednija od originalne, kao i remen koji nov i zapakovan. Riječ je o marki LP Gear. Iglu koju sam promijenio u januaru nisam bacio, već sam je ostavio u kutiju, pa bih i nju dao. Naravno riječ je o LP Gesr marki. Moja želja je oduvijek bio Technics gramofon, još od kraja 80-tih, ali kad sam 2020.g kupovao nisam ga mogao naći kod nas, pa sam uzeo ovaj Sony koji je zaista odličan, ali Technics je ipak nešto posebno. I sebi sam ga priuštio u martu. Sony gramofon je u odličnom stanju, nema.nikakvih nedostataka i kao nov je i ima opciju da se spoji sa kompjuterom i da ripuješ ploče.
- VladaFBiH
#857 Re: HI FI - BiH Audiofil
Zaboravih te pitati - kako si zadovoljan sa novim Technics SL 1500C. Znam da je zvijer ali me baš interesuje mišljenje iz prve ruke.Better Man wrote: ↑29/05/2026 11:04Nisam još uzeo stereo pojačalo. tako da kad to uradim, onda ću ovo prodati.r_faruk wrote: ↑29/05/2026 10:00Koja bi cijena bila za Sony AV DH-790 pojačalo?Better Man wrote: ↑16/05/2026 22:07 Za audiofile stereo je zakon. Ja planiram da uzmem dobro stereo pojačalo. Izbor mi je bio Marantz pm6007, ali kroz istraživanja sam otkrio da za moju namjenu slušanje gramofonskih ploča i cd-a je bolji izbor Rotel A8 ili A10 mkII ili A11 mkII, jer daju bolju zvučnu sliku, tačnije prenose zvuk onako kako je snimljen i daje više živosti u instrumentima za razliku od Marantza, koji malo ispegla zvuk. Da se razumijemo i Marantz i Rotel su kvalitetom odlična pojačala. Moj izbor će najvjerojatnije biti Rotel A11 MKII. i odlično će se uklopiti sa gramofonom Technics SL 1500C, cd playerom Marantz 6007 i Warferdale Diamond 12.3 zvučnicima. Trenutno mi je Sony AV DH-790 pojačalo. Njega ću prodati kad ovo nabavim. A imam za prodati i Sony gramofon ps hx500. Na njemu sam stavio novu iglu januaru i imam nov remen za njega. Originalni koji je došao nisam nikad mijenjao. Originalnu iglu sam već bio mijenjao jednom i sad opet u januaru. Gramofon je uzet nekad u augustu 2020.g. igla koja je na njemu je naprednija od originalne, kao i remen koji nov i zapakovan. Riječ je o marki LP Gear. Iglu koju sam promijenio u januaru nisam bacio, već sam je ostavio u kutiju, pa bih i nju dao. Naravno riječ je o LP Gesr marki. Moja želja je oduvijek bio Technics gramofon, još od kraja 80-tih, ali kad sam 2020.g kupovao nisam ga mogao naći kod nas, pa sam uzeo ovaj Sony koji je zaista odličan, ali Technics je ipak nešto posebno. I sebi sam ga priuštio u martu. Sony gramofon je u odličnom stanju, nema.nikakvih nedostataka i kao nov je i ima opciju da se spoji sa kompjuterom i da ripuješ ploče.
- Better Man
#858 Re: HI FI - BiH Audiofil
Prezadovoljan. Sony je bio dobar, ali ovo je baš zvijer. Koliko god i jedan i drugi od strane What is hi-fi bili ocjenjeni sa maximalnih 5 zvjezdica po sva tri parametra, Techincs je ipak klasa iznad.VladaFBiH wrote: ↑01/06/2026 14:32Zaboravih te pitati - kako si zadovoljan sa novim Technics SL 1500C. Znam da je zvijer ali me baš interesuje mišljenje iz prve ruke.Better Man wrote: ↑29/05/2026 11:04Nisam još uzeo stereo pojačalo. tako da kad to uradim, onda ću ovo prodati.