Heroji trece Gimnazije(besplatna knjiga)
-
Pravda30
#1 Heroji trece Gimnazije(besplatna knjiga)
http://www.iis.unsa.ba/posebna/gimnazija/index.html
Jos uvijek nisam sve procitao pa ne mogu dati konacno misljenje ali knjiga mi se cini interesantnom a vjerovatno da ima i onih koji ce naci sebe u ovoj "prici"...
Jos uvijek nisam sve procitao pa ne mogu dati konacno misljenje ali knjiga mi se cini interesantnom a vjerovatno da ima i onih koji ce naci sebe u ovoj "prici"...
- pitt
David Berman je profa na mom faksu. Covjek je naprosto fasciniran Bosnom i Sarajevom. Upoznao sam ga '97 u Sarajevu kada je dosao da razgovara sa mojom sestrom koja je bas isla u 3. Gimnaziju dok je on radio na ovoj knjizi. Ne sjecam se da je tebe ake ikad spomenuo 
-
magnifico
kasno je onda stigo taj profapitt wrote:David Berman je profa na mom faksu. Covjek je naprosto fasciniran Bosnom i Sarajevom. Upoznao sam ga '97 u Sarajevu kada je dosao da razgovara sa mojom sestrom koja je bas isla u 3. Gimnaziju dok je on radio na ovoj knjizi. Ne sjecam se da je tebe ake ikad spomenuo
ja maturiro jednu godinu prije andje
mores mislit koliko je zakasnio
-
magnifico
ide, ali ovo je vise prilagodjeno nasem mentalitetu
btw, znam dosta raje i iz druge
nekako se poklapa
Those were the days of our lives
The bad things in life were so few
Those days are all gone now but one thing is true
When I look and I find I still love you
btw, znam dosta raje i iz druge
nekako se poklapa
Those were the days of our lives
The bad things in life were so few
Those days are all gone now but one thing is true
When I look and I find I still love you
-
margareta
Izvini "pitt" mislim da su 3. Gimnazija kao i II u vlasnistvu "Stranke Za Vlast" i obrazovanje.pitt wrote:David Berman je profa na mom faksu. Covjek je naprosto fasciniran Bosnom i Sarajevom. Upoznao sam ga '97 u Sarajevu kada je dosao da razgovara sa mojom sestrom koja je bas isla u 3. Gimnaziju dok je on radio na ovoj knjizi. Ne sjecam se da je tebe ake ikad spomenuo
Zapravo i ja nikada nisam prestala biti fascinirana nasom Bosnom
i Sa. Mogu tek misliti kako fascinantno izgledamo normalnim
-
margareta
Tako Pitt stvarno plemenito sa tvoje strane. Doduse nekima ni ta skolska naobrazba nece izmjeniti kulturni milje. Nadogradnja na vec urodjeni QI
dodatno KUCNI ODGOJ jeste vec NESTO. Izvinjavam se ova stranica je politika-izgleda da se neko prebacio kulturno sa kulture na politiku.
Pozdravi prof. francuskog.Divna zena i dama zaista.
dodatno KUCNI ODGOJ jeste vec NESTO. Izvinjavam se ova stranica je politika-izgleda da se neko prebacio kulturno sa kulture na politiku.
Pozdravi prof. francuskog.Divna zena i dama zaista.
-
cowboy
Kakav pamflet? Pamfleti obicno nesto reklamiraju (bilo da je to proizvod, ili religiozna poruka, ili mozda mogu biti dio politicke kampanje). Pamflet je isprintani list papira (moze biti jedan papir ili vise). Pamflet nikad nije ukoricen, kao knjiga.@ke wrote:iskoristio bih priliku da pozdravim Olgu Djerkovic![]()
inace knjiga je najobicniji pamflet, zbog toga je i besplatna
Znaci, knjiga ne moze biti pamflet jer su to dva razlicita pojma. Drugo, ako je vec smatras pamfletom, dakle reklamnom alatkom, sta po tebi konkretno ova knjiga reklamira (ili propagira)??
-
@ke
knjiga propagira bosnjacku stranu u gradjanskom ratu u bih
najobicniji primjer je kad se prica o snajperistima sa grbavice,
a naravno ne pominju snajperi koji su pucali po grbavici, pa cak i iz same zgrade trece gimnazije
ako neko misli da snajperi nisu pucali po grbavici, neka kaze slobodno da lazem
pitt, u skolu umjesto ucenika ulazi vojska, tako da je svaka prica o odlasku u skolu pod granatama izlisna
osim toga kakvi su to ljudi koji salju svoju djecu u skolu koja je pod udarom snajpera i pod granatama

a naravno ne pominju snajperi koji su pucali po grbavici, pa cak i iz same zgrade trece gimnazije
pitt, u skolu umjesto ucenika ulazi vojska, tako da je svaka prica o odlasku u skolu pod granatama izlisna
osim toga kakvi su to ljudi koji salju svoju djecu u skolu koja je pod udarom snajpera i pod granatama
- pitt
Ake,
Niko ne osporava da je bilo snajpera i sa ove strane. U mnogo manjem broju, al nejse
bilo ih je.
Samo zato sto je autor izabrao da pise o trecoj gimnaziji po tebi je pamflet a da je neko napisao o isti materijal o Lukavickoj Gimnaziji (ako i postoji doticna institucija) onda bi bilo drugacije. Covjek je izabrao sta je izabrao a to je tvoje subjektivno misljenje da je knjiga pamflet.
Rat je trajao malo duze od par mjeseci Ake, i nije se moglo provesti cijelo vrijeme u podrumu. Dosta je sto su nam mladost ukrali, zar je trebalo da im dopustimo i da nas zatupe? Da sjedimo kuci i cumaramo dok se normalni ljudi obrazuju? Ja sam svaki dan pjesacio od Buca Potoka do V Gimnazije (na Obali) i sekunde mi nije zao. To me je odrzalo, koliko-toliko normalnim.
Niko ne osporava da je bilo snajpera i sa ove strane. U mnogo manjem broju, al nejse
Samo zato sto je autor izabrao da pise o trecoj gimnaziji po tebi je pamflet a da je neko napisao o isti materijal o Lukavickoj Gimnaziji (ako i postoji doticna institucija) onda bi bilo drugacije. Covjek je izabrao sta je izabrao a to je tvoje subjektivno misljenje da je knjiga pamflet.
Rat je trajao malo duze od par mjeseci Ake, i nije se moglo provesti cijelo vrijeme u podrumu. Dosta je sto su nam mladost ukrali, zar je trebalo da im dopustimo i da nas zatupe? Da sjedimo kuci i cumaramo dok se normalni ljudi obrazuju? Ja sam svaki dan pjesacio od Buca Potoka do V Gimnazije (na Obali) i sekunde mi nije zao. To me je odrzalo, koliko-toliko normalnim.
-
@ke
snajpera je jako mnogo bilo i sa vase strane, nemoj biti naivan, a zgodnih mjesta koliko hocespitt wrote:Ake,
Niko ne osporava da je bilo snajpera i sa ove strane. U mnogo manjem broju, al nejsebilo ih je.
lukavica je bila ko na dlanu, nedzarici, rajlovac, vogosca, o grbavici da i ne pricam, vjeruj mi da je na stotine ljudi tako ubijeno
samo sto se ne pise, kao u ovoj knjizi, pa ljudi i ne znaju
naravno da postoji, pa i na drugoj strani djeca valjda idu u skolupitt wrote:Samo zato sto je autor izabrao da pise o trecoj gimnaziji po tebi je pamflet a da je neko napisao o isti materijal o Lukavickoj Gimnaziji (ako i postoji doticna institucija) onda bi bilo drugacije.
nego nema veze sta je autor odabrao, nego kako je to uradio,
a uradjeno je vrlo lose, to je naravno moje subjektivno misljenje
inace svaka cast na linku, podsjetio sam se nekih imena i nekih drugih vremena
interesuje me ako neko zna gdje je zavrsio softic sead, moj bivsi prof iz matematike,
nigdje se ne spominje
-
cowboy
Ali zasto je to tako Ake? Zasto svijet ne zna srpsku verziju rata u BIH i opsade Sarajeva? Urota, sta li? Bjelosvjetsko-fundamentalisticko-vatikanska zavjera, nejvjerovatnije. Oni ce meni da pisu knjige/pamflete, majku li im njihovu....@ke wrote:snajpera je jako mnogo bilo i sa vase strane, nemoj biti naivan, a zgodnih mjesta koliko hocespitt wrote:Ake,
Niko ne osporava da je bilo snajpera i sa ove strane. U mnogo manjem broju, al nejsebilo ih je.
![]()
lukavica je bila ko na dlanu, nedzarici, rajlovac, vogosca, o grbavici da i ne pricam, vjeruj mi da je na stotine ljudi tako ubijeno![]()
samo sto se ne pise, kao u ovoj knjizi, pa ljudi i ne znaju
naravno da postoji, pa i na drugoj strani djeca valjda idu u skolupitt wrote:Samo zato sto je autor izabrao da pise o trecoj gimnaziji po tebi je pamflet a da je neko napisao o isti materijal o Lukavickoj Gimnaziji (ako i postoji doticna institucija) onda bi bilo drugacije.
nego nema veze sta je autor odabrao, nego kako je to uradio,
a uradjeno je vrlo lose, to je naravno moje subjektivno misljenje![]()
inace svaka cast na linku, podsjetio sam se nekih imena i nekih drugih vremena
interesuje me ako neko zna gdje je zavrsio softic sead, moj bivsi prof iz matematike,
nigdje se ne spominje
- DiplomataSaSela
A sta je trebalo gadjat grbavicu cokoladama ili pustit da nas pobiju@ke wrote:knjiga propagira bosnjacku stranu u gradjanskom ratu u bih![]()
a naravno ne pominju snajperi koji su pucali po grbavici, pa cak i iz same zgrade trece gimnazije![]()
osim toga kakvi su to ljudi koji salju svoju djecu u skolu koja je pod udarom snajpera i pod granatama![]()
Knjiga je super i ne propagira nikog u odbrambenom a ne gradjanskom ratu
-
Pravda30
To da se ne svida "Aketu" i "akicima" je najbolji dokaz da je knjiga dobra.
Inace ja nisam isao u tu gimnaziju i ne znam sta se desavalo u njoj(mada mogu da predpostavim jer sam dozivljao isto samo na drugom mjestu) ali sam znao da ce ovo obradovati mnoge jer to su uspomene koje se ne zaboravljaju.. teska vremena kojih se treba sjecati i koja treba prepricavati...
Inace predlazem vam da pregledate ovu stranicu, izvrsna je. Na njoj sam do sada procitao na stotine izvrsnih dokumenata... Svaka cast ljudiama koji je obraduju i ovome Institutu!
Inace ja nisam isao u tu gimnaziju i ne znam sta se desavalo u njoj(mada mogu da predpostavim jer sam dozivljao isto samo na drugom mjestu) ali sam znao da ce ovo obradovati mnoge jer to su uspomene koje se ne zaboravljaju.. teska vremena kojih se treba sjecati i koja treba prepricavati...
Inace predlazem vam da pregledate ovu stranicu, izvrsna je. Na njoj sam do sada procitao na stotine izvrsnih dokumenata... Svaka cast ljudiama koji je obraduju i ovome Institutu!