Evo teme u kojoj se ne radi o političarima, sportistima, akademicima već o običnim ljudima koji nisu motivirani ničim drugim izuzev čiste humanosti i suosjećaja i zato za ovakve podvige ne mogu postojati neka podijeljena mišljenja.
Istinski nadljudi koji uvijek budu brzo zaboravljeni. Oni su ljudi koji trebaju biti ličnost dana, ličnost mjeseca ili ličnost godine.
HUSO SINANOVIĆ
Huso Sinanović je čovjek koji doazuje da su heroji stvari i žive među nama - i to u Bosni i Hercegovini.
Dokazuje to i njegov nesebičan čin - kada je spasio život djevojčice iz nabujale rijeke Bosne.
"Ponosan na svog komšiju, koji danas ušao u nabujalu rijeku Bosnu i spasio život djevojčici koju je nosila voda.
Naočigled mnogih posmatrača, on je jedini smogao hrabrosti i snage iako se boji vode.
Prvo je pukušao da joj doda štap kada je vidio da djevojčica nema snage da se izvuče, hrabro je ušao u rijeku i dodao joj ruku i tako spasio život.
Radi se o čovjeku koji je jako vrijedan kao i njegova porodica. Hvala ti HUSO u moje ime", napisao je Elvir Bajrić putem Facebooka.
(Izvor: radiosarajevo)
Heroji među nama
-
Piaty
-
Nierika
#3 Re: Heroji među nama
Ima na yt dosta videa na tu temu (real life heroes), obično ih gledam kad postanem previše pesimistična ili mi se poljulja vjera u ljudski rod (i pomaže). 
- ¤ jelena ¤
#4 Re: Heroji među nama
Istinski herojski čin.
Imena ovakvih izuzetnih pojedinaca i priče o njma trebalo bi da budu stvar opšte kulture koju i svako dijete zna u ovoj zemlji...
Imena ovakvih izuzetnih pojedinaca i priče o njma trebalo bi da budu stvar opšte kulture koju i svako dijete zna u ovoj zemlji...
-
Nierika
#5 Re: Heroji među nama
I slažem se i ne slažem, kako kad.
-
Piaty
-
Piaty
#7 Re: Heroji među nama
Dvanaestogodisnji heroj BEN FIELDS!
Dječak iz Tulse je postupio kao pravi heroj kada je razbio prednje staklo automobila kako bi spasio bebu u njemu.
Tog je četvrtka vrućina bila nepodnošljiva, vijesti su čak izjavile da je to bio najtopliji dan ove godine.
Tijekom tog toplotnog udara, 12-godišnji Ben je sa svojom mamom, Nikki Fields, došao u supermarket kako bi obavio kupovinu – no naišao je na nešto nevjerojatno.
Na parkiralištu, beba je bila zaključana u automobilu.
Ben i Nikki su primijetili da 2-godišnje dijete plače na vrućini u automobilu, bez zraka. Svi prozori su bili potpuno zatvoreni, a vrata zaključana.
Djetetovi roditelji nisu bili u blizini tako da je 12-godišnjak odlučio djelovati.
Dok je njegova majka nazivala policiju i hitnu, Ben je uzeo uže s metalom za povezivanje tereta iz automobila te je njime počeo udarati u prozore, kada to nije upalilo prešao je na prednje staklo automobila.
Mislio sam da će biti lakše jer je veće“, rekao je dječak. Uspio je malo razbiti staklo, ali ni to nije bilo dovoljno. Tada se popeo na vozilo te je počeo nogama udarati u staklo koje je počelo pucati. Konačno, zakačio je uže s metalom kroz malu rupu u staklu kako bi ga mogao potpuno probiti.
Stavio sam kuku u rupu na staklu te sam ju povukao. Uspio sam ući i otključati automobil“, rekao je.
Uspio je doći do bebe i iznijeti ju van na sigurno.
Otprilike u to vrijeme stigla je policija i hitna. Uspjeli su pronaći djetetovu majku koja je tvrdila da je s djetetom u automobilu bila još jedna odrasla osoba kada je ona napustila automobil. Policija joj je odlučila napisati kaznu i započeti istragu.
No, liječnici su pregledali dijete koje je bilo popuno neozlijeđeno – bilo je uzrujano, ali je sve ostalo bilo u redu. Zahvaljujući Benovoj brzoj reakciji, dječak je bio na sigurnom.
Dječak iz Tulse je postupio kao pravi heroj kada je razbio prednje staklo automobila kako bi spasio bebu u njemu.
Tog je četvrtka vrućina bila nepodnošljiva, vijesti su čak izjavile da je to bio najtopliji dan ove godine.
Tijekom tog toplotnog udara, 12-godišnji Ben je sa svojom mamom, Nikki Fields, došao u supermarket kako bi obavio kupovinu – no naišao je na nešto nevjerojatno.
Na parkiralištu, beba je bila zaključana u automobilu.
Ben i Nikki su primijetili da 2-godišnje dijete plače na vrućini u automobilu, bez zraka. Svi prozori su bili potpuno zatvoreni, a vrata zaključana.
Djetetovi roditelji nisu bili u blizini tako da je 12-godišnjak odlučio djelovati.
Dok je njegova majka nazivala policiju i hitnu, Ben je uzeo uže s metalom za povezivanje tereta iz automobila te je njime počeo udarati u prozore, kada to nije upalilo prešao je na prednje staklo automobila.
Mislio sam da će biti lakše jer je veće“, rekao je dječak. Uspio je malo razbiti staklo, ali ni to nije bilo dovoljno. Tada se popeo na vozilo te je počeo nogama udarati u staklo koje je počelo pucati. Konačno, zakačio je uže s metalom kroz malu rupu u staklu kako bi ga mogao potpuno probiti.
Stavio sam kuku u rupu na staklu te sam ju povukao. Uspio sam ući i otključati automobil“, rekao je.
Uspio je doći do bebe i iznijeti ju van na sigurno.
Otprilike u to vrijeme stigla je policija i hitna. Uspjeli su pronaći djetetovu majku koja je tvrdila da je s djetetom u automobilu bila još jedna odrasla osoba kada je ona napustila automobil. Policija joj je odlučila napisati kaznu i započeti istragu.
No, liječnici su pregledali dijete koje je bilo popuno neozlijeđeno – bilo je uzrujano, ali je sve ostalo bilo u redu. Zahvaljujući Benovoj brzoj reakciji, dječak je bio na sigurnom.
-
Piaty
#8 Re: Heroji među nama
Da mu Bog da lijepe penzionerske dane i da ih do smrti provede bez bolesti i ikakvih tegoba.27decembar wrote: ↑09/01/2022 19:17 Vozač heroj: Ostao priseban i spasio živote 15 učenika nakon sudara, a od sutra je u mirovini
https://www.24sata.hr/news/vozac-heroj- ... ini-768715