Hercegovacki Hrvati vs Hrvatski Hrvati
-
basta sljezove boje
ovo je stara tema. Zalila se stranka od Lijanovica prije 3-4 godine zbog izjava Bisere Turkovic, ambasadorice BiH svuda i svakuda, sto je negdje izjavila kako su gradjani Bosne i Hercegovine jedino Bosanci
-
basta sljezove boje
merhametli dusa
Hercegovci stvarno imaju poseban image u Hrvatskoj. Nisam jos cula vic o Bosancu u bijelim carapama ili Bosancima i mobitelima
Ispovjeda se Hercegovac fratru. I tako nabraja on grijehe, i prestane, a fratar suti i ceka dalje. Vidi Hercegovac da fratar misli da on ima jos grijeha, te ce mu: Nemam vise, znate, ja sam vam Hercegovac. Na to ce mu fratar: Nije ti to grijeh sinko, to ti je sramota...
Hercegovci stvarno imaju poseban image u Hrvatskoj. Nisam jos cula vic o Bosancu u bijelim carapama ili Bosancima i mobitelima
Ispovjeda se Hercegovac fratru. I tako nabraja on grijehe, i prestane, a fratar suti i ceka dalje. Vidi Hercegovac da fratar misli da on ima jos grijeha, te ce mu: Nemam vise, znate, ja sam vam Hercegovac. Na to ce mu fratar: Nije ti to grijeh sinko, to ti je sramota...
- karabaja-x
- Location: mangala mangala (ako ste a big fish in a small pond, morate adoptirat a low key profile)
basta sljezove boje wrote:merhametli dusa![]()
- dalmatinka
Moja omiljena tema
Šteta što je to samo još jedan stereotip. u stvari možda je bolje da se ne raspišem, ali Hercegovci tom stereotipu mogu zahvaliti jednoj "odabranoj" grupi koja se prilično gura u javni život, a na žalost nemaju ni jednu jedinu pozitivnu osobinu. Zbog njih stradavaju ni krivi ni dužni oni ostali. 
-
proljetni kauboj
Vise je to stvar leksike, jer tko jos danas kaze "Ujedinjeno kraljevstvo Velike Britanije i Sjeverne Irske" u najboljem slucaju ljudi to krste kao Velika Britanija ili jos jednostavnije Engleska.
By the way, pogresna je teza kada se govori o nekoj "hrvatskoj Hercegovini".
Analize pokazuju da sto se tice hrvatskog puka u BIH, kojeg je 1991. bilo nesto vise od 700 000, tek oko 200-250 000 dakle 1/3 zivi na podrucju Zapadne Hercegovine, a pola milijuna Hrvata u BIH zivi na prostoru Sredisnje Bosne, Sarajeva, Tuzle, Brckog, Posavine.
Jedino je cinjenica da su Hrvati u Zap. Hercegovini naseljeni na 95% cistim etnickim prostorima dok su u Bosni razbacani i zive cesto kao manjina na odredjenom podrucju.
Sto se tice Hercegovaca, oni su Hrvatima uopce, nesto kao Sandzaklije Bosnjacima, dakle ljudi nesto surovijeg mentaliteta , sa istancanim smislom za biznis
Analize pokazuju da sto se tice hrvatskog puka u BIH, kojeg je 1991. bilo nesto vise od 700 000, tek oko 200-250 000 dakle 1/3 zivi na podrucju Zapadne Hercegovine, a pola milijuna Hrvata u BIH zivi na prostoru Sredisnje Bosne, Sarajeva, Tuzle, Brckog, Posavine.
Jedino je cinjenica da su Hrvati u Zap. Hercegovini naseljeni na 95% cistim etnickim prostorima dok su u Bosni razbacani i zive cesto kao manjina na odredjenom podrucju.
Sto se tice Hercegovaca, oni su Hrvatima uopce, nesto kao Sandzaklije Bosnjacima, dakle ljudi nesto surovijeg mentaliteta , sa istancanim smislom za biznis
-
basta sljezove boje
-
klixober
..i kriminalproljetni kauboj wrote:Vise je to stvar leksike, jer tko jos danas kaze "Ujedinjeno kraljevstvo Velike Britanije i Sjeverne Irske" u najboljem slucaju ljudi to krste kao Velika Britanija ili jos jednostavnije Engleska.
- pike
Pa valjda ne mogu skontatartzy wrote:Nije mi jasno kako ljudi ne primijete kada im toliko mozdanih celija odumre....
Inace se ovaj novinar upalio ko kutnjak...tolko energije i vremena potroseno na budalastinu. Pitam se da li ovaj novinar ima pametnijeg posla??? Izgleda da nema.
-
basta sljezove boje
skociti ce cijena blitveFratris wrote:Ja bi najradije jedan fini referendum pa da se mi Bosanci otcijepimo od jebenih Hercegovaca. I to svih, i Bosnjaka, i Hrvata, i Srba. Eto im Hercegovina, pa se ne moraju buniti kad ja kazem da sam iz Bosne, a ne neke tamo Bosne i Hercegovine.
- Citizen-X
A koji hrvatski hrvati?
Gojko Susak?
Zdravko Mamic?
Ivica Rakitic?
Luka Modric?
Ciro Blazevic?
Jura Stublic?
Indira Vladic?
Super hrvati i ja im nemam sta prigovorit osim ovijeh par da ne pravim unutaretnicku segregaciju

Gojko Susak?
Zdravko Mamic?
Ivica Rakitic?
Luka Modric?
Ciro Blazevic?
Jura Stublic?
Indira Vladic?
Super hrvati i ja im nemam sta prigovorit osim ovijeh par da ne pravim unutaretnicku segregaciju