HERBALIFE - suplja ili fakat

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Ublehas

#1 HERBALIFE - suplja ili fakat

Post by Ublehas »

Nekidan sam prisustvovao prezentaciji Herbalife-a, pozvao me jaran koji se zadao to, on jeste fakat izgubio koju kilu onako brzo ali ono je meni nigdje veze, to pricaju kako je to zdravo, naki doktori nobelovci stoje iza toga, oficijelna hrana milanskog Intera, i na kraju to kosta 90 KM po kutiji i ako hoces si dobro, cijedi to dok si ziv inace vrati se sve itd. itd. Samo cinjenica je da neki likovi koji to vode uzimaju finu lovu za to, pa kako, sta?
atom62

#2 Re: HERBALIFE - suplja ili fakat

Post by atom62 »

smece je to ne kupuj. radi se o apsolutnoj gluposti a uz to jos medicinski-farmakoloskoj besmislici. to ti je negdje kao vidovita beba al na americki nacin! marketinski herbalife radi kao kolona tj. kupac trazi kupca i na njemu (tebi ztaradjuje), onda ti trazis dalje etc.
ako zaista zelis smrsati formula je vrlo jednostavna. moras imati negativni energestki bilans, tj. manje kalorija unijeti nego sto potrosis! vjeruj mi znam o cemu pisem.
atko

#3 Re: HERBALIFE - suplja ili fakat

Post by atko »

HERBALIFE - suplja ili fakat ???

Utvom pitanju se nalazi i odgovor

fakat suplja :D :wink:
Borej

#4 Re: HERBALIFE - suplja ili fakat

Post by Borej »

kako sta, nick ti je bash u skladu s temom :D

ubleha ali da pojednostavim do kraja, pojedi dvije "vitaminske" tablete i popij sejk, sve to papreno plati pa ces smrsat sto je logicno jer unos hrane smanjis za nekoliko puta, nema druge nego smrsat. u tim sejkovima i tebletama koje su zamjena za obrok ima neki ivtamina koji ti pomazu da prezivis, a vjerovatno neke od tih vitamina koriste fudblarei intera isto kao sto ih koriste i fudbaleri zelje... :D
alica.k

#5 Re: HERBALIFE - suplja ili fakat

Post by alica.k »

suplja, sestra je pila sve po uputstvima nikad grama nije izgubila.
Daphna

#6 Re: HERBALIFE - suplja ili fakat

Post by Daphna »

Ublehas wrote:Nekidan sam prisustvovao prezentaciji Herbalife-a, pozvao me jaran koji se zadao to, on jeste fakat izgubio koju kilu onako brzo ali ono je meni nigdje veze, to pricaju kako je to zdravo, naki doktori nobelovci stoje iza toga, oficijelna hrana milanskog Intera, i na kraju to kosta 90 KM po kutiji i ako hoces si dobro, cijedi to dok si ziv inace vrati se sve itd. itd. Samo cinjenica je da neki likovi koji to vode uzimaju finu lovu za to, pa kako, sta?
OOoooooooooo... Šuplja itekako...

Nedavno sam prisustvovala "seminaru" u organizaciji Herbalife-a. Sve je krenulo kao poziv na razgovor za posao... Lafo wellnes i ti fazoni! Kad tamo... Čista reklama njihovih prizvoda. Hajde, natjeram se ja da dođem, da vidim šta je to...

"Predavači" domaćice, pekari, i ko zna šta još koji su ili bili predebeli, ili su imali problema sa aknama... bla bla bla... Probali herbalife proizvode i sada su svi liejpi, zdavi, pametni puni elana... Puštaju nam preglasnu muziku, aplaudiraju, skaču...

KAžu, nisu tu zbog novca, tu su da nama unaprijede život, promijene životne navike... Kako bi i mi, jelte, postali lijepi, zdravi a uz to i bogati kao oni. I ne, nisu zbog novca tu, ali su nas svako malo bombardovali fotkama svojih čekova... Gdje su cifre išle i do nekoliko hiljada... Zelembaća, molim vas lijepo!

I tako kažu oni, hobi, dodatni posao... Lova pljušti na sve strane, kompanije ih šalje na usavršavanja, besplatna putovanja... Pa nam puste snimke tih nekih njihovih seminara po bijelom svijetu... Tamo ludi Ameri skaču po bini, onaj čikica kao propovijednik govori kako su svi koji ne koriste herbalife luzeri... Masa histerično aplaudira... Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa... Da vas ne gnjavim više!

Uglavnom, po meni čista prodaja magle... Ne kažem da preparati nisu nekome pomogli, ali... Ako ja to čudo (by the way, probala sam famozni šejk) moram piti do kraja svog života, iz straha da se kilogrami ne vrate... Neka hvala! Držim se svoje ishrane bogate voćem i povrćem, fizičkih aktivnosti, ne konzumiranja alkohola i cigareta... I eto meni moje vitke linije bez herbalifa i sličnih sr.nja!

Joj, da... Sad se sjetih. Kaže meni ona teta, koja je kao bila moj mentor, eto draga ako želiš početi da radiš, moraš i sama konzumirati te proizvode... Mada vidim da fino izgledaš, nemaš masnih naslaga... Pokušali bi i za tebe napraviti neki program! Znaš, student si, možda nešto za koncentraciju (kao da mi nije dovoljna jabuka pred spavanje :mrgreen: )... Bla bla... Samoreklama je najbolja reklama, kako ćeš prodavati ljudim anešto što i sama ne probaš... Da bi došli do dijela gdje meni teta kaže kako ja moram dati 222,45 km za onu torbicu herbalife-a u kojoj se nalaze 4 preparata... Za mene, naravno!

How yes no... Hvala i doviđenja :mrgreen:
Last edited by Daphna on 12/02/2009 12:00, edited 2 times in total.
atko

#7 Re: HERBALIFE - suplja ili fakat

Post by atko »

Uzmes jednu bananu, i 6 kasika meda recimo, smikasas u blenderu pola pojedes prije nedoruckovanja, pola pojedes prije nerucanja a prije neveceranja popijes dvije case vode ... pa ces da vidis kako se mrsa :D ... naravno taj mix ti sluzi da opskrbi organizam minimumo potrebne energije da se ne srusis od gladi a ostatak energije organizam pocne iz masnih naslaga da nadoknadjuje ali to ide sporije ;)

Eh sad, med i banane sve prirodno i zdravo 101% ... a koliko je tvoj organizam u stanju da se prlagodi na drasticne promjene to mogu pokazati rezultati nalaza poslije izvjesnog vremena ... eto to ti je taj princip sam osto ti u herbalife-u uzmu jos debelu lovu za to i ispadnes zadnji levat ;)

Ne postoji magicna tablet, ako imas viska kilograma, sjeti se koliko godina si svaku vecer mezio uz TV ;)

Dobar dorucak, normalan rucak i minimalna vecera i fokusirati se na sto zdraviju hranu
A visak kg smanjis povecanim fizickim aktivnostima ;)

Sve ostalo je ubleha, a cijenu platis prije ili kasnije;)
spanc777

#8 Re: HERBALIFE - suplja ili fakat

Post by spanc777 »

100% obmana naroda, iz licnog iskustva i iskustva kolega koji su korsitili isto...PREVARA
mjezinovicm

#9 Re: HERBALIFE - suplja ili fakat

Post by mjezinovicm »

ŠUPLJA

MOJOJ ŽENI I KČERKI KOJA BOLUJE OD EPILEPSIJE NA NAGOVOR TIH POLUPISMENIH MENTORA UTRPALI SU RAZNIH
PROIZVODA U VRJEDNOSTI OD 900KM. ČERKA MI JE ZAVRŠILA U BOLNICI A JA SAM USPIO ZA POLA GODINE ČEKANJA
DA MI VRATE POLA PARA.NEKA SE DOBRO ČUVAJU SVI ONI KOJI IMAJU BILO KAKVE TEGOBE,JER SU ONI NAJ INTERESANTIJI
LETEČIM MENTORMA KOJI SAMO GLEDAJU SVOJU PROVIZIJU ANEKI ČAK I NEZNAJU PROČITAT KAKO SE KOJI PREPARAT
ZOVE. IZ MOG ISKUSTVA MOGU SAMO REČI DALEKO IM KUČA OD MOJE
dadoka84

#10 Re: HERBALIFE - suplja ili fakat

Post by dadoka84 »

Moja bivsa djevojka se uclanila bila kod njih. Pored svega je mjesecno placala 170 km za preparate za skidanje kilograma. Nije bilo gotovo nikakvog ucinka. Tek kad se pocela vise kretati i kad je izbacila slatko, i masno iz ishrane izgubila je 17 kg. A da ne pricam nakon sto je otisla na jedan seminar u halidu inn kako je pocela pricati o cekovima, milionima i skupim putovanjima ;D Klasicno MLM ispiranje mozga.
Daphna

#11 Re: HERBALIFE - suplja ili fakat

Post by Daphna »

Ali što je najgore, daju oglas za posao... I raja se prijavi, kome ne treba novac sada? Pozovu te na razgovor a onda te bukvalno vrbuju da postaneš jedan od njih... Katastrofa! Ljudi samo gledaju kako da izmuzu još više para!

Ja se ismijala na seminaru, koje nebuloze pričaju! Možda im to prolazi kod nekih... Ali meni sa nekim medicinskim predznanjem prodati tu priču? Nigdje veze!
Ublehas

#12 Re: HERBALIFE - suplja ili fakat

Post by Ublehas »

Ma nije mi ni na kraj pameti da to uzimam, debeo nisam (mozda jedno 5-6 kila dole bi mi dobro doslo :D ), nije mi ni bila namjera, pozvan sam bio na prezentaciju eto onako, cisto prijateljski i neobavezno. Da se razumijemo, za mene je to sranje i prije a poslije ovog sijela jos i vise. Ovaj jaran opet zapeo da je to prava stvar, valjda sto je fakat smrsao dosta ( a i trebalo mu je), pa me upoznao s njegovim mentorom koji me je ubio s pricom o ispravnosti proizvoda i nobelovcima koji stoje iza toga, a meni djavo nije dao mira nego sam ga pokusavao uvjeriti da ce ti amerikanac dovesti i mrtvog Nobela ako treba da ti slozi svoje smece i uzme pare. Postirao sam cisto da vidim misljenja i onako radoznalosti radi, pa ce mozda neko reci da je ipak bilo nekog uticaja na mene :D
chuchumbamayumbe

#13 Re: HERBALIFE - suplja ili fakat

Post by chuchumbamayumbe »

Ja sam uzimao onu njihovu Formulu 1 ili nesto slicno tome, ja mislim da je kostalo 90km za kilu praska.
Preskupo, ali kod mene je radilo i smrsao sam 5-6 kg.
A kako i ne bi smrsao kada sam samo jedanput dnevno jeo, a dva obroka mijenjao napitkom sa njihovim preparatom.
Isto bi mi se desilo da sam doruckovao i vecerao pahuljice sa casom mlijeka, a rucao normalno.
HL nikad vise, moze se mrsati jeftinije a zdravije!
slatkusina

#14 Re: HERBALIFE - suplja ili fakat

Post by slatkusina »

Ne bih komentarisala njihovo poslovanje, jer me to ne zanima ali je meni ta F1 pomogla jer se ona koristi i u svrhu debljanja. Ja sam bila premrsava i sve sam probala od prezderavanja do raznih vitamina, koktela, i nista nije upalilo. Pila sam 2 mjeseca F1 redovno i kada sam dostigla zeljenu kilazu (+10kg) onda sam to pila jednom na dan (pije se dva puta inace), pa sam smanjila na svako drugi dan i nakon ukupno 4 mjeseca (2 mjeseca kada sam redovno pila i 2 mjeseca "odvikavanja") prestala sam piti. Jos uvjek imam te kile i prezadovoljna sam.
buba

#15 Re: HERBALIFE - suplja ili fakat

Post by buba »

Ne znam za druge proizvode herbalife-a, ali mi vec duze vrijeme nabavljamo herbalife (ne iz BiH) nutrition mix za jacanje rada srca, prokrvljenosti, opceg stanja organizma. To smo uzeli zbog bolesnika koji boluje od parkinsonove bolesti. Stvar jeste skupa..1 kutija traje mjesec dana, ali su poboljsanja evidentna.
Za te ostale proizvode, mrsavljenje itd...ne znam zaista.
JThomas

#16 Re: HERBALIFE - suplja ili fakat

Post by JThomas »

chuchumbamayumbe wrote:Ja sam uzimao onu njihovu Formulu 1 ili nesto slicno tome, ja mislim da je kostalo 90km za kilu praska.
Preskupo, ali kod mene je radilo i smrsao sam 5-6 kg.
A kako i ne bi smrsao kada sam samo jedanput dnevno jeo, a dva obroka mijenjao napitkom sa njihovim preparatom.
Isto bi mi se desilo da sam doruckovao i vecerao pahuljice sa casom mlijeka, a rucao normalno.
HL nikad vise, moze se mrsati jeftinije a zdravije!
kao što kažeš, zamijeni dva obroka bilo kakvim napitkom i isto će se desiti :D :lol:

što bi moja stara rekla, ti čudesni preparati samo što od smrti ne liječe, sve ostalo liječe :lol:

porez na glupost, na lutriji bar NEKE šanse imaš da ćeš biti dobar...
anais_nin

#17 Re: HERBALIFE - suplja ili fakat

Post by anais_nin »

imas dosta toga napisanog i na staroj temi o HERBALIFE-u

http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... &sk=t&sd=a

moje misljenje ostaje nepromjenjeno :) dobro zdravlje i zdrava tezina ne dolaze iz boce (a posebno ne iz hemijski pripravljenih preparata) nego zahtjevaju rad i trud, volju, suocavanje sa samim sobom, losim navikama, i drugim problemima zbog kojih ne vodimo zdrav zivot i ne pazimo sebe :) ne postoji magicno rijesenje...po meni novac koji bi bio "bacen" na ove preparate je bolje potrositi na svjeze namirnice i clanarinu u kakvoj teretani ili fitness centru (ili nekom drugom odgovarajucem hobiju koji zahtjeva intenzivnu fizicku aktivnost :D :D :D)....
callmethebreeeze

#18 Re: HERBALIFE - suplja ili fakat

Post by callmethebreeeze »

herbalife i uz to onaj pojas sto "pravi" stomacne misicine, i nema zime. za mjesec dana bude insan isti brad pit iz figth club-a.
:D :D :D
anais_nin

#19 Re: HERBALIFE - suplja ili fakat

Post by anais_nin »

callmethebreeeze wrote:herbalife i uz to onaj pojas sto "pravi" stomacne misicine, i nema zime. za mjesec dana bude insan isti brad pit iz figth club-a.
:lol: :lol: :lol: :thumbup: :D :D :D
callmethebreeeze

#20 Re: HERBALIFE - suplja ili fakat

Post by callmethebreeeze »

anais_nin wrote:
callmethebreeeze wrote:herbalife i uz to onaj pojas sto "pravi" stomacne misicine, i nema zime. za mjesec dana bude insan isti brad pit iz figth club-a.
:lol: :lol: :lol: :thumbup: :D :D :D
jos kosu namazati topikom, ako je insan procelav, pa ce i kosa biti k'o u brad pitta.
ćuskijica

#21 Re: HERBALIFE - suplja ili fakat

Post by ćuskijica »

Moram da podelim sa vama moje danasnje iskustvo :D Ja bijah na tom sastanku,druzenju...kako da ga nazovem...i bila sam spremna iskesirati 230KM...od zadnjih 250.....ubedjena da ce mi se trostruko vratiti :roll: bar za pocetak...a o autu,puovanjima i da ne pricam.Da ste samo videli te HERBALIFE distributere,supervizore...svi skupa nemaju ni pet kila sala...zgodni,sjajni...ma bljestavi...divota...Ja student koji razvlaci sicu koju mi starci salju...neki honorarni poslici,a oni pricaju o hiljadama mesecno a rade po pola sata,sat.Ja skupljam za cipele po pola godine a oni onako euforicni u odelima i sa kravatama...uh rekoh...to je to,to sam trazila :D Dodjoh kuci,sedoh za racunar,iscitah foruma i foruma....pa pade mi na pamet i jedna poznanica koja je radila za njih....i moji snovi o besnom autu,kucici na plazi,stanu u centru grada...sve pade u vodu :? Pa jos i kad provrtih sve dogadjaje sa tog,,druzenja,, po glavi...tek se onda razocarah...zgodni zagrepcanin i njegova zgodna sestra...ona kaze da je brat uveo u taj posoo...on kaze da o nije hteo da radi to ali ga je sstra naterala....ko koga...?Pa taj osnivac,dobitnik Nobelove nagrade...oni kazu za taj neki proizvod...ali internet kaze da je nagradu dobio za rad na polju fiziologije...a ne za taj ,,prah,,nekom drugom prilikom cu o jos detalja...a sad odoh da placem nad svojom sudbom :-x :-?
Toto
Grijem se na: solarno
Vozim: EJ

#22 Re: HERBALIFE - suplja ili fakat

Post by Toto »

Herbasupljak isto McDonalds :D
Nema boljeg herba life-a nego pojest: frk zeljanica - za dorucak; leso meso i krompri (bosanski lonac)- za rucak; corbu od tikve - za veceru; napravit dva kruga po Bascarsiji - za kakvom dobrom vrtiguzom.
Last edited by Toto on 08/06/2009 08:41, edited 1 time in total.
Latina
Location: I'd ratha' be hated 4 who I am, than loved 4 who I'm not.

#23 Re: HERBALIFE - suplja ili fakat

Post by Latina »

Borej wrote:kako sta, nick ti je bash u skladu s temom :D

ubleha ali da pojednostavim do kraja, pojedi dvije "vitaminske" tablete i popij sejk, sve to papreno plati pa ces smrsat sto je logicno jer unos hrane smanjis za nekoliko puta, nema druge nego smrsat. u tim sejkovima i tebletama koje su zamjena za obrok ima neki ivtamina koji ti pomazu da prezivis, a vjerovatno neke od tih vitamina koriste fudblarei intera isto kao sto ih koriste i fudbaleri zelje... :D
:lol: :lol: :lol:

S tim sto je sama cinjenica da ga koriste fudbaleri Zelje dokaz da je u pitanju ubleha. :lol: :lol:

p.s. Kako, sta... :lol: nista lose protiv Herbalife-a. :lol:
Nema boljeg herba life-a nego pojest: frk zeljanica - za dorucak; leso meso i krompri (bosanski lonac)- za rucak; corbu od tikve - za veceru; napravit dva kruga po Bascarsiji
Potpisujem recept. :lol: :lol:
sodom

#24 Re: HERBALIFE - suplja ili fakat

Post by sodom »

kakva je čorba od tikve matere ti? :?
latinalover

#25 Re: HERBALIFE - suplja ili fakat

Post by latinalover »

anais_nin wrote:imas dosta toga napisanog i na staroj temi o HERBALIFE-u

http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... &sk=t&sd=a

moje misljenje ostaje nepromjenjeno :) dobro zdravlje i zdrava tezina ne dolaze iz boce (a posebno ne iz hemijski pripravljenih preparata) nego zahtjevaju rad i trud, volju, suocavanje sa samim sobom, losim navikama, i drugim problemima zbog kojih ne vodimo zdrav zivot i ne pazimo sebe :) ne postoji magicno rijesenje...po meni novac koji bi bio "bacen" na ove preparate je bolje potrositi na svjeze namirnice i clanarinu u kakvoj teretani ili fitness centru (ili nekom drugom odgovarajucem hobiju koji zahtjeva intenzivnu fizicku aktivnost :D :D :D)....

jest mora se imati fizicka aktivnost ..ali pravilna...po principu "manje je vise"....da ne razjasnjavam :D

ovu sam temu zapoceo ja..i neki dan mi oept jedan herbalifeovac prica o tome.. :evil: bas su isprani mozgovi
Post Reply