ApexTwiner wrote:P.Starck wrote:
idem uskoro na pregled, nemoj me jos crnjaciti s onim drugim stvarima mimo hemoroida

Ma ne crnjačim, kažem ti vićeš rahatluka kad ti kaže "imate hemeroide"

ne sekiraj se ba, otiđi na pregled, doktor će ti reć da paziš na ishranu, pretjerano sjedenje, higijenu... svi ih imaju vjeruj mi, samo raja šuti, kao stid ih.
Otiđi to obavi kod doktora, javi kako je sve prošlo. Sretno!
Mene nije stid. Svi oko mene znaju u cemu je problem. Ne vidim razloga zasto bi me bilo stid.
A bio sam kod doktora, potvrdio je da je bio trombozirani hemeroid, malo to pogledao naprskao nekim anestetikom
i iščupao taj zaosrali hematom - ugrušak. Reko boli, kaže on, ma samo sam ti iščupao dlaku
Stavio neki tufer i kaže možeš ići kući eto riješio si se tog vanjskog hemoroida.
Kad se sve smiri trebao na pregled da se vide unutrašnji u kakvom su stanju pa da se predloži tretman.
Sad sam bio onako previse isprepadan i napet + upaljen vanjski hemoroid pa kaze da bi pregled mi možda bio i malo bolan, bolje da dođem kad se smiri. Po njemu ovo i nije neki ozbiljan slučaj?!
Dobio sam i tablete, Metrozol. Ne znam da li bi ih pio uopšte. Već je 7 dan od pojave hemoroida i 2 ističe kako je pukao.
Inače, nikakva krema, ništa? Kaže ne treba ti.
Krvarenje je prestalo, možda ima malo kao sukrvice da primjetim i to je to, za sad.