Cijeli život rintam kod privatnika..mlada sam, ambiciozna bla bla, sve stoji...ali hocu da pokrenem svoj biznis..stoga nemojte me pljuvati i pisati romane na ovu temu, kratko i jasno me zanima :
" Kako mogu doci do 20 ooo KM"
Nikad nisam bila zirant, niti ikad uzimala kakav kredit!!! HELP ME PLEASE!!!
HELP ME PLEASE!!
Moderator: anex
- GandalfSivi
#3 Re: HELP ME PLEASE!!
Ja nemam nista sa ovom plagijatorkom...gandalfsivi3 wrote:Cijeli život rintam kod privatnika..mlada sam, ambiciozna bla bla, sve stoji...ali hocu da pokrenem svoj biznis..stoga nemojte me pljuvati i pisati romane na ovu temu, kratko i jasno me zanima :
Da se vratim na temu, pokusaj ovdje...
http://www.klix.ba/forum/kladionica-vol ... 5#p9292915
-
gandalfsivi3
#4 Re: HELP ME PLEASE!!
Ma kakva kladionica..ja se tim ne bavim..hvala stari na savjetu..ali nista od toga..oprosti
-
rekla-kazala
#5 Re: HELP ME PLEASE!!
1. Ako imaš nekretninu staviš je pod hipoteku i dobiješ kredit.
2. Ako nemaš ništa vrijedno ali imaš ideju, znanje,... tražiš partnera koji će investirati u zajednički biznis.
Naravno on će gledati pravno da se zaštiti da ga ne izradiš a ti treba da imaš nekog ko će te posavjetovati i pogledati ugovor da te ne bi izradio.
2. Ako nemaš ništa vrijedno ali imaš ideju, znanje,... tražiš partnera koji će investirati u zajednički biznis.
Naravno on će gledati pravno da se zaštiti da ga ne izradiš a ti treba da imaš nekog ko će te posavjetovati i pogledati ugovor da te ne bi izradio.
-
detroit-mercy
#6 Re: HELP ME PLEASE!!
Znas onu, "Dodji da ti ciko nesto dagandalfsivi3 wrote:Cijeli život rintam kod privatnika..mlada sam, ambiciozna bla bla, sve stoji...ali hocu da pokrenem svoj biznis..stoga nemojte me pljuvati i pisati romane na ovu temu, kratko i jasno me zanima :
-
gandalfsivi3
#7 Re: HELP ME PLEASE!!
rekla-kazala wrote:1. Ako imaš nekretninu staviš je pod hipoteku i dobiješ kredit.
Hvala ti od srca na savjetu, moram jednostavno odluciti otici u tu glupu banku, da vidim sta i kako..ideju imam, kupce imam, znanje imam..vec sam bila u notara, objasnio mi je sve sta mi je potrebno od papirologije i ostalih gluposti za registriranje firme..imam dva potencijalna djelatnika koji vec imaju potrebno znanje i koji su voljni raditi prvih pola godine za nista..ogroman prostor za robu....samo sto nemam love da povucem robu iz vana..to me j..., a svi ostali me dave da u banku ulazim kao zadnju opciju itd..ne zelim partnera, iskreno...deset baba - kilavo dite...ali ipak hvala ti na iskrenom savjetu!!
-
rekla-kazala
#8 Re: HELP ME PLEASE!!
Imati partnera u poslu ne znači uvjek imati problem nego često znači i imati pomoć.gandalfsivi3 wrote:rekla-kazala wrote:1. Ako imaš nekretninu staviš je pod hipoteku i dobiješ kredit.
Hvala ti od srca na savjetu, moram jednostavno odluciti otici u tu glupu banku, da vidim sta i kako..ideju imam, kupce imam, znanje imam..vec sam bila u notara, objasnio mi je sve sta mi je potrebno od papirologije i ostalih gluposti za registriranje firme..imam dva potencijalna djelatnika koji vec imaju potrebno znanje i koji su voljni raditi prvih pola godine za nista..ogroman prostor za robu....samo sto nemam love da povucem robu iz vana..to me j..., a svi ostali me dave da u banku ulazim kao zadnju opciju itd..ne zelim partnera, iskreno...deset baba - kilavo dite...ali ipak hvala ti na iskrenom savjetu!!
Koliko primjećujem imaš energije, volje, optimizma,... kažeš imaš i znanje i kupce.
Tako da bi ti bio od koristi neko ko ima love i ko je finansijski obrazovan pa da se nadopunjujete.
Desit će se da nađeš 20.000 i da poslije tri mjeseca shvatiš da je to nedovoljno da ti nedostaje još 30.000 a onda ljudi ulaze u katastrofalne greške umjesto da prilagode poslovanje mogućnostima uzimaju skup novac od kamatara ili mikrokreditnih organizacija i idu ka propasti.