Evo molila bih lijepo pomoc . Potreban mi je NAJBOLJI endokrinolog u Sarajevu, ne bitno je li privatni ili je u bolnici... Trebam za sestru ... Odmah evo zasto i jedna duza malo prica koja svakome moze biti od koristi sa simptomima koje sam napisala a narocito zenama koje imaju problema sa trudnocom, menstruacijom i sl. Zato sam i naslov tome prilagodila
Naime , moja sestra ima 27 godina i od svoje 19 te godine poceli su joj problemi sa zdravljem.
Znala je tada plakati satima iz cista mira i bez razloga, depresija, nesanica, cesto mokrenje, zedna stalno, a onda su ustanovili da je dobila "pubertetski secer" i to tip1 ( na inzulinu je), onda secer sve ove godine nije bio normalan, izostajale joj menstruacije po 2-3 mj. cak i 4mjeseca, debljanje i to 20 kg, rast dlaka po bradi i ledjima, lice joj se zaokruzilo i nekako nateklo, nalazi jako neuredni, masnoce velike, bol u kostima, umor... Sve smo to (skupa sa doktorima na zalost) pripisivali dijabetesu. Radila je magnetnu rezonancu hipofize cesto i svaki put je na snimkama bila vidljiva samo sjena, mikroadenom nije imao nikakvu velicinu da sad pise 1 mm ili 2 mm ili nesto. Dakle, samo sjena. Nakon kojekakvih ljekara u Sarajevu i kad su doktori valjda vidjeli da sestri nije nista bolje uz nikakve lijekove, odlucili smo je dovesti u Zagreb kod jednog izvrsnog doktora, maheras samo za hipofize i sa tim radi valjda 30 god. , radi u bolnici Sestara milosrdnica. Napominjem da ugodan razgovor i konzultacije od sat ipo vremena doktor i bolnica stranim drzavljanima nista ne naplacuju, samo se telefonski narucis
Sestra je odusevljena bila doktorima i svim sto prati lezanje i oporavak u bolnici jer su joj se doktori posvetili, mjerenja i ostalo svako malo, pazili su je kao kap vode na dlanu , kaze sestra da je puuuno drugacije ( i bolje) lijecenje od onog sto je dozivjela i vidjela do dolaska u Zagreb . Operacija je isla kroz nos i nista je nije bolilo, jedino nakon operacije boli glava ali to traje cca 3 dana + daju ti sredstva protiv glavobolje. Uglavnom sad je odlicno, kucam u drvo da ne ureknemo, ali eto trebamo izvrsnog endokrinologa koji ce joj sve te hormone sa voljom pratiti i koji ce joj se u punom smislu posvetiti. To sam malo naglasila jer doktor u Zagrebu je rekao da konacno nadje endokrinologa u Sarajevu koji ce joj pratiti kako treba sve te hormone i secer, kao sto su oni, jer sve do odlaska u Zagreb sestra i po tom pitanju nije bila dobro lijecena... Cudi me samo kako doktorima ranije nije palo na pamet da ju zadrze u bolnici ako treba i mjesec dana na ispitivanju dok joj secer ne stave u normalu ( do dolaska u Zagreb secer joj bio uvijek od 13 do 17 a normalan je koliko se ja razumijem oko 6 do 8, u Zagrebu su ga stavili cak i na normalu
Moram jos reci da sam se od doticnog doktora naslusala svakakvih prica al najcesce onu da zene zatrudne kad rijese hipofizu i mikroadenom, da mnoge nisu mogle zatrudniti ali nakon operacije jesu, da neki imaju mikroadenom na dijelu hipofize a na mjestima tu i tamo pa kad makne mikroadenom ,ovaj koji je bio na mjestima razbijaju beta gama zrakama, onda kao neko vrijeme sve bude dobro , mozes i zatrudniti , roditi a mikroadenom se nekad vrati i opet na operaciju... Uglavnom, htjedoh reci sa hipofizom se nije za saliti... Moja prijateljica je recimo dobila u trudnoci mikroadenom, druga prije trudnoce i uspjele su ga eliminirati terapijom i tabletama u kratkom vremenskom periodu. Po mom misljenju ako se mikroadenom ne moze rijesiti u nekih godinu dana do godinu ipol tabletama - onda je problem malo ozbiljniji. Nemojte dopustiti da potrosite brdo novaca, zivaca i vremena na bezuspjesne oplodnje, doktore i sl. a problem je samo i jedino u hipofizi. Nisam doktor ali zbog sestre sve sam doktorirala sto po internetu sto slusajuci druge
Eto nadam se da nisam nikog obeshrabrila, jednostavno sam se tu registrirala da podjelim sa vama jedno iskustvo i da mozda nekome pomognem svojom pricom a i da se nama pomogne sa odlicnim endokrinologom u Sarajevu. Citala sam na ovom forumu za dr. Velija Zelija , nadam se da je odlicna kao sto su je nek od vas rekli?
Unaprijed hvala i svako dobro