HELP HELP!!! Iskustva sa plinskom peci

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
patriota.sila

#1 HELP HELP!!! Iskustva sa plinskom peci

Post by patriota.sila »

Lijepo vas molim za slijedecu pomoc koju i sami mozete zakljuciti iz naslova teme.,pomalo smijesno ha :) :lol: :lol: :lol: :lol:
Namjeravam kupiti plinsku pec na bocu ali zbog financija polovnu tj.preko oglasa., pa me zanima na sta da obratim paznju jer ih u oglasima ima milion.
Pa eto bio bih zahvalan ako neko zna bilo koji koristan savjet s tim u vezi.
MNOGO ZAHVALAN!
chuchumbamayumbe

#2 Re: HELP HELP!!! Iskustva sa plinskom peci

Post by chuchumbamayumbe »

patriota.sila wrote:Lijepo vas molim za slijedecu pomoc koju i sami mozete zakljuciti iz naslova teme.,pomalo smijesno ha :) :lol: :lol: :lol: :lol:
Namjeravam kupiti plinsku pec na bocu ali zbog financija polovnu tj.preko oglasa., pa me zanima na sta da obratim paznju jer ih u oglasima ima milion.
Pa eto bio bih zahvalan ako neko zna bilo koji koristan savjet s tim u vezi.
MNOGO ZAHVALAN!
Jarane, ta ti peć slabo grije, mnogo troši i čadi, ima slabu iskoristivost pa se i osjeti miris plina, nikako ti je ne bih preporučio.
To je iz ličnog iskustva.
Toliko od mene. :)
melb26sa

Post by melb26sa »

I ne kupuj polovnu plinsku bocu. Nedavno sam negdje procitala zasto kod nas zavrsava veliki broj polovnih plinskih boca - ono sto u Evropi ne bi proslo kod nas prodje pod novo, malo poprave/isprave udubljenja, napukline, sve ofarbaju i eto je k'o nova a ti razmisljaj hoces li i kada odletiti u zrak...
chuchumbamayumbe

Post by chuchumbamayumbe »

melb26sa wrote:I ne kupuj polovnu plinsku bocu. Nedavno sam negdje procitala zasto kod nas zavrsava veliki broj polovnih plinskih boca - ono sto u Evropi ne bi proslo kod nas prodje pod novo, malo poprave/isprave udubljenja, napukline, sve ofarbaju i eto je k'o nova a ti razmisljaj hoces li i kada odletiti u zrak...
Kupi polovnu bocu, ali praznu, pa trk do Messera (ne fušere što se tiče kvaliteta plinskih boca) i zamijeni je za punu. Sta ce sa bocom dalje biti nije tvoj problem. :D
_ambassador

Post by _ambassador »

ja bih u kuci imao bilo koji sistem grijanja osim plina. zivio sam u raznim stanovima cije kuhinje rade na plin... svaki put obracanje paznje na pustanje i zatvaranje plina, provjeravati da su crijeva uvezana kako treba..........

prije kao dijete se nisam bas puno ni obazirao, ali sada nebih da imam bombu u kuci :roll:

ali nije ni tako stravicno kako zvuci, uz korektnu upotrebu sve bi trebalo biti ok. samo dalje od mene :D:D
patriota.sila

Post by patriota.sila »

Ako mi pec dnevno radi 5 sati s nekom umjerenom jacinom,mogu li mi biti 3 boce plina mjesecno ili pak nesto vise.,ma student sam pa nadam se da razumijete moja pitanja :-) :-)
Daphna

Post by Daphna »

patriota.sila wrote:Ako mi pec dnevno radi 5 sati s nekom umjerenom jacinom,mogu li mi biti 3 boce plina mjesecno ili pak nesto vise.,ma student sam pa nadam se da razumijete moja pitanja :-) :-)
Što se nađoh u ovoj priči... :-) :-)

Ja u ovom prelaznom periodu koristim plinsku peć za grijanje (dok se ovi iz toplana ne smiluju). Danas sam baš zamijenila bocu. Koliko će mi trajati, ne znam, ali meni i nije tako loša za grijanje. Miris plina osjetim samo kada peć ne grije, znači kada je isključim, ali eto, malo otvoriš prozor i to je to.

A inače, prethodna boca je iskorištena za povremeno grijanje kupatila, tokom cijele zime, pa 10ak dana za grijanje stana i trajala je godinu dana (još nije bila puna).
skahu

Post by skahu »

najjednostavnije rješenje je uljni radijator ako ti treba grijanje za nekoliko sati dnevno.
cijena 70-100 KM
Specijal

#9 Re: HELP HELP!!! Iskustva sa plinskom peci

Post by Specijal »

Kupovati novu plinsku bocu je bacanje para. Odneses praznu novu u prodavnicu oni ti daju drugu polovnu punu. Od 1996 godine radim sa propan butanom. Nebojte se nista. Vi ste u Bosni ja u Bgdu tako da poseta mom sajticu nije reklama. http://sites.google.com/site/plinskeboce/
Plinske peci se malo osecaju ali nista strasno. Na svakih sat vremena otvorite prozor na 2-3 minuta i to je to.8-)
Post Reply