Heliocentricni sistem-Crkva
- Ivo Lola
#1 Heliocentricni sistem-Crkva
studiram geografiju i danas nam je na predavanju profesor rekao kako je crkva tek nedavno (u zadnjih 20-ak godina) priznala heliocentricni sistem
zvucalo mi je nevjerovatno pa sam trazio po internetu i na par mjesta sam procitao razlicite informacije ali ima i onih koji to potvrduju
zna li neko nesto o tome ???
zvucalo mi je nevjerovatno pa sam trazio po internetu i na par mjesta sam procitao razlicite informacije ali ima i onih koji to potvrduju
zna li neko nesto o tome ???
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#2 Re: Heliocentricni sistem-Crkva
crkva je spora institucija kada treba službeno donijeti neku odluku
- chengaba
#3 Re: Heliocentricni sistem-Crkva
Zamisli tek kad ce prihvatiti evoluciju
(flame mali)
- Ivo Lola
#5 Re: Heliocentricni sistem-Crkva
pa na cemu onda temelje vjerovanje u boga ako su priznali evoluciju???
ne vjerujem da ce to ikad moc prevalit preko jezika
- minjonja
#6 Re: Heliocentricni sistem-Crkva
pa evo ja vjerujem u boga i u evoluciju, nije nemoguce. doduse nisam krscanka.Ivo Lola wrote:pa na cemu onda temelje vjerovanje u boga ako su priznali evoluciju???
ovo za heliocentricni sistem me ne cudi, eno i dan danas prica sveta stolica da je haram koristiti kondom a milioni se ulazu da obrazuju ljude da ih koriste i milioni ljudi umiru bas zbog nekoristenja
-
andrija2007
#7 Re: Heliocentricni sistem-Crkva
Jel ovo nešto u vezi helijuma? ( ma ne treba po meni helijum da bi se napunio kondom, može i običnim puhanjem)
- 2407
#8 Re: Heliocentricni sistem-Crkva
Ako se ne varam Papa Ivan Pavao 2 je prihvatio evoluciju.Ivo Lola wrote:pa na cemu onda temelje vjerovanje u boga ako su priznali evoluciju???
- snaga_znanja
#9 Re: Heliocentricni sistem-Crkva
Cak ni kondom nije 100% sigurna zastita, dok crkva nudi prijedlog 100% zastite. Apstinencija do braka i vjernost u braku. I nema spolno prenosivih bolestiminjonja wrote:pa evo ja vjerujem u boga i u evoluciju, nije nemoguce. doduse nisam krscanka.Ivo Lola wrote:pa na cemu onda temelje vjerovanje u boga ako su priznali evoluciju???
ovo za heliocentricni sistem me ne cudi, eno i dan danas prica sveta stolica da je haram koristiti kondom a milioni se ulazu da obrazuju ljude da ih koriste i milioni ljudi umiru bas zbog nekoristenja![]()
-
andrija2007
#10 Re: Heliocentricni sistem-Crkva
Evolucija, kondom, apstinencija,helijum, crkva, ne kontam! 
- minjonja
#11 Re: Heliocentricni sistem-Crkva
nema spolno prenosivih bolesti ako se dvoje HIV pozitivnih vjencaju i naprave HIV pozitivnu djecu?snaga_znanja wrote:Cak ni kondom nije 100% sigurna zastita, dok crkva nudi prijedlog 100% zastite. Apstinencija do braka i vjernost u braku. I nema spolno prenosivih bolestiminjonja wrote:pa evo ja vjerujem u boga i u evoluciju, nije nemoguce. doduse nisam krscanka.Ivo Lola wrote:pa na cemu onda temelje vjerovanje u boga ako su priznali evoluciju???
ovo za heliocentricni sistem me ne cudi, eno i dan danas prica sveta stolica da je haram koristiti kondom a milioni se ulazu da obrazuju ljude da ih koriste i milioni ljudi umiru bas zbog nekoristenja![]()
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#12 Re: Heliocentricni sistem-Crkva
paaaa nema, zato što su već zaraženiminjonja wrote:
nema spolno prenosivih bolesti ako se dvoje HIV pozitivnih vjencaju i naprave HIV pozitivnu djecu?
tema nisu kondomi ni HIV, vratite se temi
- corolla02
- Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!
- Horoskop: Gemini
#13 Re: Heliocentricni sistem-Crkva
latest malo vise o ocu astronomije i njegovom DNA
http://www.newscientist.com/blog/space/ ... r-dna.html
Inace, ta ista crkva i njena inkvizicija koja ga je proganjala i spalila, danas se dici s njim, tj. cuva ga u svom dvoristu te ponovno protivi daljnjem istrazivanju njegovog DNA, odnosno koci napredak nauke
http://www.newscientist.com/blog/space/ ... r-dna.html
Inace, ta ista crkva i njena inkvizicija koja ga je proganjala i spalila, danas se dici s njim, tj. cuva ga u svom dvoristu te ponovno protivi daljnjem istrazivanju njegovog DNA, odnosno koci napredak nauke
-
breuer
#14 Re: Heliocentricni sistem-Crkva
kopernik nije naucno objasnio svoj stav o suncu kao centru sistema, on je to predosjecao. njegove ideje su preuzeli kepler i galileo i proucavajuci nebo i otkrivajuci teleskop dokazali te tvrdnje
kopernik je bio katolički svestenik i stanovnik jedne od danas najkonzervativnijih zemalja - poljske
ironično
kopernik je bio katolički svestenik i stanovnik jedne od danas najkonzervativnijih zemalja - poljske
ironično
- chengaba
#15 Re: Heliocentricni sistem-Crkva
Evolucija nije Robin Hood ili Deda Mraz pa da se u nju "vjeruje"minjonja wrote:pa evo ja vjerujem u boga i u evoluciju, nije nemoguce. doduse nisam krscanka.Ivo Lola wrote:pa na cemu onda temelje vjerovanje u boga ako su priznali evoluciju???