Heliko bakterija

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Post Reply
švrljo

#1 Heliko bakterija

Post by švrljo »

Uvijek sam imala problema sa stomakom, tacnije zeludac.
Na kraju sam morala raditi gastroskopiju. Nalaz je rekao da imam ogromnu kolicinu kiseline u zelucu koja je nagrizla sluznicu.
Takodjer sam bila primorana uraditi test na heliko bakteriju i pozitivna sam.
Dobila sam terapiju, ali me zanima ako bi mi se mogle javiti osobe koje imaju isti problem i da li znaju neki "narodni" lijek za ovaj problem.
Unaprijed zahvalna :)
neretvanac

#2 Re: Heliko bakterija

Post by neretvanac »

Prvo i osnovno- ako si pozitivna na helicobacter pylori, moraš piti trojnu terapiju- claritromicin, amoksicilin i pantoprazol ili sta ti je vec propisao. To ne mozes izbjeci i moras piti konzekventno i do kraja, jer inače neće imati nikakve koristi.
Nikakvi narodni lijekovi ne mogu biti zamjena za to, nemoj se zezat s tim, jer moze dovesti do daljnjih komplikacija ako budeš izbjegavala.
Od prirodnih lijekova mozes uzimati namirnice koje cine stomak vise bazicnim i tako sprijeciti toliko agresivnu kiselinu i daljnje oštećenje sluznice. Dosta ljudi griješi i odmah udari po čajevima od kamilice ili nane što je greška jer eterična ulja iz ovih biljaka samo mogu još više iritirati sluznicu ako je već oštećena.
Uglavnom, pusti se u ruke dobrom gastroenterologu i pij terapiju- od 7 dana antibiotika ti neće ništa biti a napravit ćeš svom zdravlju veliku uslugu.
švrljo

#3 Re: Heliko bakterija

Post by švrljo »

neretvanac wrote:Prvo i osnovno- ako si pozitivna na helicobacter pylori, moraš piti trojnu terapiju- claritromicin, amoksicilin i pantoprazol ili sta ti je vec propisao. To ne mozes izbjeci i moras piti konzekventno i do kraja, jer inače neće imati nikakve koristi.
Nikakvi narodni lijekovi ne mogu biti zamjena za to, nemoj se zezat s tim, jer moze dovesti do daljnjih komplikacija ako budeš izbjegavala.
Od prirodnih lijekova mozes uzimati namirnice koje cine stomak vise bazicnim i tako sprijeciti toliko agresivnu kiselinu i daljnje oštećenje sluznice. Dosta ljudi griješi i odmah udari po čajevima od kamilice ili nane što je greška jer eterična ulja iz ovih biljaka samo mogu još više iritirati sluznicu ako je već oštećena.
Uglavnom, pusti se u ruke dobrom gastroenterologu i pij terapiju- od 7 dana antibiotika ti neće ništa biti a napravit ćeš svom zdravlju veliku uslugu.
Hvala na odgovoru,
juce sam pocela sa terapijom. Propisali su mi Emanera tablete, Amoxibos i Fromilid.
Post Reply