To u nekom knjizevnom aranzmanu? Na neku konferenciju ili slicno?Helem wrote:ali vidi Hijerarhija..ja sam rodjen u KV i to je zaista najljepse mjesto u BiH a bio sam u Jerusalemu, 12 x.
Bio sam u Al_Aksi...isao u Nazaret, bio u Betlehemu...
Cudesan je Jerusalem i neobicno lijep.
Helem-novo cudo u bosanskoj literaturi
Moderator: Chloe
-
Hierarchia
- Jimmy_The_Saint
Na Wolanda, stari. Ovdje šejtani horgaju, malo im je Nedžad Ibrišimović tragove njušio al' i njega neke vile nosaju kud ne valja ići pa nije umio ubosti.Helem wrote:Bulgakova,...
je li mislis na Majstora ili na Margaritu????
-
Hierarchia
Pa, Džimi. Sto ne sifriras nesretnog Nedzada. Ne valja da covjek ovako go stoji na vjetrometini.Jimmy_The_Saint wrote:Na Wolanda, stari. Ovdje šejtani horgaju, malo im je Nedžad Ibrišimović tragove njušio al' i njega neke vile nosaju kud ne valja ići pa nije umio ubosti.Helem wrote:Bulgakova,...
- Jimmy_The_Saint
Pričam ja jednom s Ozrenom Kebom, i velim ja njemu da ima li kod njega u Startu đe tada bio kakvog kruha za moje zubalo, a on će ti meni, mene ne zanima to tvoje rezbarenje do perfekcije, meni je dovoljan zanat da se skuje hastal koji ima ploču i četiri noge da stoji kako treba, makar i malo naheren, nemamo mi para, vidi negdje drugo...Hierarchia wrote:Ok. Trebala sam odmah posumnjati na Bulgakova. Mislila sam na onaj post o kriticarima i nasoj knjizevnoj sceni. Ko mozaik izgleda.Jimmy_The_Saint wrote:Šta ti sad znači sistem?
Umijem biti i transparentan, al' preformuliraj pitanje i dobit ćeš odgovor.
Nisam uvijek tako "nadahnut", al' bilo je prakse, nije da nije, a bogme i teorije raznorazne.
Meni je pisanje bilo kruh a forum mi je terapija. Ako ti to šta znači.
-
Helem
To u nekom knjizevnom aranzmanu? Na neku konferenciju ili slicno?
.....
kao izbjeglica.....ali ti izgleda ne pratis ovu temu...
Bila je Vecer za Bosnu u Jerusalemu..tada sam vidio i Kotorvarosanku Fatimu Kahvic, de Bartolli sa sinom Morenom, Malikom iz Oca na sluzbenom putu.
.....
kao izbjeglica.....ali ti izgleda ne pratis ovu temu...
Bila je Vecer za Bosnu u Jerusalemu..tada sam vidio i Kotorvarosanku Fatimu Kahvic, de Bartolli sa sinom Morenom, Malikom iz Oca na sluzbenom putu.
-
Hierarchia
A Ozren je bas esteta, on voli rezbarije. Znaci mi, naravno. Dosta toga govori....Jimmy_The_Saint wrote:Pričam ja jednom s Ozrenom Kebom, i velim ja njemu da ima li kod njega u Startu đe tada bio kakvog kruha za moje zubalo, a on će ti meni, mene ne zanima to tvoje rezbarenje do perfekcije, meni je dovoljan zanat da se skuje hastal koji ima ploču i četiri noge da stoji kako treba, makar i malo naheren, nemamo mi para, vidi negdje drugo...Hierarchia wrote:Ok. Trebala sam odmah posumnjati na Bulgakova. Mislila sam na onaj post o kriticarima i nasoj knjizevnoj sceni. Ko mozaik izgleda.Jimmy_The_Saint wrote:Šta ti sad znači sistem?
Umijem biti i transparentan, al' preformuliraj pitanje i dobit ćeš odgovor.
Nisam uvijek tako "nadahnut", al' bilo je prakse, nije da nije, a bogme i teorije raznorazne.
Meni je pisanje bilo kruh a forum mi je terapija. Ako ti to šta znači.
- Jimmy_The_Saint
Drugo je Nedžad. On je ovdje u kontekstu remek nedjela Woland u Sarajevu, a oni su "ušifrirani" malo radi stilistike, a malo radi toga što s Bizantincima uvijek treba malo Bizantinski, ili lukavolatinski u rukavicama, inače ti uspu otrov u pucu, ili poglade đale potupim nožom.Hierarchia wrote:Pa, Džimi. Sto ne sifriras nesretnog Nedzada. Ne valja da covjek ovako go stoji na vjetrometini.Jimmy_The_Saint wrote:Na Wolanda, stari. Ovdje šejtani horgaju, malo im je Nedžad Ibrišimović tragove njušio al' i njega neke vile nosaju kud ne valja ići pa nije umio ubosti.Helem wrote:Bulgakova,...
-
Helem
bez ikakve jebe, mi u Bosni i ni izvana nemamo jos pisca,,valjda se ja cekam zasada a za kasnije cemo jos vidjeti...rastu djeca, ko zna????
Meni tek predstoji pisanje,ovo sto sam napisao treba da odstoji jedno vrijeme i onda jednostavno da se finira i iskristalizira, forum mi pomaze u tome, najvise citam ono gdje forumasi grijese, na greskama forumasa, misaonim, moze se lahko ispisati jedan dobar roman, sakupljajuci samo te greske, uzeti olovku i prepisivati redom.
Gotov roman, ne mijenajti ni jednu rijec, samo saklupljati pasuse ili citave postove.
To mozda i neko radi ili gradi nekakvu knjigu, ovdje se puno ljudi ispovijeda.
Meni tek predstoji pisanje,ovo sto sam napisao treba da odstoji jedno vrijeme i onda jednostavno da se finira i iskristalizira, forum mi pomaze u tome, najvise citam ono gdje forumasi grijese, na greskama forumasa, misaonim, moze se lahko ispisati jedan dobar roman, sakupljajuci samo te greske, uzeti olovku i prepisivati redom.
Gotov roman, ne mijenajti ni jednu rijec, samo saklupljati pasuse ili citave postove.
- Salko sto je u vodu skako
heleme ti si nasa zadnja nada....nastavi raditi...dolaze bolji dani...Helem wrote:bez ikakve jebe, mi u Bosni i ni izvana nemamo jos pisca,,valjda se ja cekam zasada a za kasnije cemo jos vidjeti...rastu djeca, ko zna????
- Jimmy_The_Saint
E'o šapa, Helembeže
Vučija ili zečija, Woland će ga znati...
Znam da zubima nije prinijela nevine krvi za piti.
-
Helem
E'o šapa, Helembeže
------------------
djevica se kupa na velikom valu
nago tijelo se usplahireno budi
moj plam na pjescanom zalu
penje se
vrije
i uzaludno zudi.
Na izvoru zlobe
vuci mi krv piju
i sejtan glodje djevicansku ruku
sablasno i tesko
kosturi se smiju
gledajuci sirinu
u njenome struku.
I ja cu tada gledati nijemo
i oboje cemo moci da se zakunemo
da sam i ja
glodo
njenog trupa kosti.
......
.........
------------------
djevica se kupa na velikom valu
nago tijelo se usplahireno budi
moj plam na pjescanom zalu
penje se
vrije
i uzaludno zudi.
Na izvoru zlobe
vuci mi krv piju
i sejtan glodje djevicansku ruku
sablasno i tesko
kosturi se smiju
gledajuci sirinu
u njenome struku.
I ja cu tada gledati nijemo
i oboje cemo moci da se zakunemo
da sam i ja
glodo
njenog trupa kosti.
......
.........
HeeelllllleeeeeeeeeeeeeeeeeeeeemmmmmeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeHelem wrote:O Salkoooooooooooooooooooooooooooooooooooo........
Od najbrzeg uvijek ima brzi, ovaj prvi nije imao ni stila, hombre.
a od najaceg najaci...a ti ovde najace rijeci koristis...
- Jimmy_The_Saint
Drag mi je Ozren, al' istinu o socijalizmu zboriš, Helembeže.Helem wrote:Ozeren Jebo....
socijalisticki pisci ne umiju raditi i zato umiru od gladi kada padne socijalizam.
Gledam ja to, i ibretim se. Svi bi čuda napravili, ama samo da im pet 'iljada mambi daš, a niko ne umije napraviti pet 'iljada mambi, da ga u pedu bešje... Ili milion, svejedno.
- Jimmy_The_Saint
Moj Heleme, predugo i predobro ja tu bratiju znam...
A vidi nešto, znaš li ti šta je bratoubilački rat?
Kad Stane Dolanc kolje svinju!
Nekad je ovaj vic mog'o i da se oplače.
A vidi nešto, znaš li ti šta je bratoubilački rat?
Kad Stane Dolanc kolje svinju!
Nekad je ovaj vic mog'o i da se oplače.
i vise nego dovoljno dobar...
heleme jedan mali poklon od tvog vjernog citaoca....

jel gotova pogaca??? evo me dolazim....Helem wrote:![]()
![]()
![]()
Sir iz Sipraga i Kruseva Brda, sa Petrovog Polja...ispod Vlasica, gdje Vrbanja izvire, gdje sam hodio Titovim Stazama revolucije...
Bujrum Salko, fala za dobru mezu....
Evo jos malo i pastrva sa zara....