Helem-novo cudo u bosanskoj literaturi
Moderator: Chloe
- Salko sto je u vodu skako
Pozdrav proljeću
(Arsen Dedić)
eto, na žalost
stiglo nam je proljeće
iznebuha
travanj je zaista
najokrutniji mjesec
kako su ostala jadna tijela
trošena zimskim uvjetima
izblijedjeli ljubavnici
izvlače se iz čahura
kao kamenice
kao pidoče
propali grudni koševi
naspram zdravog tkiva
odbjeglih suložnica
koje hitaju te
u gajeve
u šumice
dok mi neočekivano osvjetljeni
uličnim stupom
kupimo svoje drobove
žudeć tjelesnu slobodu
koja ode zauvijek
i mi se više nikada nećemo čuti
zaboravit ćemo glasove
zaboraviti svoja lica
u dvije slične samoće
u dva željna tijela
mi se više nikada nećemo čuti
ja te više nikada vidjeti neću nagu
moja prijateljice
moje dijete
zar ne vidiš da je konačno
izgubljeno nešto bitno
koje pokušavamo spasiti
na krivoj obali
s krivim spasiteljima
u krivoj vodi
(Arsen Dedić)
eto, na žalost
stiglo nam je proljeće
iznebuha
travanj je zaista
najokrutniji mjesec
kako su ostala jadna tijela
trošena zimskim uvjetima
izblijedjeli ljubavnici
izvlače se iz čahura
kao kamenice
kao pidoče
propali grudni koševi
naspram zdravog tkiva
odbjeglih suložnica
koje hitaju te
u gajeve
u šumice
dok mi neočekivano osvjetljeni
uličnim stupom
kupimo svoje drobove
žudeć tjelesnu slobodu
koja ode zauvijek
i mi se više nikada nećemo čuti
zaboravit ćemo glasove
zaboraviti svoja lica
u dvije slične samoće
u dva željna tijela
mi se više nikada nećemo čuti
ja te više nikada vidjeti neću nagu
moja prijateljice
moje dijete
zar ne vidiš da je konačno
izgubljeno nešto bitno
koje pokušavamo spasiti
na krivoj obali
s krivim spasiteljima
u krivoj vodi
-
Helem
Iz razloga sto su erotski sadrzaji glavnina ovog foruma, na najnebulozniji nacin,bludnicki, skoro sramotno se prica,idemo onda do kosti, do ogoljenja....pocinju Helemove erotske price..
pocinjemo sa starim pricama do u ovo novije doba..Salko jesi li spreman..polijecemo.
Citanje rubrike nije preporucljivo osobama mladjim od 25 godina,bez obzira na stepen iskustva a moderatorima preporucujem strpljenje oko banovanja, sve price sadrze umjetnicki karakter i ne banaliziraju ljubav,govore bas onako kako je.
pocinjemo sa starim pricama do u ovo novije doba..Salko jesi li spreman..polijecemo.
Citanje rubrike nije preporucljivo osobama mladjim od 25 godina,bez obzira na stepen iskustva a moderatorima preporucujem strpljenje oko banovanja, sve price sadrze umjetnicki karakter i ne banaliziraju ljubav,govore bas onako kako je.
- black
Tiho je. Kao onda kada nam je postalo tjeskobno, kada smo izašli gordi i uvjereni da su putevi bezbrojni a mogućnosti beskrajne. Vrata su se zatvorila. Iza njih ostali su da samuju snovi o nama, o čovjeku. Otišli smo različitim cestama, vjerujući u ispravnost svojih odabranih mogućnosti. Imali smo zakon nužnog za opravdanje. Nismo u njega vjerovali, ali smo ga imali. Vjerovali smo, a krili jedni od drugih, da tamo, iz naše podstanarske sobe, nismo ponijeli najvredniji dio sebe. Sada više i ne lutamo. I ne tražimo nove ceste. Ni svoja lica, ni svoja imena, ni svoje podstanarske snove, ni planetom razbacane riječi. Dovoljno smo daleko da se ne moramo plašiti bliskosti i susreta. Dovoljno nam je hladno da bi ikada poželjeli toplinu drugih.Helem wrote:Iz razloga sto su erotski sadrzaji glavnina ovog foruma, na najnebulozniji nacin,bludnicki, skoro sramotno se prica,idemo onda do kosti, do ogoljenja....pocinju Helemove erotske price..
-
Helem
To nam daje posebnu pleminotost i obujam, snagu i skoro da je moc, jedino neusporediva s Bozijom.
To nam daje snagu i ljepotu i kada u name vise niceg nema a onaj ko treba neciju toplinu neka ga grom sprzi.
Helem wrote:Iz razloga sto su erotski sadrzaji glavnina ovog foruma, na najnebulozniji nacin,bludnicki, skoro sramotno se prica,idemo onda do kosti, do ogoljenja....pocinju Helemove erotske price..
pocinjemo sa starim pricama do u ovo novije doba..Salko jesi li spreman..polijecemo.Citanje rubrike nije preporucljivo osobama mladjim od 25 godina,bez obzira na stepen iskustva a moderatorima preporucujem strpljenje oko banovanja, sve price sadrze umjetnicki karakter i ne banaliziraju ljubav,govore bas onako kako je.
spreman sam heleme...daj gas i poleti...
trebas postati komercijalni pisac....Helem wrote:Salko, posto sam vec postao pisac prestala mi je i potreba za pisanjem.
i jesil sta pazario??Helem wrote:da sve je komercijala a i ovo je bila
Svako neko vrijeme dogode se najezde: skakavaca, miseva, kojekakvih bakcila i virusa, a zohari , stjenice i buhe, ta stoka je uvjek skoro neunistiva. Neki tvrde da u slucaju atomskog rata, samo zohari bi prezivjeli.
nisam vidio u mraku....pardoniram ono najiskrenije...Helem wrote:![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
nisu to Salko zohari, to su pamravi.
-
Helem
Sada sam, Salko pisac i dizem ruke od svega,prestajem pisati, sada stajem, previse imam protivnika da bih pisao.
Od sada pisem prijateljima i druzim se samo sa prijateljima uskrativsi mogucnost neprijateljima da citaju ono sto pisem.
Ovo sam samo probao da pisem i vidio da znam, pisanje knjiga je sada na redu a do tada mi treba odmor.
Ovdje mi je data tabla i kreda i po kojoj sam pisao.
i to veoma uspjesno piso....vrijeme je heleme dragi za velike projekte...Helem wrote:![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Sada sam, Salko pisac i dizem ruke od svega,prestajem pisati, sada stajem, previse imam protivnika da bih pisao.
Od sada pisem prijateljima i druzim se samo sa prijateljima uskrativsi mogucnost neprijateljima da citaju ono sto pisem.
Ovo sam samo probao da pisem i vidio da znam, pisanje knjiga je sada na redu a do tada mi treba odmor.
Ovdje mi je data tabla i kreda i po kojoj sam pisao.
vrijeme je postanes politicar da se kandidujes za bijelu kucu..
-
Helem
Vrijeme je na mojoj strani.
Mnogi su u uvjerenju da sam star i to mi je najsmjesnije.
Ljudi su naucili da se ravnaju po sebi.
Katastrofa!
Neki dan sam bio u pekari, kupovao kruh i tu se zateknem u prici s vlasnikom pekare, namah on pristavi kahfu, nadje se jos neki musterija, pridruzi nam se i on u muhabetu, te u tome trenu na vrata udje neka postarija zena, sijeda kosa, i sa njome neki postariji covjek, sijede kose ali vrlo zivahna izgleda.
Vlasnik pekare ustade da ih posluzi, zena naruci somun,kifle i lepinje a njen pratioc, sijedi covjek pogleda u nas dvojicu, u onog sto kahfendise s nama i bez ikakva pitanja i bez ikavog isareta upucenom njemu, cutali smo, taj covjek podize ruku, pokaza prstom prema meni i rece:
"Ti si sada u najboljim godinama".
Covjek me zadivio. Nista ga niko nije pitao, niko uopste s njim nije komunicirao, on je jednostavno samo usao sa tom zenom da kupe kruh.
Eto vidis Salko veliko je vrijeme za velika djela.
Mnogi su u uvjerenju da sam star i to mi je najsmjesnije.
Ljudi su naucili da se ravnaju po sebi.
Katastrofa!
Neki dan sam bio u pekari, kupovao kruh i tu se zateknem u prici s vlasnikom pekare, namah on pristavi kahfu, nadje se jos neki musterija, pridruzi nam se i on u muhabetu, te u tome trenu na vrata udje neka postarija zena, sijeda kosa, i sa njome neki postariji covjek, sijede kose ali vrlo zivahna izgleda.
Vlasnik pekare ustade da ih posluzi, zena naruci somun,kifle i lepinje a njen pratioc, sijedi covjek pogleda u nas dvojicu, u onog sto kahfendise s nama i bez ikakva pitanja i bez ikavog isareta upucenom njemu, cutali smo, taj covjek podize ruku, pokaza prstom prema meni i rece:
"Ti si sada u najboljim godinama".
Covjek me zadivio. Nista ga niko nije pitao, niko uopste s njim nije komunicirao, on je jednostavno samo usao sa tom zenom da kupe kruh.
Eto vidis Salko veliko je vrijeme za velika djela.
-
Helem
Insaalah !
Vise nije vrijeme za forum, sadrzaji postaju jaci, na neki nacin grublji,tezi,postaju kao pogan.
A nisu..lagahni kao perce iz jastuka,kao trepetiljka, kao kad se seva uzdigne uz zrak i iz neba cujes onaj zvuk, trepti jara....
Uh miline, prevelika je milina biti pisac, sladostrast.
Boze Dragi, samo se tebi klanjam.
Vise nije vrijeme za forum, sadrzaji postaju jaci, na neki nacin grublji,tezi,postaju kao pogan.
A nisu..lagahni kao perce iz jastuka,kao trepetiljka, kao kad se seva uzdigne uz zrak i iz neba cujes onaj zvuk, trepti jara....
Uh miline, prevelika je milina biti pisac, sladostrast.
Boze Dragi, samo se tebi klanjam.
-
mr__bosnjak
Znaci poceo si je pisat?