Helem-novo cudo u bosanskoj literaturi
Moderator: Chloe
- Salko sto je u vodu skako
dobro si ovo reko stari moj druze....Helem wrote:nema nas drzava.
heleme, nije cudo da si cudo!!!!
heleme, nije cudo da si cudo kad u ovo cudno doba sa cudom (to biva sa mnom) cudno jutro docekujes...Helem wrote:molim obrazlozenje Salko....
pravi smo bosanski punokrvni sentimentalci...gluho je doba noci...sav normalan svijet spava...Helem wrote:gluho je doba noci....mi smo nocobdije....sentimentalci.....
pravo ime mi je adis...javljam se iz holandije a rodom sam iz banja luke...a ti???Helem wrote:Salko, kakvo ti je pravo ime i odakle si?
-
Helem
ja sam Ibrahim, iz Kotor Varosi, 30 km od Banja-Luke.
Tetka Latifa mi je iz Mejdana, Brace Potkonjaka ulica...
Tetka Dudija iz Zagrebacke...blizu Ferhadije...
imam jos tetki u Vrbanji...
Sada zivim u Americi...
Eto Adise, blizu smo.
Sada zivim u Americi...
Eto Adise, blizu smo.
ibro, ibro, zemljace moj...krajisnice ljuti...jesil pospan????Helem wrote:ja sam Ibrahim, iz Kotor Varosi, 30 km od Banja-Luke.
Sada zivim u Americi...
Eto Adise, blizu smo.
-
zzzzz
Ko spavaSalko sto je u vodu skako wrote:pravi smo bosanski punokrvni sentimentalci...gluho je doba noci...sav normalan svijet spava...Helem wrote:gluho je doba noci....mi smo nocobdije....sentimentalci.....
Sad gledam na sat, pa kontam jesam li normalan, skako' od bloga do bloga (nakon sto je forum zamro, pa se nije imalo sta procitati)
Hajd sad mi lakse, kad vidim da nisam jedina nahlada
-
zzzzz
E Helem, kad smo kod tvoje carsije, pred sami rat poso' ja sa starim do Banja Luke i ici cemo preko Vlasica, na Skender Vakuf, pa cemo za Banja Luku. Izasli iz one hajlovine od Skendera (ostalo mi u sjecanju da je okruzen crnogoricnom sumom koja obrubljuje grad) i spustamo se u dolinu, govori on "Sad cemo u Kotor Varos".
Bio lijep dan, spustamo se putem a grad okupan u suncu. S desne strane bijela dzamija, malo nize na istoj strani pravoslavna crkva a s druge starne katolicka crkva, moderna, sa onim plavim staklima ala Momo i Uzeir. Govori on meni, ovo je grad koji ima podjednako Bosnjaka (on je tada govorio Muslimana, ako je bitno), Srba i Hrvata.
Prosli smo Kotor Varos, u nekih pet minuta voznje, a meni uvijek ostade u lijepom sjecanju taj prvi i posljednji susret sa tvojom carsijom. Cesto se sjetim i zazalim sto to nije ona ista carsija, sto nismo imali snage i moci da je zadrzimo i odrzimo onakvom kakva je bila.
btw
U zadnje vrijeme kad posmislim na Kotor Varos, sjetim da nam je odatle i kapiten mlade reprezentacije Senijad ibricic...
Bio lijep dan, spustamo se putem a grad okupan u suncu. S desne strane bijela dzamija, malo nize na istoj strani pravoslavna crkva a s druge starne katolicka crkva, moderna, sa onim plavim staklima ala Momo i Uzeir. Govori on meni, ovo je grad koji ima podjednako Bosnjaka (on je tada govorio Muslimana, ako je bitno), Srba i Hrvata.
Prosli smo Kotor Varos, u nekih pet minuta voznje, a meni uvijek ostade u lijepom sjecanju taj prvi i posljednji susret sa tvojom carsijom. Cesto se sjetim i zazalim sto to nije ona ista carsija, sto nismo imali snage i moci da je zadrzimo i odrzimo onakvom kakva je bila.
btw
U zadnje vrijeme kad posmislim na Kotor Varos, sjetim da nam je odatle i kapiten mlade reprezentacije Senijad ibricic...
-
Helem
Svako mjesto ima svoje cari
lijepe zene ili nesto tako
ali tebe nigdje nema duso
Biser curo, lijepa Kotorvarosanko.
Kraj Vrbanje u rane veceri
gledao sam tebe vragolanko
nosila si svilene dimije
Biser curo, lijepa Kotorvarosanko.....
lijepe zene ili nesto tako
ali tebe nigdje nema duso
Biser curo, lijepa Kotorvarosanko.
Kraj Vrbanje u rane veceri
gledao sam tebe vragolanko
nosila si svilene dimije
Biser curo, lijepa Kotorvarosanko.....
- tetakk
http://naskotorvaros.com/forum/viewtopic.php?t=36Nista novo.
Izuzetno simpatisem i pozdravljam ovaj apel i zaista se slazem da je potrebna jedna dobra Hrvatska stranica,imate Zeljkovu stranicu koja nije bas hrvatska ali je Zeljko Hrvat pa mislim da bi se neki od vas mogli ukljuciti i na tu stranicu,stranica je prelijepa.
Kotorvaroska stranica nije muslimanska ni bosnjacka,stranicu drze Muhamed Hadziselimovic,Muha,covjek sumnjive orijentacije,uglavnom bezlican a odrzava je gori od njega,Samir Sacic,inace moj rodjak.
Stranica je partizansko-literarne prirode pod budnim nadzorom Fride,Sanele iz Zagreba,i Tetka,imenom Ibrahim od Sipraga,komunisticki orijentisanog,orijentiranog seljaka,trenutno iz Sarajeva,s ovim hocu reci da je veoma bitno ko i kako drzi stranicu.
Uglavnom,stranica se drzi radi sexa ako nije radi sexa onda drzi se onako,opet radi sexa.
Ako ih upitas je li za to oni kazu da nije a ako ih jos jednom upitas onda te istjeraju a posjetiocima,forumasima napisu drugi razlog.
Preporucujem vam da ne idete na tu stranicu a oni ce opet na mene.
Da znate s kim imate posla
-
Helem
Na Forumima je potrebna iskrenost u pojedinim temama,izgleda da smo u vecini slucajeva lose vaspitani,obicno nam je u familijama govoreno da cutimo,to nam je bio odgoj ali mislim da kucni odgoj je pogresan za Forum,necemo stici ni do cega.
Ostati cemo na kucnom odgoju.
za kucni odgoj Forumi ne sluze,Forumi sluze da se nesto i puno toga nauci a nikako na nacin da se cita po forumima i ne znam sta ti jos se sve ne radi.
Potrebna je kreacija Foruma,na KV stranici imamo lijepe primjere suradnje Fride i Tetka,ozloglasenih,koji spajaju lijepo,ugodno sa korisnim,Frida postira izuzetno dobre literarne sadrzaje koji se popracuju fotografijama Tetka,Tetak je dobar fotograf ali los covjek,snimljenim po Bosni i Hercegovini.
Stvarno ugodno i za dusu i za oko.
Ostati cemo na kucnom odgoju.
za kucni odgoj Forumi ne sluze,Forumi sluze da se nesto i puno toga nauci a nikako na nacin da se cita po forumima i ne znam sta ti jos se sve ne radi.
Potrebna je kreacija Foruma,na KV stranici imamo lijepe primjere suradnje Fride i Tetka,ozloglasenih,koji spajaju lijepo,ugodno sa korisnim,Frida postira izuzetno dobre literarne sadrzaje koji se popracuju fotografijama Tetka,Tetak je dobar fotograf ali los covjek,snimljenim po Bosni i Hercegovini.
Stvarno ugodno i za dusu i za oko.