"nasa armija"? Moja sigurno nije cim mi je kucu minirala. Ne sjecam se da se iko u JNA distancirao od "tih nacionalista". Redovno su primali place dok su nas gadjali granatama od iste te JNA1gorstak wrote:To nije bila JNA. JNA je ubijena prvim metkom ispaljenim u Sloveniji. To sto su nacionalisti u jednom od naroda nastavili koristiti pecate i obiljezja JNA, ne treba bacati sjenu na nasu armiju.basta sljezove boje wrote:sve do trenutka kada je Jugoslavenska narodna armija parkirala tenk nedaleko od moje kuce i uletjela u policijsku skolu i zarobila djecu od 15-ak godina medju kojima je bio sin nase poznanice. Ne mozes navijati za nekoga ko ti dodje na vrata da te kolje
HEJ JUGOSLOVENI ...
-
basta sljezove boje
-
water
nacekaces se ti bogami.kijameta wrote:Ideja jugoslovenstva je puno starija od Jugoslavije i nadzivjela je Jugoslaviju.1gorstak wrote:Vratice se stara dobra jugoslovenska vremena nakon ulaska njenih federalnih jedinica u EU. Ideja jugoslovenstva je bila nesto najbolje sto se desilo ovim prostorima, ali eto, ni EU atmosfera nije losa. Steta samo sto EU nema Goli otok.
Jeste da su Srbi pocinjenim barbarstvima u zadnjim ratovima tu ideju ogadili mnogo kome.I moze se reci da je te ideja nece biti aktuelna jos mnogo godina ali ona zivi u nama i samo ceka povoljan politicki momenat da opet ispliva medzu nas.
ja navijam za crnog djavola protiv srbije. sa hrvatskom sam nako-nako, a za bosnu navijam od sveg srca
i da ja jesam volio jugoslaviju, ali me je kurva prevarila i sad vozdra
- turban
Da se uozbiljim,pa da nesto prozborim.
Yugoslaviju su stvorili Srbi.Onu prvu,pa i drugu.Nekad davno Knez Mihalo sanjao je o ujedinjenju svih pravoslavnih drzava na Balkanu.Mislim da su Srbi mnogo kasnije svatili da je to neizvodljivo te su se sjetili da naprave Yugu.Srbi su tako mislili da su objedinili sve srpske zemlje.Jedino sto su se malo preracunali jeste pojava Tita.INACE BI TO POSTALA sRBOSLAVIJA.
Kada se stvarala druga Yugoslavija Bosnjaka ili Bosanskih muslimana nije bilo kao konstituvnog narada.
U Titinoj Yugoslaviju Bosnjaci su se odjenom preobrazili u Yugoslovene.To su uzeli dakle kao nacionalnost.Oni koji su imali bilo kakvih dodira sa islamom imali su zescih problema.Recimo neki Bosnjak radio u nekoj opstini kao cinovnik.Rodi mu se sin,on dovede berbera i isti mu osuneti sina, a njemu daju otkaz.
nasavice se...
Yugoslaviju su stvorili Srbi.Onu prvu,pa i drugu.Nekad davno Knez Mihalo sanjao je o ujedinjenju svih pravoslavnih drzava na Balkanu.Mislim da su Srbi mnogo kasnije svatili da je to neizvodljivo te su se sjetili da naprave Yugu.Srbi su tako mislili da su objedinili sve srpske zemlje.Jedino sto su se malo preracunali jeste pojava Tita.INACE BI TO POSTALA sRBOSLAVIJA.
Kada se stvarala druga Yugoslavija Bosnjaka ili Bosanskih muslimana nije bilo kao konstituvnog narada.
U Titinoj Yugoslaviju Bosnjaci su se odjenom preobrazili u Yugoslovene.To su uzeli dakle kao nacionalnost.Oni koji su imali bilo kakvih dodira sa islamom imali su zescih problema.Recimo neki Bosnjak radio u nekoj opstini kao cinovnik.Rodi mu se sin,on dovede berbera i isti mu osuneti sina, a njemu daju otkaz.
nasavice se...
- SiSaJuMe
water wrote:nacekaces se ti bogami.kijameta wrote:Ideja jugoslovenstva je puno starija od Jugoslavije i nadzivjela je Jugoslaviju.1gorstak wrote:Vratice se stara dobra jugoslovenska vremena nakon ulaska njenih federalnih jedinica u EU. Ideja jugoslovenstva je bila nesto najbolje sto se desilo ovim prostorima, ali eto, ni EU atmosfera nije losa. Steta samo sto EU nema Goli otok.
Jeste da su Srbi pocinjenim barbarstvima u zadnjim ratovima tu ideju ogadili mnogo kome.I moze se reci da je te ideja nece biti aktuelna jos mnogo godina ali ona zivi u nama i samo ceka povoljan politicki momenat da opet ispliva medzu nas.
ja navijam za crnog djavola protiv srbije. sa hrvatskom sam nako-nako, a za bosnu navijam od sveg srca![]()
I sad volis bosnu, A sutra?????
-
water
sta sutra? ne kontam. subota?SiSaJuMe wrote:water wrote:nacekaces se ti bogami.kijameta wrote: Ideja jugoslovenstva je puno starija od Jugoslavije i nadzivjela je Jugoslaviju.
ja navijam za crnog djavola protiv srbije. sa hrvatskom sam nako-nako, a za bosnu navijam od sveg srca![]()
- SiSaJuMe
de mi reci koliko obrezanih cuna ima u muslimanskom stanovistvu tokom titine vladavine. Ista prica se cuje sa druge strane koji vele nisam smio krstit dijete. Stigla demokratija a ono krstenih i osunecenih ko u prici. Mojne suplje./../ Tite ti.turban wrote:Da se uozbiljim,pa da nesto prozborim.
nasavice se...
-
basta sljezove boje
cuj sutra, to te provocira 
onda bi toj logici mogli jos navijati i za Austriju i za Tursku
onda bi toj logici mogli jos navijati i za Austriju i za Tursku
- SiSaJuMe
Sinko ljubav je prolazna. Velis Juga stara kurva te prevarila, A sta ako te BIH prevari. Koga ces onda voljeti.water wrote:sta sutra? ne kontam. subota?SiSaJuMe wrote:water wrote: nacekaces se ti bogami.
-
StarScream
To je itekao bila JNA. Generali koji su se popeli na brda oko Sarajeva i drugih be ha gradova su stasali u Jugoslaviji i JNA armiji kao branioci komunizma. Ti generali su bili elitno drustvo komunisticke Jugoslavije. Ti generali su kasnije promijenili dresove i nabili kokarde. To su pravi izdajnici naroda, a ne oni koji su nepravedno osudjeni '83 godine, a kasnije u "oslobodjenju" prozvani kao "neprijateljima naroda"...1gorstak wrote:To nije bila JNA. JNA je ubijena prvim metkom ispaljenim u Sloveniji. To sto su nacionalisti u jednom od naroda nastavili koristiti pecate i obiljezja JNA, ne treba bacati sjenu na nasu armiju.basta sljezove boje wrote:sve do trenutka kada je Jugoslavenska narodna armija parkirala tenk nedaleko od moje kuce i uletjela u policijsku skolu i zarobila djecu od 15-ak godina medju kojima je bio sin nase poznanice. Ne mozes navijati za nekoga ko ti dodje na vrata da te kolje
Nikada vise zabluda, nikada vise naivnost, nikada vise jugoslovenstvo, jer nas je jednom i previse kostalo!
"Zivelo bratstvo i jedinstvo svih naroda i narodnisti"
Komunista Sloba na Gazimestanu. Koje licemjerstvo...
- pape
- Location: Od jedne zene te boli jedna glava, ... od dvije zene, dvije glave.
turban wrote:Ponekad se sejetim samo 1 maja. Otac bi rahmet mu dusi okretao janje na raznju.
Ostalo kao da je nestalo,otislo u zaborav. Nemogu zaliti za Yugom,onda bi zalio samog sebe u tim prohujalim vremenima.
Ni ja ne zalim za Yugom, ali ... za tim lijepim prohujalim vremenima zalim jako.
Treba se okrenuti oko sebe, pogledati i shvatiti u kakvom se jadnom i pasjem vremenu sada zivi.
I, ... ne cudim se nekome kome je sada dvadesetak godina, ... takvi nemaju mogucnost poredjenja.
Neka ti r. otac pociva u miru, ali ... da je bio nezadovoljan, ne bi janje okretao za 1.maj.
A ti, ... trazi svoje mjesto i dalje, ...
turban
Član od: 13 jan 2008
Mjesto: trazim ga
- pape
Cekaj, cekaj, ....... ima i generala koji su se popeli na brda oko Sarajeva, pa poslije promijenili dresove i nisu stavili kokardu.StarScream wrote: To je itekao bila JNA. Generali koji su se popeli na brda oko Sarajeva i drugih be ha gradova su stasali u Jugoslaviji i JNA armiji kao branioci komunizma. Ti generali su bili elitno drustvo komunisticke Jugoslavije. Ti generali su kasnije promijenili dresove i nabili kokarde. To su pravi izdajnici naroda, a ne oni koji su nepravedno osudjeni '83 godine, a kasnije u "oslobodjenju" prozvani kao "neprijateljima naroda"...![]()
![]()
Polako ba, .... salaisi se malo.
- 1gorstak
Ti svoju averziju prema Jugoslaviji mozes nastaviti pravdati citavim nizom izmisljenih argumenata, sebi je uvijek najlakse slagati. Za one koji razmisljaju, ovo ....StarScream wrote:To je itekao bila JNA. Generali koji su se popeli na brda oko Sarajeva i drugih be ha gradova su stasali u Jugoslaviji i JNA armiji kao branioci komunizma. Ti generali su bili elitno drustvo komunisticke Jugoslavije. Ti generali su kasnije promijenili dresove i nabili kokarde. To su pravi izdajnici naroda, a ne oni koji su nepravedno osudjeni '83 godine, a kasnije u "oslobodjenju" prozvani "neprijateljima naroda"...1gorstak wrote:To nije bila JNA. JNA je ubijena prvim metkom ispaljenim u Sloveniji. To sto su nacionalisti u jednom od naroda nastavili koristiti pecate i obiljezja JNA, ne treba bacati sjenu na nasu armiju.basta sljezove boje wrote:sve do trenutka kada je Jugoslavenska narodna armija parkirala tenk nedaleko od moje kuce i uletjela u policijsku skolu i zarobila djecu od 15-ak godina medju kojima je bio sin nase poznanice. Ne mozes navijati za nekoga ko ti dodje na vrata da te kolje![]()
![]()
Nikada vise zabluda, nikada vise naivnost, nikada vise jugoslovenstvo, jer nas je jednom i previse nas je kostalo!

... nije JNA, nego velikosrpska soldateska koja koristi arsenal JNA, a svom osvajackom pohodu pokusava dati legitimitet obiljezjima JNA. Ako stvarno vjerujes da ovo jeste JNA, ti onda opravdavas operacije protiv Slovenije, Hrvatske a i BiH.
- Sezam
#38 Re: HEJ JUGOSLOVENI ...
Sve to stoji buraz, ali za Zvezdu NIKAD...KENJAC wrote:Jeste li jos zivi? Pa ljudi nije davno bilo kad smo svaki razgovor sa strancem pocinjali, "Juga ja, ja sampioni Svijeta! Mali ali zajebani, kosarka, rukomet, vatarpolo ... " Zar smo malo puta nekom morali sa ponosom objasnjavamo kako je Tile 48 odjebo Ruse, kako ga je Amerika respektovala, kako smo Zabarima ponosno pokazivali jadran i rugajuci ga poredili sa onom mocvarom oko Apeninskog poluotoka. Aj da se ne lazemo koliko nas je pjevalo na dernecima Jugoslovenku od Lepe Brene? Ili onu Racunajte na nas.
Niko nas nije tjero! Bilo nam je normalno da volimo nesto sto vole nasi roditelji, i sto ce voljeti nasa djeca! Kad smo ucili o Blajburgu govorili smo "joj jesmo ih tamo razvalili" Za Goli Otok smo pricali " Znao je Tile sta radi"
Nije nam bilo bitno hoce li Ruse razvalit Drazen tricama , Mirza, Dragan Kresimir ...itd. Kad igra Jugoplastka u inostranstvu, Zvezda protiv Bajerna...
Niko nas nije tjerao...
Ej pa i za visestranacke izbore smo se pod okriljem SDA prijavljivali ko JUGOSLOVENI (ej ovo je vec smijesno)
Desi se to sto se desi i... nidje Jugoslovena ni u zlatu da ga placas. Od srece ne mozemo da spavamo kad nekog od bivsih nam komsija snadje neki jad. Na bilo koji forum gdje odes vise od pola tema je posveceno "onim drugim" i nikad u dobrom svjetlu. Inter mrzimo zbog Stankovica i Mihajlovica. Vise od pola "Jugoslavije" navijalo za Dance protiv Hrvata. Mrtvi smo od rahatluka sto se i zadnji dio "nase Juge" odvaja od onih cigana. Dokle to ide govori i cinjenica da vise od pola Bosne mrzi cak zemlju u kojoj zivi sada!
Interesu je me jel ima vise IKO da je osto Jugosloven. U Onom smislu Od Vardara pa do Triglava! Za navija za "nase" i da se uzdigo iznad Balkanske mrznje!
-
basta sljezove boje
ideja Jugoslavije je propala, umjesto udruzivanja u nekakav plemenski savez juznih Slavena udruzicemo se u zajednicu europskih naroda kojoj oduvijek pripadamo i mirna Bosna. Pan-slavizam je propao, i Cehoslovacka i SSSR su se raspali, a danas rijetko ko u baltickim zemljama ili Ceskoj i Slovackoj pati za proslim vremenima
-
StarScream
Ovo sto si napisao je bezveze.pape wrote:Cekaj, cekaj, ....... ima i generala koji su se popeli na brda oko Sarajeva, pa poslije promijenili dresove i nisu stavili kokardu.StarScream wrote: To je itekao bila JNA. Generali koji su se popeli na brda oko Sarajeva i drugih be ha gradova su stasali u Jugoslaviji i JNA armiji kao branioci komunizma. Ti generali su bili elitno drustvo komunisticke Jugoslavije. Ti generali su kasnije promijenili dresove i nabili kokarde. To su pravi izdajnici naroda, a ne oni koji su nepravedno osudjeni '83 godine, a kasnije u "oslobodjenju" prozvani kao "neprijateljima naroda"...![]()
![]()
![]()
Taj covijek o kojem govoris je branio BiH, pod njegovom komandom nasa armija je dosla do Banja Luke itd...
- pape
Momak, ... nemoj meni, ... zivota ti.StarScream wrote:Ovo sto si napisao je bezveze.pape wrote:Cekaj, cekaj, ....... ima i generala koji su se popeli na brda oko Sarajeva, pa poslije promijenili dresove i nisu stavili kokardu.StarScream wrote: To je itekao bila JNA. Generali koji su se popeli na brda oko Sarajeva i drugih be ha gradova su stasali u Jugoslaviji i JNA armiji kao branioci komunizma. Ti generali su bili elitno drustvo komunisticke Jugoslavije. Ti generali su kasnije promijenili dresove i nabili kokarde. To su pravi izdajnici naroda, a ne oni koji su nepravedno osudjeni '83 godine, a kasnije u "oslobodjenju" prozvani kao "neprijateljima naroda"...![]()
![]()
![]()
Taj covijek o kojem govoris je branio BiH, pod njegovom komandom nasa armija je dosla do Banja Luke itd...
Branio je i ja, puno ranije od njega.
-
StarScream
To nisu izmisljeni argumenti, vec milion puta dokazane cinjenice.1gorstak wrote:
Ti svoju averziju prema Jugoslaviji mozes nastaviti pravdati citavim nizom izmisljenih argumenata, sebi je uvijek najlakse slagati. Za one koji razmisljaju, ovo ....
... nije JNA, nego velikosrpska soldateska koja koristi arsenal JNA, a svom osvajackom pohodu pokusava dati legitimitet obiljezjima JNA. Ako stvarno vjerujes da ovo jeste JNA, ti onda opravdavas operacije protiv Slovenije, Hrvatske a i BiH.
A to sto ti zelis da komunisticke izdajnike oslobodis odgovornosti za agresiju na bih, je bezuspijesan pokusaj skidanja odgovornosti sa najodgovornijih!
Da, veliko srbski projekat i SANU su glavni organizatori agresije na BiH, ali nisu oni ti koji su se penjali na brda oko Sarajeva. To su bili vojnici i generali JNA armije, koji su preko noci nabili kokarde.
Je li Kadijevic bio general JNA, je li Galic bio u JNA, itd... itd...
Last edited by StarScream on 22/02/2008 20:07, edited 1 time in total.
-
StarScream
Svaka cast.pape wrote: Momak, ... nemoj meni, ... zivota ti.
Branio je i ja, puno ranije od njega.
- Sensei
hahaha, cuj ovoStarScream wrote:Ovo sto si napisao je bezveze.pape wrote:Cekaj, cekaj, ....... ima i generala koji su se popeli na brda oko Sarajeva, pa poslije promijenili dresove i nisu stavili kokardu.StarScream wrote: To je itekao bila JNA. Generali koji su se popeli na brda oko Sarajeva i drugih be ha gradova su stasali u Jugoslaviji i JNA armiji kao branioci komunizma. Ti generali su bili elitno drustvo komunisticke Jugoslavije. Ti generali su kasnije promijenili dresove i nabili kokarde. To su pravi izdajnici naroda, a ne oni koji su nepravedno osudjeni '83 godine, a kasnije u "oslobodjenju" prozvani kao "neprijateljima naroda"...![]()
![]()
![]()
Ide dedo, a za njim medo.
- 1gorstak
Da, kao sto su oficiri JNA bili i Divjak, Cikotic, Bobetko, Delic, Halilovic, Hadzihasanovic, itd. ali su se shodno svojim shvatanjima borili za ciljeve oprecne ciljevima Kadijevica i Galica.StarScream wrote:Je li Kadijevic bio general JNA, je li Galic bio u JNA, itd... itd...
- Maraschino
Jugoslavija je imala i jako teskih vremena, kojih se nasa generacija skoro i ne sjeca. Imala je ona i svojih dobrih vremena... sve u svemu, bilo, proslo...nova vremena dosla...valja dalje u EU a tamo su zlatne kasike, nista ne radis a sve imas 
- karabaja-x
- Location: mangala mangala (ako ste a big fish in a small pond, morate adoptirat a low key profile)
nemoj vrijedjat cojkaSensei wrote:Tito = Yuga i nema dalje
Kenjac, neko ti dobro reče da si izabrao sebi pravi nick.
-
kijameta
Ne pate sigurno ali su i Cehi i Slovaci i Rusi ostali veliki panslavisti. Panslavizam je zivlji nego ikad. Naravno kao svaka pan stvar nosi u sebi kliku fasizma.Jedinstvo juznih Slavena je jedina pozitivna stvar koja se desila nasim narodima.Zato su EU i USA ucinili sve da uniste Jugoslaviju.basta sljezove boje wrote:ideja Jugoslavije je propala, umjesto udruzivanja u nekakav plemenski savez juznih Slavena udruzicemo se u zajednicu europskih naroda kojoj oduvijek pripadamo i mirna Bosna. Pan-slavizam je propao, i Cehoslovacka i SSSR su se raspali, a danas rijetko ko u baltickim zemljama ili Ceskoj i Slovackoj pati za proslim vremenima
- Drvosjeca iz Dejcica
#50 Re: HEJ JUGOSLOVENI ...
KENJAC wrote: Interesu je me jel ima vise IKO da je osto Jugosloven. U Onom smislu Od Vardara pa do Triglava! Za navija za "nase" i da se uzdigo iznad Balkanske mrznje!
Dok je po nama sipalo nesto se nije cuo glas vas Jugoslovena, ili je to bilo zbog zaglusujuce buke detonacija, *ebiga sada je kasno, predugo koracamo sami da bi se osvrtali na lajanje pasa u daljini. Sorry...Da ti roknu samo dvije. sve bi ti se samo kazalo. nikome se ne ponovilo...