HEJ JUGOSLOVENI ...

Locked
KENJAC

#1 HEJ JUGOSLOVENI ...

Post by KENJAC »

Jeste li jos zivi? Pa ljudi nije davno bilo kad smo svaki razgovor sa strancem pocinjali, "Juga ja, ja sampioni Svijeta! Mali ali zajebani, kosarka, rukomet, vatarpolo ... " Zar smo malo puta nekom morali sa ponosom objasnjavamo kako je Tile 48 odjebo Ruse, kako ga je Amerika respektovala, kako smo Zabarima ponosno pokazivali jadran i rugajuci ga poredili sa onom mocvarom oko Apeninskog poluotoka. Aj da se ne lazemo koliko nas je pjevalo na dernecima Jugoslovenku od Lepe Brene? Ili onu Racunajte na nas.
Niko nas nije tjero! Bilo nam je normalno da volimo nesto sto vole nasi roditelji, i sto ce voljeti nasa djeca! Kad smo ucili o Blajburgu govorili smo "joj jesmo ih tamo razvalili" Za Goli Otok smo pricali " Znao je Tile sta radi"
Nije nam bilo bitno hoce li Ruse razvalit Drazen tricama , Mirza, Dragan Kresimir ...itd. Kad igra Jugoplastka u inostranstvu, Zvezda protiv Bajerna...
Niko nas nije tjerao...
Ej pa i za visestranacke izbore smo se pod okriljem SDA prijavljivali ko JUGOSLOVENI (ej ovo je vec smijesno)
Desi se to sto se desi i... nidje Jugoslovena ni u zlatu da ga placas. Od srece ne mozemo da spavamo kad nekog od bivsih nam komsija snadje neki jad. Na bilo koji forum gdje odes vise od pola tema je posveceno "onim drugim" i nikad u dobrom svjetlu. Inter mrzimo zbog Stankovica i Mihajlovica. Vise od pola "Jugoslavije" navijalo za Dance protiv Hrvata. Mrtvi smo od rahatluka sto se i zadnji dio "nase Juge" odvaja od onih cigana. Dokle to ide govori i cinjenica da vise od pola Bosne mrzi cak zemlju u kojoj zivi sada!
Interesu je me jel ima vise IKO da je osto Jugosloven. U Onom smislu Od Vardara pa do Triglava! Za navija za "nase" i da se uzdigo iznad Balkanske mrznje!
Leonid Breznjev

Post by Leonid Breznjev »

nema jugoslavije, pa nema ni jugoslovena.. drugi put..
JohnnyS

Post by JohnnyS »

da je valjala nikad se ne bi raspala...
manijak1

Post by manijak1 »

:oops: Uh :D :D tema bolna :D :D i nekako prejadna :D :D tek ova aluzija na čovjeka koji ima kćerku :D :D koja je jednostavno savršena :D :D a najbolje od svega je .....desi se to što se desi :D :D k'o ono .....vazda moćne sile sa strane krivci :D :D .
P.S.Navijao sam za Hrvatsku protiv Danske :oops: :D
I navijao sam za sve ostale protiv Srbije :D :D eto ....tako mi se desilo .... :D
Leonid Breznjev

Post by Leonid Breznjev »

dopadaju mi se tvoja desavanja manijak! :D :D
whow

Post by whow »

Ma sve je to politika a u politici je sve moguce i dozvoljeno. Ono sto je sigurno ma koliko mi to sada htijeli zaboraviti ili negirati je da govorimo istim jezikom ( BiH , CG, HR , SR), da svi imamo ove iste blesave face koje mozes s pika prepoznati bilo a si u New Yorku , Torontu ili Berlinu "una faca una rasa" sto bih rekao talijan, da nam je bog dao ovaj ludi balkanski temperament te da se volimo i mrzimo jednakim intenzitetom. Sto se tice Jugoslavije to je bilo pa proslo , opet cemo se mi naci u EU pa ce biti kao i na Euroviziji- ko ce kome no svoj svome.
turban

Post by turban »

Ponekad se sejetim samo 1 maja.Otac bi rahmet mu dusi okretao janje na raznju.
Ostalo kao da je nestalo,otislo u zaborav.Nemogu zaliti za Yugom,onda bi zalio samog sebe u tim prohujalim vremenima.
zemo_online

Post by zemo_online »

Da je Yuga opstala bili bi danas druga Irska.Medjutim,nacionalizam je bio jaci i danas ex-yu drzavice placaju cijenu te avanture.Cijena je siromastvo i besperspektivnost i to ce da potraje jos koju deceniju.
Bespovratni krediti u milijardama,ulazak u eu 93-95.,najnapredniji u istocnom bloku osim istocne njemacke,neupitan ugled Ante Markovica,omiljeni u zemljama treceg svijeta itd.itd.
Prokockana historijska sansa.To se skupo placa.
Bosanac_21

Post by Bosanac_21 »

Otisao Tito, otisla mu i Juga. Onima sto je sve dao, ti su mu iza ledja i radili za zeljom o nekoj velikoj smrdijici, a sad dodje vrijeme da je "velika" sve manja.
Juga je bila nekd, vrijeme je da se gleda u buducnost i da branimo svoje granice koje su vijekovima postojale :bih:
StarScream

Post by StarScream »

Bosanac_21 wrote:Otisao Tito, otisla mu i Juga. Onima sto je sve dao, ti su mu iza ledja i radili za zeljom o nekoj velikoj smrdijici, a sad dodje vrijeme da je "velika" sve manja.
Juga je bila nekad, vrijeme je da se gleda u buducnost i da branimo svoje granice koje su vijekovima postojale :bih:
Dobar post!
Ako se raspala Juga, ne mora i nece se raspasti BiH. Previse smo toga prevalili preko ledja da bi sada popustili.

Bice Bosne, dok je njenih ljiljana!
zemo_online

Post by zemo_online »

Yuga je bila najbolja drzava u svemiru.
FireFly

#12 Re: HEJ JUGOSLOVENI ...

Post by FireFly »

KENJAC wrote:Jeste li jos zivi? Pa ljudi nije davno bilo kad smo svaki razgovor sa strancem pocinjali, "Juga ja, ja sampioni Svijeta! Mali ali zajebani, kosarka, rukomet, vatarpolo ... " Zar smo malo puta nekom morali sa ponosom objasnjavamo kako je Tile 48 odjebo Ruse, kako ga je Amerika respektovala, kako smo Zabarima ponosno pokazivali jadran i rugajuci ga poredili sa onom mocvarom oko Apeninskog poluotoka. Aj da se ne lazemo koliko nas je pjevalo na dernecima Jugoslovenku od Lepe Brene? Ili onu Racunajte na nas.
Niko nas nije tjero! Bilo nam je normalno da volimo nesto sto vole nasi roditelji, i sto ce voljeti nasa djeca! Kad smo ucili o Blajburgu govorili smo "joj jesmo ih tamo razvalili" Za Goli Otok smo pricali " Znao je Tile sta radi"
Nije nam bilo bitno hoce li Ruse razvalit Drazen tricama , Mirza, Dragan Kresimir ...itd. Kad igra Jugoplastka u inostranstvu, Zvezda protiv Bajerna...
Niko nas nije tjerao...
Ej pa i za visestranacke izbore smo se pod okriljem SDA prijavljivali ko JUGOSLOVENI (ej ovo je vec smijesno)
Desi se to sto se desi i... nidje Jugoslovena ni u zlatu da ga placas. Od srece ne mozemo da spavamo kad nekog od bivsih nam komsija snadje neki jad. Na bilo koji forum gdje odes vise od pola tema je posveceno "onim drugim" i nikad u dobrom svjetlu. Inter mrzimo zbog Stankovica i Mihajlovica. Vise od pola "Jugoslavije" navijalo za Dance protiv Hrvata. Mrtvi smo od rahatluka sto se i zadnji dio "nase Juge" odvaja od onih cigana. Dokle to ide govori i cinjenica da vise od pola Bosne mrzi cak zemlju u kojoj zivi sada!
Interesu je me jel ima vise IKO da je osto Jugosloven. U Onom smislu Od Vardara pa do Triglava! Za navija za "nase" i da se uzdigo iznad Balkanske mrznje!
Ja zaista jos uvijek navijam za sve "nase"...ali sam 10 hiljada km daleko od Balkana...
manijak1

Post by manijak1 »

:oops: S Titom možda i jeste .....bez njega je propala :oops: u jednu od mnogih svemirskih crnih :D :D rupčaga :oops:
windas

Post by windas »

Otisla je Juga u legendu a sve mi se nesto cini da je odatle i dosla....
stickitout

Post by stickitout »

Bosanac_21 wrote:Otisao Tito, otisla mu i Juga. Onima sto je sve dao, ti su mu iza ledja i radili za zeljom o nekoj velikoj smrdijici, a sad dodje vrijeme da je "velika" sve manja.
Juga je bila nekd, vrijeme je da se gleda u buducnost i da branimo svoje granice koje su vijekovima postojale :bih:
Ne reci dvaput i ne pomisljaj...Da ne bude otisao alija otisla mu i Bosna :oops:
1gorstak

Post by 1gorstak »

Vratice se stara dobra jugoslovenska vremena nakon ulaska njenih federalnih jedinica u EU. Ideja jugoslovenstva je bila nesto najbolje sto se desilo ovim prostorima, ali eto, ni EU atmosfera nije losa. Steta samo sto EU nema Goli otok.
Nele

Post by Nele »

bio zadnji titin pionir a juga ostala u srcu iako sam samo 12 godina zivio u njoj :D :D :D

najljepsa himna hej slaveni
basta sljezove boje

Post by basta sljezove boje »

sve do trenutka kada je Jugoslavenska narodna armija parkirala tenk nedaleko od moje kuce i uletjela u policijsku skolu i zarobila djecu od 15-ak godina medju kojima je bio sin nase poznanice. Ne mozes navijati za nekoga ko ti dodje na vrata da te kolje
AdnanM

Post by AdnanM »

Sto bi rekao konfucije: ne zalostim se kad me ljudi ne razumiju nego kad ja ljude ne razumijem :zzzz:
turban

Post by turban »

1gorstak wrote:Vratice se stara dobra jugoslovenska vremena nakon ulaska njenih federalnih jedinica u EU. Ideja jugoslovenstva je bila nesto najbolje sto se desilo ovim prostorima, ali eto, ni EU atmosfera nije losa. Steta samo sto EU nema Goli otok.
To care Goli otok,za golace.... :-D :-D
1gorstak

Post by 1gorstak »

basta sljezove boje wrote:sve do trenutka kada je Jugoslavenska narodna armija parkirala tenk nedaleko od moje kuce i uletjela u policijsku skolu i zarobila djecu od 15-ak godina medju kojima je bio sin nase poznanice. Ne mozes navijati za nekoga ko ti dodje na vrata da te kolje
To nije bila JNA. JNA je ubijena prvim metkom ispaljenim u Sloveniji. To sto su nacionalisti u jednom od naroda nastavili koristiti pecate i obiljezja JNA, ne treba bacati sjenu na nasu armiju.
basta sljezove boje

Post by basta sljezove boje »

test01 wrote:Da je Yuga opstala bili bi danas druga Irska.Medjutim,nacionalizam je bio jaci i danas ex-yu drzavice placaju cijenu te avanture.Cijena je siromastvo i besperspektivnost i to ce da potraje jos koju deceniju.
Bespovratni krediti u milijardama,ulazak u eu 93-95.,najnapredniji u istocnom bloku osim istocne njemacke,neupitan ugled Ante Markovica,omiljeni u zemljama treceg svijeta itd.itd.
Prokockana historijska sansa.To se skupo placa.
Jugoslavija nikada nije bila u istocnom bloku. Tito je masno kesirao svoju poziciju izmedju dva bloka, kao i "neutralna" Austrija uostalom, a pri tom lansirao ideju nesvrstanosti. Nesvrstani su bili jedna masa raznoraznih zemalja, od marksisticko-lenjinistickih do mega-kapitalistickih, ali Tile je znao sa svima njima. Za rudare u Trepci je umrla Jugoslavija onoga dana kada je umro Tito
SiSaJuMe

#23 Re: HEJ JUGOSLOVENI ...

Post by SiSaJuMe »

KENJAC wrote: Interesu je me jel ima vise IKO da je osto Jugosloven. U Onom smislu Od Vardara pa do Triglava! Za navija za "nase" i da se uzdigo iznad Balkanske mrznje!
E pa ja nemogu skuhati ove NACI MAJMUNE na Balkanu. Koliko god me turali u stado , toliko se meni ona pionirska zakletva na kozari cini veca i jaca.
Ja licno\osobno navijam za sve, ama bas sve sa prostora bivse juge. Kad Hrvatska rasturi englesku, kad novakovic listi sve redom, kad BIH u gostima tuce, skakac iz slovenije preleti ostale, vatrepolisti iz crne gore dobijaju neku tekmu a i makedonci kad tuku neku stranu ekupi.
Pocesto zavrtim i slavnu tekmu sa prvenstva Italije kad je najmocnija ekipa na svijetu rasturala sve kosarkase. Neki dan na TV ugledam Zdovca, Fakat prva slika mi padena pamet, kad je Zdovac radi NACI MAJMUNA napustio zlatnu ekipu.

Steta sto je prostorom Balkana niklo NACI sjeme i taj prostor trune i trunice jos dugo.
Last edited by SiSaJuMe on 22/02/2008 19:08, edited 1 time in total.
branimir_s

Post by branimir_s »

I za mene je riknula kada sam vidio T-55 sa Jugoslovenskom zastavom ( sa petokrakom naravno ) kako sa Osmica puca po Sedreniku...I to po kome? Po onima koji su se do zadnjeg momenta borili za njen opstanak. I nakon tog dana želim toj tvorevini, pa kako god se zvala i kako je god zvali, samo glogov kolac i to direkt u srce.
Last edited by branimir_s on 22/02/2008 19:07, edited 1 time in total.
kijameta

Post by kijameta »

1gorstak wrote:Vratice se stara dobra jugoslovenska vremena nakon ulaska njenih federalnih jedinica u EU. Ideja jugoslovenstva je bila nesto najbolje sto se desilo ovim prostorima, ali eto, ni EU atmosfera nije losa. Steta samo sto EU nema Goli otok.
Ideja jugoslovenstva je puno starija od Jugoslavije i nadzivjela je Jugoslaviju.
Jeste da su Srbi pocinjenim barbarstvima u zadnjim ratovima tu ideju ogadili mnogo kome.I moze se reci da je te ideja nece biti aktuelna jos mnogo godina ali ona zivi u nama i samo ceka povoljan politicki momenat da opet ispliva medzu nas.
Locked