Heco strikes again!

sylar

#51 Re: Heco strikes again!

Post by sylar »

Mediji su krivi kada postave pravo pitanje. Jer, ako nekome kazes da je lopov, nije vise bitno sto je on lopov nego koja stranka (kojoj je novinar naklonjen) je rekla da je on lopov.
I uvijek je tako u nasoj zemlji. Lopovi, korumpirani politicari, ljekari, profesori i svi drugi su zrtve medija, a obicni narod i novinari su azdaje koje ih napadaju. :x :x :x
Bloger

#52 Re: Heco strikes again!

Post by Bloger »

Novinari ftv-a ne znaju napraviti objektivan izvještaj. Oni sude, presuđuju, zaključuju, moraliziraju,pametuju...umjesto da izvijeste gledaoce tačno, objektivno, i na vrijeme. Medijski teror FTV-a prešao je se dopuštene granice.
VjecitiStudent

#53 Re: Heco strikes again!

Post by VjecitiStudent »

ins wrote:
VjecitiStudent wrote:
Ministar energetike je na to mjesto postavljen da sluzi gradjanima ove zemlje i duzan je da odgovara na pitanja, tko god da mu ih uputi.
Yea right!

Samo u ovom prknu od zemlje su gradjani uospte u prilici vidjeti ministra energetike, a kamoli mu postavljati pitanja. Sta mislis jel u Austriji ili Ceskoj ministar ( a da ne govorimo o F, D ili UK) uopste odgovara na pitanja osim onih unaprijed dostavljenih?

Kako rekoh, ja prvi ne bih odgovorio... :bih:
Itekako je moguce, evo na brzinu primjer, kako to izgleda na drugim mjestima
http://www.mod.uk/DefenceInternet/Conta ... nister.htm
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#54 Re: Heco strikes again!

Post by Truba »

ima u "teoriji novinarstva" ako tako mogu reći
vrsta novinarstkog izražavanja u kojima moraš dati zaključak i presudu ( npr reportaža)
ali ima vrsta izražavanja gdje se ne smije donositi sud ( npr intervju gdje pljuješ nekog trećeg tražeći da intervjuirani potrdi tvoje mišljenje)

medjutim najgora opcija je da kažeš: zaključite sami :? :? :? :?

šta da zaključe... domaćice koje ne izlaze iz kuće da zaključe nešto a ti to "iztraživao" danima i sada da neko drugi zaključuje umjesto tebe :? :? :? :? ko si ti kao novinar onda u svemu tome?

ja sam za jedno pizitivno humanističko novinarstvo koje promoviše osobu kao subjekt a ne objekt :? :? :?
međutim onda bi bankrotirali mediji... jer narod traži senzaciju krv gaće... :cry:
Noddle

#55 Re: Heco strikes again!

Post by Noddle »

E mislim da je vrijeme da se svi malo primirimo. Opet smo sa glavne teme otisli u skroz krivom smjeru i zavrsili na sporednoj licnosti u cijeloj prici.
Hajmo malo pricati o Heci i njegovom ponasanju. Heco je u ovom svom nastupu pokazao kako ne treba da se politicar ponasa. Prema novinaru od samog pocetka je poceo da se ponasa kao da se nalaze u kafani. Pravi ulicni govor koristi nas dragi ministar i jos na kraju malo priprjeti. Samo jos nije jasno cime, otkazom ili utokom.
parazit47

#56 Re: Heco strikes again!

Post by parazit47 »

komi wrote:ima u "teoriji novinarstva" ako tako mogu reći
vrsta novinarstkog izražavanja u kojima moraš dati zaključak i presudu ( npr reportaža)
ali ima vrsta izražavanja gdje se ne smije donositi sud ( npr intervju gdje pljuješ nekog trećeg tražeći da intervjuirani potrdi tvoje mišljenje)

medjutim najgora opcija je da kažeš: zaključite sami :? :? :? :?

šta da zaključe... domaćice koje ne izlaze iz kuće da zaključe nešto a ti to "iztraživao" danima i sada da neko drugi zaključuje umjesto tebe :? :? :? :? ko si ti kao novinar onda u svemu tome?

ja sam za jedno pizitivno humanističko novinarstvo koje promoviše osobu kao subjekt a ne objekt :? :? :?
međutim onda bi bankrotirali mediji... jer narod traži senzaciju krv gaće... :cry:
skrećeš s teme!!! novinar ga je samo pitao gdje je potrošio novce!!! i to naše novce, svih nas koji plaćamo porez, pa i tvoje novce! a on, ono krkanski, odgovara da neće daleko stići, i ne odgovara mu na pitanje! napad je najbolja odbrana! ukrao novce, pa ga novinar zatekao s pitanjem, nije znao sta da mu odgovori! ova vlast je takva, lopovska, korumpirana, seljačka, malograđanska....!
SMIJENIMO LOPOVE!!!
Zelenas

#57 Re: Heco strikes again!

Post by Zelenas »

Uh ja po Brankovicu osuh a ovdje Heco :D

Bah, nije ovdje problem novinara.
hajde da vidimo kako bi se Obamin ili, jos blize, Jadrankin ministar proveo da glumi "mangupa".
Ovo moze samo u banana drzavama.

Doduse, Jadranka baca zvaku na ulicu, sto je primjer nevaspitanja :D
Last edited by Zelenas on 14/07/2010 13:20, edited 1 time in total.
Alfons Kauders

#58 Re: Heco strikes again!

Post by Alfons Kauders »

Noddle wrote:E mislim da je vrijeme da se svi malo primirimo. Opet smo sa glavne teme otisli u skroz krivom smjeru i zavrsili na sporednoj licnosti u cijeloj prici.
Hajmo malo pricati o Heci i njegovom ponasanju. Heco je u ovom svom nastupu pokazao kako ne treba da se politicar ponasa. Prema novinaru od samog pocetka je poceo da se ponasa kao da se nalaze u kafani. Pravi ulicni govor koristi nas dragi ministar i jos na kraju malo priprjeti. Samo jos nije jasno cime, otkazom ili utokom.
i heco i doticni novinar su pokazali kako se ne treba ponasati...

heco je ispao krkan, sto se i ocekuje... novinar je ispao neprofesionalan... kao prvo vidjeli smo samo dio hecinog obracanja novinarima... mozda ga je novinar ftv vec prije onakve reakcije vec ispeglao sa par neugonih pitanja... licno sam svjedocio slicnim situacijama, doduse nije se radilo o novinarima ftv ali nebitno... naravno, u montazi se od 5-10 materijala iskoristi 20 sekuundi, a citav prilog traje 2 minute...

druga stvar... nisam primjetio da se novinar sluzbeno obratio bilo kome iz ministarstva u vezi s tim slucajem... vec je uhvatio lika na folusku...

kako komi rece, novinari ne znaju sve, moraju se unaprijed pripremiti za intervjue i slicna sranja... zasto bilo ko misli da to ne vazi i za ministre? zar sad treba ocekivati od hece da ima uvid u ama bas svaku nabavku repromaterijala u svakom rudniku ili fabrici u fbih? mene ne bi nimalo cudilo da lik nema veze o tome, pogotovo znajuci pod cijom su kontrolom rudnici u tk...(banovicka struja sda)...

koliko god heco bio papak, treba biti objektivan... a ja bi prvi neobjektivnom novinaru rekao da nece daleko dogurati...
Truba

#59 Re: Heco strikes again!

Post by Truba »

parazit47 wrote: skrećeš s teme!!! novinar ga je samo pitao gdje je potrošio novce!!! !
iskreno nisam ni vidio o čemu se radi

prosjetljiv sam na loše međuljudske odnose pa čak i kad nema dernjave i tuče...
mizantrop do groba :mrgreen:
Truba

#60 Re: Heco strikes again!

Post by Truba »

Alfons Kauders wrote:[

kako komi rece, novinari ne znaju sve, moraju se unaprijed pripremiti za intervjue i slicna sranja... zasto bilo ko misli da to ne vazi i za ministre? zar sad treba ocekivati od hece da ima uvid u ama bas svaku nabavku repromaterijala u svakom rudniku ili fabrici u fbih? mene ne bi nimalo cudilo da lik nema veze o tome, pogotovo znajuci pod cijom su kontrolom rudnici u tk...(banovicka struja sda)...
ispričavam se što ne znam taj odgovor nazovite moj ured sutra u 10 sati :? odgovorit ćemo vam

a zašto bi se ponašali političari kao na zapadu... kad ovdje ne propadaju karijere ni zbog većih sranja :? :? :? oni su kao djaci koji vječito imaju 12 kečeva na polugodištu ali ih svi puštaju poslije popravnog i stalno idu u više razrede
ins

#61 Re: Heco strikes again!

Post by ins »

Alfons Kauders wrote:
Noddle wrote:E mislim da je vrijeme da se svi malo primirimo. Opet smo sa glavne teme otisli u skroz krivom smjeru i zavrsili na sporednoj licnosti u cijeloj prici.

heco je ispao krkan, sto se i ocekuje... novinar je ispao neprofesionalan... kao prvo vidjeli smo samo dio hecinog obracanja novinarima... mozda ga je novinar ftv vec prije onakve reakcije vec ispeglao sa par neugonih pitanja... licno sam svjedocio slicnim situacijama, doduse nije se radilo o novinarima ftv ali nebitno... naravno, u montazi se od 5-10 materijala iskoristi 20 sekuundi, a citav prilog traje 2 minute...

druga stvar... nisam primjetio da se novinar sluzbeno obratio bilo kome iz ministarstva u vezi s tim slucajem... vec je uhvatio lika na folusku...

koliko god heco bio papak, treba biti objektivan... a ja bi prvi neobjektivnom novinaru rekao da nece daleko dogurati...
Tako nekako.

Kako rekoh trebas biti dobro glup pa na protokolarnom obracanju novinarima nakon sastanka postavljas onakva pitanja osobi u cijem domenu to uopste nije da zna...
Banksy

#62 Re: Heco strikes again!

Post by Banksy »

Alfons Kauders

#63 Re: Heco strikes again!

Post by Alfons Kauders »

komi wrote:
Alfons Kauders wrote:[

ispričavam se što ne znam taj odgovor nazovite moj ured sutra u 10 sati :? odgovorit ćemo vam

a zašto bi se ponašali političari kao na zapadu... kad ovdje ne propadaju karijere ni zbog većih sranja :? :? :? oni su kao djaci koji vječito imaju 12 kečeva na polugodištu ali ih svi puštaju poslije popravnog i stalno idu u više razrede
vidis drug, da je kakav novinar... prvo bi poslao sve fino u ministarstvo i trazio reakciju...

e onda je mogao lijepo doci pred hecu i reci kako je dobio takav i takav odgovor, ili da nije dobio nikakav... i fino podijeliti kopije kolegama iz medija... ako je vec konto zajebat hecu, tako bi ga bas momacki zavalio...

ovako je ispo diletant i nista vise... zapravo ispo je i pizda, jer onaj hecin ispad haman smatra napadom na novinara...
Suti i trpi

#64 Re: Heco strikes again!

Post by Suti i trpi »

Alfons Kauders wrote:

Razlika je u tome sto smo mi izabrali istog tog Hecu i sto je on u konacnici puno bitniji za nase zivote od tog novinara. Na novinara tesko mozemo uticat, dok na Hecu (i njemu slicne) itekako mozemo (izbori). Ovakvih novinara ima u cijelom svijetu, ali ovakvih politicara nema nigdje u civilizovanom svijetu.

Tvoja rijec nema tezinu kao rijec Hece ili nekog drugog politicara. Svi znamo u kakvoj drzavi zivimo i sta iz dvosmisleni prijetnji moze proizaci. Takve izjave politicara su nezamislive u zapadnim drzavama kojim mi navodno tezimo...

Politicari su shvatili da im bahato ponasanje ne narusava izborni rezultat (mozda i popravlja), tako da ce oni i dalje prosipat svoje krkanaluke... Negdje drugo bi radi takvog ponasanja bili pometeni sa vlasti, ali ne i u BiH.
Prpa.ba

#65 Re: Heco strikes again!

Post by Prpa.ba »

MrMaliJoe wrote:Šta treba da uradi kako bi tvoj kriteriji bio zadovoljen. Možda da ga raznese ili nešto slično. Ako smo se naviknuli na psovku ne znači da to postaje uzus ponašanja.Tada je kasno za bilo kakvu rekciju jer tada čovjeka nema. Šta može značiti nećeš ti tako dugo. Može značiti da će lobirati da ga otpste ili da će mu negdje presuditi !!!!! A to po tebi sigurno nije dovoljno za rekciju dok ga negdje ne raznesu.
Stavljas mi rijeci u usta, pretjerujes, uporedjujes neuporedivo, a uz sve, kao bonus, pogresno citiras doticnog ministra federalne vlade.

Zna se sta je ometanje novinara u obavljanju njegovog posla, zna se sta je fizicki napad, zna se sta je prijetnja. Hecina "konstatacija" ne spada niti u jedno od pobrojanog, stoga se ne radi o napadu na novinara, cak se ne radi ni o prijetnji. Radi se o nekulturi. Buduci da i sami mediji intenzivno stvaraju nekulturno drustvo, onda neka ni sami ne ocekuju neke pretjerane standarde u ophodjenju prema njima (u granicama zakona i "obicne" nekulture). Federalna televizija je ostvarila svoj cilj, ubrali su poneki poen na racun Hecine nekulture, a ako sami to smatraju tako ozbiljnom prijetnjom i povredom medijskih sloboda, eto im sud pa neka ga tuze.
Banksy

#66 Re: Heco strikes again!

Post by Banksy »

Prpa.ba wrote:

Zna se sta je ometanje novinara u obavljanju njegovog posla, zna se sta je fizicki napad, zna se sta je prijetnja.

:mrgreen:
Banksy

#67 Re: Heco strikes again!

Post by Banksy »

Ni ljevica nije imuna :D

Jebem ti sto bogova bezobraznih, da ti jebem sto bogova bezobraznih! - Radimir Čačić :mrgreen:

http://www.youtube.com/watch?v=S77_5wQM ... re=related
Bloger

#68 Re: Heco strikes again!

Post by Bloger »

Ma, nije se ništa desilo, Bakiru H. treba opravdanje za onu silnu policiju koja ga čuva 24 sata. Farsa u režiji SDP-ovih potrkala s FTV-a!!!
Suti i trpi

#69 Re: Heco strikes again!

Post by Suti i trpi »

Bloger wrote:Ma, nije se ništa desilo, Bakiru H. treba opravdanje za onu silnu policiju koja ga čuva 24 sata. Farsa u režiji SDP-ovih potrkala s FTV-a!!!
Ma naravno, svi su krivi osim politicara. Puno vise stete su nam nanjeli Bakir i ostali losi novinari nego li Hoce & bahata kompanija. Zato je puno vaznije da pricamo o losim novinarima nego li o losim politicarima. Kada promjenimo lose novinare ovi politicari vise nece biti bahati, postat ce srdacni i puni razumjevanja... Novinari su glavni krivci za njihovo bahato ponasanje, nisu politicari takvi, to im novinari podvaljuju.

Zivila SzBiH i SDA :bih: .
parazit47

#70 Re: Heco strikes again!

Post by parazit47 »

Alfons Kauders wrote:

niti jedna nabavka u ministarstvu ne može proći bez odobrenja ministra!!! tako i hećo i njegovo ministarstvo!!! i da, mora imati uvid u svaku marku!!! a nije ni čudo što "ne znaju", ipak su to ljudi iz SzBIH!!! i kako ti reče "banovicka struja sda". pa eto i sda! SzBIH i SDA čisti lopovi i krkani!! nesposobni za narod, ali sposobni sebi, da naprave još koju vilu....! treba smjeniti ove lopove koji nas kradu već više od 15 godina!!!
Truba

#71 Re: Heco strikes again!

Post by Truba »

dobro znate da se to neće desiti
mislim smjena :cry:
parazit47

#72 Re: Heco strikes again!

Post by parazit47 »

komi wrote:dobro znate da se to neće desiti
mislim smjena :cry:
naravno da hoće!!! doći će do smjene!!! ovo je bio očajnički potez heće, ko ranjena zvijer, samo pokupi rep i ode u svoj brlog! zna i on i njegova stranka i sda sta ih čeka...pa su zato nervozni... :lol:
Truba

#73 Re: Heco strikes again!

Post by Truba »

daj bože
mada često promašim u prognozama... izgubit će 10% glasova... i to je to... max :cry:
Banksy

#74 Re: Heco strikes again!

Post by Banksy »

Ko god da dođe u oktobru, dobro će zagrabiti i uzeti sebi procenat od svakog projekta u privredi.
Pitanje je samo ko vam je na srcu :D i čije džepove vam neće biti žao napuniti.
Nego, daj bože da se gradi i radi, kako svi obećavaju, daj bože, pa nek uzima ko god hoće ...
silent_BoB

#75 Re: Heco strikes again!

Post by silent_BoB »

ma nema njega na mapi......sem ako kaput ne presvuce
Post Reply