Heco pijaca

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Becky7

#1 Heco pijaca

Post by Becky7 »

Da li idete u nabavku na Heco pijacu?

Ja sam isla u onih par radnja sa stvarno jeftinom ponudom namirnica tipa kafa, sir, cokolade, sokovi, keks, riba, zvake, pa i samponi, baterije, omeksivac, deterdzent....

Da li i vi idete, mozemo pisati ovdje ako bude neka dobra ponuda?
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#2 Re: Heco pijaca

Post by bitanga_sa_otesa »

ne idemo
nepass1

#3 Re: Heco pijaca

Post by nepass1 »

nisam nikad bio, ne znam sa autom doci tj uci u tu pijacu
addy_sa

#4 Re: Heco pijaca

Post by addy_sa »

bitanga_sa_otesa wrote:ne idemo
:lol: :lol: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#5 Re: Heco pijaca

Post by Truba »

ja sam prošli mjesec vodio babu kupili smo njezinimkešom kupus paprike paradajz šipak gajbu i jabuke gajbu
te luka
liaar
Grijem se na: na suze
Vozim: francusku nakazu

#6 Re: Heco pijaca

Post by liaar »

Da je džaba, mene onaj smrad te pijace na kilometar otjera od nje.
panda_grizli

#7 Re: Heco pijaca

Post by panda_grizli »

idemo i uglavnom kupujemo kozmetiku koja je puno povoljnija nego u radnjama
supercali

#8 Re: Heco pijaca

Post by supercali »

liaar wrote:Da je džaba, mene onaj smrad te pijace na kilometar otjera od nje.
Slicno je i kod mene
Meni onaj ambijent citav dole podsjeca na nesto prljavo smrad i sl tako da ne bih nikad usao na nju a kamoli kupovao
muha_sa

#9 Re: Heco pijaca

Post by muha_sa »

panda_grizli wrote:idemo i uglavnom kupujemo kozmetiku koja je puno povoljnija nego u radnjama
punionica negdje u garaži

možda griješim--jednostavno ne vjerujem
holowey

#10 Re: Heco pijaca

Post by holowey »

jednom mjesecno dvije-tri gajbe/vrece voca/povrca...sto da na grbavici kg placam 4 marke kada istu robu na heci platim 1.5-2 marke?
panda_grizli

#11 Re: Heco pijaca

Post by panda_grizli »

muha_sa wrote:
panda_grizli wrote:idemo i uglavnom kupujemo kozmetiku koja je puno povoljnija nego u radnjama
punionica negdje u garaži

možda griješim--jednostavno ne vjerujem
nisam ni ja vjerovala dok ne probah, istina je da nije ugledno dole, ali nisam jednom svjedocila tome da kupuju dole i prodaju po prodavnicama po punim cijenama
Cossack

#12 Re: Heco pijaca

Post by Cossack »

da ljudi ne kupuju ne bi radila i opstala ovoliko godina. ja ne idem ali sam siguran da ljudi koji gledaju svaku marku zanemare sve navedene negativnosti i tu redovno kupuju.
dostavljac

#13 Re: Heco pijaca

Post by dostavljac »

Redovno... kad nestane. kozmetike npr brut za poslije brijanja koji kosta 6 KM u radnjama 15 KM nivea pjena za brijanje 4 KM U radnji nije ispod 5 do 6 sampon nivea 3.5KM u radnji od 6 do 8.5 itd itd..ima.nutella njemacka 8 KM ma.ima.svega jest nabacano ali malo se prosetas nekoliko puta upoznas ljude i sami ti kazu kad ce.koja roba doci jer ponekad nestane one dobre a.dodje bezze..
dostavljac

#14 Re: Heco pijaca

Post by dostavljac »

Redovno... kad nestane. kozmetike npr brut za poslije brijanja koji kosta 6 KM u radnjama 15 KM nivea pjena za brijanje 4 KM U radnji nije ispod 5 do 6 sampon nivea 3.5KM u radnji od 6 do 8.5 itd itd..ima.nutella njemacka 8 KM ma.ima.svega jest nabacano ali malo se prosetas nekoliko puta upoznas ljude i sami ti kazu kad ce.koja roba doci jer ponekad nestane one dobre a.dodje bezze..
VladaFBiH

#15 Re: Heco pijaca

Post by VladaFBiH »

dostavljac wrote:Redovno... kad nestane. kozmetike npr brut za poslije brijanja koji kosta 6 KM u radnjama 15 KM nivea pjena za brijanje 4 KM U radnji nije ispod 5 do 6 sampon nivea 3.5KM u radnji od 6 do 8.5 itd itd..ima.nutella njemacka 8 KM ma.ima.svega jest nabacano ali malo se prosetas nekoliko puta upoznas ljude i sami ti kazu kad ce.koja roba doci jer ponekad nestane one dobre a.dodje bezze..
ima li fiskalnog računa na Heci :)
ado_sar

#16 Re: Heco pijaca

Post by ado_sar »

VladaFBiH wrote:
dostavljac wrote:Redovno... kad nestane. kozmetike npr brut za poslije brijanja koji kosta 6 KM u radnjama 15 KM nivea pjena za brijanje 4 KM U radnji nije ispod 5 do 6 sampon nivea 3.5KM u radnji od 6 do 8.5 itd itd..ima.nutella njemacka 8 KM ma.ima.svega jest nabacano ali malo se prosetas nekoliko puta upoznas ljude i sami ti kazu kad ce.koja roba doci jer ponekad nestane one dobre a.dodje bezze..
ima li fiskalnog računa na Heci :)
briga me za fiskalni racun. Vise volim trgovcima nego drzavnim lopovima
MensurM

#17 Re: Heco pijaca

Post by MensurM »

Misliš da je to orginal?
Dope_Man

#18 Re: Heco pijaca

Post by Dope_Man »

Samo da naglasim, jer cini se potrebno, da likovi koji drze radnje na Heci nisu nikakvi siromasi. Ogromne se pare vrte tamo, haman sve na crno, i gazde tu imaju ogromne profite svaki dan. Drugo je sitna raja koja radi za njih za sicu.
panda_grizli

#19 Re: Heco pijaca

Post by panda_grizli »

MensurM wrote:
Misliš da je to orginal?
pitanje originala se moze provuci i za ono sto kupujemo u prodavnicama tako da..
JanuaryJones

#20 Re: Heco pijaca

Post by JanuaryJones »

Prolazim tim putem 2x dnevno i vazda vidim puna kolica raznorazne hemije, po suncu, po kiši, po snijegu i vazda mi je upitna kvaliteta takvih proizvoda jer, ako ništa, nisu pravilno skladišteni.
Plus oni štandovi sa voćem i povrćem na krivini iza GumaM, to upije ispušnih plinova iz auspuha kao malo gdje. Ne znam al meni je to jezivo :shock:
mali Ninja

#21 Re: Heco pijaca

Post by mali Ninja »

raja kupuje na heci sve i svasta jer je jeftinije, ali mudriji kupuju na autopijaci gdje je jeftinije nego na heci, fiskalni racun se naravno ne moze dobiti ali ljudi ipak sve rasprodaju. hemija, prehrana i ostali proizvodi mozda nisu u roku, ali ljudi biraju od cega ne mogu crknut pa kupuju. Odem cesto na autopijacu u potrazi za modelima autica, usput pitam za cijene hrane, evo neke, milka/dorina velika 2-2.5KM, plazma keks 2kg za 5KM, omeksivaci 1-3KM, deo muski/zenski axe, dove ... 2KM, sir edamer 3kg 15KM, masline, zacini, kechapi sve oko marke, kola u limenci 0.5KM, nisam vise zapamtio ali sve makar duplo jeftinije nego u radnji :)
Dosadno mii

#22 Re: Heco pijaca

Post by Dosadno mii »

Kupujem
Nutela orginal :thumbup:
Daju fiskalni u Hose komercu.
bumerangss

#23 Re: Heco pijaca

Post by bumerangss »

Dope_Man wrote:Samo da naglasim, jer cini se potrebno, da likovi koji drze radnje na Heci nisu nikakvi siromasi. Ogromne se pare vrte tamo, haman sve na crno, i gazde tu imaju ogromne profite svaki dan. Drugo je sitna raja koja radi za njih za sicu.
Slažem se da su to tajkuni jer zaradjuju ogromne novce! Racuna nikad ni u jednoj onoj nisam dobio a kad ga zatražim imam osjecaj da ce me ubiti :D i dadne mo neki notes racun jel se tako kaže, napisan rukom bez bilo kakvog pecata!
bumerangss

#24 Re: Heco pijaca

Post by bumerangss »

mali Ninja wrote:raja kupuje na heci sve i svasta jer je jeftinije, ali mudriji kupuju na autopijaci gdje je jeftinije nego na heci, fiskalni racun se naravno ne moze dobiti ali ljudi ipak sve rasprodaju. hemija, prehrana i ostali proizvodi mozda nisu u roku, ali ljudi biraju od cega ne mogu crknut pa kupuju. Odem cesto na autopijacu u potrazi za modelima autica, usput pitam za cijene hrane, evo neke, milka/dorina velika 2-2.5KM, plazma keks 2kg za 5KM, omeksivaci 1-3KM, deo muski/zenski axe, dove ... 2KM, sir edamer 3kg 15KM, masline, zacini, kechapi sve oko marke, kola u limenci 0.5KM, nisam vise zapamtio ali sve makar duplo jeftinije nego u radnji :)
Da to sam i ja vidio i pitam se zašto to inspekcija dozvoljava... valjda nedjelja neradni dan :-)

Rokovi su istekli i to po par godina nekim slatkišima ili su rokovi prepravljani, tacno se vidi da nije orginalan datum nego da je zadnji broj koji je naj bitniji prepravljen npr rok upotrebe do juna 2013 dodate dvije male crtice na tricu pa ispadne rok do juna 2018-te :D
Ductus Holedocus

#25 Re: Heco pijaca

Post by Ductus Holedocus »

Moja nova destinacija. Na autopijaci sam se nauzivala :D :lol:
Usput,je li bezbjedno ici mladim lepim zenama bez pratnje :D
Post Reply