heaven

Rasprave o vjerskim temama.
Post Reply
black

#1 heaven

Post by black »

evo nesto interesantno ako neko zeli da pogleda :wink: lakse je ovako vec da dizem na youtube, ovako mozete sebi nastimati rezoluciju

http://rapidshare.com/files/434432977/heaven.exe
bijela

#2 Re: heaven

Post by bijela »

pogledala sam dva puta i neka mi oproste svi pametni ljudi ovog svijeta - ali, de ti meni kaži šta se je htjelo naglasiti, podsvijestiti, kazati ovime?
hvala :)

drugo - jesi li se ikada interesirao za celestijalnu geografiju?
black

#3 Re: heaven

Post by black »

bijela wrote:pogledala sam dva puta i neka mi oproste svi pametni ljudi ovog svijeta - ali, de ti meni kaži šta se je htjelo naglasiti, podsvijestiti, kazati ovime?
hvala :)

drugo - jesi li se ikada interesirao za celestijalnu geografiju?
ne bi ti znao reci :mrgreen:
a drugo, ne, zasto ? :)
bijela

#4 Re: heaven

Post by bijela »

black wrote:
ne bi ti znao reci :mrgreen:
onda ću pogledati još jednom :D
a drugo, ne, zasto ? :)
ne znam ni ja. jednom sam u nekoj knjizi, čini mi se od dr. hafizovića naišla na rečenicu gdje se samo jednom spomenula "celestijalna geografija", pokušala sam naći šta na netu, ali slabo.
interesiralo me to jedno 2-3 dana, tako...
black

#5 Re: heaven

Post by black »

bijela wrote: ne znam ni ja. jednom sam u nekoj knjizi, čini mi se od dr. hafizovića naišla na rečenicu gdje se samo jednom spomenula "celestijalna geografija", pokušala sam naći šta na netu, ali slabo.
interesiralo me to jedno 2-3 dana, tako...
ako je od hafizovica, onda sam vjerovatno i ja naletio, ali se ne sjecam :) celestijalni put, celestijalni ljudi, celestijalno spajanje, celestijalno uzdizanje dushe, celestijalni uzitak itd. cini mi se da se neki od termina cesto susrece u indijskoj filozofiji
bijela

#6 Re: heaven

Post by bijela »

hm. koliko sam uspjela uvezati ovih par info koje imam, CG dođe geografija raja (i pakla?)?
onostranog svijeta?

je li se CG spominje samo u okviru nekih kršćanskih (?) i antičkih učenja ili ima pokušaja i iz pera muslimana da se opišu (nacrtaju?) geografski dijelovi raja (ne mislim na umjetničke pokušaje) na osnovu opisa iz svetih knjiga?
Celestial Kingdom, the highest of three heavens or heavenly kingdoms in Mormon theology.
Heaven - Supernatural beings that dwell in heaven such as divinities and angels

http://en.wikipedia.org/wiki/Celestial
ili
Celestial geography was an essential element in Greek religion and philosophy. For instance, the Pythagorean representation of the soul's journey from the underworld to the heavens through the planets is projected on the world/polar axis which passes through Delphi and Mt. Olympus
http://www.theosophy-nw.org/theosnw/wor ... e-sbd2.htm
ili sam skroz na pogrešnom tragu pa ću biti zahvalna svakom ko mi udijeli malo znanja 8-)
zijancer

#7 Re: heaven

Post by zijancer »

bilo je nekih pokusaja da se primjenom zlatnog reza definise polozaj kabe u odnosu na Zemlju.
bio je cak i prilog na youtube (sigurno ce ga radoznali iskopati)
medutim ono sto je sega jeste da su previdjeli mirror alatku u AutoCad-u, ili ne barataju geometrijom, pa ispada da postoje 4 moguca rjesenja. koja jos mogu biti rotirana 360 puta :-)
Last edited by zijancer on 03/12/2010 00:33, edited 1 time in total.
zijancer

#8 Re: heaven

Post by zijancer »

sto se tice svetih knjiga i fizike( iliti geografije :P ) svemira, bojim se da ajeti sa skrivenim znacenjem cekaju na nekog novog cika ajnstajna. bez njega nece moci dalje

ali me kopka polozaj kabe, ne zbog one gore parodije na zlatni rez, ..vec vise zbog njenog mjesta u sistemu tektonskih ploca, i odnosa mjeseceve putanje sa granicama te ploce, geoloske karakteristike itd..
preciznije receno, stabilnosti u slucaju velikih potresa, erupcija i sl.
Post Reply