http://rapidshare.com/files/434432977/heaven.exe
heaven
- bijela
#2 Re: heaven
pogledala sam dva puta i neka mi oproste svi pametni ljudi ovog svijeta - ali, de ti meni kaži šta se je htjelo naglasiti, podsvijestiti, kazati ovime?
hvala
drugo - jesi li se ikada interesirao za celestijalnu geografiju?
hvala
- black
#3 Re: heaven
ne bi ti znao recibijela wrote:pogledala sam dva puta i neka mi oproste svi pametni ljudi ovog svijeta - ali, de ti meni kaži šta se je htjelo naglasiti, podsvijestiti, kazati ovime?
hvala
a drugo, ne, zasto ?
- bijela
#4 Re: heaven
onda ću pogledati još jednomblack wrote:
ne bi ti znao reci![]()
ne znam ni ja. jednom sam u nekoj knjizi, čini mi se od dr. hafizovića naišla na rečenicu gdje se samo jednom spomenula "celestijalna geografija", pokušala sam naći šta na netu, ali slabo.a drugo, ne, zasto ?
interesiralo me to jedno 2-3 dana, tako...
- black
#5 Re: heaven
ako je od hafizovica, onda sam vjerovatno i ja naletio, ali se ne sjecambijela wrote: ne znam ni ja. jednom sam u nekoj knjizi, čini mi se od dr. hafizovića naišla na rečenicu gdje se samo jednom spomenula "celestijalna geografija", pokušala sam naći šta na netu, ali slabo.
interesiralo me to jedno 2-3 dana, tako...
- bijela
#6 Re: heaven
hm. koliko sam uspjela uvezati ovih par info koje imam, CG dođe geografija raja (i pakla?)?
onostranog svijeta?
je li se CG spominje samo u okviru nekih kršćanskih (?) i antičkih učenja ili ima pokušaja i iz pera muslimana da se opišu (nacrtaju?) geografski dijelovi raja (ne mislim na umjetničke pokušaje) na osnovu opisa iz svetih knjiga?

onostranog svijeta?
je li se CG spominje samo u okviru nekih kršćanskih (?) i antičkih učenja ili ima pokušaja i iz pera muslimana da se opišu (nacrtaju?) geografski dijelovi raja (ne mislim na umjetničke pokušaje) na osnovu opisa iz svetih knjiga?
iliCelestial Kingdom, the highest of three heavens or heavenly kingdoms in Mormon theology.
Heaven - Supernatural beings that dwell in heaven such as divinities and angels
http://en.wikipedia.org/wiki/Celestial
ili sam skroz na pogrešnom tragu pa ću biti zahvalna svakom ko mi udijeli malo znanjaCelestial geography was an essential element in Greek religion and philosophy. For instance, the Pythagorean representation of the soul's journey from the underworld to the heavens through the planets is projected on the world/polar axis which passes through Delphi and Mt. Olympus
http://www.theosophy-nw.org/theosnw/wor ... e-sbd2.htm
-
zijancer
#7 Re: heaven
bilo je nekih pokusaja da se primjenom zlatnog reza definise polozaj kabe u odnosu na Zemlju.
bio je cak i prilog na youtube (sigurno ce ga radoznali iskopati)
medutim ono sto je sega jeste da su previdjeli mirror alatku u AutoCad-u, ili ne barataju geometrijom, pa ispada da postoje 4 moguca rjesenja. koja jos mogu biti rotirana 360 puta
bio je cak i prilog na youtube (sigurno ce ga radoznali iskopati)
medutim ono sto je sega jeste da su previdjeli mirror alatku u AutoCad-u, ili ne barataju geometrijom, pa ispada da postoje 4 moguca rjesenja. koja jos mogu biti rotirana 360 puta
Last edited by zijancer on 03/12/2010 00:33, edited 1 time in total.
-
zijancer
#8 Re: heaven
sto se tice svetih knjiga i fizike( iliti geografije
) svemira, bojim se da ajeti sa skrivenim znacenjem cekaju na nekog novog cika ajnstajna. bez njega nece moci dalje
ali me kopka polozaj kabe, ne zbog one gore parodije na zlatni rez, ..vec vise zbog njenog mjesta u sistemu tektonskih ploca, i odnosa mjeseceve putanje sa granicama te ploce, geoloske karakteristike itd..
preciznije receno, stabilnosti u slucaju velikih potresa, erupcija i sl.
ali me kopka polozaj kabe, ne zbog one gore parodije na zlatni rez, ..vec vise zbog njenog mjesta u sistemu tektonskih ploca, i odnosa mjeseceve putanje sa granicama te ploce, geoloske karakteristike itd..
preciznije receno, stabilnosti u slucaju velikih potresa, erupcija i sl.