Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
mladinska nevladina organizacija iz Kaknja "Tutto Completo" upozorila je danas Republiku Austriju i ostale koji su zainteresirani za izgradnju hidrocentrala na bh. rijekama da će organizirati diverzije i nanijeti ogromnu štetu potencijalnim finansijerima ekoloških nepravdi.
Ovo je navedeno u današnjem saopćenju "Tutta Completa" kojim se upućuje "šareno upozorenje" politici Evropske unije, Sjedinjenih Država i Republike Austrije u BiH.
U ovoj organizaciji kažu da više neće dozvoliti da se BiH koristi za poligon i rješavanje njihovih političkih i ekonomskih malverzacija.
- Molimo da nam više ne šaljete umišljenje psihoterapeute (skromnoumne agente) koji nesposobnošću i prijetnjama volonterima nazor pokušavaju dokazati da smo ludi i teroristi, te anulirati revolucionarne programe i prvu vizionarsku nevladinu organizaciju u Evropi, navode u saopćenju iz ove nevladine organizacije.
Ovim ce postici kao i napadom na predsjednistvo - da policija pocne pendrekati po svakome ko stane da potpise kakvu ekolosku peticiju I ne bi me cudilo da je poenta te price opet nepostojanje zakona o volonterizmu, kao sto je bilo i tokom napada na predsjednistvi
MRAVOJED wrote:šta fali malo anarhije nije na odmet
Zamisli da ti neki rodjak radi na obezbjedjenju lokaliteta gdje bi se trebala raditi elektrana...i da oni iskoriste neka ekoloska explozivna sredstva kako bi "pokazali" zlocestom Intradeu, i tako ti rodjaka ili poznanika osakate, a Intrade samo nadje drugog ciku da cuva strazu...
BHG wrote:haj pusti njih...nego kako cemo mi zaustavit gradnju HC-a ako se peticije ne uvaze i ne ispostuju????
Ima nesto sto se moze uraditi, a to je da se lancima veze nas recimo 5 hiljada na nekoj lokaciji koja je kljucna za HC.
Ali klinac, ne mozes ti skupiti ni 50 ljudi koji su spremni zrtvovati recimo 3 dana za to.
A takva vijest bi obisla svijet.
Zamisli da ti neki rodjak radi na obezbjedjenju lokaliteta gdje bi se trebala raditi elektrana...i da oni iskoriste neka ekoloska explozivna sredstva kako bi "pokazali" zlocestom Intradeu, i tako ti rodjaka ili poznanika osakate, a Intrade samo nadje drugog ciku da cuva strazu...
Pa diverzija ima raznih...ko spominje ovdje explozive ?Na lijep i kulturan nachin svaki financijer i izvodjac radova se moze otjerati...treba koristiti iskustva drugih.Peticije uspjevaju samo u stabilnim demokratskim drustvima a mi smo josh u feudalizmu... .Nekad samo jedna rijec je jaca od tone dinamita .
BHG wrote:haj pusti njih...nego kako cemo mi zaustavit gradnju HC-a ako se peticije ne uvaze i ne ispostuju????
Ima nesto sto se moze uraditi, a to je da se lancima veze nas recimo 5 hiljada na nekoj lokaciji koja je kljucna za HC.
Ali klinac, ne mozes ti skupiti ni 50 ljudi koji su spremni zrtvovati recimo 3 dana za to.
pa zato i pitam...posto znam nase ljude...sve bi da im je potaman al nemoj da sta urade za to....tuzno...
slusam jutros idiota na bh radiu..."da li je pametno zaustaviti takav jedan projekat, u zemlji u kojoj mnogi gladuju, koji bi kako tako podpomogao u rjesavanju ekonomske krize zbog tamo nekog ljekovitog bilja"...ovo izjavio novinar inace, covjek od skole i znanja...informisan...sa stilom izrazavanja i cinjenicama....ovo je vec pretuzno
Nisam vidio ovaj post...ishao sam do frizidera...eto mirci...to je diverzija..uchish se polako....
Pa diverzija ima raznih...ko spominje ovdje explozive ?Na lijep i kulturan nachin svaki financijer i izvodjac radova se moze otjerati...treba koristiti iskustva drugih.Peticije uspjevaju samo u stabilnim demokratskim drustvima a mi smo josh u feudalizmu... .Nekad samo jedna rijec je jaca od tone dinamita .
Mislite da će vas zaštiti političari ili dobro uhljebljeni "NVO sektor"? Da će se građani spontano samoorganizirati i spriječiti kapital da devastira okoliš?
Samo vi gladite jaja na forumu i igrajte se civilizranih liberala, iako, da se ne lažemo, jedini naziv koji odgovara je "jeftina radna snaga" ili ako ćemo si tepati, "potrošači". Ekipi iz Kaknja skidam kapu, pa makar i bili luđaci. U društvu izokrenutih vrijednosti u kojem živimo, nije čudno da su "luđaci" zapravo normalni. Svaka opozicija, van šema balkansko-nacionalističke ili zapadno-liberalne se ionako sotonizira.
naravno da jesu, vidis da su se utisali. rafteri, za koje sam mislio da ce biti najjaci i najglasniji protivnici - sute. neki koji imaju objekte i dovoljan broj kreveta su vec sklopili ugovore na nekih 4-5 godina za smjestaj radnika.
Udje recimo 5 ljudi u Neretvu i veze se lancima i zakace jos dobro sidro...sto je sigurno , sigurno je...