on govori da su se srbi doselili u 18 vijeku..zato sam i rekao da ode i da provjeri kad je ta crkva napravljena, nek pita sta je bilo prije te kamene crkve i sta se desilo sa tom gradjevinom, nek pita zasto je ta crkva ukopana u zemljuzzzzz wrote:Napravljena je za vrijeme Osmanlija...o tome valjda on i govori.liberal wrote:
cekaj malo momcino
otidji u sarajevo pa na carsiji imas staru pravoslavnu crkvu ( ona sto je ukopana u zemlju ) pa pogledaj kad je napravljena
to sto ti pricas je jedna velika glupost
HDZBiH i m. zajednica prave od Mostara hrvatski grad
-
liberal
-
zzzzz
Bošnjački političari ucjenjuju nastavak gradnje dvorane u Centru II novcem za gradnju stadiona Velež
Gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić izrazio je razočaranje ponašanjem dijela bošnjačkih političara oko nastavka gradnje sportske dvorane u Centru dva i praktično ucjena oko davanje potpore tom projektu ako se daju značajna financijska sredstva iz gradskog proračuna za gradnju stadiona FK Veleža.
Gostujući u programu HTV Oscar C u emisiji urednika Maria Vrankića "Dobar, Loš, zao" Bešlić je kazao kako je u srijedu organizirao radni ručak s potencijalnim donatorima za dvoranu, ali da se nažalost nitko od bošnjačkih političara, aludirajući prije svih na predsjednika FK Velež Ahmeta Džubura, i gospodarstvenika nije odazvao tom sastanku što je ružna poruka.
Bešlić je kazao kako ipak neće posustati i da očekuje da se oni koji opstruiraju ovaj projekt urazume jer Mostar kao grad treba jedan takav kulturno-sportski centar gdje će se održavati različite kulturne i sportske manifestacije i da nažalost sva manje općine oko Mostara imaju dvoranu a Mostar ne.
Gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić izrazio je razočaranje ponašanjem dijela bošnjačkih političara oko nastavka gradnje sportske dvorane u Centru dva i praktično ucjena oko davanje potpore tom projektu ako se daju značajna financijska sredstva iz gradskog proračuna za gradnju stadiona FK Veleža.
Gostujući u programu HTV Oscar C u emisiji urednika Maria Vrankića "Dobar, Loš, zao" Bešlić je kazao kako je u srijedu organizirao radni ručak s potencijalnim donatorima za dvoranu, ali da se nažalost nitko od bošnjačkih političara, aludirajući prije svih na predsjednika FK Velež Ahmeta Džubura, i gospodarstvenika nije odazvao tom sastanku što je ružna poruka.
Bešlić je kazao kako ipak neće posustati i da očekuje da se oni koji opstruiraju ovaj projekt urazume jer Mostar kao grad treba jedan takav kulturno-sportski centar gdje će se održavati različite kulturne i sportske manifestacije i da nažalost sva manje općine oko Mostara imaju dvoranu a Mostar ne.
vjerovao ili ne ali vecina bosnjaka u mostaru misli da je ta ucjena glup potez i uopste se ne slaze sa tim sto prde pojedinci.zzzzz wrote:Bošnjački političari ucjenjuju nastavak gradnje dvorane u Centru II novcem za gradnju stadiona Velež
Dobro, ako se njima svidja da skacu po prigradskim naseljima tipa Vrapcici to je njihov izbor. Mislim da je rezonski ovo sto Dzubur trazi, ili povratak pod BB ili gradski stadion u Sjevernom logoru. Nije Dzubur dao na koristenje Zrinjskom BB vec Beslic i kompanijamostarac wrote:vjerovao ili ne ali vecina bosnjaka u mostaru misli da je ta ucjena glup potez i uopste se ne slaze sa tim sto prde pojedinci.zzzzz wrote:
Ooooo Ljubo je razocaranma strasno
-
mostarac
Pod 1: to je pravljenje Veleza muslimanskim klubom ,a Velez to nije i ne zeli da budezzzzz wrote:Dobro, ako se njima svidja da skacu po prigradskim naseljima tipa Vrapcici to je njihov izbor. Mislim da je rezonski ovo sto Dzubur trazi, ili povratak pod BB ili gradski stadion u Sjevernom logoru. Nije Dzubur dao na koristenje Zrinjskom BB vec Beslic i kompanijamostarac wrote:vjerovao ili ne ali vecina bosnjaka u mostaru misli da je ta ucjena glup potez i uopste se ne slaze sa tim sto prde pojedinci.zzzzz wrote:
Ooooo Ljubo je razocaranma strasno
Pod 2: Dzubur na racun Veleza prikuplja jeftine politicke poene po ko zna koji put i to nije nista novo.
Pod 3: U Mostaru postoji jos klubova osim Veleza koji imaju i bolje rezultate. KK Velez i RK Velez se bore za ulazak u prvu ligu, RK Galeb je bio sampion BiH, RK Zrinjski i RK Katarina su vrhunski klubovi. O mostarskim karatistima da ne govorim. Dakle njima svima treba dvorana, a Velez nije jedini. Onaj ko voli Velez ici ce bilo gdje. Velez i u Vrapcicima ima odlicnu posjetu za nase uslove, a dvorana je Mostaru prijeko potrebna i zbog vansportskih manifestacija koje Mostar zaobilaze u sirokom luku jer nema adekvatan prostor da se odrze.
Pod 4: Zasto bi ta dvorana bila "hrvatska"? Nek se Dzubur ili ti sto su protiv njene gradnje prihvate duznosti predsjednika upravnog odbora iste pa iazberu direktora. Sve stranke koje ce u kolo sa HDZ-om da se ujedine u gradskom vijecu opet nemaju vecinu. Dakle ta dvorana moze biti "hrvatska" samo ako Dzubur i ekipa budu htjeli tako, a ni Dzubur iako je predsjednik Veleza nema pravo na osnovu svog shvatanja svega ovoga od Veleza praviti muslimanski klub, jer Velez to nije i nikad nece bit.
I na kraju, da je Velezu interes da se vrati pod BB, Velez bi se i vratio, vjeruj mi, a ovako je pitanje BB uvijek dobro za politicka potkusurivanja i dizanja tenzija i samo koristi pojedincima u Mostaru.
-
zzzzz
Kako bi to Velez postao muslimanski klub ako mu se izgradi stadion u Sjevernom logoru 
Muslimanski, gradjanski, vanzemaljski, svejedno je, cinjenica je da Mostar zivi sa dva univerziteta, dvije bolnice, dva pozorista A SA JEDNIM BUDZETOM, vasa je stvar kako ce te se izboriti da taj budzet ide i vama u korist jer ona bolnica na BB nikad nece biti tvoja, kao ni Sveuciliste, kao ni stadion BB....
Muslimanski, gradjanski, vanzemaljski, svejedno je, cinjenica je da Mostar zivi sa dva univerziteta, dvije bolnice, dva pozorista A SA JEDNIM BUDZETOM, vasa je stvar kako ce te se izboriti da taj budzet ide i vama u korist jer ona bolnica na BB nikad nece biti tvoja, kao ni Sveuciliste, kao ni stadion BB....
-
mostarac
Mislio sam na uslovljavanje gradnje stadiona Velezu dvoranom sto u Mostaru podrazumjeva da je dvorana hrvatska a velez muslimanski.zzzzz wrote:Kako bi to Velez postao muslimanski klub ako mu se izgradi stadion u Sjevernom logoru
Dvorana je od interesa svima, a ako je od interesa svima zasto uslovljavati onda necim drugim. Dzubur je tamo izabran da predstavlja gradjane, a ne Velez.
Da se razumijemo, ja bi volio da Velez ima stadion ko Anfield, ali ima vecih prioriteta. Za to sam da se Velezu da novac da poboljsa uslove u Vrapcicima, a nov stadion nije poduhvat od par hiljada nego od nekoliko miliona maraka koje mostar u ovom trenutku nema.
-
zzzzz
U tom ima istine ali ja mislim da Ljubo vec od starta smatra ovu dvoranu svojom jer uporedo s njenom izgradnjom daje lovu za dogradnju tribine u vec postojecoj dvorani Sjevernom logoru ??? (cini mi se da je tamo, ti ovo bolje znas)mostarac wrote:
Mislio sam na uslovljavanje gradnje stadiona Velezu dvoranom sto u Mostaru podrazumjeva da je dvorana hrvatska a velez muslimanski.
Dvorana je od interesa svima, a ako je od interesa svima zasto uslovljavati onda necim drugim. Dzubur je tamo izabran da predstavlja gradjane, a ne Velez.
Da se razumijemo, ja bi volio da Velez ima stadion ko Anfield, ali ima vecih prioriteta. Za to sam da se Velezu da novac da poboljsa uslove u Vrapcicima, a nov stadion nije poduhvat od par hiljada nego od nekoliko miliona maraka koje mostar u ovom trenutku nema.
Velezu nije potreban Anfild ali mu je potreban stadion u gradu radi mladjih narastaja a ne zbog navijaca (bar po rijecima rukovodstva problem je i to sto je mladjim kategorijama daleko u Vrapcice)
-
mostarac
Znam ja sve to, ali Ljubo ima manjinu u gradskom vijecu. Dakle ne moze to Ljubo bez deal-a sa ovim koji su ko fol kontra njega. SBiH i SDA imaju 14 vijecnika, Ljubo i kompanija imaju 17. Ko SDP dobije za sebe njegov je prijedlog prosao ako se dijele na tzv. muslimanski i hrvatski tabor, ali oni sve odluke donose konsenzusom.zzzzz wrote:U tom ima istine ali ja mislim da Ljubo vec od starta smatra ovu dvoranu svojom jer uporedo s njenom izgradnjom daje lovu za dogradnju tribine u vec postojecoj dvorani Sjevernom logoru ??? (cini mi se da je tamo, ti ovo bolje znas)mostarac wrote:
Mislio sam na uslovljavanje gradnje stadiona Velezu dvoranom sto u Mostaru podrazumjeva da je dvorana hrvatska a velez muslimanski.
Velezu nije potreban Anfild ali mu je potreban stadion u gradu radi mladjih narastaja a ne zbog navijaca (bar po rijecima rukovodstva problem je i to sto je mladjim kategorijama daleko u Vrapcice)
Nije Ljubo nista bolji od ovih da se razumijemo. Ista su to govna, ali je problem sto se narodu mazu oci. Ne moze Ljubo nista sto se s njima nece dogovorit, jer u ovom slucaju potrebna je 2/3 vecina.
Ljubo to za sjeverni logor ne bi mogao govoriti da se Dzubur ustao i rekao, kakav sjeverni KK Velez i RK Velez ce igrati u novoj dvorani, ali k****.
ne petljaju se oni jedni drugima, a ko ispasta. Ispastaju mostarska djeca i omladina koja se bave sportom. Ono malo zdrave omladine sto imamo.
-
zzzzz
M svjestan sam da Ljubo ne bi mogao nista sam da ne nalazi razumjevanje na drugoj strani.
Mostarci na istocnoj obali bi prije svega morali odrediti sta je njihov interes, je li to povratak pod BB i ulazak u novu dvoranu u Centru II ili je njihov interes dva stadiona.
Ima institucija za koje je i budali jasno da je iluzorno ocekivati da ce one biti od koristi objema obalama kao npr. bolnica na BB, Sveuciliste, Kazaliste, i tu se treba zalagati da slicne institucije na istocnoj obali imaju isti status kao i ove na zapadnoj, medjutim ima stvari i koje bi se mogle koristiti zajednicki....na Mostarcima je da odrede koje spadaju u tu kategoriju i da se za to bore u buducnosti
Mostarci na istocnoj obali bi prije svega morali odrediti sta je njihov interes, je li to povratak pod BB i ulazak u novu dvoranu u Centru II ili je njihov interes dva stadiona.
Ima institucija za koje je i budali jasno da je iluzorno ocekivati da ce one biti od koristi objema obalama kao npr. bolnica na BB, Sveuciliste, Kazaliste, i tu se treba zalagati da slicne institucije na istocnoj obali imaju isti status kao i ove na zapadnoj, medjutim ima stvari i koje bi se mogle koristiti zajednicki....na Mostarcima je da odrede koje spadaju u tu kategoriju i da se za to bore u buducnosti
-
ero_sa_onog_svijeta
upravo je dvorana u centru II mogla biti dobar primjer da se krene u interesu grada.
Nevidim zašto bi ta dvorana bila ''hrvatska'' ili ''muslimanska''?
Nek svi sportista grada Mostara je koriste.
20 metara od te dvorane je nov napravljena prometna škola.
Koriste je i učenici sa ist. i zap. dijela grada.
i na primjeru dvorane se vidi zapravo kome neodgovara normalan Mostar
Nevidim zašto bi ta dvorana bila ''hrvatska'' ili ''muslimanska''?
Nek svi sportista grada Mostara je koriste.
20 metara od te dvorane je nov napravljena prometna škola.
Koriste je i učenici sa ist. i zap. dijela grada.
i na primjeru dvorane se vidi zapravo kome neodgovara normalan Mostar
-
zzzzz
Pojednostavljujes stvari, sem dvorane mnogo je drugih problema u Mostaru, jedan od njih je i zbrinjavanje FK Velez tj. izgradnja Sjevernog logora. Budzet je zajednicki ali mnoge institucije nisu i taj budzet mora zadovoljavati interese svih gradjana Mostara.na primjeru dvorane se vidi zapravo kome neodgovara normalan Mostar
-
ero_sa_onog_svijeta
slažem se sa tobom.zzzzz wrote:Pojednostavljujes stvari, sem dvorane mnogo je drugih problema u Mostaru, jedan od njih je i zbrinjavanje FK Velez tj. izgradnja Sjevernog logora. Budzet je zajednicki ali mnoge institucije nisu i taj budzet mora zadovoljavati interese svih gradjana Mostara.na primjeru dvorane se vidi zapravo kome neodgovara normalan Mostar
Iako mi nije jasno, zašto je Velež (iz)gradi(o) stadion u Vrapčićima, koji zapravo uopće ne izgleda loše.
AL , za grad Mostar u pogledu sportski objekata je prioritet ta sporstka dvorana.
Usotalom, ako bi ta dvorana bila za sve klubove u Mostaru, logički se postavlja pitanje zašto i stadion pod BB nebi imao isti status., iako je što se tiče stadiona postoji i pravno pitanje.