HDZ u Sarajevu

Post Reply
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#1 HDZ u Sarajevu

Post by hrasno38 »

Da ne bi bilo samo da napadam SDA evo smetljara iz drugog nacionalnog tora sto pokusavaju da prevare glasace po Sarajevu..

Image

Nasla se govna koja ce pricati o ugrozenosti Hrvata u Sarajevu a hrvatski kadrovi koji se zaposljavaju po institucijama F BiH i BiH vise manje dolaze jal sa kamenjara jal sa ostalih bastiona HDZ-a. HDZ toliko boli kurac za sarajevske Hrvate da ih se sjete iskljucivo samo prije izbora. Kao sto ne bi zaokruzio SDA pa makar mi se ruka osusila isto to vazi i za HDZ. (da ne daj boze ko ne pomisli da bi glasao za neku od postojecih srpskih stranaka pu pu gluho bilo ..ne nadjoh onog smajlija sto povraca)
putokaz1

#2 Re: HDZ u Sarajevu

Post by putokaz1 »

Živio Hdz sa 2% u Sarajevu
u Tuzli uvjek prođu prag sa 5/6%
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#3 Re: HDZ u Sarajevu

Post by Truba »

znam trlina inace buraz jednog poznatog forumasa :mrgreen:

ja svima govorim na lokalnim izborima besmisleno je glasovati za male stranke dakle i hdz
pogotovo za nacelnika
najbolje je ostvariti neki blok u vecim strankama i za te likove glasovati
ali bara je mala riba mnogo

hrasno inace brka poslove koji pripdaju jednom narodu
sa insticionalnom zastupljenoscu kroz izbore
ali nije bitno :thumbup:
putokaz1

#4 Re: HDZ u Sarajevu

Post by putokaz1 »

Moje mišljenje je da treba d aHDZ postoji u Sarajevu ali teško mogu proći prag.
Nek svi hrvati za njih glasaju to je oko 2%
Lijepo npr što u TZ imaju vijećnika-Multietničnost
Kod mene u općini bude i hdz i hdz90 i hsp i nhi ....a samo povremo hdz prođe taj prag bar je to bilo 91 i 96
Drvosjeca iz Dejcica

#5 Re: HDZ u Sarajevu

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

Licemjerno! Upravo je politika HDZ-a svih ovih godina radila sve da Hrvata u Sarajevu, Srednjoj Bosni i Posavini bude što manje. Podsjećam na izjavu Čovića koji je prije par godina izjavio da Hrvati koji su ostali u Sarajevu su nacionalno nesvjesni, "nazadni" i izgubljeni. Zato me i čudi ova žalopoljka HDZ-a i obećanje da ih neće iznevjeriti (ponovo?). :oops:
hrasno38

#6 Re: HDZ u Sarajevu

Post by hrasno38 »

Black swan wrote:znam trlina inace buraz jednog poznatog forumasa :mrgreen:

ja svima govorim na lokalnim izborima besmisleno je glasovati za male stranke dakle i hdz
pogotovo za nacelnika

:shock: sta ba brka Hrasno??? koje poslove i ko je to ekskluzivni zastupnik jednog naroda??? i Hrasno zna vise nego sto mozes da zamislis o onome sta je napisao i ko su ljudi koji rade po entiteskim i drzavnim institucijama
Last edited by hrasno38 on 10/08/2016 15:23, edited 1 time in total.
hrasno38

#7 Re: HDZ u Sarajevu

Post by hrasno38 »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:Licemjerno! Upravo je politika HDZ-a svih ovih godina radila sve da Hrvata u Sarajevu, Srednjoj Bosni i Posavini bude što manje. Podsjećam na izjavu Čovića koji je prije par godina izjavio da Hrvati koji su ostali u Sarajevu su nacionalno nesvjesni, "nazadni" i izgubljeni. Zato me i čudi ova žalopoljka HDZ-a i obećanje da ih neće iznevjeriti (ponovo?). :oops:
he upravo tako kako si napisao :thumbup:
jao_situacije

#8 Re: HDZ u Sarajevu

Post by jao_situacije »

šta sad hoće adeze

jel ovo sad sarajevo stolni grad :?
Truba

#9 Re: HDZ u Sarajevu

Post by Truba »

hrasno38 wrote:

pogotovo za nacelnika

:shock: sta ba brka Hrasno??? koje poslove i ko je to ekskluzivni zastupnik jednog naroda??? i Hrasno zna vise nego sto mozes da zamislis o onome sta je napisao i ko su ljudi koji rade po entiteskim i drzavnim institucijama
ne znam evo recimo lektor hrvatskog jezika u nekoj od istitucvija ne moze biti semsa iz gnojnice ili iz gusinja
takodjer ako hrbatskom narodu pripada 10 radnih mjesta u nekoj od istitucija tu ne moze raditi damir bosanac s dobrinje :mrgreen: koji je nedavno bio srbin na konkursu
ali to nema veze sa vijecnicima u opcinskim vijecima koji su izabrani izravno

al nema veze necete skontati ionako nas je tudjman sve protjerao i tudjman je kriv sto nema vise hrvata :thumbup: a to sto hrvati odose i iz zagreba u irsku to cemo preskociti :sax:
hrasno38

#10 Re: HDZ u Sarajevu

Post by hrasno38 »

Black swan wrote:
hrasno38 wrote:

pogotovo za nacelnika

ne znam evo recimo lektor hrvatskog jezika u nekoj od istitucvija ne moze biti semsa iz gnojnice ili iz gusinja
takodjer ako hrbatskom narodu pripada 10 radnih mjesta u nekoj od istitucija tu ne moze raditi damir bosanac s dobrinje :mrgreen: koji je nedavno bio srbin na konkursu
ali to nema veze sa vijecnicima u opcinskim vijecima koji su izabrani izravno

al nema veze necete skontati ionako nas je tudjman sve protjerao i tudjman je kriv sto nema vise hrvata :thumbup: a to sto hrvati odose i iz zagreba u irsku to cemo preskociti :sax:
Je li tebi uopste jasno sta sam ja napisao????? Napisao sam da su Hrvati iz Sarajeva zadnje rupe na svirali HDZ-a kad je u pitanju zaposlajvanje kadrova u federalnim i drzavnim institucijama. Nigdje niti sam spomenuo u tom kontekstu Srbe ni Bosnjake. Ali nije samo Hrvat onaj koji glasa za HDZ i tu pricu mogu svojim materama pricati.
Truba

#11 Re: HDZ u Sarajevu

Post by Truba »

nisu zadnja mozda predzadnja
radna mjesta dobivaju oni oko duznosnika...ako duznosnici dolaze iz busovace i mostara za ocekivat je da tajnice budu iz ta dva mjesta

tako je komsic dovodio svoje :mrgreen:

jes neposteno ali je tako
hrasno38

#12 Re: HDZ u Sarajevu

Post by hrasno38 »

Black swan wrote:nisu zadnja mozda predzadnja
radna mjesta dobivaju oni oko duznosnika...ako duznosnici dolaze iz busovace i mostara za ocekivat je da tajnice budu iz ta dva mjesta

tako je komsic dovodio svoje :mrgreen:

jes neposteno ali je tako
Nije tacno da dobijaju radna mjesta samo oko duznosnika nego ima u drzavi federaciji tacno odnos koliko kojih B-H-S treba da bude.....uleti i poneki Ostali.....i to su radna mjesta na svim pozicijama. Ako si Srbin iz Sarajeva u drzavnim ustanovima ces diobiti posao kad ti na dupetu nokat izraste jer to je rezervisanosto iskljucivo za Srbe iz RS-a i jedno 70% zitelja I.Sarajeva i Pala da ste vi zivi i zdravi su zaposleni u drzavnim institucijama. Cijele porodice bez ikavog stida i srama rade i beru za nase usloive mjesecno zestoke pare. Nema sanse da neko od njih nekoga sprci jer su skoro svi familajrno povezani. Hrvati su iskljucivo podobni HDZ-ovci i oni sto su zaposleni za vrijeme ili odmah poslije rata inace danas kao srajlija hrvat dobiti posao u drzavnoj ili federalnoj instituciji zvuci "nemoguca misija". Sarajlije su ponajvise zaposlene po stranim organizacijama jer tu nema S-B-H geografskih vlasnistva. Ako bi nesto volio sljedecih godina da se desi to bi bilo da se nadje opet neki Hrvat kao Komsic i da se kandiduje za clana predsjednistva i pomete HDZ fasiste samo da ih cujem kako kukaju. na zalost za Srpski korpus takva varijanta tesko da postoji a kod Bosnjaka ce se to opet desiti i Ridjobradi zajedno sa prcom iz Berana ce otici u istoriju jal milom jal silom.
BHCluster

#13 Re: HDZ u Sarajevu

Post by BHCluster »

Image
cadburry

#14 Re: HDZ u Sarajevu

Post by cadburry »

Ako se ne varam, gradonačelnik Sarajeva i predsjedavajuća Skupštine KS su Hrvati. Da ne govorim da se uvijek biraju Hrvati i u općinska vijeća i u gradsko vijeće i u skupštinu KS,a Boga mi i u federalni i državni parlament iz sarajevskih izbornih jedinica.

Hrvati u Sarajevu zaposleni i obrazovani, socijalno i zdravstveno zbrinuti koliko i Bošnjaci i Srbi i Ostali. Za katoličke praznike se teferiči proporcionalno broju katolika u Sarajevu. Crkve se prave, ali ostaju prazne (Alipašino polje i Dobrinja). Ulice nose imena značajnih Hrvata (Broz :D , Krleža, Kranjčević, Ujević...). Ponoćka se tradicionalno obilježava. Djeca u školama imaju pravo svoj jezik nazivati kako žele. Hrvatska književnost se izučava u školama. Katolički školski centri rade punim kapacitetom. Nacionalno/vjerski motiviran incident prema Hrvatima se desi jednom u 5-7 godina (tipa nego razbije prozor na crkvi).

Helem, Hrvatima ni gore ni bolje u Sarajevu nego ostalim. Njihova brojnost je isključivo rezultat politike HDZ-a. Nadam se da će HDZ ostati ispod praga u Sarajevu i što većem broju općina u BiH, a da će Hrvati u što većem broju glasati za barem deklarativno multietničke stranke (SDP, DF, NS).
Truba

#15 Re: HDZ u Sarajevu

Post by Truba »

ne da mi se citati vasa laprdanja
samo sam malo preletio i zakljucio kako je opet rijec o bosansko bosnjacko ljevicarsko bashćarsijskoj supljoj
Grean

#16 Re: HDZ u Sarajevu

Post by Grean »

@black swan ima privatnu prepisku sa @hrasno i i tu nadje bosnjacku, bascarsijsku shuplju (ovako je i Radovana Bascarsija zuljala).

Inace sto se tice brojnosti, nisu bas bili brojni ni prije rata u Sarajevu, nesto iznad 5%. Sa obzirom na okolnosti razumljivo je da je danas manje.
Patriotska_Liga

#17 Re: HDZ u Sarajevu

Post by Patriotska_Liga »

Ja sam mislio da imaju gradonačelnika Sarajeva.

U Tuzli pređu jer je procenat Hrvata veći nego u Sarajevu. Da svi Hrvati koji izađu na izbore glasaju za njih bilo bi i 10%.
Post Reply